Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

Del girdyklos tai reikia ziureti ar kaciu aplinkui nera. Kadangi pas mus yra ir amzinai koki paukstuka pagauna, tai uzkelem girdykla aukstokai - na kokia 1.5 metro. Tai ir vaizdas jau nelabai koks ir paukstuku nebematau - matyt ju reikalavimai irgi specifiniai. Kitais metais net nestatysiu, nors siaip man be galo grazu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 15 rugsėjo 2011 - 11:13
O kažin kur jų pirkt reikia? Niekad nemačius...o gal akis neužkliuvo? g.gif
Norėčiau "gyvą" apžiūrėt, kad galėčiau įkelt į vizijas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(mot99 @ 2011 09 15, 12:10)
Del girdyklos tai reikia ziureti ar kaciu aplinkui nera. Kadangi pas mus yra ir amzinai koki paukstuka pagauna, tai uzkelem girdykla aukstokai - na kokia 1.5 metro. Tai ir vaizdas jau nelabai koks ir paukstuku nebematau - matyt ju reikalavimai irgi specifiniai. Kitais metais net nestatysiu, nors siaip man be galo grazu  wub.gif

yra kačių aplinkui, bet kieme - 2 buldogai, tai jos nelabai užklysta čia... lotuliukas.gif o paukštukai - buldogų draugai, ar kaip čia geriau pasakius...na, gal ne draugai, bet ne konkurentai biggrin.gif - dėmesio 0...
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 09 14, 22:42)
Esant paviršių aukščių skirtumui, didesniam, nei per laiptelių pakopą (virš 15 cm), reiktų terasą aptverti bent neaukšta tvorele, gyvatvore ar tvirtesniais augalais, arba kažkaip vizualiai pažymėti (skirtinga spalva, faktūra ar pan.) jos ribas, nes tikrai labai nemalonus jausmas netyčia nuo tokio pakilimo nužengti į nežinią ar dar blogiau - apsivožti su kėde į rožyną ....

gerai bitule, kad mus nuo nelaimiu saugai angel_not.gif .
Musu terasa beveik 40 kv.m. ( 4,1x9,6 ) ir 90 cm aukscio, ale tokio jausmo nera biggrin.gif - ar guli, ar sedi, kito terasos galo nesijaucia. Vasara ir vaiko baseinas ant terasos buvo, bet niekas nenusiverte, nebent jau iki sokiu daeitu sokiai.gif .
Toks jausmas, kad tvoreles net nereikia, nebent del fasono, betgi niekada nezinai kada....

Pasidariau trinkeliu plana (laiptai jau islieti). Pasirodysiu kada, kad ivertintum.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 15 rugsėjo 2011 - 13:25
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 15, 12:44)
O kažin kur jų pirkt reikia? Niekad nemačius...o gal akis neužkliuvo?  g.gif
Norėčiau "gyvą" apžiūrėt, kad galėčiau įkelt į vizijas  biggrin.gif

na jei "gyvos" nerasi, tai va cia neblogu yra smile.gif
http://www.ebay.co.u...e8#ht_500wt_715
va tokia pat tik pigesne ir i lt siuncia
http://www.ebay.co.u...2eb4f932db#shId
o cia va tik lekstele
http://www.ebay.co.u...f1#ht_500wt_715
nu ir dar daug ten ju yra, manau tikrai rastai
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 15, 14:24)
Musu terasa beveik 40 kv.m. ( 4,1x9,6 ) ir 90 cm aukscio, ale tokio jausmo nera  biggrin.gif - ar guli, ar sedi, kito terasos galo nesijaucia. Vasara ir vaiko baseinas ant terasos buvo, bet niekas nenusiverte, nebent jau iki sokiu daeitu  sokiai.gif .
Toks jausmas, kad tvoreles net nereikia, nebent del fasono, betgi niekada nezinai kada....

Pasidariau trinkeliu plana (laiptai jau islieti). Pasirodysiu kada, kad ivertintum.

Oooo, koks plotas blink.gif
O koks tada namo ir sklypo plotas? Ar zalumai ir groziams vietos liko?

