Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 14:48)
Kyla klausimas, ko mes cia ausiname burnas.
Galiu atsakyti smile.gif procesas idomus ir geliu maniakes visos esame smile.gif
smile.gif
Te buna cia kanalas
Te buna terasa
Pergoles nepamirskim
Ir tebunie sviesa

tu cia su savo dainuskom kaip tik vietoj gathering.gif !
Burnas ausinam tam, kad mums sodas ne prievarta, o malonumas vacation4.gif .

Man daug maloniau burna ausinti, kai zmogus zino ko nori ir siekia tikslo. Bet kai nepasako nieko, ir nezino ko nori, tada tai tikrai nesinori burnos ausinti.
Jei Cobrei kanalas ir netilps, gal kita nusiziurejus pasidarys. Ir geras darbas nenueis perniek tongue.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 09 rugsėjo 2011 - 15:02
[quote=apzeldintoja diplomante,2011 09 09, 16:48]

Del akmenu palei veigele rasiau. Neskaitei.
Tai va, rasiau, kad i akmenis palei veigele demesio nekreipti - tai statybine medziaga. Labai patogi ir nekainuojanti nieko. Kadangi vyko statybu darbai, zemes lyginimai, norejau, kad tos vietos nepakliudytu. O ir priziureti patogu, kol visur sabakstynai, ten tvarka, kam visur apleisti. Norint kazka pakeisti irgi labai patogu. Bus tie akmenys ateityje irgi. Reiks kazkaip ta paaukstinima islaikyti suformavus jo konturus. is virsaus ju nesimatys del augalu, is sono - buksmedziai. Paprastas lietuviskas sprendimas. Rezultatas tures buti geras, darbo eiga greita ir nieko nekainuojanti.

Akmenu takelis bus. Nuo terasos jo nesimatys (man atrodo jau rasiau, bet del sito tai neesu garantuota). O matysis jis ateityje is vienintelio tasko, praktiskai, tai viskas ten gerai bus. Rezultato teks palaukti. O kai kalbame apie formalia klasika, tai lyg ir minejau, kad pas mane bus tam tikri formaliam sodui budingi elementai. Niekada nesakiau, kad man pavyks absoliuciai viska padaryti grynu stiliumi. Vien voljeras niekaip i tai neisipaiso biggrin.gif
Akmenys bus ir kitose vietose palei takelius, bet ne taip vientisai, kaip cia, labiau sonuose. Ar gausis gerai - pamatysim. Kazkas tokiam stiliuje, tik ne taip placiai
user posted image

Sakai labai daug noriu biggrin.gif Paziuresim mirksiukas.gif
Kai padarysiu terasa, permastysiu tikrai ne viska. Pergole ir kanaliukas tik ant klaustuko. Del kanaliuko, nezinau kodel uzsiciklinote biggrin.gif . Visu pirma, tai pasidalinau tik vizija, visada sakiau, kad noreciau, jei viskas susidelios teigiamai. na ir pasakiau kokio jo noreciau. Ji aptarti nera butinybes juk, cia gal tik daugiau aiskinome, kol visi suprato, kas ten aplamai turi buti smile.gif . Nes ir vieta jam aiski, ir forma, ir ilgis, ir plotis, ir medziagos. Nera del ko cia diskutuoti mirksiukas.gif
O del kampo prie voljero sakiau, kad nezinau. Turejau omeny butent ta vieta su veigele. Tai vat ko nezinau, tai to ir klausiu mirksiukas.gif Ir jau isejusi siandien beveik islyginau apvalumus paaukstinimo, pasodinau dali vaisginu. baigsiu - pasirodysiu. mirksiukas.gif
Ir aplamai, dar pirstu pasiubuok, tai plano nedarysiu mirksiukas.gif biggrin.gif Juokauju.
Ateiciai komentarus del mano ar kitu pykimo, nervavimosi ir pan, manau reiktu pasilaikyti sau. Kadangi taip nera, tai kam kalbeti netiesa? mirksiukas.gif

