Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 14:28)

Na o dabar dedu ir savo nuoroda i nuotraukas, ir sklypa nupaišiau, visa diena dirbau.  doh.gif
Didžiausias klausimas man - dėl naujojo gėlyno. Kaip minėjau, turėtų gautis toks "english cottage style", mišrus gėlynas. Esu užsisakius jam 2 rožes iš Sibirkos.  Matysit, ten, kr tokie trys buksmedžių bumbuliukai, dar ten šio  bei to. Tai va,pradėjau, i nežinau  - iki ašarų man sunku: daryt? nedaryt? laisvo stiliaus (laukinį)? formalaus?  Paskui kelio atgal nebebus... O norisi toj vietoj man kažko gražaus, nes  čia akys ganosi tiek sėdint terasoj, tiek svetainėj. Patarkit, mylimosios, noriu bet bijau.
Tvora tai laikina, ateity bus aklina (medinė). Geriausia būtų gal užsodinti tujomis, bet jau nelabai yra laiko - norim atsitverti kuo greičiau, dabar tą tvorą esam vijokliais užleidę bet kamynai niurzga.
NUOTRAUKOS
https://picasaweb.go...feat=directlink

Visi patarimai bus atidžiai studijuojami, visos nuomonės išklausytos ir iš anksto labai dėkoju.  4u.gif

Sveika,
parašysiu ir savo pastebėjimus, nes mano sielai artimas "cottage garden" stilius ir romantiški gėlynai wub.gif
Pateiktoje informacijoje pritrūko (o gal nepastebėjau) , kad būtų nurodyta pasaulio šalių orientacija, t.y. kur šiaurė/pietūs.. nes neaišku, būsima medinė tvora kurią saulę užstos, vakarinę(?) nuo to vis tiek priklauso gėlių pasirinkimas... ...romantiškam gėlynui puikiai dera raganės , medinė tvora sudarytų joms tinkamą foną ir užuovėją, bet reiktų papildomai tempt siūlą ar kabint vielinį karkasą, kad užsikabint galėtų..
Žagrenį raučiau lauk - gėlyne gali tapt nevaldomas (turiu tokį pavyzdį pas save, kai žydinčių krūmų gyvatvorėj įsodintas žagrenis įsisiautėjo, o nauji jo "vaikai" atauga ir iš paliktų šaknų gabalų...)
p.s. o kokias rožes užsisakei Sibirkoj?

Patiko thumbup.gif Cobrės pasiūlyta gėlyno forma drinks_cheers.gif

Cobre 4u.gif
prie snapučių reiktų derinti "stiprias" didesnes melsves, tipo sieboldiana Elegans, Big Daddy.. tada gausi tokį efektą, kaip pavyzdinėje nuotraukoje.

Neatmesčiau mirksiukas.gif Vidos777 pasiūlymo dėl alūnių - yra H.sanguisorba hibridai žaliais lapais ir ryškiais rožiniais, avietiniais, raudonais žiedais, yra pilkai ar ružavai margintų lapų (na ne visos jos tamsiais bordiniais lapais .)

Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 09 09, 11:11)

Cobre 4u.gif
prie snapučių reiktų derinti "stiprias" didesnes  melsves, tipo sieboldiana Elegans, Big Daddy.. tada gausi tokį efektą, kaip pavyzdinėje nuotraukoje.

Neatmesčiau mirksiukas.gif  Vidos777 pasiūlymo dėl alūnių - yra H.sanguisorba hibridai žaliais lapais ir ryškiais rožiniais, avietiniais, raudonais žiedais, yra pilkai ar ružavai margintų lapų (na ne visos jos tamsiais bordiniais lapais .)

zuvele kitame poste parase, kokia ten puse. bet man jau isgaravo blush2.gif kai dar karta parasys, tai ilis jau i smegenine biggrin.gif

