Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 14:01)
Cobre.......pradejai smulkintis. Dar daug ko nezinai zonavime, vis atidedi tolesniam laikui, o jau renki augalus, - bus misraine.

Nieko, kad grieztai, galim ir taip kalbeti mirksiukas.gif
Ta vieta bus beveik nekliudoma, tik krastai. tai nesunku ja jau dabar sutvarkyti, paskui bus maziau darbo, o augalai jau uzauge mirksiukas.gif
O nezinojimas, tai tik paaukstinimo uzbaigime, bet uz veigeles esantiems augalams tai itakos netures. schmoll.gif Po ja tarkime irgi galiu pilnai sodinti, jei ka tai veliau tik kampus uzsodinsiu, kur liks, kitur nuimsiu ir tiek.
Kampas su voljeru, tai ten irgi nematau didelio skirtumo ar bus ta pergole ar ne. Takas vistiek bus juk smile.gif Pergole visu pirma bus virs terasos. Ji bus, tik pergoles stulpai dar nezinau kokie bus tiksliai, ar daryti medinius, ar derinant prie namo - plytinius. O vat jos sijos tamsios medines. Kas cia neaisku, nesuprantu? g.gif Bus pergole, tada darys takeli. Kol jo nepadarys, tol vistiek ten nei pergoles, nei augalu prie jos ar be jos nepasodinsiu. Pradziai uzsiciklinau, kad tikrai reikia, bet cia su jumis kalbedama priejau isvados, kad bus terasa o tada jau matysiu, kiek ji man reikalinga virs to takelio. O palne tai abi is virsaus puikiai telpa, tik kas is to biggrin.gif Va jei sugebeciau vizualizacija pasidaryti, gal tada ir aiskiau matyciau. Bet kol kas juk tai esmes nekeis. Ta pergole bet kuriuo momentu gali dasistatyti, nei zonos, nei takeliu isdestymas nuo to nesikeicia.
O pereis, ar nepereis, tai bus matyti. Nematau tame nieko blogo, jei bus truputi ir pamaisyta, kad tik deretu. Bet siaip nelabai surpratau, kur tu kotedzo stiliu matai g.gif
Del pergoles virs terasos?
Del ivairoves... vartau as knygele "Sodo planavimas", o ten parasyta 19 puslapyje: "apzeldinta laisvuoju stiliumi, islaikant formalaus dizaino simetrija" biggrin.gif Taip, kad su sodu, matyt, kaip su zmogaus charakteriu, sunku sutikti gryna tipa smile.gif Svarbu zinoti ko nori ir ka darai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2011 09 09, 13:10)
O augalus išsirinkti vienas sudėtingiausių dalykų, bent jau man, nes tieeeeeeek gražių yra  doh.gif  lotuliukas.gif

oi nesakyyyyyyyk smile.gif lyg nezinociau smile.gif
jau senai sergu sita liga, tik kartais prasviesejimai ateina, kai reikia kam projektus daryti ir stabdyti, kad nesugadintu visko kas sugalvota smile.gif
Cobres planas geras, tik, kartais pagenda (lietuvisku sodybu zurnalus turbut labai daznai varto, nes kitu is esmes lietuvoje ir nera, kol vel nepasitaiso smile.gif as uz tai jai ir noriu pirstuku pagrumoti, kad neuzsimirstu ir ziuretu i visuma, augalai ateis patys, kai tiksliai zinos, kad pvz toje vietoje reikia auksto su baltais ziedais, toje kolonos, toje zalio ir nerekianciais ziedais, ten svyrancio raudono smile.gif
Papildyta:
va kol parasiau ir Cobre atejo....dabar ziurek kaip pirstuku grumoju
nono.gif

nors ka as zinau, tau gal viskas aisku, man tai labai daug neaiskumu. Dalis ju kyla vien todel, kad neaiskus atstumai, neiaskus isejimai uz namo sonu. Kaip juos noresi jungti. Kaip supratau lyg sonus nuogalinio kiemo noresi gyvatvore atskirti. Dalis pries terasa kaip ant delno, bet pakrasciuose man migla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 13:01)
...Plius po visu fantaziju tavo man kazkaip darosi panasu, kad tavo formalusis klasikinis pereina i kotedzu stiliu smile.gif
...