Atsakyti
ar dar prisimena kas mane biggrin.gif va su kompu pabandziau padaryt planeli, kas turit patarimu?
user posted image
Atsakyti
[quote=Cobre,2011 09 09, 17:53]
[quote=apzeldintoja diplomante,2011 09 09, 16:48]

Del akmenu ... ir vieta jam aiski, ir forma, ir ilgis, ir plotis, ir medziagos. Nera del ko cia diskutuoti mirksiukas.gif ...
.Tai vat ko nezinau, tai to ir klausiu mirksiukas.gif ....
[/quote]

Esu, kaip sakoma, tylioji temos skaitytoja, seku temą jau nuo pirmosios, daug geru pavyzdžių ir idėjų, daug naudingos info randu, įdomios Jūsų diskusijos dėl nagrinėjamo stiliaus. Bet šį kart jau nesusilaikiau - Cobre, lipi ant savo pačios numesto grėblio, taip bareisi, kad klausiama tik apie vieną vietą nerodant ir neaiškinant visos situacijos, o dabar pati klausi tik apie vieną kampelį sklype ir pyksti, kad bandoma Tau paaiškinti ir patarti į viską žiūrint plačiau.
Atsakyti
pritariu Verknei.Mane asmeniskai stebina tai ,kad apie cobres kiemeli diskutuojama jau turbut kokiuose 5 puslapiuose,o visus merginu patarimus ji turbut 100%atmeta.Nesuprantu kam klausti patarimu,jei turi isikandusi savo vizija ir jos keisti nenori? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 09 09, 18:29)
va su kompu pabandziau padaryt planeli

Vilze, įspūdingas pateikimas thumbup.gif (kokia čia programėlė?)
Nespėju sekti temos, tai negaliu labai pulti patarinėti, bet tik užmetus akį, kažkaip norisi daugiau "apžaisti" tą centrinį apvalų dalyką (šulinį?), prijungti jį prie visumos (ar nukreipti link jo takelius, ar paplatinti, padaryti sudėtingesnį apvadą, prijungti jį prie gėlyno, ar išryškinti pasodinus kokius stambesnius medžius (-į) ir pan.). O ir pačių takelių vietas derėtų numatyti, net jei nežadate jų kažkuo grįsti. Judėjimo ašys (kryptis), labai dažnai tarnauja ir kaip kompozicijos ašys (nežinau kuo pakeisti šitą keiksmažodį lotuliukas.gif). Galų gale, dažnai vaikščiojant, žolytė tose vietose vistiek pastebimai apsitryps ir takeliai pasidarys matomi.
QUOTE(bage @ 2011 09 09, 22:11)
pritariu Verknei.Mane asmeniskai stebina tai ,kad apie cobres kiemeli diskutuojama jau turbut kokiuose 5 puslapiuose,o visus merginu patarimus ji turbut 100%atmeta

Na, bet jei Cobre būtų entuziastingai priėmusi pirmus siūlymus, argi būtume tiek nuomonių ir naujų minčių sulaukusios mirksiukas.gif Procesas gali būti ne mažiau svarbus už rezultatą.
Nors tiesą sakant, paskutiniai Cobres postai labai priminė mano pačios sodo kūrimo klystkelius blush2.gif, o juos geriausiai tiesina laikas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 09 rugsėjo 2011 - 23:34
QUOTE(bage @ 2011 09 09, 23:11)
pritariu Verknei.Mane asmeniskai stebina tai ,kad apie cobres kiemeli diskutuojama jau turbut kokiuose 5 puslapiuose,o visus merginu patarimus ji turbut 100%atmeta.Nesuprantu kam klausti patarimu,jei turi isikandusi savo vizija ir jos keisti nenori? g.gif

