Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Ledum @ 2011 08 30, 08:50)
Sveikos naujoj temoj  4u.gif

Aš irgi didelė ežiuolių mylėtoja. Man jos visos labai labai.  wub.gif  Net ir pačios paprasčiausios. wub.gif

Man ežiuolės labai gražu, ypač aukštuose rudeniniuose gėlynuose wub.gif Bet truputį gąsdina informacija, kad jos trumpaamžės ir sunkokai dauginasi unsure.gif Ar čia eiliniai informaciniai netikslumai?
Atsakyti
QUOTE(jolitag @ 2011 08 30, 08:50)
Sveikos.Noreciau patarimo kaip apzeldint man ta kalniuka uz tvenkinio...

Jolitag, sunku patarti, nes bendra aplinkos vizija neaiški g.gif Visada sunkiau, kai žiūri į plyną lauką. Gal būtų lengviau, jei daugiau papasakotumėte, kokią aplinką norite sukurti, kas jums gražu. Svarbu, kad tos kalvos prie bendro sodybos vaizdo derėtų, nes paskui gausis kaip spuogai viduryje pievos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 08 30, 09:10)
Man ežiuolės labai gražu, ypač aukštuose rudeniniuose gėlynuose wub.gif Bet truputį gąsdina informacija, kad jos trumpaamžės ir sunkokai dauginasi unsure.gif Ar čia eiliniai informaciniai netikslumai?

Pirmą kart girdžiu mirksiukas.gif . Iš mano patirties vienos lengviausiai auginamų daugemiačių gėlių. Dar ir arbatos pasidarom imuniteto stiprinimui. ax.gif Gėlyne jos išvis niekuom nepakeičiamos. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitag @ 2011 08 30, 08:50)
Sveikos.Noreciau patarimo kaip apzeldint man ta kalniuka uz tvenkinio...]http://i004.radikal.ru/1108/be/2501384a9629t.jpg[/img][/url]

O jusu vizija tikrai butent klasikinis kiemas/sodas? Tada reiketu bendro vaizdo, gairiu kazkokiu. Nes neisivaizduoju darymo "gabaliukais". Sunku tiketis, kad kazkas is vienos foto visa kiemo vaizda sudelios - cia darbas ohoho. Kruvos internetiniu psl perziurejimo, literaturos skaitymo, eskizu braizymo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 30 rugpjūčio 2011 - 11:23
QUOTE(jolitag @ 2011 08 30, 07:50)
Sveikos.Noreciau patarimo kaip apzeldint man ta kalniuka uz tvenkinio...Ten desineje jau toks mano padarytas tipo alpinariumas,bet vaikstau ratais,kazko vis truksta..O ant to didesnio noriu kazkokiu didesniu spigliuociu,gal lanksvu....Buciau dekinga uz patarimus 4u.gif Ten uz kalniuko jau ne musu teritorija,tai noreciau nuo kaimynu kazkaip atsitvert ax.gif
user posted image

ant tokio kalno ir dar tokiam zvyryne ko gero tik kalnapuses ir pusys tiktu, kiti augalai skurs. Na dar ersketrozes. Visa kas auga pajurio kopose ir sutvirtina slaitus.
Kitas klausimas, kodel ten zemiau slugsancio zvyro spalva kita? Uz kalniuko kaip tik zole iki to lygio uzseta. ten iki tiek vanduo pakiles buvo? Saltiniuoja? Kitas geologinis sluoksnis? KOdel?
Pliazo zona kazkaip nesimato kad butu suformuota. dar nevelu, kol zolyte neuzseta ir juodzemio nepapilta, pasiformuoti, pagalvoti.
(Nesuprantu tokiu duobiu-tvenkiniu tikslo. Nebent tikrai zinoma, kad vanduo pakils pakankamai aukstai, kad nesimatytu tokiu klaikiai staciu slaitu, kuriais ir nulipti nepatogu. O ka jau kalbeti apie patogu taskymasi negilioje pakranteje, vietoj to kad zingsnis ir jau su lyg virsugalviu vandenyje. Nu nebent karosams auginti.)
Atsakyti
Nagi gundot cia mane su tom ezuolem... biggrin.gif Turiu as viena standartini rozini kruma kampe uzkista, bet nepatinka jis man savo "palaida" struktura, amzinai isvirtes. Pamerkti ziedai prastai laikosi. Na ir spalva iskrinta is konteksto. Ai, dar baisiai bujoja ir pleciasi.
Pliusai - aibes drugeliu ir vaistines savybes.
To sviesaus realiai nesu maciusi. Prie hortenzijos, regis, deretu g.gif
Nu niekaip dar "nusvitimas" neateina, bet klaustukas sioks toks sukirbejo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(polfast @ 2011 08 30, 13:40)
Nagi gundot cia mane su tom ezuolem...  biggrin.gif Turiu as viena standartini rozini kruma kampe uzkista, bet nepatinka jis man savo "palaida" struktura, amzinai isvirtes. Pamerkti ziedai prastai laikosi. Na ir spalva iskrinta is konteksto. Ai, dar baisiai bujoja ir pleciasi.
Pliusai - aibes drugeliu ir vaistines savybes.
To sviesaus realiai nesu maciusi. Prie hortenzijos, regis, deretu g.gif
Nu niekaip dar "nusvitimas" neateina, bet klaustukas sioks toks sukirbejo biggrin.gif

