Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2011 09 13, 12:41)
Gal buvai maciusi ta grozi?  bigsmile.gif  As galvoju, kad gal Fonda yra maciusi, mes va abi is tu laiku atejusios  biggrin.gif Nes bandziau kazkada ivairiais budais rasti internete, bet nepavyko... As galvoju, kad zmones dievo dovana turejo, padaryti toki grozi, be tu galimybiu, kurias turime dabar mes  wub.gif  o dar taip pritaikyti lietuviskai aplinkai...  wub.gif  Ech, pamenu, kaip begiojau ten basom kojom... galvoju gerai, kad savo laiku maciau tokius dalykus..

Nee, nemaciau - as truputi jaunesne karta lotuliukas.gif
As tik maciau kas is to liko, nes abeji seneliai buvo buozes, tik vieni laiku i Vilniu pabego, o kitus (uz liepu alejas) i Sibira istreme verysad.gif
Bet gana apie tai - sirdi skauda, o ir temai naudos jokios irnesakyk.gif

Va nuotaikai pakelti koks mielas fontaniuks smile.gif
Buvo parasyta, kad Cottage garden mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 13 rugsėjo 2011 - 11:52
Nors ir neturiu žemės sklypo, kur galėčiau tokius gėlynus formuot, bet su nostalgija prisimenu senelių vienkiemį.. ech.... su idomumu skaitineju abi klasikos temas ax.gif Kadangi vilze labai nori fontano, gal jai tokie patiktų, tik čia jau ne vidurį zonos, o kažkur šone tiktų:
http://www.gapphotos...?imageno=210998
http://www.gapphotos...p?imageno=73580
http://www.gapphotos...?imageno=263265
Man pačiai labiau vidurinis ale fontanelis labiau įsipaišytų kaime blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 13, 12:25)
Stogas apsamanojes gerai, bet gal man susivaideno, kad ten asbesto siferis?  g.gif

nea, nesusivaideno. pries 50 metu kitokio ir nebuvo smile.gif

QUOTE(mamagabi @ 2011 09 13, 12:25)
Gi juk tikrai ne is blogos valios lotuliukas.gif

taigi viskas suprantama biggrin.gif juk kuo daugiau nuomoniu, tuo geresnis rezultatas. kas del laiko prieziurai tai va kaip yra- kolkas tik po kelias savaites vasaros metu ten praleidziam, taciau kaskart vis norisi koki kampeli pasitvarkyt, todel planas ir reikalingas, kad kai ne viska iskarto tvarkai nenukrypt i pievas. na vienas metais galima krumelius susisodint, prieziuros gi jiems praktiskai nereikia, kaip alyvoms, hortenzijoms, jazminams. tada pavesines, pergoles.
Papildyta:
QUOTE(mamagabi @ 2011 09 13, 12:49)
Va nuotaikai pakelti koks mielas fontaniuks smile.gif
Buvo parasyta, kad Cottage garden mirksiukas.gif

gerai, kad ne suniukai, kojas pakele biggrin.gif
nu gal ir Cottage, neprisimenu, ale pirma raide ta pati. smile.gif
Atsakyti
Mamagabi, kazka panasaus i sita isivaizdavau, kai aprasinejau pirma varianta. Na ne taip, bet stilius toks pat. Tik be baltos tvoreles. Ir fontaniuka paprastensi su gelemis aplinkui . Maciusi varianta su pelargonijomis - pasaka wub.gif

user posted image
Atsakyti
[quote=vilze,2011 09 13, 13:11]
... vienas metais galima krumelius susisodint, prieziuros gi jiems praktiskai nereikia, kaip alyvoms, hortenzijoms, jazminams...

