Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

leliumai ir vida777 hi.gif didells dekui uz patarimus!
o idomu: jei Zemene vietoj vejos panaudot ???? blush2.gif na tingine as tinnginnne ....
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 16, 14:09)
- ar protingai pasirinkau proporcijas takeliams 0,5:1,0:1,5, ivaziavimas 5,0 m ? Priklausomai nuo plyteliu ismatavimu, plociai gali kazkiek keistis.
abejones:
-- labai viskas kampuota. Turiu vilti, kai busiu arciau tikslo, kokius tai kampelius uzapvalinti arba apsodinti apvaliais augalais (vienas sklypo/gatves kampas palei garaza yra taip pat uzapvalintas, bus matyti foto).
---Toliau matyti tas lenktas gatves kampas, kuris man mintis drumscia, kur as ta lenktuma galeciau atkartoti  g.gif .

thumbup.gif padirbėta bigsmile.gif
- Takelio standartas vienam žmogui patogiai praeiti - 60 cm (aišku galima ir siauriau išsisukti, tad tik nuo situacijos ir vaikščiojimo dažnumo viskas priklauso), dviems žmonėms prasilenkti reikia 1,2 m. Tad mano galva su takelių pločiais čia visai gerai gaunasi. Ir proporcijos gana tvarkingai ir optimaliai žiūrisi, nes platinant takelius, mažės vejos plotas, o žalumos namo priekiui taip norisi... Pas mus gal labiau įprastos platesnės įėjimo "autostrados", bet čia jau turbūt skonio reikalas blush2.gif (tik gal prie garažo traukčiau trinkeles nuo namo, ir tą tarpelį irgi pilčiau akmenukais - vistiek ten realiai nebus vaikščiojama).
-- kadangi pasirinkot kampuotus laiptus, tai sakyčiau, kad aplink juos bandyti apvalinti takelius pakankamai rizikinga - skirtingos formos duos aštrias sandūras, kurias norėsis švelninti didinant atstumus, tad ir vėl mažės vejos plotas.
---mano akiai, tai lenktumui atkartoti visai pakaktų, tiesiog medelio taisyklinga (karpoma) apvalia laja prie pagrindinio takelio. Gausesnis lenktų formų atkartojimas vargu ar įneš daugiau harmonijos, gausą visada sunkiau suvaldyti.
Tik kažkaip man neramu dėl tų atraminių sienelių viršaus laiptuotumo mastau.gif , kaip ten tas gruntas lyginsis? Bet gal aš čia vėl kažką ne taip įsivaizduoju blush2.gif ? (jei ką brūkštelėk AZ, kad ne į temą nesigautų)
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 19:41)
va man čia gražu, man patinka toks laukinis grožis su taisyklingom gyvatvorėm, ir kažkas griežto, ir kartu taip laisva 

wub.gif wub.gif wub.gif kaip tai artima manąjai vizijai blush2.gif, tik bėda, kad realybėje labai sunkiai sekasi išgauti savo haliucinacijas biggrin.gif
QUOTE(vida777 @ 2011 09 19, 21:38)
kuo anksciau pasodinsi, tuo greiciau turesi. Dabar dar pilnai isisaknys ir prigis, o pavasari pasodintiems reikes daugiau prieziuros, laistymo, jei sausa bus.
Be to, gal tau netiks ar nepatiks, tada pavasari galesi kazka kita jau galvoti.
Nezinau kaip reikia elgtis su paronichija po zydejimo  g.gif , bet ciobreli tai reikia/reiketu nukarpyti, kad dekoratyvus butu. Zemenei nieko daryti nereikia.

drinks_cheers.gif tokiu aksominiu oru kaip dabar, užsiimti daugiamečių dauginimu vienas malonumas.
Pačių žemiausių šliaužiančių čiobrelių karpyti visai arba beveik nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 19, 20:46)
o idomu: jei Zemene vietoj vejos panaudot ????  blush2.gif na tingine as tinnginnne ....

as sakyciau - ne. Jei vejos bus kvadratinis metras, tada taip, bet jei daugiau schmoll.gif .
Zemene pleciasi i sonus kaip ir visi kiliminiai augalai. Pasodinsi tankiai, greitai uzlips viena ant kitos, susidarys kupsteliai, nebetures kur plestis. Apatine ruduos, virsutine zaliuos. Turbut aisku.

O kokie sunkumai su veja? Gerai paruosti dirva, palaistyti, patresri ir su didziausiu malonumu nupjauti biggrin.gif . Uztat nereikia smulkintis, kaip su visokiom samanelem.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 rugsėjo 2011 - 06:36
QUOTE(bitule @ 2011 09 19, 23:26)
---mano akiai, tai lenktumui atkartoti visai pakaktų, tiesiog medelio taisyklinga (karpoma) apvalia laja prie pagrindinio takelio. Gausesnis lenktų formų atkartojimas vargu ar įneš daugiau harmonijos, gausą visada sunkiau suvaldyti. 