Gundykis. pas mane jis irgi isvirtes, bet dalinai todel, kad bando is pusseselio i saule pabegti. O zydi jau ilgai ir dar maciau ziedus krauna naujus. Niekaip neprisiruosiu graziai paristi, kad negriutu ant raktazoliu ir raudonelio. Drugeliai net apsiputoje laigo nuo raudonelio prie eziuoliu smile.gif. o kai salia cesnakas zydejo (dabar nukirpau jau nudziuves) tai kamanes taip maloniai burzginosi. Ir derinys neblogas.
Sviesiai violetavi raudoneliai, jau antra karta zydi (buvau prieskoniams nurezus), ruzavos eziuoles, tamsiai violetiniai cesnakai (deja jau nudziuvo), o pavasari raktazoles baltos, violetines ir bordines. Dar uznugaros tube zydejo, nuzydejusia nureziau, tai dabar antra karta zydi.
Atsakyti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 08 30, 14:49)
ant tokio kalno ir dar tokiam zvyryne ko gero tik kalnapuses ir pusys tiktu, kiti augalai skurs. Na dar ersketrozes. Visa kas auga pajurio kopose ir sutvirtina slaitus.
Kitas klausimas, kodel ten zemiau slugsancio zvyro spalva kita? Uz kalniuko kaip tik zole iki to lygio uzseta. ten iki tiek vanduo pakiles buvo? Saltiniuoja? Kitas geologinis sluoksnis? KOdel?
Pliazo zona kazkaip nesimato kad butu suformuota. dar nevelu, kol zolyte neuzseta ir juodzemio nepapilta, pasiformuoti, pagalvoti.
(Nesuprantu tokiu duobiu-tvenkiniu tikslo. Nebent tikrai zinoma, kad vanduo pakils pakankamai aukstai, kad nesimatytu tokiu klaikiai staciu slaitu, kuriais ir nulipti nepatogu. O ka jau kalbeti apie patogu taskymasi negilioje pakranteje, vietoj to kad zingsnis ir jau su lyg virsugalviu vandenyje. Nu nebent karosams auginti.)

Atsiprasau,bet mes kasem ne duobe.Mums tai grazu.As tik del kalniuko to prasiau minciu kokiu.Kalniuko zeme visai ne zvyras ,o nuo pavirsiaus gera zeme sukasta.Priemolis su juoddziamiu maisyta.Ir krantai ne klaikiai status.Yra vienam kraste pleziukas kur vaikai sekmingai maudosi.Krantas statesnis prie pat pirties kur bus tiltas.Vanduo senam tvenkiny buvo iki zoles lygio kai buvo nusekes,dabar isleistas.Niekas nesiruosia ten lipt i ta vandeni is kitos puses.....
Turejom toki nediduka,nusipirkom papildomai dar viena 12 aru sklypa,issikasem tvenkini didesni..Dabar apseta zolyte slaitai,jau dygsta zole.
.Iskasta pries gera savaite.Vanduo kyla,kai kase reikejo vandeni pumpuot,nes labai vanduo sparciai rinkosi.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolitag: 30 rugpjūčio 2011 - 15:48
Neduoda nuorodos idet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 30 rugpjūčio 2011 - 16:23
QUOTE(jolitag @ 2011 08 30, 16:44)
Atsiprasau,bet mes kasem ne duobe.Mums tai grazu....

