Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(vilze @ 2011 09 18, 14:11)
na pas mus galios didint nereikia, trifaze yra.  reikes pasidomet kas ir kaip.
joo, laisve tada jau butu biggrin.gif  MV irgi nepatinka tas stulpas, tai jauciu vistiek kazka darysim kad jo nebutu.  g.gif

apie ka kalbejom anksciau? apie tai, kad nereikia taikytis su kompromisais tongue.gif .
Jei ruosiates kurtis ilgam, jau geriau sioj vietoj nepataupti ir nenumoti ranka: "ai bus gerai...", nes badys akis jis tikrai (bent jau pastabiam zmogui). Kam taikytis prie kazkokio stulpo ir kurti aplinka "pagal stulpa". Uztenka, kad daznai turim taikytis prie to, kas ne nuo musu priklauso rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 09 18, 12:44)
nu tas stulpas bjaurybe toks, o mes kalbam ir kalbam apie ji biggrin.gif  zodziu taip, kalbejau su V, tai jis sake kad yra galimybe nuo kelio elektra zeme atsivest, o sitaji raut lauk cool.gif nu kaip vieni kaimynai taip pasidare (elektra zeme atsivede). bet va kiek tas malonumas kainuoja tai nezinau g.gif  niekas nesusiduret su elektros atvedimu?

o va kas del namo priekio, tai kazko labai daug nenoriu, tik V sako, kad reikia keliuka platint truputi ir bent koki pusmetri nuo kaimynu tvoros atitraukt. tada ten nuo ju susisodint kad ir tuju eile. o is kitos puses keliuko tai man gal visai grazu butu kokiu krumeliu eile ax.gif ir tada to tuscio ploto ne tiek jau ir daug liktu, galima butu koki grazu augala pasodint arciau namo, gal medeli koki nelabai auksta auganti, gal kruma ilgai zydinti. nu va ir vel prisifantazavau, o jus galit sukritikuot biggrin.gif

*
pagal naujus reikalavimus, visi elektros kabeliai turi buti po zeme (kiek zinau ir pagal europos sajungos reikalavimus ir esamos linijos t.b. ileistos po zeme)
ikaniai: http://www.lesto.lt/...s/ikainiai/1059

**
kodel kritikuot? Fantazuok i sveikata drinks_cheers.gif kurk, nepatinka -griauk ir vel ..
daugelis dalyku pries keleta 10meciu buvo nenormalu/neiprasta gal net bjauru ir nemandagu - o dabar tai tapo iprasta ir net vertinga. Todel nebijok buti kitokia ir ...
vis kartojama tiesa: del skonio nepasigincisi schmoll.gif

pas mane kopustai ir svogunai susodinti pagal grieztus klasikinio sodo reikalavimus ir man dzin, kad kaimynai taip nedaro biggrin.gif uztat ateityje kai viskas susiformuos gal darzas bus idomesnis sveciam pasivaikscioti nei roziu sodas .

o va kas del namo priekio, tai kazko labai daug nenoriu,
va ir bus klasikinio sodo kampelis thumbup.gif

Cobre, patikek po kazkurio laiko nebematai nei stulpu nei laidu biggrin.gif - pati stebiuos, kaip savo sklype "to grozio nebepastebiu" (nors tikrai pirmais metais rezgiau planus kaip tas linijas panaikint)
gal ir gerai, kai zmogus gali nepastebet tai kas nesvarbu. Puiku kai viskas tobula, bet verta ir pamatuot to tobulumo kaina.
O senovinis stulpas "senovineme" sode - savitas sharmas (del senoviskumo termino galim ir nesutikt, nes man tai jis turbut bendraamzis lotuliukas.gif ). Gal viskas paremta poziuriu. ax.gif

Su programa bandziau igyvendinti Vilzes vizija, ne savo.

