Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(mamagabi @ 2011 09 14, 17:15)
Va va, teisingai smile.gif
Ar dabar panasiau? g.gif
Tai jei sakai, kad tarasa baigsis per mazesnio lango viduri, tai ir pirma atrama tada gaunasi tiesiai priesais to lango viduri g.gif
user posted image

Lauksim terasos rolleyes.gif Ar ilgai laukti ax.gif As bais nekantri lotuliukas.gif
O kanalelis tai tik dekoratyvinis. Kas gi i ~50cm plocio griovi iguls - nebent as lotuliukas.gif
Spurga577 - papaisyta/padeliota paprasta Paint programele.

Labai panasiau. Darbstuole tu musu, jamk baliona 4u.gif na ir dar gali virsvalandzius padirbeti truputi man tuos akmenis pastumdydama ir stulpus patampydama? mirksiukas.gif biggrin.gif
Terasa prasideda nuo sienos, kuri yra tarp dvieju langu, vidurio.
Ir tik ten kur ta siena, tai ir bus pergole, nei vieno, nei kito lango ji neuzstos, virsuje sijas papaise per visa terasa, o isivaizduok, kad jos tik trys, stulpai pergoles du. Pasviesink terasos krastus, apsodink vynuoge ir bus na jau gerokai panasiau (o kanalas, kai jau jis bus, tai tikiuosi, kad bus tamsus, tamsus, niurus, niurus... tongue.gif

As itariu, kad terasos reiks lukteleti, nes meistriukas turi papildomu darbu, tai nera, taip, kad galetu dirbti pastoviai. Na jis sako, kad nuo pirmadienio, per dvi savaites padarys. Bet jis taip pat sake, kad jau si pirmadieni prades kasti biggrin.gif Na, as rami, su juo jau reikalu turejom, tai tiesiog reiks truputi kantrybes ir tiek smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 14 rugsėjo 2011 - 15:51
QUOTE(Cobre @ 2011 09 14, 16:30)
Labai panasiau. Darbstuole tu musu, jamk baliona  4u.gif 
Terasa prasideda nuo sienos, kuri yra tarp dvieju langu, vidurio.
Ir tik ten kur ta siena, tai ir bus pergole, nei vieno, nei kito lango ji neuzstos, virsuje sijas papaise per visa terasa, o isivaizduok, kad jos tik trys, stulpai pergoles du.

Uz baliona aciu smile.gif
Nesupratau to langu vidurio, bet ai, tiek to irnesakyk.gif
Bus terasa, bus ir aisku smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 14 rugsėjo 2011 - 15:55
QUOTE(mamagabi @ 2011 09 14, 17:54)
Uz baliona aciu smile.gif 
Nesuprtau to vidurio, bet ai, tiek to irnesakyk.gif
Bus terasa, bus ir aisku smile.gif

Tingine, atiduok baliona biggrin.gif
Jei rimtai, tai aciu mirksiukas.gif 4u.gif Principas bus toks, kaip parodei, tik kanalas, tai planas maximum, jei pavyks - dziaugsiuosi, jei ne, tai bus ir be jo gerai mirksiukas.gif Prie voljero dar bus sio to, nors mot99 siandien teisingai pasake, kad kaip ir nera ten rozems fono. Tai sita vieta teks apmastyti. Uz voljero tujos, na ir pagalvosiu, kaip teisingiau atskirti kiemelio zona, nuo voljero ir uz namo esancio ploto. Variantu turiu, beliks apsispresti.
Atsakyti
QUOTE(mamagabi @ 2011 09 14, 16:15)
Lauksim terasos rolleyes.gif Ar ilgai laukti ax.gif As bais nekantri lotuliukas.gif
O kanalelis tai tik dekoratyvinis. Kas gi i ~50cm plocio griovi iguls - nebent as lotuliukas.gif

Aš ant šono irgi gal tilpčiau. lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2011 09 14, 16:15)
Ar dabar panasiau? g.gif
Tai jei sakai, kad tarasa baigsis per mazesnio lango viduri, tai ir pirma atrama tada gaunasi tiesiai priesais to lango viduri g.gif
user posted image

O kiek vietos tarp tujų ir baseino? Jei tilptų ten dar galima padaryt kokį lieptuką ir pastatyt suoliuką po pergole. Šiaip tokie dalykai dažniausiai daromi moderniuose soduose, tai reiktų pagalvot kaip klasikiniškai apipavidalint. Praplėstų mažą sodelį ir būtų dar viena vietelė ramiai pasėdėti.