Del melsviu supratau. tas kurios dabar yra ten ir palikciau, tik kitas didesnes sodinti reiktu drinks_cheers.gif buvo mintis zemutemis melsvemis apsodinti visa apacia veigeles, bet paskui kazkodel atsisakiau, norisi lygesnio kazko apacioje. Tai va tada visas melsves ir istyrinejau nuo iki biggrin.gif

As vis va mastau, mastau, na vistiek uz veigeles man viskas, ka pasiule tik is bedos tinka. Na gal ir bus gerai tos melsves didziules g.gif

As ko gero iki aluniu dar nesubrendau, tai jas todel ir atmetu blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2011 09 09, 10:11)
Sveika,
parašysiu ir savo pastebėjimus, nes mano sielai artimas "cottage garden" stilius ir romantiški gėlynai wub.gif
Pateiktoje informacijoje pritrūko (o gal nepastebėjau) , kad būtų nurodyta pasaulio šalių orientacija, t.y. kur šiaurė/pietūs.. nes neaišku, būsima medinė tvora kurią saulę užstos, vakarinę(?) nuo to vis tiek priklauso gėlių pasirinkimas...  ...romantiškam gėlynui puikiai dera raganės , medinė tvora sudarytų joms tinkamą foną ir užuovėją, bet reiktų papildomai tempt siūlą ar kabint vielinį karkasą, kad užsikabint galėtų..
Žagrenį raučiau lauk - gėlyne gali tapt nevaldomas (turiu tokį pavyzdį pas save, kai žydinčių krūmų gyvatvorėj įsodintas žagrenis įsisiautėjo, o nauji jo "vaikai" atauga ir iš paliktų šaknų gabalų...)
p.s. o kokias rožes užsisakei Sibirkoj?

Patiko  thumbup.gif Cobrės pasiūlyta gėlyno forma  drinks_cheers.gif

Labas rytas 4u.gif
Brėžinį braižiau pagal oficialų, na, tą, kadastrinį, tai taip ir yra, kaip visuose brėžiniuose - viruj - šiaurė, i dešinę - rytai ir t.t. Ta medinė tvora yra (bus) į rytų pusę. Žodžiu, gėlytės mėgausi saule, nuo pietų iki pat vakaro.
Užsisakiau rožes:
'Martin Frobisher' (ji ~ 1.5x1.2 krūmas pagal mane, pasirodė toks labai tinkamas man - nei per mažas nei per didelis - naujam gėlynui, baltas) 1 vnt
'William Shakespeare 2000' ® 1 vnt (-senam gėlynui - tarp jazminuko "belle etoile" ir bijunu bus)
ir 'Yolande d'Aragon' 1 vnt. (naujam gėlynui, truputį mažesnis, ružavas).

Tikiuosi aiškiai patikslinau, ačiū, Oli_vija, labai lauksiu tavo minčių mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=zuvele33,2011 09 09, 11:28]
Tikiuosi aiškiai patikslinau, ačiū, Oli_vija, labai lauksiu tavo minčių mirksiukas.gif
[/quote]

Man bent jau labai grazu, kai tvora virsuje nebuna akina, o tokia is pynuciu. vis lengviau atrodo wub.gif

user posted image

Ir gelynas priesas terasa smagu, bet kai tiek zydinciu ir kvepianciu geliu nusimato, taip taip ir norisi rytinei kavutei kazkur vieta pasilikti wub.gif

user posted image

nelabai grazu pvz imeciau gal, bet na del minties tiesiog  mirksiukas.gif
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 09 rugsėjo 2011 - 09:47
man atrodo, butu faina jei jau sukurtas albumas su planu ir foto, tai kad visi komentarai jame ir butu ( turiu galvoje orientacija ir pan). Arba atsirade mintys ir patikslinimai. Tada butu matyti visas sodo planavimas ir vystymasis. Galu gale, kilus kokiai minciai nereiketu ieskoti kas ten kur ir prie ko.
Kartais buna, kad apie kazkuri soda galvoji ne diena ir ne dvi ir taip norisi dar syki aki uzmesti - tenka kuisti po visus puslapius.
pavydziu toms, kurioms viskas galvoje. man ne visada taip pavyksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 09 rugsėjo 2011 - 10:06
QUOTE(mot99 @ 2011 09 09, 11:46)
man atrodo, butu faina jei jau sukurtas albumas su planu ir foto, tai kad visi komentarai jame ir butu ( turiu galvoje orientacija ir pan). Arba atsirade mintys ir patikslinimai. Tada butu matyti visas sodo planavimas ir vystymasis. Galu gale, kilus kokiai minciai nereiketu ieskoti kas ten kur ir prie ko.