na del termino ...slydus reikals...keli puslapiai postringavimu rolleyes.gif

o su kokia programulka "paisai" eskizus? ax.gif
Atsakyti
o vat del atstumo ir dalis pries terasa patapo nebeaiski smile.gif
kiek lieka metru ar metro nuo terasos ligi kanalo?
Papildyta:
QUOTE(Bircis @ 2011 09 09, 13:37)
na del termino ...slydus reikals...keli puslapiai postringavimu  rolleyes.gif

o su kokia programulka "paisai" eskizus?  ax.gif

del termino jau nedrystu gincytis smile.gif
zuvelei eskizus dariau su tuo kas darbiniame kompe yra (Paint), bet tai jau tikrai ne tai kas reikia.
Namie dirbu su composeriu ir landscape.
ir viena ir kita turi savo pliusu ir minusu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 09 rugsėjo 2011 - 13:41
QUOTE(Juma81 @ 2011 09 09, 14:10)
Bet čia vėlgi skonio reikalas  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Cobre, o jei pasiulyciau del vietos stokos padalinti kanala i dvi dalis, nutraukti ties terasos krastais ir pries terasa isdeti akmens plokstem panasiai kaip cia http://www.houzz.com...ndscape-phoenix su isodinta i tarpus zole, sagina, ciobreliu? o kanalu pradzias pazymeti pvz kamieninem rozem?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo apzeldintoja diplomante: 09 rugsėjo 2011 - 13:51
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 14:49)
Cobre, o jei pasiulyciau del vietos stokos padalinti kanala i dvi dalis, nutraukti ties terasos krastais ir pries terasa isdeti akmens plokstem ...

va va ir man noretusi vengti tokios "ilgos" linijos prie gyvatvores g.gif noretusi "issikisimu nuo gyvatvores" , savotiskos atstumo iliuzijos, bet !!
jei noris kanlo, vadinasi turi but lotuliukas.gif

apzeldintoja diplomante, turi, gi, "zagatovkiu" su gyvatvore, primestum perspektyvu kelis varijantus ax.gif , vis lengviau isivaizduot butu - na.. cia.. gal but, "laikas" siais laikais prabanga.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 15:35)
Cobres planas geras, tik, kartais pagenda (lietuvisku sodybu zurnalus turbut labai daznai varto, nes kitu is esmes lietuvoje ir nera, kol vel nepasitaiso smile.gif
nors ka as zinau, tau gal viskas aisku, man tai labai daug neaiskumu. Dalis ju kyla vien todel, kad neaiskus atstumai, neiaskus isejimai uz namo sonu. Kaip juos noresi jungti. Kaip supratau lyg sonus nuogalinio kiemo noresi gyvatvore atskirti. Dalis pries terasa kaip ant delno, bet pakrasciuose man migla  smile.gif

Kai sakai pagenda, tai noreciau tiksliai zinoti kur g.gif nes kol kas konkreciai nepasakei. Butent del pagedimo, o ne del to, kad turiu daryti palaneli, ar, kad dar nezinau tiksliai ko noriu. Nepasakei ir kurioje vietoje yra kazkas, kas tau sukele minciu, jog pereinama kardinaliai prie kito stiliaus?
Zurnalu neperku ir neskaitau. Pinigu leidimas. Geriau su gyvais zmonem pabendrauti ir su internetu padraugauti.

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 15:40)
o vat del atstumo ir dalis pries terasa patapo nebeaiski smile.gif
kiek lieka metru ar metro nuo terasos ligi kanalo?

Del visu kitu dalyku, kurie kyla del sklypo, tai ko gero reiktu vistik plano, bet kai jo reikai ne man, o jums, tai taip sunku prisiversti. Na bet jei neprisiversiu, tai bus sunku bendrauti. Bandysiu kazka padaryti iki kitos savaites.