Panašiai norėjau siūlyti, tik man norėtųsi šiek tiek didesnio augalo. Gali būti kad ir klevas Globosum, aukštis priklausys nuo poskiepio aukščio. Įsimylėjau tuos klevus wub.gif
Arba kažkur atkartoti lenktas linijas nedideliam želdynėliui (gėlynėliui) ir daryti lenktas linijas iš abiejų pusių nuo laiptų iki namo. Jei ten tilps, nes vietos labai nedaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juma81: 20 rugsėjo 2011 - 07:40
QUOTE(vida777 @ 2011 09 20, 07:26)
as sakyciau - ne. Jei vejos bus kvadratinis metras, tada taip, bet jei daugiau  schmoll.gif .
Zemene pleciasi i sonus kaip ir visi kiliminiai augalai. Pasodinsi tankiai, greitai uzlips viena ant kitos, susidarys kupsteliai, nebetures kur plestis. Apatine ruduos, virsutine zaliuos. Turbut aisku.

O kokie sunkumai su veja? Gerai paruosti dirva, palaistyti, patresri ir su didziausiu malonumu nupjauti  biggrin.gif . Uztat nereikia smulkintis, kaip su visokiom samanelem.

vida777, tu mano akyse notworthy.gif "augalu guru"!
na kol kas ax.gif nezinau su kokiais augalais daugiau smulkintis ar "terliotis". O laiko man visa laika truksta, tai ir bandau "taupyt". O vejos, kol ji "napgyvendinta" gelynais ir suoliukais, keliukais yra 30 a. Laiko ja grazint man sueina daug rolleyes.gif

Tai gi, jei zemene pleciasi...tai mano keliuko akmenys greit butu padengti, arba tektu ja apkirpti g.gif na va dilema: kas greiciau zoliapjove ar zirkles?
Atsakyti
Va dabar is kur tos zemenes gauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 20, 08:48)
Va dabar is kur tos zemenes gauti  g.gif

seklu parduotuveje (pvz. zalioje stoteleje)

arba http://sonis.lt/prod...?id_product=970
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bircis: 20 rugsėjo 2011 - 08:52
QUOTE(bitule @ 2011 09 19, 21:26)
-- kadangi pasirinkot kampuotus laiptus, tai sakyčiau, kad aplink juos bandyti apvalinti takelius pakankamai rizikinga - skirtingos formos duos aštrias sandūras, kurias norėsis švelninti didinant atstumus, tad ir vėl mažės vejos plotas.

sutinku su kiekvienu zodziu ir lygiai taip pat galvoju.
As visada sugalvoju visus (kiek tik imanoma) variantus... cia kad sau apsisunkinti gyvenima mirksiukas.gif , o ant galu galo padarau tiesiai, nes is esmes nekenciu marmalo doh.gif . As zinau, kas mane balamutina - ant popieriaus viskas atrodo per daug steriliai, o kai bandau isivaizduoti realybej, jauciu, kad reikia kuo maziau visokiu formu.

QUOTE(Juma81 @ 2011 09 20, 07:39)
Panašiai norėjau siūlyti, tik man norėtųsi šiek tiek didesnio augalo. Gali būti kad ir klevas Globosum, aukštis priklausys nuo poskiepio aukščio. Įsimylėjau tuos klevus  wub.gif
Arba kažkur atkartoti lenktas linijas nedideliam želdynėliui (gėlynėliui) ir daryti lenktas linijas iš abiejų pusių nuo laiptų iki namo. Jei ten tilps, nes vietos labai nedaug.

mano svajone visada buvo dvi robinijos. Bet vasario-kovo men jos atrodytu taip - na ne pats idealiausias vaizdas tiesiai pries duris ax.gif .
Klevo nesirinkciau del per didelio vainiko plocio, del rudeni krentanciu lapu mases ir del to, kad pas mus pastaruoju metu istisai matau labai negrazius sergancius klevus.
Dar vienas variantas - viszaliai ant koto, bet jie tada nebutu labai auksti.

QUOTE(Bircis @ 2011 09 20, 07:44)
1.vida777, tu mano akyse notworthy.gif "augalu guru"! 

2.Tai gi, jei zemene pleciasi...tai mano keliuko akmenys greit butu padengti, arba tektu ja apkirpti  g.gif na va dilema: kas greiciau zoliapjove ar zirkles?

