QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 14:28)
Na o dabar dedu ir savo nuoroda i nuotraukas, ir sklypa nupaišiau, visa diena dirbau.
Didžiausias klausimas man - dėl naujojo gėlyno. Kaip minėjau, turėtų gautis toks "english cottage style", mišrus gėlynas. Esu užsisakius jam 2 rožes iš Sibirkos. Matysit, ten, kr tokie trys buksmedžių bumbuliukai, dar ten šio bei to. Tai va,pradėjau, i nežinau - iki ašarų man sunku: daryt? nedaryt? laisvo stiliaus (laukinį)? formalaus? Paskui kelio atgal nebebus... O norisi toj vietoj man kažko gražaus, nes čia akys ganosi tiek sėdint terasoj, tiek svetainėj. Patarkit, mylimosios, noriu bet bijau.
Tvora tai laikina, ateity bus aklina (medinė). Geriausia būtų gal užsodinti tujomis, bet jau nelabai yra laiko - norim atsitverti kuo greičiau, dabar tą tvorą esam vijokliais užleidę bet kamynai niurzga.
NUOTRAUKOS
https://picasaweb.go...feat=directlink
Visi patarimai bus atidžiai studijuojami, visos nuomonės išklausytos ir iš anksto labai dėkoju.
Sveika,
parašysiu ir savo pastebėjimus, nes mano sielai artimas "cottage garden" stilius ir romantiški gėlynai
Pateiktoje informacijoje pritrūko (o gal nepastebėjau) , kad būtų nurodyta pasaulio šalių orientacija, t.y. kur šiaurė/pietūs.. nes neaišku, būsima medinė tvora kurią saulę užstos, vakarinę(?) nuo to vis tiek priklauso gėlių pasirinkimas... ...romantiškam gėlynui puikiai dera raganės , medinė tvora sudarytų joms tinkamą foną ir užuovėją, bet reiktų papildomai tempt siūlą ar kabint vielinį karkasą, kad užsikabint galėtų..
Žagrenį raučiau lauk - gėlyne gali tapt nevaldomas (turiu tokį pavyzdį pas save, kai žydinčių krūmų gyvatvorėj įsodintas žagrenis įsisiautėjo, o nauji jo "vaikai" atauga ir iš paliktų šaknų gabalų...)
p.s. o kokias rožes užsisakei Sibirkoj?
Patiko Cobrės pasiūlyta gėlyno forma
Cobre
prie snapučių reiktų derinti "stiprias" didesnes melsves, tipo sieboldiana Elegans, Big Daddy.. tada gausi tokį efektą, kaip pavyzdinėje nuotraukoje.
Neatmesčiau Vidos777 pasiūlymo dėl alūnių - yra H.sanguisorba hibridai žaliais lapais ir ryškiais rožiniais, avietiniais, raudonais žiedais, yra pilkai ar ružavai margintų lapų (na ne visos jos tamsiais bordiniais lapais .)