Ar kalbi apie takeliu ir ivaziavimo trinkeliu plana ar terasos g.gif
Pasirodyk prasau 4u.gif , taip smalsu ka sumastei ax.gif

Diiidele ir aukstoka terasa apzeldinta tvorele, kad jei griusi, tai minkstai smile.gif Gerai, kad ne rozes lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 15 rugsėjo 2011 - 18:29
oi vida777, tikrai, gal galėtum parodyt savo terasą, gyvi pavyzdžiai visada labai įdomūs, su visais privalumais ar trūkumais, aš vis suku galvą ar ne per didelė bus manoji, ar pakaks vietos žalumai, manoji maždaug turėtų būt tokia, bet kai iš atminties piešiau, tai jaučiu, kad žaliems plotams primečiau tiek kiek norėčiau biggrin.gif , o ne tiek, kiek iš tikro liks tokia nemažą tersą sumeistravus.

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 15, 20:30)

Labai grazu wub.gif Cia dailininkes darbas wub.gif
O kas tie dideli medziai? ir tie mazesni krumeliai? Ar cia gelynai? Zodziu, svajoniu kiemelis pas jus mirksiukas.gif biggrin.gif
Atsakyti
gerai bitule, kad mus nuo nelaimiu saugai  angel_not.gif .
Musu terasa beveik 40 kv.m. ( 4,1x9,6 ) ir 90 cm aukscio, ale tokio jausmo nera  biggrin.gif - ar guli, ar sedi, kito terasos galo nesijaucia. Vasara ir vaiko baseinas ant terasos buvo, bet niekas nenusiverte, nebent jau iki sokiu daeitu  sokiai.gif .

Žinau, kad turbūt baigiu šiuo klausimu įkyrėti blush2.gif (tokie dalykai susiję su mano darbu, tai labai kliūva už akių blush2.gif ).
Pas mane pačią vyresnėlis užaugo su lauko laiptais be turėklų tongue.gif bet tikrai nežinai kada... drinks_cheers.gif turėklai mikliai atsirado, kai nubildėjusi susikreivinau nugarą.
Pasidariau trinkeliu plana (laiptai jau islieti). Pasirodysiu kada, kad ivertintum

Turbūt net nereikia sakyt kaip smalsu bigsmile.gif
QUOTE(mamagabi @ 2011 09 15, 19:28)
Diiidele ir aukstoka terasa apzeldinta tvorele, kad jei griusi, tai minkstai smile.gif Gerai, kad ne rozes lotuliukas.gif

thumbup.gif drinks_cheers.gif kaip tik apie tai ir kalbėjau, visai nebūtina apsitverti tvora iki panosės (aišku jei terasos aukštis proto ribose), bet vizualiai pažymėti terasos ribą labai pravartu (o man ir jaukiau atrodo, nei plikas pjedestalas blush2.gif ).
Beje žaviuosi jūsų visų sugebėjimais bet kokiai savo minčiai rasti tikslių iliustracijų thumbup.gif wub.gif , man tai tamsus miškas... doh.gif

Jot.ka, labai profesionalūs piešinukai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 09 15, 22:00)
Beje žaviuosi jūsų visų sugebėjimais bet kokiai savo minčiai rasti tikslių iliustracijų  thumbup.gif  wub.gif , man tai tamsus miškas... doh.gif

Man tai labai paprasta todel, kad kaupiu foto lobyna savo svajoniu namui, kurio viena is sudedamuju daliu yra "Kiemas".
O kadangi mano svajone Klasikine, tai ir turiu jau kokia 100 klasikinio kiemo foto, kaip beje ir virtuviu, svetainiu, miegamuju ir t.t.
Taigi, kai savo issakyta nuomone noriu "pavaizduoti", o su vaizdais juk tema idomesne, kaip ir grazi knyga, prasibegu per ta saugykla ir psio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 09 15, 18:28)
O koks tada namo ir sklypo plotas? Ar zalumai ir groziams vietos liko? 
Ar kalbi apie takeliu ir ivaziavimo trinkeliu plana ar terasos g.gif

1.sklypo plotas beveik 10 aru, namo - 120 kv.m.
Zalumai ir groziams kiek bus, tiek uzteks, niekur nedingsi. Kaimyne mielai perleistu puse sklypo (pas ja 17 aru) biggrin.gif , bet reikia pirma savus apdirbti doh.gif .

2.Kalbu apie trinkeliu plana namo priekyje.