tuoj mintinai ismoksi mirksiukas.gif biggrin.gif man taip ir atrode, kad rytine puse, tai dabar jau ant amziu amzinuju zinosiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 09, 10:48)
tuoj mintinai ismoksi  mirksiukas.gif  biggrin.gif  man taip ir atrode, kad rytine puse, tai dabar jau ant amziu amzinuju zinosiu smile.gif

nu ka - jei as viena tokia - teks mokytis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 08, 14:21)
user posted image
i akmenis aplink veigele demesio nekreipkite, kol kas taip lengviau priziureti tiesiog ta vieta. Paskui reiks tvarkyti. Veigele pasodinta iki statybu dar,  kliudyti jos nenoreciau, bet labai palaida. Jei kam del sios vietos kils minciu, tai isklausysiu. Ko gero melsviu ten pridauginsiu daugiau palei tujas, bet tiesiog todel ,kad nieko kito nesumastau.

Melsvės tiktų ne tik prie tujų, bet ir po veigėle, jei jau ją paliksi tokią, kokia yra dabar, t.y. neformuosi, kad šakos būtų iki pat žemės. Tik melsves rinkčiausi skirtingų rūšių, spalvų ir aukščių. Čia labai tiktų melsvės su baltais lapais, šviestų iš tolo.
Tik, kaip jau minėjo Vida777, melvės rudenį po pirmų šalčių nugelsta, lapai susiploja. Aš šitą bėdą bandyčiau spręsti pasodindama rudenį ilgai žydinčių gėlių. Pas save kitą sezoną tarp melsvių bandysiu sodinti krūminius astrus
http://www.augalai.n.....r dumosus.jpg
http://www.augalai.n...chneekissen.jpg
http://www.augalai.n...htel_0809_1.jpg
Yra violetinių, baltų, rožinių spalvų ir neaukšti (30-40 cm), todėl tau prieš melsves visai gerai žiūrėtųsi.
Taip pat meslvės labai vėlai atželia pavasarį, todėl reikia galvoti, ką pasodinti, kol jos subujos. Pvz., galima prikaišioti svogūninių gėlių. Tik reikia nepamiršti, kad melsvių šaknys labai plačios, didelės, todėl per arti pasodinus augalus, jie skurs.
Tokios pirmos mintys žiūrint į šitą kampelį mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juma81: 09 rugsėjo 2011 - 10:07
QUOTE(mot99 @ 2011 09 09, 11:55)
nu ka - jei as viena tokia - teks mokytis  biggrin.gif

juokauju biggrin.gif mirksiukas.gif jei visoms patogiau, tai ir bus tas albumas.
Atsakyti
QUOTE(Juma81 @ 2011 09 09, 11:06)
Melsvės tiktų ne tik prie tujų, bet ir po veigėle, jei jau ją paliksi tokią, kokia yra dabar, t.y. neformuosi, kad šakos būtų iki pat žemės. Tik melsves rinkčiausi skirtingų rūšių, spalvų ir aukščių. Čia labai tiktų melsvės su baltais lapais, šviestų iš tolo.
Tik, kaip jau minėjo Vida777, melvės rudenį po pirmų šalčių nugelsta, lapai susiploja. Aš šitą bėdą bandyčiau spręsti pasodindama rudenį ilgai žydinčių gėlių. Pas save kitą sezoną tarp melsvių bandysiu sodinti krūminius astrus....

