Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(mamagabi @ 2011 09 16, 10:39)
O kodel nezinai kiek liks/ar pakaks vietos zalumai?
Juk galima tiksliai pasiskiciuoti kai zinai sklypo, namo ir terasos matmenis.
Kaip pvz.: sklypas 30m ilgio - minus 6m patraukiam nama nuo tvoros -minus 12m namo ilgis - minus 3m terasa.
Viso 21m, taigi zalumai lieka 9 metrai.
Tada ir sprendi pakankamai ar mazoka. Jei mazai - mazini terasele smile.gif

Koks sito grazuolio medzio pavadinimas? wub.gif

na taip, turbut ne taip išsireiškiau smile.gif , nes susiskaičiuot likusį plotą žalumai moku, mane labiau domina proporcija, teoriškai žinau, kad kuo didesnis pastatas atitinkamai ir želdynai turi būt masyvesni, kad nebūtų spuogiukų biggrin.gif įspūdžio. kol kas terasos neturiu, ir namas dar toli gražu nebaigtas, bet aiškūs keli dalykai, tai kad iš vidinio kiemo pusės namas atrodo dviejų aukštų, ir nuo namo iki gyvatvorės yra nepilnai 11 metrų. tavo pavyzdėlyje labai jauki terasa, bet gana smarkiai apželdinta, man gražu, bet galvojant apie tai, kad pro virtuvės langą norėčiau matyt tolumą, gal terasa galėtų būt ir labiau atvira g.gif . aišku, kol už tvoros laukai tai labai smagu, kad akis gali pabėgti, bet kai kada nors stos namas, tai, žvilgsnį norėsis stabdyti savam kieme smile.gif, tai pagal tvorą dabar pasidariau ilgą ir platų gėlyną, kartu su krūmais. ir kol nėra tersasos tai žalios vejos gabalas atrodo normaliai, tai va ir mąstau, kokia turetu but terasa, kad žolynas būtų pats tas, nei per siauras, nei per platus.

o medis kartais ne katalpa? http://www.google.lt...a...sa=N&tab=wi

kkarile, bitule ačiū blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 12:15)
na taip, turbut ne taip išsireiškiau smile.gif
o medis kartais ne katalpa? http://www.google.lt...a...sa=N&tab=wi

Supratau smile.gif

Tikrai, katalpa. Grazi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 16, 07:51)
Del dydzio as patenkinta. Tinka visiems gyvenimo atvejams - pasisedejimams, vaiku baseinui, netgi kai vienam gale saule kepina, kitam jau pavesis  ax.gif . Siaip saule sukasi nuo ryto iki pavakario per musu terasa.
Vienintelis trukumas, kad nera jokios apsaugos nuo lietaus, tik tiek, kiek po balkonu. Jei bus pavesine, bus kur nuo lietaus pasislepti, bet vat nuo terasos tai reikia smutkes susirinkti lietui uzejus.

o kas pavėsį duoda, jei terasa atvira? ar terasa gauna šešėlio nuo netoliese augančio kokio medžio, ar nuo namo sienos? ta prasme terasa jungiasi su dviem namo sienomis? blush2.gif nežinau ar aiškiai parašiau. nes aš vėl iš savo varpinės smile.gif , pas mus terasa gaunasi visiskai atvira, tik anksti ryte buna šešėlis, o visą dieną iki pat vakaro ten gryna saulė, nes terasa su namu tik viena ilgąja kraštine ribojasi.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 14:21)
o kas pavėsį duoda, jei terasa atvira? ar terasa gauna šešėlio nuo netoliese augančio kokio medžio, ar nuo namo sienos? ta prasme terasa jungiasi su dviem namo sienomis? blush2.gif nežinau ar aiškiai parašiau. nes aš vėl iš savo varpinės smile.gif , pas mus terasa gaunasi visiskai atvira, tik anksti ryte buna šešėlis, o visą dieną iki pat vakaro ten gryna saulė, nes terasa su namu tik viena ilgąja kraštine ribojasi.

Pas mus bus taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 16, 12:59)
Pas mus bus taip pat.

sveika biggrin.gif
ir pas mane. kol kas tik pelargonijos ten gali gyvent biggrin.gif

įdomi tema, eisiu nuo pradžių pasiskaitysiu
Atsakyti
Kadangi bitule i mano kurybines kancias jau buvo ipainiota, tai situacija jai zinoma. Ant popieriaus viskas lygu grazu, bet sklypas musu su nemazu nuolydziu lygiagreciai gatvei, tai realybeje tas lygumas net labai nelygus schmoll.gif :

http://i199.photobuc.../pflaster-3.jpg
paaiskinimas:
- nuo pagrindiniu laiptu palei siena link garazo bus pora laiptuku (pilkos spalvos bruksneliai);
- ivaziavimas i garaza bus 5 m plcio (nebeuzteko popieriaus);
klausimas:
- ar protingai pasirinkau proporcijas takeliams 0,5:1,0:1,5, ivaziavimas 5,0 m ? Priklausomai nuo plyteliu ismatavimu, plociai gali kazkiek keistis.
abejones:
- labai viskas kampuota. Turiu vilti, kai busiu arciau tikslo, kokius tai kampelius uzapvalinti arba apsodinti apvaliais augalais (vienas sklypo/gatves kampas palei garaza yra taip pat uzapvalintas, bus matyti foto).

Taip atrodo gyvai.
1.is gatves tiesiai i nama:
http://i199.photobuc...77/IMG_1155.jpg

Takas i nama bus platumo sulig duru apvadais (dar nebaigti dazyti).
Is abieju takelio pusiu sodinsiu staciakampiu (ne burbuliuku) buksmeduku bordiura. Aplink atramine sienele galbut siaurai uzpilsiu akmeneliais, nes ~40cm plocio akmenuku juosta eis aplink visa nama ir palei terasos sonus.
Ant laiptu ir atramines sieneles virsaus desim naturalaus akmens plokstes (matosi pavyzdziai, bus tas sviesesnes spalvos akmuo). Jos bus siek tiek issikisusios i prieki ir sonus. Sienele bus kaip ir namas - balta, tinkuota.