Nenoriu gąsdint, bet kiekvienam augalui, net ir pačiam nereikliausiam priežiūros reikia. Žinoma ta priežiūra minimali, bet jei paliksit bet kaip augt, tai tie krūmeliai išaugs į beformius kaimiškus krūmynus-bruzgynus, kurie tikrai neduos laukiamo klasikinio vaizdo. Reikia tuos krūmelius ir pagenėt, ir patręšt, kad gražiai šakotųsi ir vešlūs augtų...
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 09 13, 14:11)
*nea, nesusivaideno. pries 50 metu kitokio ir nebuvo smile.gif

**juk kuo daugiau nuomoniu, tuo geresnis rezultatas.
*** tik po kelias savaites vasaros metu ten praleidziam
Papildyta:

gerai, kad ne suniukai, kojas pakele biggrin.gif
nu gal ir Cottage, neprisimenu, ale pirma raide ta pati. smile.gif

* drinks_cheers.gif bet manau, savaime aisku, kad keisite. Arba man cia savaime aiksu, kaip ir su tuo aptinkuotu namu doh.gif Kartais tokie dalykai taip isieda, kad atrodo, jog net apkalbeta ir nutarta 100 procentu viskas buvo biggrin.gif
** drinks_cheers.gif . Gal savininkei ir butu smagu kuo greiciau gauti absoliuciai jai tinkanti viena projekta, o ne lipdyti is keliu, bet man kai neaktualu tongue.gif , tai labai idomu taip pasidelioti ir kitu nuomones isgirsti, pati net tuo kampu nepamastytum gal, o kitam va i galva sauna.
*** taip ir liks vasaros rezidencija, ar kelsites su laiku cia gyventi pastoviai? Nes jei tik vasarai, tai ali buti, kad ateityje nebus nei mociutes, o tada geriausiai jausites ilsedamiesi, o ne gelynus ravedami, uzteks darbo ir zole pjaunant, krumus genint, namuka patvarkant. tada reiktu vel kitaip mastyti.

Papildyta:
Vilze, anksciau ne karta maciusi, o dabar kai reikia ir nerandu. Bet kaimisko stiliaus soduose neretai pasitaiko, kad fontanelis ikomponuojamas i pati gelyna, niekaip jo nepabreziant ir neisskiriant. Panasiai, kaip cia. Tik fontanelio forma reiktu kruopsciai paderinti, kad nebutu per mandras paprastai aplinkai. Cia tik kaip pvz, kad tai imanomo ir gelyne:
user posted image

Pagaliau jei taip norisi, galite ji kazkur palei grazu krumeli ikomponuoti, priesais koki suoliuka pastatyti ir ta zona jau savaime susiformuos, nereikia jos niekaip atskirti.

Paziurejau dar karta i sia nuotrauka, na ir pagalvojau, kad va, turint vaizduote, puiki iliustracija mano pirmam planui: kaireje gelynas, kurio fone obelu sodas. Gelyna islenki grieztu lanku, papildyti ji rozemis pagal poreiki, apacioje vietoje tu takeliu istempi pievute i sonus, per viduri fontaniukas, galiniame plane medziu fone pavesine. na ir nieko bendro su tuo pietietisku formaliu rozynu is mamagabi nuotraukos biggrin.gif tiesa, tu gyvatvoriu gal nedaryciau palei gelyna, jas karpyti reikia, o jus tokiuose plotuose ir taip turetumete ka veikti biggrin.gif O nuo keliuko kazkuo atskirciau vistik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 13 rugsėjo 2011 - 12:43
QUOTE(Cobre @ 2011 09 13, 13:34)
drinks_cheers.gif  bet manau, savaime aisku, kad keisite. Arba man cia savaime aiksu, kaip ir su tuo aptinkuotu namu  doh.gif  Kartais tokie dalykai taip isieda, kad atrodo, jog net apkalbeta ir nutarta 100 procentu viskas buvo  biggrin.gif
**  drinks_cheers.gif . Gal savininkei ir butu smagu kuo greiciau gauti absoliuciai jai tinkanti viena projekta, o ne lipdyti is keliu, bet man kai neaktualu  tongue.gif , tai labai idomu taip pasidelioti ir kitu nuomones isgirsti, pati net tuo kampu nepamastytum gal, o kitam va i galva sauna.
*** taip ir liks vasaros rezidencija, ar kelsites su laiku cia gyventi pastoviai? Nes jei tik vasarai, tai ali buti, kad ateityje nebus nei mociutes, o tada geriausiai jausites ilsedamiesi, o ne gelynus ravedami, uzteks darbo ir zole pjaunant, krumus genint, namuka patvarkant. tada reiktu vel kitaip mastyti.