Ok, suprantu smile.gif Bandysiu paaiskinti, kodel taip ivyko. smile.gif
paskaitykime atgal, jei jau taip uzkliuvome mirksiukas.gif buvo kazkieno siulymas tiesiog pasidalinti norais, planais, savo svajoniu sodo vizija . As ir pasidalinau vizija. Mazdaug nusakiau ir stiliu. parasiau, kad grynas formalus sodas nebus, imeciau kiek galejau sklypo nuotrauku is tu kampu, kur jis geriausiai matosi, kad ta vizija butu lengviau isivaizduoti, kai paaiskejo, kad ju truksta. Tik tiek. Tada jokiu patarimu neprasiau, tik suabejojau, ar tikrai bus gera mintis prikisti tiek pergoliu. Ir tiesiog paskui besivystant pokalbiui nusprendziau, kad be reikalo galva kvarsinu sau ir kitoms, kai bus laikas jas statyti, po visu takeliu ir terasu, tai ir ziuresim, ar man ji ten tinka ar ne. Juk jau vaizdas bus aiskesnis, o dabar nutarti nebutina. Juolab, kad ir buvo sakanciu, kad per daug as cia tu pergoliu ko gero prisimaklinsiu. Taip, kad realiu klausimu kaip ir nebuvo tuo metu. Tiesiog buvo postas, as i ji atsakiau, tikrai norejosi tema isjudinti. O paskui jau viskas isirutuliojo. Nezinau kodel. Gal todel, kad kazkam idomu, gal todel, kad kazkam keista, patinka, nesuprantama, neiprasta, gal tiesiog idomu pasigilinti, pasitikslinti ar gerai suprato, turi kitokiu minciu (o vat sito tai as neprasiau dar kol kas, tai kodel turiu jas priimti? Isklausyti nuomones galiu ir noriu, man idomu kokios kitu mintys , net jei tai kritika, tai vistiek labai idomu, nes is patirties zinau, kad daznai pirmine stadija yra atmetimo, bet visgi apie tai paskui galvoji, delioji argumentus uz ir pries, todel viskas yra tikrai naudinga, ir butent todel as nepykstu tikrai).
O kai vizija jau isdestyta, tai gal jau galima ir konkreciu klausimu klausti? mirksiukas.gif smile.gif

QUOTE(bitule @ 2011 09 10, 01:16)
Nors tiesą sakant, paskutiniai  Cobres postai labai priminė mano pačios sodo kūrimo klystkelius  blush2.gif,  o juos geriausiai tiesina laikas...

tikrai gali buti, kad ir dabar klystu, nes juk ir iki sito momento kol atejau, tai ilgai blaskiausiu, deliojausi , vaiksciojau, skaiciau ir t.t. ir pan. Bet cia kurioje vietoje tau atrodo, kad klystu? del plano? tikrai butu idomu, nes bent jau dar karta apgalvociau, ta vieta savo procese g.gif mirksiukas.gif gal tiesiog nepakankamai demesio kazkam skiriu, o kazkam per daug?
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 10, 01:31)
tikrai gali buti, kad ir dabar klystu, nes juk ir iki sito momento kol atejau, tai ilgai blaskiausiu, deliojausi , vaiksciojau, skaiciau ir t.t. ir pan. Bet cia kurioje vietoje tau atrodo, kad klystu? del plano? tikrai butu idomu, nes bent jau dar karta apgalvociau, ta vieta savo procese g.gif  mirksiukas.gif gal tiesiog nepakankamai demesio kazkam skiriu, o kazkam per daug?