Ir dar, turiu toki savo gyvenime poziuri/kredo: ko negali paslept, parodyk! Arba nepastebes arba suzaves.
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 18, 23:05)
patikek po kazkurio laiko nebematai nei stulpu nei laidu  biggrin.gif - pati stebiuos, kaip savo sklype "to grozio nebepastebiu" (nors tikrai pirmais metais rezgiau planus kaip tas linijas panaikint)
gal ir gerai, kai zmogus gali nepastebet tai kas nesvarbu. Puiku kai viskas tobula, bet verta ir pamatuot to tobulumo kaina.
Gal viskas paremta poziuriu.  ax.gif

drinks_cheers.gif , labai gražiai esmę pasakei keliais žodžiais. savam sklype tokio ''grožio'' neturiu, bet už tvoros stovi, o laidai tirštai nusėsti špokais, per kelis metus tapo neatsiejama mūsų dalis, aišku, galima sakyt, kad uogas nules, mašiną stovinčią po laidais ''pagražins'':)bet tokia gyvybė kieme wub.gif , bet aišku džiaugiuosi kad tos ''kojos'' ne pas mane tongue.gif . einu paskaitysiu apie kabelių buvimą po žeme, nes mes irgi manėm, kad juos turėtų nuleist, bet šią vasarą beveik visą savaitę vyko remonto darbai, ir ką, senas ''kojas'' tiesiog pakeitė naujom.
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 18, 23:05)
1.po kazkurio laiko nebematai nei stulpu nei laidu  biggrin.gif - pati stebiuos, kaip savo sklype "to grozio nebepastebiu" (nors tikrai pirmais metais rezgiau planus kaip tas linijas panaikint)
2.gal ir gerai, kai zmogus gali [b]nepastebet tai kas nesvarbu[/B]. Puiku kai viskas tobula, bet verta ir pamatuot to tobulumo kaina.
3.Ir dar, turiu toki savo gyvenime poziuri/kredo: ko negali paslept, parodyk! Arba nepastebes arba suzaves.

1. MAN tai jau blogai ("blogai" pasiskolinau is Cobres, tas zodis man labai patiko ir prilipo). Zinau, kad to, ko as "nebepastebiu", pastebes kiti blush2.gif .
2. LABAI GERAI, bent jau paciam zmogui. Kai per daug pastebi irgi kenkia sveikatai.
3. as sakyciau: "bet jei gali - BUTINAI SLEPK !" smile.gif .

Yra patarle: "kvailas nesupras, protingas nieko nesakys...". Labiausiai as ir bijau, kad "nieko nesakys".
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 19, 07:17)
*
.... bet aišku džiaugiuosi kad tos ''kojos'' ne pas mane  tongue.gif .

**
....einu paskaitysiu apie kabelių buvimą po žeme, nes mes irgi manėm, kad juos turėtų nuleist, bet šią vasarą beveik visą savaitę vyko remonto darbai, ir ką, senas ''kojas'' tiesiog pakeitė naujom.

* tai tos kojos ir ne posodybiniame sklype, uz 10-15 metru biggrin.gif , bet, vis tiek,jos matosi, pakelus galva, ir is toli darrr geriau...,bet jei bandysiu viska maskuot, tai tvoros bus kaip Rusijoje ar Azijoje, is miesto kraustaus ne tam, kad vel buciau "tarp keturiu sienu"
vis turiu vilti, kad ant vieno is tu stulpu gandras lizda susisuks, na nereiktu paciai ikasinet...noreciau, man tai geroves simbolis. Ir siaip man patinka, kad per mano sklypa kiskiai, lapes, stirnos begioja...gaila, kad apsitvert reiks ..na...as ir kopustu noriu lotuliukas.gif ir dar, del to, kad napatinka kai kaimynu suo-gigantas per mano lysves pravaro ir dar man baimes ivaro unsure.gif

**
del kabeliu ileidimo ..jei pavyktu suzinot kodel LESTO neileido i zeme, butu malonu, suzinot ir man (na, visgi, viltis mirsta paskutine)

1. MAN tai jau blogai ("blogai" pasiskolinau is Cobres, tas zodis man labai patiko ir prilipo). Zinau, kad to, ko as "nebepastebiu", pastebes kiti .
2. LABAI GERAI, bent jau paciam zmogui. Kai per daug pastebi irgi kenkia sveikatai.
3. as sakyciau: "bet jei gali - BUTINAI SLEPK !" .