Cobre, atiduok atgal balioną Mamaigabi, ji jau ir taip tau daug dirba. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 09 14, 18:24)
Aš ant šono irgi gal tilpčiau.  lotuliukas.gif

Papildyta:
O kiek vietos tarp tujų ir baseino? Jei tilptų ten dar galima padaryt kokį lieptuką ir pastatyt suoliuką po pergole. Šiaip tokie dalykai dažniausiai daromi moderniuose soduose, tai reiktų pagalvot kaip klasikiniškai apipavidalint. Praplėstų mažą sodelį ir būtų dar viena vietelė ramiai pasėdėti.

Cobre, atiduok atgal balioną Mamaigabi, ji jau ir taip tau daug dirba.  lotuliukas.gif

nea, nieko ten nebereiks daugiau smile.gif

pergoles neapzeldino, apseis biggrin.gif

Zuvele, kokios formos bus gelynas? darysi per jo viduri pergole ar suoliuka, kaip tau siule apzeldintoja?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 13, 20:11)
terasa pakelta, del terasiniu duru. del to bandziau dar siandien su vyru kalbeti, bet beprasmiska, kadangi neradau argumentu, kad suzeminta tures daugiau pliusu, nei pakelta, tai viskas liks taip. Asmeniskai man is graziosios puses tai noretusi ja daryti sulig veja, taip ir del kanaliuko butu man maziau dvejoniu. Is praktiskosios pakelta man kol kas be konkurencijos, toje vietoje jau keli metai gyvename, tai tiksliai zinau, kas butu, jei nuzemintumeme...

man daug graziau, kai terasa pakelta, nei siaip visiskai paprastai su veja lygi ax.gif , bet dar graziau, kai yra platus laiptai (gali buti ir vienas ar du) nuo terasos i veja nulipti.
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 14, 22:28)
man daug graziau, kai terasa pakelta, nei siaip visiskai paprastai su veja lygi  ax.gif , bet dar graziau, kai yra platus laiptai (gali buti ir vienas ar du) nuo terasos i veja nulipti.

drinks_cheers.gif , ir ne tik gražiau, bet ir saugiau. Esant paviršių aukščių skirtumui, didesniam, nei per laiptelių pakopą (virš 15 cm), reiktų terasą aptverti bent neaukšta tvorele, gyvatvore ar tvirtesniais augalais, arba kažkaip vizualiai pažymėti (skirtinga spalva, faktūra ar pan.) jos ribas, nes tikrai labai nemalonus jausmas netyčia nuo tokio pakilimo nužengti į nežinią ar dar blogiau - apsivožti su kėde į rožyną biggrin.gif . Tose vietose kur bus nulipimas į veją laiptai tiesiog privalomi. O gal laiptukai būtų gražu ir visu terasos perimetru?
Visai nebesuspėju čia sudalyvauti, tai nepykit, kad įšokau su savo paburbėjimais apie saugumo techniką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 14, 17:42)
Zuvele, kokios formos bus gelynas? darysi per jo viduri pergole ar suoliuka, kaip tau siule apzeldintoja?

Labas rytas 4u.gif
gaunasi toks nei labai tiesus, nei labai banguotas - na, kad natūraliai atrodytų... Apie 2-3m pločio ir ~10 m ilgio doh.gif su visa ta uodega, išlindusia į veją. Nuspręsta įrengti gėlyną 2 etapais - nes nevaliosiu iš karto taip daug, o gal, na matysim.
Dėl akcentų labai dar galvoju, nes, pati idėja man labai patiko, bet nenoriu visai to suoliuko statyt - nieks ten nesėdos ant jo, manau... Tad sakau gal daryt tuos akcentus nevienodus, o tik svoriu panašius, pvz. kukmedį ir kokį obeliską, apaugusį ragane??? Tada jie neatliks rėminimo funkcijos, o tik šiaip...akcentų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 15, 10:26)
Labas rytas  4u.gif
gaunasi toks nei labai tiesus, nei labai banguotas - na, kad natūraliai atrodytų... Apie 2-3m pločio ir ~10 m ilgio  doh.gif su visa ta uodega, išlindusia į veją. Nuspręsta įrengti gėlyną 2 etapais - nes nevaliosiu iš karto taip  daug, o gal, na matysim.
Dėl akcentų labai dar galvoju, nes, pati idėja man labai patiko, bet nenoriu visai to suoliuko statyt - nieks ten nesėdos ant jo, manau... Tad sakau gal daryt tuos akcentus nevienodus, o tik svoriu panašius, pvz. kukmedį ir kokį obeliską, apaugusį ragane??? Tada jie neatliks rėminimo funkcijos, o tik šiaip...akcentų bigsmile.gif