* na kad kazka reiks su tuo namu daryt tai tikrai, tik dar ka- nezinia. kolkas geriausias variantas tai manau tinkavimas.
**nea, neskubu, bent jau iki vasaros tai tikrai biggrin.gif
*** kol gyvenam ne lt tai vasarai tik, o kai grisim tai pastoviai gyvensim. ale grizt norisi kuo greiciau wub.gif
o del fontano gelyne tai istikro nesvarbu kur jis butu, as tik sakau kad norisi vandeni matyt poilsio zonoj ax.gif
Atsakyti
na, tai arba turi apsispresti, kad tau smagiau atskirtos zonos, arba kaip mamagabi pasiule, visai laisva planavima (nezinau, kaip tai pavadinti). Bet tada vaismedziu nekilnociau, atskiros sodo zonos nedaryciau. perziureciau kurie nereikalingi, serga, arba tikrai labai trukdo, uzstoja kazka, tuos isnaikinciau, visa kita palikciau kur yra, pasodinciau dar jei kazkur truksta ir pagal esamus medzius jau planuociau, sodinciau krumus. O zonos atsiras ten, kur bus patogu tureti staliuka po medziu, suoliuku palei alyvos kruma, supynes ar hamaka ant sakos. Fontaniukas tada gali atsirasti visai netiketoje vietoje, tarkime puslankiu auganciu triju vysniu fone, mazame gelyne is bijunu, piliaroziu, o gal zemesniu geliu.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 13, 13:54)
na, tai arba turi apsispresti, kad tau smagiau atskirtos zonos, arba kaip mamagabi pasiule, visai laisva planavima (nezinau, kaip tai pavadinti). Bet tada vaismedziu nekilnociau, atskiros sodo zonos nedaryciau. perziureciau kurie nereikalingi, serga, arba tikrai labai trukdo, uzstoja kazka, tuos isnaikinciau, visa kita palikciau kur yra, pasodinciau dar jei kazkur truksta ir pagal esamus medzius jau planuociau, sodinciau krumus. O zonos atsiras ten, kur bus patogu tureti staliuka po medziu, suoliuku palei alyvos kruma, supynes ar hamaka ant sakos. Fontaniukas tada gali atsirasti visai netiketoje vietoje, tarkime puslankiu auganciu triju vysniu fone, mazame gelyne is bijunu, piliaroziu, o gal zemesniu geliu.

na man visgi norisi uzdaresnes zonos, kad tokia "man ir jam" labiau butu ax.gif visgi sveciams butu ta arciau namo pavesine. ukinio nesimatytu, nes labai gerai pasiulei daryt groteles i kiemo ir vaiskrumiu sodeli ir apaugint vijokliais. o ir patogiau kazka prireikus atsinest, nes virtuve kaip tik i kiemo puse.
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 09 13, 15:01)
na man visgi norisi uzdaresnes zonos, kad tokia "man ir jam" labiau butu ax.gif  visgi sveciams butu ta arciau namo pavesine.

Nebespėju sekti temos, labai aktyviai dirbate mirksiukas.gif Vilze, man uždaros zonos idėja labai patinka - kaip atskiras kambarys kieme wub.gif Jei zona būtų pakankamai atskira, kaip nuotraukose, galima leisti tokiai zonai ir šiek tiek nukrypti nuo bendro sodo stiliau, nes tai jau atskira erdvė, į kurią turi specialiai ateiti. Nematau priežasčių, kodėl tokioje vietoje negalėtų būti formalaus stiliaus kolekcinis rožių sodelis su fontanėliu. Aišku, fontanėlio nereikia daryti barokinio su angelais ir kriauklėmis, bet visa kita man su tvarkingu kukliu tinkuotu ar baltom lentom apkaltu namuku nesipeša. Tuo labiau, kad tikrai daug nudirbote planuodamos atskiras kiemo zonas, belieka galutinius sprendimus priimti thumbup.gif