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 15:49)
Cobre, o jei pasiulyciau del vietos stokos padalinti kanala i dvi dalis, nutraukti ties terasos krastais ir pries terasa isdeti akmens plokstem panasiai kaip cia

Ne. visu pirma nelabai man patinka taip (akmens plokstem deti, visur bus vien akmuo, noriu zoles zalumo). visu antra, nebus ten ka nutraukti, nera jis toks ilgas, tas kanalas.
Toliau jau neaiskinsiu, ne todel, kad pykstu, o todel, kad daug neaiskumu kyla del planelio nebuvimo. Taip galiu aiskinti iki negaliu, vistiek bus neaisku kazkam. Reikia kazkaip aiskumo inesti, nes tik tema tersiasi, ane mirksiukas.gif Del ciobreliu prasom tyleti, as juos myliu ir ju pas mane nebus ko gero. Taip, kad jei ka turite tai nors nesigiriam garsiai tada biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bircis @ 2011 09 09, 16:12)
va va ir man noretusi vengti tokios "ilgos" linijos prie gyvatvores  g.gif noretusi "issikisimu nuo gyvatvores" , savotiskos atstumo iliuzijos, bet !!
jei noris kanlo, vadinasi turi but  lotuliukas.gif

biggrin.gif aha, norisi. Bet kol kas juk tai norai. Neuzsiciklinkite del kanalo mirksiukas.gif . As isakiau vizija. Kai pamatysiu terasa (nes pas nieka is pazistamu tokios nemaciau, plius ji pakilusi truputi bus) realiai, tai gal tokio gargaro bus per akis viskam. Bet planas nuo to keisis tik tiek, kad nebus to kanaliuko. Visa kita absoliuciai taip pat gali likti.
Issikisimai nuo gyvatvores yra ir bus. tai tos galines zonos, kur veigele (ir voljeras aisku biggrin.gif ) ir kitam gale sulinys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 13:35)
Cobres planas geras, tik, kartais pagenda (lietuvisku sodybu zurnalus turbut labai daznai varto, nes kitu is esmes lietuvoje ir nera, kol vel nepasitaiso smile.gif as uz tai jai ir noriu pirstuku pagrumoti, kad neuzsimirstu ir ziuretu i visuma, augalai ateis patys, kai tiksliai zinos, kad pvz toje vietoje reikia auksto su baltais ziedais, toje kolonos, toje zalio ir nerekianciais ziedais, ten svyrancio raudono smile.gif...

zinok, kaip ne visu skonis vienodas, taip ne visi vienodai ir planuoja !

Norint suplanuoti is karto, reikia tureti igimta vaizduote (ne vizija!), kai matai ten, kur nera arba ta, ko nera (kaip as supykusi vadinu tai haliucinacijom, kai MB liepia ka nors isivaizduoti doh.gif ).
Pvz. as turiu tik vizija, o kad isivaizduociau daikta, man ji reikia matyti arba jau buti macius, kaip tiksliai toks derinys atrodo. Ant popieriaus man telpa viskas, todel niekada nepiesiu biggrin.gif . Augalu dekoratyvumui isidemeti visu metu laiku, reikia bent triju sezonu. Todel is anksto turiu mazdaug zinoti variantus kas galetu tikti, kad atejus laikui sodinti, butu jau (beveik) aisku.
Suprantu apzeldintojus - padare plana, pasodino, darbas baigtas... ir tam, kas dare, ir tam, kas uzsake.
O kai zmogus kuria pats ir sau, galutinis rezultatas gali labai skirtis nuo planuoto. Pasikeicia gal siek tiek skonis, supratimas, kazka pakoreguoja naujai pamatyti krastai ir vaizdai. Praktiskai tai yra darbas visam gyvenimui ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 09 09, 12:35)
Martin Frobisher - dengt nereikia  thumbup.gif
http://www.rozes.lt/htm/martin.htm
Yolande d"Aragon - tokia ryški
http://www.rozes.lt/...ande_aragon.htm
William Shakespear - bordinė lygtais ir labai kvapi, jei teisingai pamenu?
*derinsi su melsvai, violetiniai ir oržiniai žydinčiais  daugiamečiais ?
paskaitykim:
http://www.rozes.lt/...rus_rozynas.htm
Papildyta:
aš irgi Raundapo pagalba kariauju mirksiukas.gif

* taip, visos tavo paminėtos spalvos, tik oranžinės nebus, +balta
QUOTE(Cobre @ 2011 09 09, 12:40)
Oi kokia barbute  biggrin.gif

