Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(vilze @ 2011 09 08, 17:02)

http://imageshack.us/f/97/0256191.jpg/

Cia sumeciau, ka Vilze buvo imetusi anksciau g.gif Bus lengviau isivaizduoti, ko ji nori, kas nepamena jau.
QUOTE(Bircis @ 2011 09 12, 12:43)

pas mane pietu pertrauka, uz lango lietus, sedziu darbe ir nusprendziau pabandyt suprast Vilzes schema, atsispausdinau visus trys eskizus, bet taip ir "neipaisiau" gelyno: kaimynu kelias, tvora ir esama pavesine ???? unsure.gif

Vizle, kur tuuuu...

Kad ten nera esamos pavesines g.gif Kazkaip atrode, kad pas ja toje vietoje kaip ir viskas aisku man. O dabar, kai jums sie klausimai kyla, tai net suabejojau, gal klystu ir as g.gif Bent jau as supratau taip:
Gelynu-krumynu vieta pavaizduota Vilzes schemoje. Trys to trikampio krastines ir yra tie gelynai busimi, kurie turetu buti isorinese pusese aukstesni augalai ir krumai, o link vidurio to susidarancio uzdaro kiemelio zemesni. As bent jau taip supratau g.gif Istriza krastine eina i nuosava sklypa, o kitos krastines i kaimyna ir kelia (kazkaip man atrodo, kad jau kuri yra kuri is ju dvieju, tai visai nesvarbu si karta, jei pavesines vietos neplanuojama keisti).
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 12, 09:27)
o kai atsistojes matai aplink visas tolumas  kazkaip nejauku, nera saugumo jausmo,.... o jei dar tokioje veju pagaireje pasistatai sezlonga ir bandai pailseti, .....ai nu nezinau, vienzo nejauku man taip...... smile.gif

taip taip taip ir dar karta taip drinks_cheers.gif !
Visiskai palaikau tokia pozija. Aisku butu skirtumas tarp didelio ir mazo sodo, bet siuo atveju kalbam apie dideli wub.gif .

Man turi buti ir uzkampiu, ir uzkaboriu, vietu kur tu matai, o taves nemato (net savi tongue.gif ) ...
Graziu vaizdu i toli jokiu budu uzdengti nereikia, bet nebutinai jais pradeti grozetis jau nuo kiemo vartu, galima ir is balkono, galima is sodo galo.
Jei jau turi dideli soda, reikia priversti save ir kita juo judeti, o ne atsisesti kaip kino salej ir ziureti i "uzstrigusi kadra" .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 12 rugsėjo 2011 - 11:18
Kiek suprantu.[COLOR=red]vilze[/COLOR, svarbu ,kas bus didieji augalai,kuriu vieta kaip ir nurodyta...Jei man reiketu,atrodo nebrokyčiau keliu tuju kolonijiniu kurios nors kraštines vidury,bet ka toliau daryt ,nezinočiau blush2.gif
Atsakyti
Cobre, pries kelis posmus, pakartotinai imetei spalvinga Vizles piesineli, ten nr.5 pavesine, o languotame planelyje pavesine pavaizduota kampe "sklypo riba-vaiskrumiai". Tai gi, splavinga planeli ipaisius i languota = krastiniai gelynai kampe "vaiskrumiai-kiemas" , nors ....ten lyg ir sulinys g.gif

na radau vaizdeli, kuris atspindi mano busimo sodo dvasia ax.gif
http://www.houzz.com...ape-los-angeles

"Jei jau turi dideli soda, reikia priversti zmogu (save) juo judeti, o ne atsisesti kaip kino salej ir ziureti i "uzstrigusi kadra" " ta minti ir pati kelis kart isreiskiau tik kitais zodziais mirksiukas.gif
neketinu savo soda paversti stadionu su klumba per viduri biggrin.gif nors pro tokius kiekviena diena pravaziuoju , bet , vel gi, del skonio - kiekvieno savas, o kitas atsakys: neturiu nei laiko, nei jegu priziuret augalus...ir atsidusus, liudna, bet zmogu pateisini ...
Atsakyti
sveikos gyvos. nu ir diskusijos vire kol manes cia nebuvo biggrin.gif zodziu dar karta ikeliu ta planeli, kur bendras plotas.
user posted image

o dabar detaliau- kaireje puseje kur keliukas, uz jo kaimynai. gana tankiai apsisodine medeliais taigi nelabai matomi. virsuje kelias, pravaziuoja kokia 30 masinu per diena ir kokie 5 traktoriai biggrin.gif desineje laukai, artimiausi kaimynai uz kokios 0,5km. siaures rytuose matyti miestas.
user posted image