2.einant gatve nuo virsaus zemyn (mes vaikstom is priesingos puses, sita dalis labiau matosi kaimynams):
http://i199.photobuc...77/IMG_1115.jpg

Sioje sklypo dalyje pries atramine sienele, zemes uzsipils iki tos tamsios briaunos palei siena, tiksliau bus 40 cm akmenuku drenazo juosta, o toliau eis nuolydis nuo namo link gatves.
Toliau matyti tas lenktas gatves kampas, kuris man mintis drumscia, kur as ta lenktuma galeciau atkartoti g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 16 rugsėjo 2011 - 13:39
QUOTE(Partizanė @ 2011 09 16, 15:07)
sveika biggrin.gif
ir pas mane. kol kas tik pelargonijos ten gali gyvent biggrin.gif

įdomi tema, eisiu nuo pradžių pasiskaitysiu

Skaityk nuo vidurio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 12:21)

terasa palei viena namo krastine (beveik pietine), bet as saules esu nemegeja, todel savo sezlonga pasistaciau palei terasos krasta, kur rytine saule maloniai sviecia ir kavos isgerti kviecia. Per pietus karsta visur, todel pietu metu svojoju apie pavesine ir i lauka nosies nekisu, nes kol kas visur dar dykuma... Popiet saule truputi pasisuka ir mano sezlongas gauna pavesio nuo balkono ir man galva nebekaista, o kas nori kepintis, gali eiti i kita terasos gala.
Kazkaip kol dar viskas ne pilnu funkcionalumu vyksta, tai man ta pietu saule netrukdo. Iseitis butu zinoma markizes, bet man geriau isirengti kampeli kur nors pavesyje (norejau rasyt po obelim, bet prisiminiau, kad pas mane obelu nebus biggrin.gif )... tai vat pavesyje po kokia nors katalpa, nei uzsibarikaduoti terasa lietsargiais.
Gal kada ir pakeisiu nuomone, bet dabar atrodo taip.
Jau kazkada sakiau - nemegstu as uzsodinto, uzdengto ar kitaip paslepto namo, jau geriau pati kur pasislepsiu po krumu ph34r.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 16, 13:26)
1.Iseitis butu zinoma markizes, bet man geriau isirengti kampeli kur nors pavesyje (norejau rasyt po obelim, bet prisiminiau, kad pas mane obelu nebus  biggrin.gif )... tai vat pavesyje po kokia nors katalpa

2.Jau kazkada sakiau - nemegstu as uzsodinto, uzdengto ar kitaip paslepto namo, jau geriau pati kur pasislepsiu po krumu ph34r.gif .

1.va ir aš galvoju, kad gal vidurdieniui pavėsiuką įsirengsiu kur po obelikėm smile.gif, o atvira terasa įsivaizduoju labai maloni ir žiemą, vasario mėnesį taip ir norisi ant saulutės su kava patupėt, tegu ir su pirštinėm smile.gif

2.o šiuo klausimu dar neturiu tvirtos nuomonės, nes pirmiausia galvoju apie savo variantą biggrin.gif , iki mūsų namo durų, bus ko gero....24 metrai, tai galvoju, kad tokioje erdvėje būtinai reiks kažkokių želdinių, kad nebūtų taip ilgu į namus einant.

man patinka kad, pas Vidą iki namo, keli žingsniai. gal paskui kai susitvarkysim, labai džiaugsiuos turėdama ilgą įvažavimą, bet kol kas man tai didžiausias galvaskaudis.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 13:50)
man patinka kad, pas Vidą iki namo, keli žingsniai. gal paskui kai susitvarkysim, labai džiaugsiuos turėdama ilgą įvažavimą, bet kol kas man tai didžiausias galvaskaudis.

jei pas mane butu iki namo 24 metrai, butinai pasisodinciau kokiu koloniniu arba neplacia laja medziu aleja, bet netankiai, kad i tarpus tilptu po zydinti krumeli ar du wub.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 16 rugsėjo 2011 - 14:00
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 16, 14:50)
iki mūsų namo durų, bus ko gero....24 metrai, tai galvoju, kad tokioje erdvėje būtinai reiks kažkokių želdinių, kad nebūtų taip ilgu į namus einant.

pas mus abu patekimai į kiemą (takelis pėsčiajam per reprezentacinę zoną iš vakarų pusės ir įvažiavimas su mašina iš šiaurės pusės yra po maždaug 20m). Ateiti neprailgsta smile.gif Apželdinta ir ten ir ten: reprezentacinėje zonoje palei takelį išlenktas augalynas, mašinoms įvažiavimas atskiria dvi skirtingas zonas, kurios pakankamai turtingos augalais. Gal tai, kaip žiūrisi tie 20m priklauso nuo viso sklypo dydžio - pas mus vidutinis - 24a.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leliumai: 16 rugsėjo 2011 - 14:08
QUOTE(vida777 @ 2011 09 16, 13:59)
jei pas mane butu iki namo 24 metrai, butinai pasisodinciau kokiu koloniniu arba neplacia laja medziu aleja, bet netankiai, kad i tarpus tilptu po zydinti krumeli ar du  wub.gif .

svarstėm, koloninių nelabai mėgstu, o kas iš neplačia laja tiktų? beje turėtų būti ir neaukšti, nes maždaug per vidurį įvažiavimo praeina elektros laidai, po jais aukštesni medžiai negali augti.
Atsakyti