Aha, nu bet man kažkaip patiko. biggrin.gif

QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 12:52)
Laba
Antra kazkaip uzejo upas, emiau ir pabraiziau zuvelei pora fantaziju, kas ant seiles uzejo...

apzeldintoja diplomante, neralu! tai daug daugiau, nei tikėjausi. Čia man pripiešei svajonių ko gero 10 -iai metų į priekį. AČIŪ 4u.gif Vien derinimui savaitgalis sueis (čia su Vyr. Architektu namų mirksiukas.gif )

QUOTE(Oli_vija @ 2011 09 09, 13:14)
čia jau reik Zuvelės klaust, kiek laikoiš tikro  ten bus saulėta prie medinės tvoros - įsivaizduoju, kad nuo kokių 11,30 iki saulėlydžio g.gif

Tiksliai! bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvele33: 09 rugsėjo 2011 - 14:29
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 09, 15:35)
oi nesakyyyyyyyk smile.gif lyg nezinociau smile.gif
jau senai sergu sita liga, tik kartais prasviesejimai ateina, kai reikia kam projektus daryti ir stabdyti, kad nesugadintu visko kas sugalvota smile.gif
Cobres planas geras, tik, kartais pagenda (lietuvisku sodybu zurnalus turbut labai daznai varto, nes kitu is esmes lietuvoje ir nera, kol vel nepasitaiso smile.gif as uz tai jai ir noriu pirstuku pagrumoti, kad neuzsimirstu ir ziuretu i visuma, augalai ateis patys, kai tiksliai zinos, kad pvz toje vietoje reikia auksto su baltais ziedais, toje kolonos, toje zalio ir nerekianciais ziedais, ten svyrancio raudono smile.gif
Papildyta:
va kol parasiau ir Cobre atejo....dabar ziurek kaip pirstuku grumoju
nono.gif

nors ka as zinau, tau gal viskas aisku, man tai labai daug neaiskumu. Dalis ju kyla vien todel, kad neaiskus atstumai, neiaskus isejimai uz namo sonu. Kaip juos noresi jungti. Kaip supratau lyg sonus nuogalinio kiemo noresi gyvatvore atskirti. Dalis pries terasa kaip ant delno, bet pakrasciuose man migla  smile.gif

Va tuo ir skiriasi profesionalai ir mėgėjai. Jums turi būti tiksliai aišku, kokie atstumai, pločiai, ilgiai, o mums užtenka įsivaizduoti lotuliukas.gif Nors šiek tiek apželdinimo mokslų esu ragavusi, todėl kartais įkišu savo trigrašį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juma81: 09 rugsėjo 2011 - 14:38
Cobre lauksime planelio..........
del pagedimu, tai pagal mane pagenda ten ties voljeru......jeigu akmenu isdestyma ties veigele paliksi, tai jau lietuviskas kapelis (atsiprasau, as taip vadinu lietuviskus alpinariumus, nors cia ir ne alpinariumas). jeigu taka paliksi is neskaldytu akmenu , irgi nesukurs norimos klasikos prabangos.

vida777 nesigincyju, kiekvienas savaip daro, taip kaip prie sirdies ir taip kaip jam atrodo.
As pvz. isivaizduoju augala ir po 10 metu, zinau kiek jam vietos palikti, taka iskart klausiu ar tik seimininkam pralisti reikia, ar jau nores su sveciu praeiti ir pasigirdi, pasirodyti. O kitas to neisivaizduoja, arba kaip sakiau susipiesk, susipaiso ir viska susitalpina ir atrodo grazu, o realiai, misraine.
Uztai jau matau, kad Cobre pradeda pykti ir nervuotis ir vistiek noriu, kad jin susideliotu viska ant plano masteliais. Ne sjau dabar labai daug nori, o man jau Rusiskas posakis geras - uzpakaliu jauciu - kazkas ne tas cia. Kas - nesuprantu, nes mastelis neaiskus. O galu gale ir pati Cobre sako, kad kai padarys terasa tada vel viska permastysiu.
Kyla klausimas, ko mes cia ausiname burnas.
Galiu atsakyti smile.gif procesas idomus ir geliu maniakes visos esame smile.gif
smile.gif
Te buna cia kanalas
Te buna terasa
Pergoles nepamirskim
Ir tebunie sviesa

smile.gif
Atsakyti