1. tikrai ne schmoll.gif , as turiu tik truputi patirties.

2.del 30 a. vejos grazinimo, situacija komplikuota rolleyes.gif . Jei tai laikina ir veliau i ta plota ieis gelynai, takeliai, suoliukai ir t.t., tai kam ja labai grazinti ir bereikalingai eikvoti jegas ir laika (uztektu neapleisti)? Kai bus gelynai/zeldynai sutvarkyti, tada pagal poreiki ir veja pagrazinsi.
Keliuko akmenys ir zoliapjove? Jei akmenys ileisti i zeme ir zoliapjovei netrukdo, tai paprasciau butu visur veja. Zirkles pasilik manikiurui biggrin.gif .

Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 20, 09:40)
...mano svajone visada buvo dvi robinijos. Bet vasario-kovo men jos atrodytu taip - na ne pats idealiausias vaizdas tiesiai pries duris  ax.gif .
Klevo nesirinkciau del per didelio vainiko plocio, del rudeni krentanciu lapu mases ir del to, kad pas mus pastaruoju metu istisai matau labai negrazius sergancius klevus.
Dar vienas variantas - viszaliai ant koto, bet jie tada nebutu labai auksti.
1. tikrai ne  schmoll.gif , as turiu tik truputi patirties.
...

ar tikrai tau reikia auksto augalo? Kad atkartoti lenkta gatves kampa.
o viszalis visada bus "respektabilus "
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 20, 09:01)
ar tikrai tau reikia auksto augalo? Kad atkartoti lenkta gatves kampa.

ne del to, kad reikia, tiesiog parasiau palyginimui, kad jei viszalis, tai jis jau nebus kaip medis, o tik dekoratyvinis medelis.
Bet kokiu atveju tie medeliai bus pacioj pabaigoj (o svajoti apie juos pradejau pirmiausiai rolleyes.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 20 rugsėjo 2011 - 09:23
QUOTE(bitule @ 2011 09 19, 21:26)

wub.gif  wub.gif  wub.gif  kaip tai artima manąjai vizijai  blush2.gif, tik bėda, kad realybėje labai sunkiai sekasi išgauti savo haliucinacijas  biggrin.gif

o kokie sunkumai? gautas vaizdas neatitinka haliucinacijos? priežiūra? suderinamumas su architektūra? dar kas? ma taip įdomu, nu pasidalink savo pastebėjimais, prašau prašau prašauuuu smile.gif(mano sūnus taip visada ko nors išssiprašo ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 20, 09:40)
mano svajone visada buvo dvi robinijos. Bet vasario-kovo men jos atrodytu taip - na ne pats idealiausias vaizdas tiesiai pries duris  ax.gif .

Vat man irgi galvoje ten robinijos stovi ax.gif , bet su jų priežiūra susidurti neteko...
O gal maumedis ant koto (esu mačiusi labai nežemų), ar pušis g.gif
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 20, 10:46)
o kokie sunkumai? gautas vaizdas neatitinka haliucinacijos? priežiūra? suderinamumas su architektūra? dar kas? ma taip įdomu, nu pasidalink savo pastebėjimais, prašau prašau prašauuuu smile.gif(mano sūnus taip visada ko nors išssiprašo ax.gif )

Na jau manęs tai tikrai ilgai prašyti neverta tongue.gif , pati kišu trigrašį reikia ar nereikia rolleyes.gif O dėl sunkumų tai, kad net nežinau, turbūt viskas viename mastau.gif . Gal sakyčiau sunkiausia išgauti tą laukinį efektą. Su formaliąja dalimi kaip ir viskas aiškiau - pakarpai, palygini ir tvarka, o vat likęs šabakštynas linkęs gyventi savo gyvenimą nepavaldų mano rankoms. Mintyse viskas lyg ir susirikiuoja, bet natūroje gaunasi bardakas - tai viskas išvirsta ne ten kur planuota, tai žydėjimas persidengia ne taip (nors pernai viskas žydėjo taip kaip numatyta), tai kaimynai lipa ant kaimynų, o jei pradedi tvarkytis, kažkaip sunkiai pavyksta išvengti tradicinio gėlyno vaizdo. Vienžo šioj srity tikrai dar yra kur padirbėti blush2.gif .
Tiesa, dar norint išgauti suvaldytos gamtos efektą, turbūt reiktų kad laukinė dalis užimtų absoliučiai didžiąją sodo dalį (kas sunkiai suderinama su likusių šeimos narių sodo vizija doh.gif ), o suvaldytieji elementai būtų tik kaip prieskonis, nes priešingu atveju gaunasi tik piktžolių ploteliai tradiciniame tvarkingame sode biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 20 rugsėjo 2011 - 20:37