Kokia cia ta uodega? g.gif
Manau, kad teisingai galvoji, del to sedejimo. Obeliskas arba girdyklele pauksciams, manau butu geresnes iseitys. Tik obeliskas man butu graziau, jei butu tokios pat spalvos, kaip busima tvora. Manau suoliukas ir gelynas, puikus derinys, kai gelynas skirtas suoliukui apipavidalinti: ir suoliukas grazioje vietoje, ir skaitant knygute aplink kvapai, drugeliai, duzgimas... wub.gif O jei gelynas skirtas gozetis juo is terasos (konkreciai jusu atvejis), tada kam ji uzgozti. Aisku, tai gali buti ir puosmena, tokiu pvz tikrai yra, bet reikia tureti isskirtini skoni, manau.
Tiesa, esu radusi patarimu, kad groteles raganems ir kitiems vijokliams reiktu daryti pakabinamas ant tvoros, kad dazant ar tvarkant tvora galima butu jas nuimti.
Atsakyti
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 15, 09:26)
... Tad sakau gal daryt tuos akcentus nevienodus, o tik svoriu panašius, pvz. kukmedį ir kokį obeliską, apaugusį ragane??? Tada jie neatliks rėminimo funkcijos, o tik šiaip...akcentų bigsmile.gif

Del suoliuko - pritariu. Man suoliukai su vaizdu i nama irgi nelabai atrodo - sedi gal ir tarp geliu, bet zvilgsnis atsimusa i namo siena. I pati suoliuka ziuret grazu, bet nelogiskai atrodo ir tas rezia aki. Bent jau man. Nebent pries ta suoliuka suformuotas koks gelynas ar kazkas tokio stebejimui.
O del skirtingu akcentu kazkaip abejoju g.gif gal tada jau geriau vienas kuris nors - pauksciu girdykla, ar "obeliskas" , ar fontanelis kazkoks. Na galu gale kad ir augalas israiskingesnis. Du skirtingi kazkaip abejones kelia.
O apie kokius augalus galvoji? Ar turi kokia spalvine gama numacius ar ivairiaspalvi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 15 rugsėjo 2011 - 09:20
QUOTE(mot99 @ 2011 09 15, 10:12)
Del suoliuko - pritariu. Man suoliukai su vaizdu i nama irgi nelabai atrodo - sedi gal ir tarp geliu, bet zvilgsnis atsimusa i namo siena. I pati suoliuka ziuret grazu, bet nelogiskai atrodo ir tas rezia aki. Bent jau man. Nebent pries ta suoliuka suformuotas koks gelynas ar kazkas tokio stebejimui.
O del skirtingu akcentu kazkaip abejoju  g.gif gal tada jau geriau vienas kuris nors - pauksciu girdykla, ar "obeliskas" , ar fontanelis kazkoks. Na galu gale kad ir augalas israiskingesnis. Du skirtingi kazkaip abejones kelia.
O apie kokius augalus galvoji? Ar turi kokia spalvine gama numacius ar ivairiaspalvi?

Va va - labai apie paukščių girdyklą užsivedžiau thumbup.gif Man gražu wub.gif .
Reiki pavystyti šitą mintį bigsmile.gif Gal turit merginos kokių įkomponavimo pavyzdėlių šitų daiktų?
Spalvingumas, jo, apibrėžtas - Mėlyna (violetinė) - bordo - ružava(alyvinė, kreminė) - balta. Vat toks:
user posted image
Augalų sąrašas dar apdirbinėjamas blush2.gif . Paskebsiu,jei bus įdomu.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 09 15, 11:12)
O del skirtingu akcentu kazkaip abejoju  g.gif gal tada jau geriau vienas kuris nors - pauksciu girdykla, ar "obeliskas" , ar fontanelis kazkoks. Na galu gale kad ir augalas israiskingesnis. Du skirtingi kazkaip abejones kelia.

mirksiukas.gif ta ir turejau omenyje, kad kazkuri viena smile.gif Dar ir saules laikrodziai man grazu, o ir idomu visai. Tik as nemaciusi tokiu, net neisivaizduoju, ar ju pas mus yra, kokia ju pasiula. Gal ir pastatyti reikai moketi. Bet pavyzdziuose man labai grazu.

Pauksciu girdykleles, tai tiesiog gali gelyne pastatyti ir tiek. Gal yra skirtumas, kur ja statyti, reiktu su ismananciais pasitarti, pagal tai, kaip paukstukai megsta siltas balutes, tai gal reiktu kur saulytes daugiau buna. O gal atvirskciai, tokiose vietose per greit vanduo isgaruos g.gif tik maciau rekomendacijas, kad pagrinda apzeldinti (kai fontanelio formos mazdaug jos buna), kad naturaliau isilietu i aplinka.
Turi medziu, prikelk inkileliu ir gal paukstukai pamegs ir girdyklele tada.
Atsakyti