1)Jei norima tokio efekto melsvės+snaputis, kaip Aispros pasiūlytoj nuotraukoj, tada vienodos melsvės atrodys geriau.
2)Jei norima pašviesinti pavėsingą kampą - galima pagal spalvą ir faktūrą derint skirtingas melsves, bet tada nebejungt į kompaniją snapučių
3)Pavėsingoj vietoj (o Cobres atveju ten ir yra dalinis pusšešėlis ?) rudeniniai astrai žydės mažiau ir vėliau, nei saulėtoj, todėl esant ankstyvam ir lietingam rudeniui, astrų žiedais galim ir visai nepasidžiaugt...
4)gal geriau tada derint su Vėlyviais ar šilokais (Sedum http://www.seasonalw...y/perenn_3.html )
o ne astrais?

Taip pat meslvės labai vėlai atželia pavasarį, todėl reikia galvoti, ką pasodinti, kol jos subujos. Pvz., galima prikaišioti svogūninių gėlių. Tik reikia nepamiršti, kad melsvių šaknys labai plačios, didelės, todėl per arti pasodinus augalus, jie skurs.
Tokios pirmos mintys žiūrint į šitą kampelį  mirksiukas.gif

Rinkčiausi snieguoles Scyles (lot.scilla, -neprisimenu lietuviško pavadinimo wub.gif ), šachmatinę margutę ir žydres (Muscari) - nebijo pusiau pavėsingos drėgnesnės vietos.
(p.s. konkurencijos su melsvėmis nesu pastebėjus arba pas mane tų kai kurių smulkiasvogūnių daaaug)
Krokams, hiacintams reikia sausiau ir saulėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oli_vija: 09 rugsėjo 2011 - 11:06
QUOTE(mot99 @ 2011 09 09, 10:46)
Kartais buna, kad apie kazkuri soda galvoji ne diena ir ne dvi ir taip norisi dar syki aki uzmesti - tenka kuisti po visus puslapius.
pavydziu toms, kurioms viskas galvoje. man ne visada taip pavyksta.

QUOTE(Cobre @ 2011 09 09, 11:06)
juokauju  biggrin.gif  mirksiukas.gif  jei visoms patogiau, tai ir bus tas albumas.

Čia man atrodo mot99 turėjo omeny mano sukurtą albumą, kur sudėjau visas fotkes sklypo. Gera mintis iš tikrųjų - sukelsiu vakare viską (esamos situacijos nuotraukas, vizijas, komentarus į vieną vietą (daugiau laiko turėsiu, dabar tik prišoku). thumbup.gif
Pakartoju nuorodą į tą albumą :
https://picasaweb.go...feat=directlink
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 09 09, 10:45)
Man bent jau labai grazu, kai tvora virsuje nebuna akina, o tokia is pynuciu. vis lengviau atrodo  wub.gif
Ir gelynas priesas terasa smagu, bet kai tiek zydinciu ir kvepianciu geliu nusimato, taip taip ir norisi rytinei kavutei kazkur vieta pasilikti  wub.gif

thumbup.gif pirma nuotraukėlė - mano manymu, labai artimi mano vizijai augalai wub.gif
kavute gersim terasoj gal vis dėl to - nėra ten tiek vietos, kad dar vieną vietelę kavai numatyti... blogiausiu atveju, galima šezlongus atsinešti tiesiog - jie pas mane "keliauja" po visą sodą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvele33: 09 rugsėjo 2011 - 11:15
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 09, 11:14)
Pakartoju nuorodą į tą albumą :

tik nerauk zagrenio, nes tada atzalos prades augti kaip pasiutusios. Nuodyk ji Roundup'u (ar panasiu), ir taip kiekviena atzala.
Kaip as piktavaliskai kalbu apie augala, kuris man pats graziausias doh.gif , nu bet parazitas jis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 09 rugsėjo 2011 - 11:28