Na pamascius, tai is keliuko puses pergole su tomis gyvatvoremis uzims kazkur 1,2 plocio juosta tai tikrai, nes jei pergole daryti platesne, bent jau dviems zmonems praeiti, tai siaurutes labai tikrai nedarysi. Jei palei gyvatvore dar pasodinsi zydinciu krumeliu, tai ziurek ir visus du metrus ta juosta uzims. Pavesines irgi neverta daryti iskart po liepomis. Juolab, kad ja pastumus nuo liepu link keliuko, dar maziau kris i akis tas stulpas. Plius augalai tos pavesines sonuose manau prastai augs, jei ji bus iskart po liepomis. Tai manau pora metru tikrai nuo ribos atsitrauks. Plius pati pergole uzims manau kokius tris metrus. Bent jau jei planuociau ja ir sveciams, tai tikrai tiek reiktu skirti. Taigi, jau minus septyni metrai. Lieka 18 metru. 18/2. Lieka visai nedaug - 9 metrai. visai nedidelis atstumas. Fontanas gali ir nebuti labai didelis, tiesiog reiktu aplink ji padaryti "apdaila" visu pirma ji kilsteleti ant 40 cm aukscio kalniuko (cia as mazdaug). Kalniuka apsodinti vienspalvemis ir vienos rusies gelemis. apacioje galima velgi daryti kad ir 80 cm plocio tokios pat rusies, bet kitos spalvos geliu juosta. Nuo iejimo link fontenelio padaryti takeli. Ties fontanu takelis issiskiria i dvi dalis, apgaubia fontaneli ir nukeliauja link pavesines. arba galima daryti takelius palei abu puslankius, einant pasigrozesi ir gelemis is arti ir fontanas puikiai matysis.
Kilsteletas ir apaugintas neaukstais augalais jis atrodytu aukstesnis ir didesnis. Svarbu proporcijas islaikyti.
va cia pvz, kaip fontanelis padidintas. Pats jis nera didelis, bet iskeltas ir padidintas baseinelio saskaita. Bet augalai irgi puiki iseitis butu.
http://2.bp.blogspot...00/IMG_0633.JPG
cia su augaleliais
cia panasios formos soda as tau siulau. tik krastines ne tiesios, o gaubtos
http://1.bp.blogspot... reserved 3.JPG
Papildyta:
Cia dar vienas padidintas fontanelis
o cia apgaubtas takeliu
QUOTE(vilze @ 2011 09 12, 17:42)
na as turbut kuo toliau, tuo labiau jau i lankas su savo kuryba, ale va ka perpiesiau
...
zodziu mano rozynai gal butu tik aplink ta fontaneli, o pakrasciais kad ir tujos, krumeliai, hortenzijos, vilkdalgiai, lelijos ir pan.
...
zodziu mano rozynai gal butu tik aplink ta fontaneli, o pakrasciais kad ir tujos, krumeliai, hortenzijos, vilkdalgiai, lelijos ir pan.
manau teisingas sprendimas, kad prie fontano turi buti takelis (na klasikoje tai t.buti
mano mintis buvo keliuka uzsukti, kad paslaptis butu, bet sis ariantas ir grazu, iskilmingas: istolo matytusi fontanas...
ar galetum sitam planeli stulpa pazymet, na su matmenim..
QUOTE(Bircis @ 2011 09 12, 20:08)
ar galetum sitam planeli stulpa pazymet, na su matmenim..
cia i sita planeli stulpas nepapuola. jis liktu pieveles zonoj.
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 09 12, 19:56)
Na pamascius, tai is keliuko puses pergole su tomis gyvatvoremis uzims kazkur 1,2 plocio juosta tai tikrai...
na dar karta perziurejau Jusu planeli. reiketu gal man paciai pabandyt persibraizyt, nes dabar pagal masteli tai gaunasi, kad nuo keliuko puses arka 5m plocio ko gero platoka butu ziuret reikia pagal masteli, kad 1 langelis 2,5 m. visa sita plana is namu knygos kopinau, tai atstumai labai tikslus.
o kaip toli bandau i kompa susipaisyt (na jei tau nesunku parasyt, gal jau ir atsibodom su klausimais )
QUOTE(vilze @ 2011 09 12, 21:25)
cia i sita planeli stulpas nepapuola. jis liktu pieveles zonoj.
