Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 15:42)
vida, ar teisingai supratau, iš abiejų pusių takelio buksmedukai karpomi, o kas dešinėj pusėj iki atraminės sienutės? visas plotelis akmenukais? jei gerai supratau tai tas plotelis nuo takelio iki atraminės sienutės apie metrą?

pagal dabartini plana, nuo takelio krasto iki sieneles gaunasi apie 1,2 m (jei Cobre planu nepakeis rolleyes.gif ). Aplink sienele apdesiu kazkuo siaurai, tik kad nuo purvo apsaugoti. Kas bus uz buksmeduku, dar negaliu pasakyti, nes nu neisivaizduoju galutinai abieju pusiu auksciu. Be to, siaurine puse, reikia ir i tai atsizvelgti. Noreciau vejos namo priekyje, bet ar rasiu tokia, kuri augtu ax.gif .

QUOTE(Cobre @ 2011 09 16, 15:53)
Sakau. Ne todel, kad 1,5 metro butu siaura, bet todel, kad laiptai nemazi, ir man norisi truputi kitokiu proporciju. Arba as kazka ne taip suvokiu. Tu man tiesiai sviesiai sakyk - laiptai bus platesni uz takeli? tai tokiu atveju, jei aplink takeli bus apsodinta kazkokiais augalais, tai nuo laiptu dalis nulipimo bus ant tako, o dalis ant augalu? Perkepiau saulejo as ko gero, bet gal gali imesti pvz tokio sprendimo, nes kai neisivaizduoji, tai atrodo, kad tai absurdiska, o kai pamatai, tai viskas ir susidelioja  blush2.gif

kaip palengvejo, o galvojau, kad tik as viena nesugebu nieko isivaizduoti doh.gif .

http://i199.photobuc.../pflaster-3.jpg
plane tas smelio spalvos gabaliukas pilkoje juostoje - durys,
baltas plotas - laiptu aikstele prie duru,
pilka juosta zemiau - pirmas laiptas,
balta juosta - antras laiptas,
ir paskutine pilka juosta - trecias, paskutinis laiptas,
zalsvos spalvos plotas - trinkeles. Jos eis per visa laiptu perimetra apacioje ir palei namo siena i garaza (i kaire). Visas kitas tos pacios spalvos plotas - ivaziavimas i garaza ir iejimas i nama.
Prie duru virsutinio laipto plotis 2,0m , apatinio - 3,8m. Bet tik todel, kad desineje namo siena eina istrizai ir del to laiptai nusmaileja i desine puse.
As takeli vedu tiesiai i duru centra. Durys 1,2 m plocio, laiptu aikstele prie duru 2,0 m plocio, o takelis 1,5 m.
Pagrindinio tako ilgis tik 4,0 m, dar soniniai takeliai aplink laiptus pusmetriu vaizda patrumpins. Jei as ji darysiu platesni, galvoju gausis jau nebe takelis, o aikstele. Dar jei durys butu kokios placios dviveres, tada vel kita kalba.

Blogesnio pavyzdzio neradau biggrin.gif . Buksmedziu eilute palei taka, kuo pabaigsiu, bumbulais, vazonais... nezinau. Esme ta, kad jie nurodo krypti duru link, kad niekas nesiblaskytu kur nereikia.
user posted image

Lauko durys Vokietijoje atsidaro tik i vidu!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 16 rugsėjo 2011 - 19:46
labux, visoms!
fitness3.gif
na, va, iskepiau pirma "blyna" su landsafto programulka: Vilzes roziu soda (nepyk, kad "pasitreneravau" blush2.gif ). Kokybe neisspaudziau, nes kompiuteris "pakimba", o ir kvietkas susodinau beli kaip, kol kas apie jas nieko neismanau ir spalvas sunku suprasti toj programoj)

ideja/poreikis: uzdara vietele tarp roziu, pavesine, didele veja irr...rozes

namo spalva ir as keisciau, bet toki namai reiks tikrai siltinti, tai tinka galima dazyti, o buna ir siltinimo plokstes is kart su klijuotu klinkeriu (lengvesne konstrukcija) kuris suteiks senoviniu plytu vaizda.