1. na savyje jau siek tiek islavinau budizmo principa- jei kas kam nepatinka, tai jo problema ( nezinau kaip lietuviskai ax.gif geriau paaiskint, na tpo ji tai "sunervina", jam skauda, ji erzina -tai jo emocijos, jam diskomfortas) gal tair butu lietuviska patarle Yra patarle: "kvailas nesupras, protingas nieko nesakys...". ..nes jam nemotais!

3. reik i kita tema pereit ir pafilosofuot lotuliukas.gif "ar paslepta skyle liks skyle ar nebebus skyle? "

http://allhousedesig...pecial-interest

man grazus sitas takelis, bet nenoreciau su zoliapjove vazinetis, gal kas patars, kokia zolyte i tarpus paset ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 19, 01:05)
Su programa bandziau igyvendinti Vilzes vizija, ne savo.

Aha, pastebejau mirksiukas.gif smile.gif Irgi gerai, kai matosi vizualizacija.
Del nepastebejimo, tai pilnai sutinku ir zinau pati, kad kartais taip buna. Bet gal as kitokia, as pati sau ir kitiems kalu i galva apie kompromisus, bet jei tas kompromisas pas mane buna toks, kad tiesiog lipu per save, tai ateityje man tas taip akis bado ir kuo toliau, tuo labiau.
Laidus pati turiu ant ribos, kaip ir stulpa. Bet obelis nukreipia demesi nuo laidu, o stulpas irgi apgoztas visokiais sabakstynais biggrin.gif I akis nekrenta. Plius ten gatves lempa ant jo, tai vakare labai puikus dalinis musu sklypo apsvietimas gaunasi biggrin.gif
O siaip grazus postas wub.gif , grazi, rami, filosofine diskusija cia pas jus gavosi smile.gif

Man kaip ir vidai777, pats bjauriausias dalykas, kai nesako nieko.

Man pradejo terasa daryti... Bijau kaip unsure.gif Kuoliukus kala, virvutes tampo, o as pergyvenu, ar tikrai tuos cm gerai nurodziau doh.gif Kokias 2-3 dienas dirbs, paskui ko gero pertrauka darys, tai tikiuosi, kad iki pertraukos bus nors kazkas, ka galesiu parodyti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Bircis @ 2011 09 19, 10:18)
http://allhousedesig...pecial-interest

man grazus sitas takelis, bet nenoreciau su zoliapjove vazinetis, gal kas patars, kokia zolyte i tarpus paset  ax.gif

Grazus ir man.
As irgi mastau, ka kiliminio pasodinti, kad nebijotu na nepastovaus mindziojimo, bet vistik siokio tokio judesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 19, 09:59)
...Man kaip ir vidai777, pats bjauriausias dalykas, kai nesako nieko.
....Man pradejo terasa daryti... Bijau kaip  unsure.gif Kuoliukus kala, virvutes tampo, o as pergyvenu, ar tikrai tuos cm gerai nurodziau  doh.gif Kokias 2-3 dienas dirbs, paskui ko gero pertrauka darys, tai tikiuosi, kad iki pertraukos bus nors kazkas, ka galesiu parodyti  smile.gif
...

*
nesako? o gal nepastebi, o gal akiu "nemazolina" rolleyes.gif viskas jiems grazu...na kam galvot blogai? biggrin.gif
cia kaip su spuogu ant veido: visiem dzin, o spuoguotasis vis makuojanti krema tepa, kol kiti pradeda pastebet maskuote lotuliukas.gif

*
"be panikos" ok.gif jei koks "centimetras" ne toks - ijngsi savo fantazija ir "apzaisi" - dar graziau bus mirksiukas.gif

