QUOTE(Cobre @ 2011 09 12, 18:42)
Man vel gulsciai fotke rodo, nors as ja ir apverciau
Na gal pasikeis kas
.
Zodziu nuo virsaus.
1. Keliuka truputi platinciau (punktyrine linija is sono keliuko) ir atskirciau nuo sodo kad ir hortenzijom. Arba aplamai niekuo, nors man atskirta graziau. ten sone sveciai galetu pastatyti masinas, nera ko i kiema brautis ir paskui ten tas masinas stumdyti ir po langais smaradyti. O ir iki pirmosios - paradines, sveciu, romantiskos zonos butu cia pat, na ir velgi - nereiktu palei tvarta makaluotis, gal ten kokios malkos bus tuo metu isverstos
2. Soda as truputeli sumazinau, norisi man daugiau vietos tai zonai, kur su fontanu.
3. Zemiau palei keliuka eina rutuliuku eile. paskui groteles ir vel rutuliukai. Nepazymejau, tai aiskinu. Rutuliukai - zemute gyvatvore, gal buksmedziu, gal kokia kita, gal tiesiog roziu krumai, nors man grazu, kad butu zalia sienele gal 60 cm aukscio, o uz jos gal tos pacios hortenzijos, kur ejo palei soda, arba rozes, jei seksis su jomis draugauti. groteles - gal apauginta augalais pergole, o gal aplamai nieko nereikia - priklausys, kiek uzdara noresite tureti sia vieta. As gal galvociau, kad tai beveik paradine dalis (net ir kaimiskame stiliuke manau tokia turetu buti), tai gal per daug nuo keliuko jos nedengciau, nebent kaimynams ant akiu, tada pergole daryciau, tik placia, kad nereiktu po viena ten brautis per ja. Uz pergoles link namo tie patys rutuliukai - gyvatvore, su uz jos esanciu gelynu.
4.visa ta kiausinio formos zona, tai veja, o viduryje fontanelis, apaugintas zemais zydinciais augalais. Gal pelargonijos
Na, bet nesvarbu, manau bet kas tiks.
Siaurineje dalyje rozynas - nuo aukstu iki zemu prie vejos. Gaus pietines ir vakarines saules, turetu joms patikti. Rozyno rytine puse, palei liepas - erketrozes, alyvos, kazkas viszalio, jazminai. Kitoje puseje palei nama irgi gelynas. Puslankio formos linija atsikartoja. Na ir uz fontanelio, palei medzius, pergole-pavesine. analogiska pirmajai ties iejimu is sia zona, tik dydis pakoreguojamas pagal savo poreikius. As cia ir pati pasedeciau ir svecius priimciau. Sios zonos apacioje prie pergoles velgi krumynai, gal kokia vysnia ikista, arciau stulpo.
5. apatiniame puslankyje tarpas. Ten velgi galima pergole. jei norisi
Tada gaunasi abosliuciai uzdara zona, atskirta nuo seimynines poilsio zonos.
6. namo pietineje puseje jau yra pergole. Nuo jos iki paradines fontanelio zonos padaryciau takeli, gal is tu paciu ismetytu akmenu ploksciu, cia jau kaip ir laisvesne zona, tai galima sau leisti ir paprasciau viska (nors man ir virsus toks paprastas, romantiskas, tik grieztesnio planavimo). Palei takuti virsuje, kur jau tas stulpas, ir aplamai toje zonoje pabandyciau pazaisti su krumais, jazminais tais pilnaviduriais, kur rykstemis auga, gal vaismedziais, kurie zydetu pavasari, gal dar kazkuo, bet cia jau veliau galim apkalbeti. Siai reiktu gerai apgalvoti, kad paskui koki auksta medi netinkamai pasodinus, neuztamsintum fontano zonos. Kampe prie tarp stulpo ir liepu pastatyciau supynes, maciau turite tokias, gal dar kazka vaikams irengciau. Na ir nuo pergoles, kur prie sulinio, padaryciau toki pati takeli ir link tos pavesines, kur apacioje. Aplamai, sia zona daryciau tokia laisvesne, seimai, vaikams. tada ir tvartas netrukdys ir aplamai, manau bus pats tas.
Na, kaip ir viskas
Zodziu gana taisyklingai suskirstyciau viska i keturias zonas.
1. sodas (atskiria nuo kelio, todel manau gera mintis ji ten ir palikti.
2. paradine, sveciu zona. O ir pats gali pabegti, kai norisi atitruktu nuo kasdienybes.
3. Seimos poilsio zona. Su zaidimu kampeliu, rytiniu kavos gerimu, vakare pasigrozejimu, kaip saulute leisdamasi nudazo tolius, kurie matosi pro liepas. na ir pan.
4. Ukine zona ir kiemas.