Papildyta:
na dar karta perziurejau Jusu planeli. reiketu gal man paciai pabandyt persibraizyt, nes dabar pagal masteli tai gaunasi, kad nuo keliuko puses arka 5m plocio ko gero platoka butu ziuret reikia pagal masteli, kad 1 langelis 2,5 m. visa sita plana is namu knygos kopinau, tai atstumai labai tikslus.
Papildyta:
As supratau del langeliu Tik tos arkos i fontanelio zona nepamazinau, na kad aiskiau matytusi. manau ji ne itin daug lemia. Bet mazos as jos nedaryciau vistik.
Jei braizysi is naujo, tai pabandyk istraukti pavesine is po liepu ir patraukti ja link keliuko, fontana palikciau susidurime tako nuo namo ir takelio ar isivaizduojamos linijos nuo iejimo is kelio puses, kad jis is visur matytusi. Pergoles is kiemo puses gal atsisakyciau, tada einant graziai matytusi ir fontanas ir sodas. O kai zydes, tai bus pasakiskas vaizdas. dar jei kokie narcizai ar tulpes aplink fontana bus susodinta
va panasiai turetu atrodyti ateinant is namo. tik aisku takas ne toks platus ir tas fontanas kitoks. Bet sodas fone su gelynu....
http://talesfromthel...b5a5d970c-450wi
Fontanui su kalniuku paaukstinimui ir gelynu aplink ji, turio padidinimui (o ir del grozio) palikciau irgi pakankama plota. nes pamazinus bus spuogas.
Cobre, o kaip prie tokio fontano (kuris tikrai labai ispudingai atrodo) pastatyti sezlongus, tai jau ne privati erdve, tai jau reprezentacine
QUOTE(Bircis @ 2011 09 12, 20:27)
o kaip toli bandau i kompa susipaisyt (na jei tau nesunku parasyt, gal jau ir atsibodom su klausimais )
na galite ziureti ir i Cobres paveiksleli, ten tas stulpas kokie 7,5m metro i desine nuo virsutinio desinio namo kampo. nu labai tiksliai negaliu pasakyt.
QUOTE(Cobre @ 2011 09 12, 11:46)
jega...
QUOTE(Bircis @ 2011 09 12, 21:38)
Cobre, o kaip prie tokio fontano (kuris tikrai labai ispudingai atrodo) pastatyti sezlongus, tai jau ne privati erdve, tai jau reprezentacine
Mano ideja buvo tokia ir tiek Gal as tiesiog pradejau nuo kitu punktu. Ir aisku is savo inkilo viska matydama Pas mus buna sveciu. Gana daznai. Todel jei tureciau si sklypa, tai noretusi kazkur su sveciais pasibuti toliau nuo tvartu ir suliniu, vidinio kiemo.
Vat todel tokia mintis ir kilo taip isdelioti. Jei sveciu nemegstama, tada gal ir tokiai zonai nelabai yra prasmes.
Nors tureti kazka reprezentatyvesnio man atrodo vistik nera blogai.
Gultai man faktas, kad ten nelabai tinka, uztat netoli seimynines zonos pavesines, visai gerai butu, reiktu tik saule pagaudyti. Net patraukti i sona, kai nenaudojami, jie neatrodytu ne vietoje, nes cia daugiau laisvumo, cia galima jau ir nematuoti centimetru taip grieztai, ir pan. Netoli virtuve, todel nubegti atsinesti sumustinuku, bendrauti su seimyna manau, butu visai patogu. Gal ir vaikus paganyti, jei tokiu yra ar bus. Pagaliau ir i pirma zona norint galima nusitemti ta sezlonga, jei staiga visi uzknistu, tai nera labai jau stacionarus daiktas, kad keltu problemas. Galima koki hamaka tureti ir sode. Bet cia nuo poziurio priklauso. Siaip , jei planas yra tureti sezlongus palei fontaniuka, tai man ta mintis nera gera. Kazkaip nelabai dera
Bet mano planas juk tik siulymas, as padariau ji visa, o jei is jo panaudos tik keleta detaliu, vadinasi ne be reikalo dirbau. O pagaliau manau, kad ir nieko nepanaudojus, gal tiesiog beziurint kils savu minciu Nemokama juk
Tarkime as palaikau apzeldintojos diplomantes minti, kad prie siaurines namo dalies tas plotas neisnaudotas ir man nekilo minciu, kaip ji isnautoti protingiau ir paprasciau, nei prijungiant ji prie Vilzes poilsio zonos ir truputi pakoreguojant tos zonos paskirti.