Tavo sodo vizijos, mintys labai užkabinančios ir kaip tik atitinka tas nuotaikas (gal net madą?), kuri dabar sklando tarp sodininkų (nenuostabu, kad ši tema sulaukia tokio pasisekimo). Tai įtraukia, nes turi puikų skonį, pavydėtinas sąlygas (ne plynas naujakuriškas laukas, o jau paaugę augalai) numatytai vizijai sukurti. Sergu už tavo sodą, nes matau ten dideles galimybes wub.gif
O klaidos, kurias ir pati dariau - visai suprantamos, ir pradedant įgyvendinti savo "haliucinacijas" manau sunkiai išvengiamos. Pirmiausia tai neičiau į kompromisus dėl sprendimų ir detalių, kurie gali iškraipyti numatytą viziją, nes taip yra pigiau, patogiau, "negi išmesi" ir t.t. Čia turiu omeny, jau ir kitoms užkliuvusius, akmenis blush2.gif Nesakau, kad juos būtinai reikia mesti lauk, bet tam, kad jie organiškai įsilietų į būsimą sodą, reikia dar labai pagalvoti (čia nustebino pozicija - nieko nekeisti), nes mažai apdorotas lauko akmuo (rieduliai), būdingas mūsų kraštams, įneša tam tikros stiliaus specifikos. Tai gal ir nėra blogai, bet juos suderinti jau reikalingas tam tikras profesionalumo lygis blush2.gif . Tai suprasti padėjo ir mano pačios nevykę bandymai (nors komponavime šiek tiek patirties turiu).
Tą patį galima pasakyti ir apie mintį, panaudoti tik pavienius klasikos elementus g.gif . Viskas suderinama, bet yra nemažas pavojus gauti mišrainę ax.gif (vėlgi kalbu ir apie savo padarytas klaidas).

QUOTE(Cobre @ 2011 09 10, 01:31)
O kai vizija jau isdestyta, tai gal jau galima ir konkreciu klausimu klausti?  mirksiukas.gif  smile.gif 

Konkretus klausimas biggrin.gif kiek tiksliai bus pakleta terasa nuo žemės pairšiaus? Iki 10-15 cm, ar daugiau?
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 09 10, 11:22)

1.Pirmiausia tai neičiau į kompromisus dėl sprendimų ir detalių
2, Čia turiu omeny, jau ir kitoms užkliuvusius, akmenis  blush2.gif
3.Tą patį galima pasakyti ir apie mintį, panaudoti tik pavienius klasikos elementus  g.gif .
4.Konkretus klausimas  biggrin.gif kiek tiksliai bus pakleta terasa nuo žemės pairšiaus? Iki 10-15 cm, ar daugiau?

1. Vakar, kaip tik apie tai galvojau, tik is kitos puses biggrin.gif Tu apie akmenis, as apie veigele. Faktas, kad ir kitoje puseje ji turetu atsikartoti, jei jau ja palieku. Simetrijos man sioje vietoje noretusi ir net labai, bet faktas, kad jos nebus, kol naujoke nepasivys senutes ir tai aki res tikrai labai stipriai. geriausiai butu abiejose pusese augantys vienodi augalai. Turesiu mastymams laiko. Iskart sakau, kad issikisimas vistiek ten abejuose galuose bus, tai planui ( tongue.gif ) itakos netures. O gal jos auga pakankamai greitai? Mes atsikrausteme - ji jau buvo tokia ir jau daug metu nesikeicia praktiskai. Kitais metais bandysiu drastiskiau apgeneti, anksciau bijodavau, ziuresiu, kaip ji tada atrodys.
2. Akmenu bortelis prie veigeles bus, jo nesimatys. Tik as jau ji baigiu perdaryti, kad butu taisyklinga forma smile.gif . Pasistengsiu ta maziuka gabaliuka buskmedziais jau dabar apsodinti.
Takelis .... Kol kas tegul lieka (vel as ta pati biggrin.gif ) mirksiukas.gif Jo velgi nesimatys ateityje, o dabar tai svaru, tvarkinga, patogu juo naudotis, alternatyvos kol kas nera, tai kam ji griauti. O ateitis parodys, isipaisys jis ar ne. Dabar juk jo neardysi, tiesiog nera prasmes palikti ten plika zeme, o tiksliau zvyra, taip, kad tegul buna. Aplamai tai galvoju taip, kad jei tai pavyks ilieti i aplinka, bus puiku. Jei tai vistik ir ateityje klius, kaip lietuviskos sodybos butina detale, tai ziurekim i gerasias to reikalo puses - takelis jau bus suformuotas, nei kasti nereik, viskas iskasta ir ispilta viskuo kuo priklauso apacioje, planas nesikeis, beliks tik ji perkloti akmens trinkelemis mirksiukas.gif Todel ir sakau, takelis liks mirksiukas.gif
3. Cia nelabai supratau. gal galima tiksliau. Turesiu apie ka pamastyti. Siaip as galvoju taip. Pas mus namuose bus eklektika, ir nemanau, kad man tai nepavyks, labai mielas zaidimas, bet nepaversti misraine sunku. Bet viskas pamazu, pamazu...
4. Skaudi vieta smile.gif 20 cm. Todel ir kalbu apie tai, jog ko gero ji bus gana masyvi (postamentas toks doh.gif ) ir gali buti taip, jog nieko daugiau ir nesinores. Minciu turiu visokiu, reiks tik apsispresti, ties kuria apsistoti.
O ten kur rasiau apie konkrecius klausimus, tai turejau omenyje, kad jau tiek daug isdesciusi, gal as jau galiu uzduoti ir konkretesnius klausimus, jei kitokiu tuo momentu nera, o tas pakankamai aktualus? tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 09 09, 19:29)
ar dar prisimena kas mane biggrin.gif  va su kompu pabandziau padaryt planeli, kas turit patarimu?