na va ax.gif kvieciu pasivaikscioti...
http://public.fotki....tus108/drive-g/
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 16, 21:58)

man patinka 4u.gif .
vienintelis dalykas, ka sitam sode dar padaryciau, tai tarp eiles medziu palei balta tvora i kiekviena tarpa (kur tuscia) pasodinciau po juostele neaukstos lygiai nukirptos gyvatvores, kad tarpais uzdengtu tvoros apacia, o baltas virsus matytusi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 rugsėjo 2011 - 09:08
QUOTE(Bircis @ 2011 09 16, 22:58)

eik tu saaauu bigsmile.gif labai smagiai pasivaiksciojau thumbup.gif nu fainas planelis, nieko nepasakysi 4u.gif o ir darbelio nemazai idejai!! na as gal smelio dezes ten ir nedaryciau ir zaidimu aisktele kitoj vietoj statyciau, bet siaip tai super! respectas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 16, 23:58)

na va  ax.gif kvieciu pasivaikscioti...
http://public.fotki....tus108/drive-g/

Didelis darbas atliktas thumbup.gif Viskas dar aiskiau matosi thumbup.gif Uj, kokia tu saunuole 4u.gif 4u.gif

Tik man visa ko asis siame projekte yra stulpas, erdves paliktos ir visos poilsio vietos atsuktos tiesiai i stulpa. Tujos cia nieko neduos. Na nebent bunant visai salia, o siaip net atvirksciai, tujomis ir gelynu tarsi bandoma pagrazinti ir pabrezti ta piktsasi, atkreipiamas demesys i stulpa.
Namo priekis kaip supratau taip ir liko pats sau, niekaip nejungiamas prie visos erdves ir neturintis jokio vaidmens.
Sulinio vieta graziai sutvarkyta. Gelynas netoli pavesines nelabai tinkamoje vietoje kelciau ji prie krumelio, kur takas sakojasi arba aplamai daryciau kazka salia pavesines , dabar kazkaip per toli nuo zmogaus ir aplamai neaisku kam jis toje vietoje reikalingas. Na, nebent ten aukstesnius krumelisu zydincius sodinti g.gif Gelynu ideja palei takeli patiko labai, as ji gal net dar labiau isplesciau, palei visa takeli. Vat ant greicio tokios mintys smile.gif

Vida, vistiek man norisi nors truputi placiau. Labai man tas takutis menkas lyginant su laiptais. Kazkokios ne tokios proporcijos laiptai dideli, gana daug mases juose, o takelis trumpas ir gana siauras. Bet gal cia musu supratimas apie proporcijas ir grozi tiesiog kitoks. Jei turi sau galveleje argumentu, kodel turi buti taip, tada vadinasi taip ir bus. Jei norisi apvalumu, tai gal verta pamastyti ir apie takelio ne tiesias sonines linijas link gatves, bet uzapvalintas g.gif Nors man vistik su proporcijom kazkas netaip tada ir viskas g.gif Gal jei takelio pradzioje, prie gatves pasodinsi kazka didesnio, tai kitaip atrodytu? g.gif Na nezinau, kazkas man cia ne taip atrodo.
Tas vingiavimas takucio palei laiptus, tai aplamai keistas. vis bandziau prisiminti, pas ka cia as jau taip vingiavusi esu ir dar tokiu siauru. Ogi pas uosvius yra toks apejimas aplink nama, tai tiesa sakant uzknisdavo labai kaskart nemalonus jausmas einant, o eiti galime tik ten, arba veja. tai ziuriu visi stengiasi veja prasieiti geriau biggrin.gif Gal jus retai naudosite, tai nebus problemos dideles.
O bandei kokias lentas susidelioti, kad matytusi, kur ir kaip viskas bus? Primityvu, bet man tai liuks tada viskas matosi blush2.gif
Atsakyti
visa savaite doh.gif triusiau, nes kai programos nezinai viskas trunka ilgai...fui...bet vis greiciau, kad dar pavyktu perkelt programa i nauja kompa ...tai gal ne viskas taip ilgai vyktu, bet nerandu kodel nepakysta suinstaliuot i nau PC? rolleyes.gif

QUOTE(vida777 @ 2011 09 17, 09:56)
man patinka  4u.gif .
vienintelis dalykas, ka sitam sode dar padaryciau, tai tarp eiles medziu palei balta tvora i kiekviena tarpa (kur tuscia) pasodinciau po juostele neaukstos lygiai nukirptos gyvatvores, kad tarpais uzdengtu tvoros apacia, o baltas virsus matytusi.

na projekta dariau su mintim, Vilze nori apzaist zolyna, net neatsimenu, kas tarp medziu yra: neisidemejau ar yra tvora ar ne?! bet del gyvatvores nesu tikra - per griezta "siena" laisvam stilliui (nors tema "klasika"-mes biggrin.gif ja traktuojam gan laisvai), bet gal tikrai tiktu erskeciai, kaip norejo Vilze.