QUOTE(Cobre @ 2011 09 12, 21:04)
Mano ideja buvo tokia ir tiek Gal as tiesiog pradejau nuo kitu punktu. Ir aisku is savo inkilo viska matydama Pas mus buna sveciu. Gana daznai. Todel jei tureciau si sklypa, tai noretusi kazkur su sveciais pasibuti toliau nuo tvartu ir suliniu, vidinio kiemo.
Vat todel tokia mintis ir kilo taip isdelioti. Jei sveciu nemegstama, tada gal ir tokiai zonai nelabai yra prasmes.
Gultai man faktas, kad ten nelabai tinka, uztat netoli seimynines zonos pavesines, visai gerai butu, reiktu tik saule pagaudyti. Net patraukti i sona, kai nenaudojami, jie neatrodytu ne vietoje, nes cia daugiau laisvumo, cia galima jau ir nematuoti centimetru taip grieztai, ir pan. Netoli virtuve, todel nubegti atsinesti sumustinuku, bendrauti su seimyna manau, butu visai patogu. Gal ir vaikus paganyti, jei tokiu yra ar bus. Pagaliau ir i pirma zona norint galima nusitemti ta sezlonga, jei staiga visi uzknistu, tai nera labai jau stacionarus daiktas, kad keltu problemas. Galima koki hamaka tureti ir sode. Bet cia nuo poziurio priklauso. Siaip , jei planas yra tureti sezlongus palei fontaniuka, tai man ta mintis nera gera. Kazkaip nelabai dera
Bet mano planas juk tik siulymas, as padariau ji visa, o jei is jo panaudos tik keleta detaliu, vadinasi ne be reikalo dirbau. O pagaliau manau, kad ir nieko nepanaudojus, gal tiesiog beziurint kils savu minciu Nemokama juk
Tarkime as palaikau apzeldintojos diplomantes minti, kad prie siaurines namo dalies tas plotas neisnaudotas ir man nekilo minciu, kaip ji isnautoti protingiau ir paprasciau, nei prijungiant ji prie Vilzes poilsio zonos ir truputi pakoreguojant tos zonos paskirti.
respektas,Cobre.Grazios idejos... Tik man kyla klausimas del namo architekturos atitikimo sodo stilistikai.Jei planuojama nama restauruoti,tai ar nebus taip,kad per reprezentacine zona(ispuoseleta)vaziuos savivartis,o ne puosnios damos vaikscios...?
QUOTE(bage @ 2011 09 12, 22:31)
tai ar nebus taip,kad per reprezentacine zona(ispuoseleta)vaziuos savivartis,o ne puosnios damos vaikscios...?
nea, neturetu geriausiu atveju namo tinkavimas arba kalimas lentelemis kokiomis gal. o irenginet palepe tai irgi savivartis nereikalingas.
tiesa, del tu damu- nu nebus ju, nepazistu nei vienos visi pazistami ir draugai is nekilmingu kile
QUOTE(vilze @ 2011 09 12, 23:35)
visi pazistami ir draugai is nekilmingu kile
Siaubas, nepasisek tu man sitaip Tada visur vienareiksmiskai bulves ir burokai Vietoje fontanelio kudra zasims Ale mat dar sezlongu prisireike, mars darzu ravet, ten moteros ne prasciau nudega... nusvyla Nepyk, juokauju
Prisijuokiau kaip , as cia delioju sau fontanu zonas su idealiom vejom, o apie nama net neklausiu, nes kazkodel man susirode, kad bus nutinkuotas namas ir pakeista stogo danga (cia kaip vidai777 susirode, kad as kalbu apie sviesias pergoles ) . va ka reiskia, kai patarineji ne visko issiklausinejes. Prie lenteliu namo jau vistik nelabai tinka mano pasiulyta fontanelio zona. Nors gal tik stilius ne i tema butu, o isplanavimas zonu vistik manau svarstytinas visai