Man tai jusu sklype ziauriai truksta medziu. Neisivaizduoju, kaip tokiuose plotuose kazka "klasikinio" sukurt be senu medziu. Aisku, jie uzaugs, bet ka daryt tuos 10 - 15 metu? Nebent pasodinti kazka greitai augancio pirminiam vaizdui. Kokie gluosniai man regis greitai auga ir taip grazu ju nusvire sakos glostancios tvenkinio vandeni..
Manau cia reikalinga bendra, o ne "to kalniuko" vizija. Juk dabar sklypas plikas, tai ka duos vieno plotelio apsodinimas? Kaip tas plotelis isipaisys i bendra vaizda? Pries akis visa ziema, tai galima skirti laiko sklypo planavimui, paieskoti kas patinka internete, pasitarti temoje - cia moterys nemazai visokiu pavyzdziu idejo - ar skaitet pirma tema?
Juk turit suplanuot kur vaiksciosit, kaip atsivers sodo vaizdas is ivairiu kampu, kur kokios bus zonos - zodziu darbo visam gyvenimui norint tikrai grazu soda sukurt:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo polfast: 30 rugpjūčio 2011 - 18:03
QUOTE(polfast @ 2011 08 30, 19:58)
Man tai jusu sklype ziauriai truksta medziu. Neisivaizduoju, kaip tokiuose plotuose kazka "klasikinio" sukurt be senu medziu.  Aisku, jie uzaugs, bet ka daryt tuos 10 - 15 metu? Nebent pasodinti kazka greitai augancio pirminiam vaizdui. Kokie gluosniai man regis greitai auga ir taip grazu ju nusvire sakos glostancios tvenkinio vandeni..
Manau cia reikalinga bendra, o ne "to kalniuko" vizija. Juk dabar sklypas plikas, tai ka duos vieno plotelio apsodinimas? Kaip tas plotelis isipaisys i bendra vaizda? Pries akis visa ziema, tai galima skirti laiko sklypo planavimui, paieskoti kas patinka internete, pasitarti temoje - cia moterys nemazai visokiu pavyzdziu idejo - ar skaitet pirma tema?
Juk turit suplanuot kur vaiksciosit, kaip atsivers sodo vaizdas is ivairiu kampu, kur kokios bus zonos - zodziu darbo visam gyvenimui norint tikrai grazu soda sukurt:)

tai as jau kaip ir susikurus ta vaizda.Didesniu medziu sklype nebuvo,tai jau nebepadarysi,reiks augint
soda noriu vaismedziu pasodint kampe vienam.Laiko turim,galim sodint biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitag @ 2011 08 30, 20:59)
tai as jau kaip ir susikurus ta vaizda.Didesniu medziu sklype nebuvo,tai jau nebepadarysi,reiks augint
soda noriu vaismedziu pasodint kampe vienam.Laiko turim,galim sodint biggrin.gif

Paziurejau i jusu namuka ir kazkaip man atrodo, kad jei norite klasikos pas save, tai bus didele klaida g.gif Rinkciausi kazka lietuvisko, kaimisko (tik be vezimu su gelemis ir panasiu triuku), paprasto. Tai ir matau zydincius vaismedzius, ne idealia be piktzoliu zolyte, o zydincias pienes pavasari ir pan... Bijunai, piliarozes, viendienes, ir pan geles, daug mums iprastu zydinciu krumu, link vandens nusvire zilviciai.... Na viskas turi buti isilieje i aplinka, vientisa. Klasika cia na asmeniskai man niekaip nesipaiso, as del augalu patarti daug negaliu, o tiesiog padiskutuoti del vizijo, del planavimo, tai man net liezuvis nesivercia, nes zinau, kad rezultate, kad ir kaip bandysi islauzti, vaizdo gero vistiek nebus. Norint gero vaizdo, viskas turi buti susije, lietuviska pirkele visada juokingai atrodys japoniskame sode. taip ir jusu atveju.
O vat ar tiems lietuviskiems tradiciniams sodeliams, darzeliams sioje temoje vieta, tai as nezinau net g.gif Pagaliau jus savo vizijos net nenupasakojote, jei ji nesutampa su musu, tai gal tada ir patarimai ne vietoje visi bus.
Atsakyti