QUOTE(vilze @ 2011 09 17, 10:17)
eik tu saaauu  bigsmile.gif  labai smagiai pasivaiksciojau thumbup.gif nu fainas planelis, nieko nepasakysi 4u.gif  o ir darbelio nemazai idejai!! na as gal smelio dezes ten ir nedaryciau ir zaidimu aisktele kitoj vietoj statyciau, bet siaip tai super! respectas biggrin.gif

zaidimu aikstele padariau sioj vietoj nes pamaniau kad toje vietoje virtuves langai - na vaikai "ant akiu"

QUOTE(Cobre @ 2011 09 17, 20:56)
...
1.Tik man visa ko asis siame projekte yra stulpas, erdves paliktos ir visos poilsio vietos atsuktos tiesiai i stulpa. Tujos cia nieko neduos. Na nebent bunant visai salia, o siaip net atvirksciai, tujomis ir gelynu tarsi bandoma pagrazinti ir pabrezti ta piktsasi, atkreipiamas demesys i stulpa.

2.Namo priekis kaip supratau taip ir liko pats sau, niekaip nejungiamas prie visos erdves ir neturintis jokio vaidmens.

3.Sulinio vieta graziai sutvarkyta.  Gelynas netoli pavesines nelabai tinkamoje vietoje kelciau ji prie krumelio, kur takas sakojasi arba aplamai daryciau kazka salia pavesines , dabar kazkaip per toli nuo zmogaus ir aplamai neaisku kam jis toje vietoje reikalingas. Na, nebent ten aukstesnius krumelisu zydincius sodinti  g.gif  Gelynu ideja palei takeli patiko labai, as ji gal net dar labiau isplesciau, palei visa takeli. Vat ant greicio tokios mintys  smile.gif
.......

1. stulpas rakstis sioje vejoje - na mes visos sutikom. Bet mintis mano buvo: einant link stulpo pirmiausia akis turejo uzstrigtu prie ryskaus gelyno (didelio, kvapnnaus) is kaires, toliaus akys nukryptu desine, i pazemej susudodintas ryskias geles, tujos tik fonas. Kai praeini arti kazkokio auksto daikto, nekeli galvos.
Sedint sezlonge, nemanau kad stuplas kris i akis, nes aukstas gelynas trauks akis.
na paslepti toki stagara niekaip nepavyks.

2. Vilzes vizijoje ta vieta neaprebta (nors as ten padaryciau darza-soda), tai gi, tai gali tapti dar viena idomia zona ax.gif

3. Sulinio vietoje pagal nuotraukas dar didesni gelynai, na as juos sumazinau - nes norejosi saslikine ipaisyt.
Gelynas vejos pakrasty - tam kad suminkstinti vejos linija - atsvara vingiuotam keliukui, be to ziurint is pavesines susidarytu tolio ispudis (vel tai turetu atitraukti demesi nuo stulpo) - man tokioje erdveje akys turetu "vaikscioti" ir realiai eini pievele...prieini viena roziu kruma...kad kito geles pauostyti reik vel paejeti...