QUOTE(jot.ka @ 2011 09 15, 19:30)
oi vida777, tikrai, gal galėtum parodyt savo terasą, gyvi pavyzdžiai visada labai įdomūs, su visais privalumais ar trūkumais, aš vis suku galvą ar ne per didelė bus manoji, ar pakaks vietos žalumai, manoji maždaug turėtų būt tokia, bet kai iš atminties piešiau, tai jaučiu, kad žaliems plotams primečiau tiek kiek norėčiau  biggrin.gif , o ne tiek, kiek iš tikro liks tokia nemažą tersą sumeistravus.

parodyt nera labai ka, nes plikas betono gabalas. Neaptinkuota dar (tinkuosim namo spalva), plytelem neisklijuota, nera sviestuvu, tureklu.
Del dydzio as patenkinta. Tinka visiems gyvenimo atvejams - pasisedejimams, vaiku baseinui, netgi kai vienam gale saule kepina, kitam jau pavesis ax.gif . Siaip saule sukasi nuo ryto iki pavakario per musu terasa.
Vienintelis trukumas, kad nera jokios apsaugos nuo lietaus, tik tiek, kiek po balkonu. Jei bus pavesine, bus kur nuo lietaus pasislepti, bet vat nuo terasos tai reikia smutkes susirinkti lietui uzejus.
Zalioji zona pas mus atliks tik dekoratyvine funkcija - nereikia man darzo anei sodo (vaismedziu), nereikia ploto vaiku zaidimams, shunu neturim, rimti baseinai uz tvoros (vandens parkas). Pagalvojom, kad geriau jau tegul aktyvus poilsis vyks prie namo ant terasos assa.gif gathering.gif , nereikes sodo/gelyno trypti, o pasyvus - sode vacation1.gif .

QUOTE(bitule @ 2011 09 15, 21:00)
Žinau, kad turbūt baigiu šiuo klausimu įkyrėti  blush2.gif (tokie dalykai susiję su mano darbu, tai labai kliūva už akių  blush2.gif ).
Pas mane pačią vyresnėlis užaugo su lauko laiptais be turėklų  tongue.gif bet tikrai nežinai kada...  drinks_cheers.gif  turėklai mikliai atsirado, kai nubildėjusi susikreivinau nugarą.

Turbūt net nereikia sakyt kaip smalsu bigsmile.gif

Neikyresi, nesijaudink. Bus butinai tvorele, nes tokie yra ir saugumo reikalavimai priduodant nama.
Tik as galvojau, kad be tvoreles bus kazkaip baugu, bet visai nieko kai pripranti rolleyes.gif .
Pafotkinsiu dar kaip realiai ta vieta atrodo, o tada ir planeli imesiu priedo pioneer.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 16 rugsėjo 2011 - 08:06
QUOTE(vida777 @ 2011 09 16, 08:51)
Zalioji zona pas mus atliks tik dekoratyvine funkcija - nereikia man darzo anei sodo (vaismedziu), nereikia ploto vaiku zaidimams, shunu neturim, rimti baseinai uz tvoros (vandens parkas). Pagalvojom, kad geriau jau tegul aktyvus poilsis vyks prie namo ant terasos assa.gif  gathering.gif , nereikes sodo/gelyno trypti, o pasyvus - sode  vacation1.gif  .
Pafotkinsiu dar kaip realiai ta vieta atrodo, o tada ir planeli imesiu priedo  pioneer.gif

Va va - ir as taip planuoju (po 100metu hihihi.gif)
Tik vandens parko uz tvoros gaila ner unsure.gif , ale uztai netoli tvenkiniai - gali ryte nubegti nusimaudyti, o vakare su meskeryte parymoti rolleyes.gif

Molodec! Kompanija kantriai lauks foto vaizdu ir planu pioneers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 16 rugsėjo 2011 - 10:30
QUOTE(jot.ka @ 2011 09 15, 20:30)
aš vis suku galvą ar ne per didelė bus manoji, ar pakaks vietos žalumai, manoji maždaug turėtų būt tokia, bet kai iš atminties piešiau, tai jaučiu, kad žaliems plotams primečiau tiek kiek norėčiau  biggrin.gif , o ne tiek, kiek iš tikro liks tokia nemažą tersą sumeistravus.

user posted image

O kodel nezinai kiek liks/ar pakaks vietos zalumai?
Juk galima tiksliai pasiskiciuoti kai zinai sklypo, namo ir terasos matmenis.
Kaip pvz.: sklypas 30m ilgio - minus 6m patraukiam nama nuo tvoros -minus 12m namo ilgis - minus 3m terasa.
Viso 21m, taigi zalumai lieka 9 metrai.
Tada ir sprendi pakankamai ar mazoka. Jei mazai - mazini terasele smile.gif

Va kazkuo panasus vaizdelis i tavo piesinuka, tik tvorele is augalu wub.gif
user posted image

user posted image

Koks sito grazuolio medzio pavadinimas? wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 16 rugsėjo 2011 - 10:48