*
galeciau pabandyt ir tavo planiuka ikelt i programulka, tik ten namai standartinai, jei namas ne itin svarbu (jei pavyks su instaliuot ant naujo PC, tai pacia programulka pasidalinciau)
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 19, 09:18)
man grazus sitas takelis, bet nenoreciau su zoliapjove vazinetis, gal kas patars, kokia zolyte i tarpus paset  ax.gif

Būna koks tai smulkus čiobrelis, atsparus mindžiojimui (NA temoje kelis metus vis buvo minimas). Iš nurodytos nuotraukos panašu, kad vistiek plytelėmis bus einama, o augaliukai gana retai būtų užminami.
Kitas variantas būtų paronichija, auga kilimu, lapeliai smulkūs, žydi balzganais žiedeliais panašiai birželio antroje pusėje. Pas save pasodinau šalia akmenų mini takelio, kertančio augalyną:
foto 1
foto 2 - žydėjimas
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 19, 09:18)
* tai tos kojos ir ne posodybiniame sklype, uz 10-15 metru biggrin.gif , bet, vis tiek,jos matosi, pakelus galva, ir is toli darrr geriau...,bet jei bandysiu viska maskuot, tai tvoros bus kaip Rusijoje ar Azijoje, is miesto kraustaus ne tam, kad vel buciau "tarp keturiu sienu"

na man nors uz tvoros stovetu, tai as ju jau nejudinciau, o kai dabar vidury pieveles tai nervina biski. schmoll.gif spokai smagu, bet jie pagrinde pas mus tupia i liepas, visos virsunes net juodos buna, o jau ciauskejimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 19, 08:59)
As irgi mastau, ka kiliminio pasodinti, kad nebijotu na nepastovaus mindziojimo, bet vistik siokio tokio judesio  g.gif

Siūlinė žemenė (Sagina sobulata) - tinka ir pavesingoms vietoms. Pakencia mindziojima, nes taip ji prispaudziama prie zemes, todel geriau saknijasi ir auga.
Paprastasis ciobrelis (Thymus serpyllum) - megsta sausas ir sauletas vietas, nederlinga dirvozemi.

Uzjauciu del terasos 4u.gif , as irgi vietos nerandu, kol nepamatau rezultato. Taip jaudinuosi, kad tik viskas butu gerai doh.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 19 rugsėjo 2011 - 11:51
QUOTE(Bircis @ 2011 09 19, 11:25)
galeciau pabandyt ir tavo planiuka ikelt i programulka, tik ten namai standartinai, jei namas ne itin svarbu (jei pavyks su instaliuot ant naujo PC, tai pacia programulka pasidalinciau)

Aciu 4u.gif Bet gal kol viskas aisku, tai paliksiu ramybeje. O kai tik bus kazkoks neaiskumas, tai sauksiu, reksiu, kad gelbetum mirksiukas.gif biggrin.gif

QUOTE(leliumai @ 2011 09 19, 12:16)

QUOTE(vida777 @ 2011 09 19, 13:50)
Uzjauciu del terasos  4u.gif  , as irgi vietos nerandu, kol nepamatau rezultato. Taip jaudinuosi, kad tik viskas butu gerai  doh.gif .

Del augaliuku abiems dekui 4u.gif Jau tikriausiai geriau dabar sulauksti pavasario ir tada sodinti juos, ane? g.gif

Del terasos kaip teisingai parasei doh.gif lotuliukas.gif As va irgi save uzjauciu, ziuriu ir nervinuosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 19, 12:37)
Del augaliuku abiems dekui  4u.gif  Jau tikriausiai  geriau dabar sulauksti pavasario ir tada sodinti juos, ane?  g.gif

kuo anksciau pasodinsi, tuo greiciau turesi. Dabar dar pilnai isisaknys ir prigis, o pavasari pasodintiems reikes daugiau prieziuros, laistymo, jei sausa bus.
Be to, gal tau netiks ar nepatiks, tada pavasari galesi kazka kita jau galvoti.

Nezinau kaip reikia elgtis su paronichija po zydejimo g.gif , bet ciobreli tai reikia/reiketu nukarpyti, kad dekoratyvus butu. Zemenei nieko daryti nereikia.
Atsakyti