na gal nelabai nusisnekejau/nusigalvojau su bandymu "zonuoti" erdve blush2.gif

ir dar : programoje nebuvo normolaus hamako, bet nezinau ar matosi jis itin slaptoje vieteleje, virsutiniam desiniam kampe: guli hamake ir ziuri i toli...
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 17, 19:56)
Vida, vistiek man norisi nors truputi placiau. Labai man tas takutis menkas lyginant su laiptais. Kazkokios ne tokios proporcijos laiptai dideli, gana daug mases juose, o takelis trumpas ir gana siauras. Bet gal cia musu supratimas apie proporcijas ir grozi tiesiog kitoks. Jei turi sau galveleje argumentu, kodel turi buti taip, tada vadinasi taip ir bus. Jei norisi apvalumu, tai gal verta pamastyti ir apie takelio ne tiesias sonines linijas link gatves, bet uzapvalintas  g.gif  Nors man vistik su proporcijom kazkas netaip tada ir viskas  g.gif Gal jei takelio pradzioje, prie gatves pasodinsi kazka didesnio, tai kitaip atrodytu?  g.gif  Na nezinau, kazkas man cia ne taip atrodo.
Tas vingiavimas takucio palei laiptus, tai aplamai keistas. vis bandziau prisiminti, pas ka cia as jau taip vingiavusi esu ir dar tokiu siauru. Ogi pas uosvius yra toks apejimas aplink nama, tai tiesa sakant uzknisdavo labai kaskart nemalonus jausmas einant, o eiti galime tik ten, arba veja. tai ziuriu visi stengiasi veja prasieiti geriau  biggrin.gif Gal jus retai naudosite, tai nebus problemos dideles.
O bandei kokias lentas susidelioti, kad matytusi, kur ir kaip viskas bus? Primityvu, bet man tai liuks tada viskas matosi  blush2.gif

apie placiau as dar pagalvosiu kai zemes issilygins, nes kuo platesnis bus takas, tuo kreivesnis (gatve eina nuozulnai). Bet kokiu atveju, pries klojant trinkelem, pati dar ta taka "isklosiu" ir "nuklosiu" ax.gif .
Apie tako islenkima prie gatves irgi galvojau, bet jei ir ivaziavima i garaza daryti toki pat, tada jis susijungs su gatves apvalumu ir gausis kiausinis blush2.gif . Jei ivaziavima tiesu, o taka lenkta, tai biesas zino kaip atrodys. Va cia dar reikes gerai pagalvoti. Prie gatves noreciau pora medeliu pasodinti, pasto dezute pastatyti... Man jau vaidenasi, kad nebeuzteks vietos viskam.
Aplink laiptus nebus reikalo vaikscioti, tik apsluoti ir apraveti kad patogiau butu (galvoju 50-60 cm turetu uztekti g.gif ).
Dazniausias vaiksciojimas bus nuo namo duru i garaza, tai ten palikau metra palei siena.
Palei nama siauru takeliu tai zinau kaip nepatogu vaikscioti - pas mano tevus buvo aplink nama isbetonuota doh.gif . Pas mus bus tik akmeneliu juosta, bet ji skirta ne vaiksciojimui, o drenazui (tipiska Vokietijoje, turbut nerastum namo, kad nebutu akmeneliais apipiltas).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 17 rugsėjo 2011 - 22:58
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 18:41)
va man čia gražu, man patinka toks laukinis grožis su taisyklingom gyvatvorėm, ir kažkas griežto, ir kartu taip laisva  wub.gif http://www.gapphotos...?featureref=339

ir man taip labai grazu - sutramdyta laukine gamta rolleyes.gif .
Todel ir vilzes atveju sakiau palei tvora tarp medziu iterpti po gyvatvores eilute, nes tai butu pagal mano "skoni". Gali buti laisvu formu augalai ir gelynai, bet vat kur ne kur ivestos grieztos formos wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 18, 11:31)
ir man taip labai grazu - sutramdyta laukine gamta  rolleyes.gif  .
Todel ir vilzes atveju sakiau palei tvora tarp medziu iterpti po gyvatvores eilute, nes tai butu pagal mano "skoni". Gali buti laisvu formu augalai ir gelynai, bet vat kur ne kur ivestos grieztos formos  wub.gif .

ar augs? as pas mus ir pas uosvius buvo ta pati situacija: ten kur medziai, ten gyvatvore prigijo, bet praktiskai neaugo, skurdo. Gal tiesiog reikia tinkamu augalu.