O dėl to, kad tai netinka Lietuvos kolūkiui, tai juk pagrindinis lietuvio bruožas - norėti to, ką turi kaimynas. Nepraeis nei keletas metų ir visas kaimas skęs rožynuose tongue.gif Dėl to svajonių tikrai neverta aukoti schmoll.gif Kai Cobres kanalą aptarinėjome, pagalvojau, kaip gražu, kad žmogus kelia sau tokus didelius ir drąsius tikslus. Aišku, įgyvendinimas užtruks ir lėšų pareikalaus, bet iš kitos pusės, jei sau tikslų nekelsi, tai iš vis nieko nebus. Ir pati susimąsčiau, ar nedarau kompromisinių sprendimų ten, kur jų daryti nėra jokio reikalo g.gif Įkvepiantys jūsų pavyzdžiai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na as galiu tik palinketi Vilzei uzdirbti kruva pinigu bei sveikatos ir visus tuos grozius igyvendinti 4u.gif
Is savo 25m sodo arimo rankomis (tiesiogine to zodzio prasme) patirties galiu pasakyti, kad tokie uzmojai yra labai rimtas reikalas visomis prasmemis.

Apie toki daikta kaip rozynas net nekalbu, man neuztektu nei pinigu nei kantrybes toki daikta tureti ir ji puoseleti.
Aisku as ir rozynu vadinu ne 2 ar 4 rozes, o pradedant min. nuo 10-20vnt.

Viena tvirtai zinau - tokiam groziui reikia save pasvesti. O jei tik siaip - pirs gelyte ten, pirst sen, tai tada ir kita sneka irnesakyk.gif

As esu is tu, kur megsta greitai ir pakankamai nebrangiai prasisukti ir rezultata nebloga tureti smile.gif
Isbandyta ir patikrinta smile.gif

O dabar, jei tu Cobre nieko pries, pagvildenkime tavo projekteli, kuris man kotais labai rupi smile.gif Ir zinau kodel ax.gif Nes man grazu smile.gif Na, turetu buti...
Pasakyk prasau kokia terasa planuoji.
Kokio plocio/ilgio ir is ko?
Su stogu ar visgi be?
Pakelta nuo zemes? Kodel?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagabi: 13 rugsėjo 2011 - 15:33
QUOTE(aispra @ 2011 09 13, 15:45)
Nebespėju sekti temos, labai aktyviai dirbate mirksiukas.gif Vilze, man uždaros zonos idėja labai patinka - kaip atskiras kambarys kieme wub.gif Jei zona būtų pakankamai atskira, kaip nuotraukose, galima leisti tokiai zonai ir šiek tiek nukrypti nuo bendro sodo stiliau, nes tai jau atskira erdvė, į kurią turi specialiai ateiti.

na va, smagu girdet, kad "neisbrokijat" (kazkoks keistas zodis doh.gif ).
tik visur foto pagrinde ta erdve karpomomis gyvatvoremis atskirta. na tokiai visgi nesiryzciau, tai ko gero reiketu atsiprasyt tuju, kad nelabai megstu, ir jas sodint g.gif tik is kuriu pusiu? aplink? gal visai noretusi nuo kelio ir rytu puses tik kazkokiu aukstesniu krumeliu, kad siek tiek uzstotu vaizda, bet ne visiskai pasleptu, tegu ir pravaziuojantys pamato "to grozio" krasteli biggrin.gif nuo keliuko puses tai tikrai, nes i ta puse kaimynai, ir ju namas kaip tik prie kelio, taigi is kiemo neblogai matytu. o is priekio irgi tada g.gif bedele tik, kad labai suauge saule uzstotu. arba tada is priekio statyt aukstesne azurine tvora, apaugint vijokliais, priesais ja dar krumeliu kokiu g.gif bet tada tos tujos tik is vienos puses gal kazkaip be rysio gaunasi doh.gif jau nesumastau doh.gif
Atsakyti