o kalba dabar eina apie ta ploteli kur parasiau "ka cia sugalvot?" kolkas jokiu pavesiniu nera, tiesiog palnuojama ten ja statyt. vaismedziai keli yra, bet jie dar pakankamai jauni, ir galetu but is planuojamo gelyno vietos perkelti. o gal kaip tik geriau palikti koki viena kita g.gif ten kur parasius vaismedziai, tai yra dvi senos obelys arciau keliuko. kitit tik planuojami. nu gal aiskiau bus. is tikro, tai butu geriausiai pasidaryt temos albumeli, ir galetume kelt savo kiekviena foto, ir butu lengviau viska rast ax.gif
Atsakyti
As del tuju nezinau. Bet pametyti kukmedziai su rozemis manau graziai atrodytu. Jei kas zino kodel negalima ju kartu sodinti, ar siaip kokiu minusu, tai kritikuokite, as tame tikrai neesu stipri.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 12, 11:39)
As del tuju nezinau. Bet pametyti kukmedziai su rozemis manau graziai atrodytu. Jei kas zino kodel negalima ju kartu sodinti, ar siaip kokiu minusu, tai kritikuokite, as tame tikrai neesu stipri.

esminis skirtumas, kukmedziai labiau megsta pavesi, o rozes - saule.
Norint surasti aukso viduriuka, reiketu pasistengti.

Siaip augalai gali augti (jei nenusibaigia) bet kur, tik jie augs ne taip kaip reikia ir bus ne tokie, kokie turetu buti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 12 rugsėjo 2011 - 11:44
Vilze, gal gali patikslinti , kur sitame plane yra to tavo uzdaro trikampiuko vieta?
O ten ir stulpas yra, tai jis ir liks (gal kur planuose yra jo iskelimas, tai ir klausiu). Jei ne, tai gal gali ir stulpo vieta plane pazymeti? Ir kur iejimas prie namo? Kaip zadi atskirti ukini pastata nuo visos tos graziosios dalies? nes dabar perejimas nuo visos poilsio zonos, su pavesinemis, pergolemis i ukine zona, man kol kas nealbai kaip atrodo. Arba as kazko toje vietoje, kur sulinys ir gelynas nelabai suprantu. Nes man gelynui noretusi grazesnio fono, nei ukinis pastatas g.gif Gal ir as kazka praleidau postuose? blush2.gif

Vida777, jei taip, tai derinciau ji su tamsiomis senovinemis rozemis, kurioms ir rekomenduojamas seselis ir uzsodinciau dar kokiu aukstu sviesiu (na kazko tokio, kaip pentiniai). Cia aisku as taip daryciau, jei uzsiskiesciau butent tu kukmedziu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bircis @ 2011 09 12, 13:31)
Cobre, pries kelis posmus, pakartotinai imetei spalvinga Vizles piesineli, ten nr.5 pavesine

na radau vaizdeli, kuris atspindi  mano busimo sodo dvasia  ax.gif
http://www.houzz.com...ape-los-angeles

Supratau, kad ji dar tik bus ateityje ten vietoj vysniu berods g.gif

Tavo vaizdelio paradine puse - vistik formalaus sodo elementai visame kame, tik priekyje labiau oficialu.
http://www.houzz.com...try-los-angeles
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 12 rugsėjo 2011 - 12:01
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 12, 09:39)
Tie blynai tai plokstes, aisku jei daryti tokias dideles, tai be galo brangu, bet po teisybei tigejau smulkintis ir islauzti rastus, uztai nupiesiau dideles ir su zoles tarpais.

va tu ploksciu as noreciau tik takelyje, kuris kazkaip isnyktu iejus pro arka g.gif tame uzdarame kampelyje norisi labiau zolytes, kad ir 'parvirst' palei koki rozes kruma butu galima biggrin.gif
Cobre, gelynas va cia turetu buti. kur zaliai prikeverzojau smile.gif
user posted image

Atsakyti
Tavo vaizdelio paradine puse - vistik formalaus sodo elementai visame kame, tik priekyje labiau oficialu.
http://www.houzz.com...try-los-angeles

o priekyje "nykstukai" agliskam variante lotuliukas.gif (ju tai tikrai nebus irnesakyk.gif )
Atsakyti
na dar ikeliu viena foto to plotelio kur gelynas turi but. obels pirmam plane jau nera. tik kaip tie stulpai nervina. doh.gif
user posted image
Atsakyti
Vilze, o kur name virtuve ir kur miegamojo langai?
Atsakyti