Vilze, 14 metru istrizaine? blink.gif Buoze, ne kitaip biggrin.gif As ta istrizaine tik kitaip daryciau. isgaubciau ir dar papildomai igilinciau per viduri, ir truputi stumteleciau fontaniuka link gelyno. Ir jei jau fontaniukas, tai man nelabai patinka, kai jie tiesiog ant zoles pastatyti. yra daug pavyzdziu, kaip jie apiforminami. Nebutinai tai augalai tiesiog aplink ji. tai gali buti aikstele mazyte ir tinkamas fonas is augalu tam fontaneliui. Tiesiog jei jau ta puosmena bus, tai noretusi ja isskirti, pabrezti, kazkaip, o dabar man jis tiesiog stovi ten bet kur ir tiek. Nors velgi, cia kaip ir su mano sodu. As isivaizduoju kazka, nes maciusi pavydziu ir prisitaikua juos sau. taip gal tu irgi maciusi kazkoki pavyzduka, o as net neisivaizduoju, kad tai gali irgi buti grazu biggrin.gif
Daug poilsio kampeliu turesi? wub.gif Vizija grazi. Paprasta, bet grazi smile.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif
Šiandienos mano pirkinys naujam gėlynui -
kurpelė
user posted image
clap.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvele33: 10 rugsėjo 2011 - 11:10
QUOTE(Cobre @ 2011 09 10, 10:46)
... as apie veigele. Faktas, kad ir kitoje puseje ji turetu atsikartoti, jei jau ja palieku.  Simetrijos man sioje vietoje noretusi ir net labai, bet faktas, kad jos nebus, kol naujoke nepasivys senutes ir tai aki res tikrai labai stipriai. geriausiai butu abiejose pusese augantys vienodi augalai.

as linkusi manyti, kad simetrija ir formose ir augaluose galima islaikyti dideliuose plotuose, o maziukuose uztenka formos (arba augalo arba gelyno). Pvz. jei augalai burbulai ar piramides, tai uz ju ar po jais, nebutinai abiejose krastinese turetu buti tie patys augalai. Arba jei imsime gelyno ar takelio simetriska forma, tai augalus skirtingus.
As cia kalbu is lemputes, tik kaip pavyzdi, nes visai tiksliai nezinau tavo sodo, bet gali buti, kad ten, kur voljeras, reikia vienokio augalo, o kitame kanalo gale gal labiau tik kitoks. Svarbiausia siuo atveju manau islaikyti gelyno forma. Jei jau nebus visur simtaprocentinio formalumo, tai nereiketu jo ir kazkurioje vienoje vietoje labai sureiksminti g.gif .
Sakykim kazkada statysi vazas, tai manau pilnai uztektu simetrijai pabrezti.
Bet jei ir kitoje kanalo puseje pasirinksi veigele, ju krumai auga tik iki tam tikro aukscio, o genint galima abi suvienodinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 10 rugsėjo 2011 - 12:18