Bircis, visu pirma, tiek pergole poilsio kampelyje, tiek pavesine yra nukreiptos tiesiai i stulpa. Tai jau blogai. IR tai nesudetinga nors dalinai pakeisti. Visu antra, tai jau sakiau, kad imanoma ji slepti, bet matyt tiesiog i tai numojama rankai ir tiek..... sezlongu praktiskai po laidais as neisivaizduoju, o dabar man atrodo panasiai ir yra. Einant takeliu tikrai tavo mintis su gelemis gera ir tai dar vienas budas nukreipti demesi nuo stulpo. Nors salia pasodinus kad ir obelaite, kuri bus virs takelio, tai stulpas praktiskai visai dingtu, net ir nenuleidus akiu i zeme biggrin.gif

Siaip man idomi pozicija, kai sakoma, kad na yra tas stulpas, ka jau dabar darysi, nekreipkime i ji demesio ir dar papildomai poilsio zonos tiesiai atsukamos i ji, kaip i pagrindini taska sklype. O as manau, kad planuojant pagrindinis taskas turetu buti stulpas, bet is tos pozicijos, kad planuojant poilsio zonas, reiktu jas nuo jo nusukti, visur kur nors kiek uzsilaikai, reiktu pagalvoti apie kazkoki "skyda" toje vietoje. Net ir takeliai turi buti pakreipti taip, kad kuo maziau tas stulpas kristu i akis.
Na tokia mano nuomone ir tiek blush2.gif Juolab, kad mano manymu, tai visai nesunku igyvendinti.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 18, 11:05)
Siaip man idomi pozicija, kai sakoma, kad na yra tas stulpas, ka jau dabar darysi, nekreipkime i ji demesio ir dar papildomai poilsio zonos tiesiai atsukamos i ji.

nu tas stulpas bjaurybe toks, o mes kalbam ir kalbam apie ji biggrin.gif zodziu taip, kalbejau su V, tai jis sake kad yra galimybe nuo kelio elektra zeme atsivest, o sitaji raut lauk cool.gif nu kaip vieni kaimynai taip pasidare (elektra zeme atsivede). bet va kiek tas malonumas kainuoja tai nezinau g.gif niekas nesusiduret su elektros atvedimu?

o va kas del namo priekio, tai kazko labai daug nenoriu, tik V sako, kad reikia keliuka platint truputi ir bent koki pusmetri nuo kaimynu tvoros atitraukt. tada ten nuo ju susisodint kad ir tuju eile. o is kitos puses keliuko tai man gal visai grazu butu kokiu krumeliu eile ax.gif ir tada to tuscio ploto ne tiek jau ir daug liktu, galima butu koki grazu augala pasodint arciau namo, gal medeli koki nelabai auksta auganti, gal kruma ilgai zydinti. nu va ir vel prisifantazavau, o jus galit sukritikuot biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilze: 18 rugsėjo 2011 - 11:49
QUOTE(vilze @ 2011 09 18, 13:44)
nu tas stulpas bjaurybe toks, o mes kalbam ir kalbam apie ji biggrin.gif  zodziu taip, kalbejau su V, tai jis sake kad yra galimybe nuo kelio elektra zeme atsivest, o sitaji raut lauk cool.gif nu kaip vieni kaimynai taip pasidare (elektra zeme atsivede). bet va kiek tas malonumas kainuoja tai nezinau g.gif  niekas nesusiduret su elektros atvedimu?

Mes dareme namo rekonstrukcija ir tuo paciu didinom galia. Tai mums tik tas didinimas ir kainavo, o atvedimas zeme nieko lyg ir g.gif Bet tas buvo pries 5 metus, atstumas nuo stulpo iki namo mazas. Gal dabar kitaip viskas g.gif

Butu gerai be to stulpo, iskart laisve papugoms kuryboje biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 18 rugsėjo 2011 - 13:19
QUOTE(Cobre @ 2011 09 18, 14:17)
Mes dareme namo rekonstrukcija ir tuo paciu didinom galia. Tai mums tik tas didinimas ir kainavo, o atvedimas zeme nieko lyg ir  g.gif Bet tas buvo pries 5 metus, atstumas nuo stulpo iki namo mazas. Gal dabar kitaip viskas  g.gif

Butu gerai be to stulpo, iskart laisve papugoms kuryboje  biggrin.gif

na pas mus galios didint nereikia, trifaze yra. reikes pasidomet kas ir kaip.
joo, laisve tada jau butu biggrin.gif MV irgi nepatinka tas stulpas, tai jauciu vistiek kazka darysim kad jo nebutu. g.gif
Atsakyti