Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(Cobre @ 2011 09 08, 13:21)
Vilze, kol kas tik galiu papavydeti busimos gyvenamosios vietos  wub.gif  O mintims reikia subresti, ziuresiu n kartu tavo nuotraukas dabar  biggrin.gif  Bet tos obelys lygia eile, tie medziai ir hortenzijos, jau dabar labai grazu, kai visa tai apzaisi augalais ir suskirstysi zonomis, bus pasaka manau  wub.gif

na plotai dideli, kas man labai patinka, visa vasara praleidau, vaikui vietos begiot ir zaist. zodziu is londonietes buvau virtus kaimiete lotuliukas.gif lotuliukas.gif
o siaip jei labiau link temos tai norisi kazkaip apsodint ta ploteli prie namo, nes visur kitur kaip ir aisku- medziai, krumai. o va ka cia sugalvot, kad ir uzdaresniu kampeliu butu, suoleliu, labai rozyno noriu wub.gif siandien kaip tik gavau David Austin roziu kataloga- vartau ir svaigstu kaip visu noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 14:28)
Didžiausias klausimas man - dėl naujojo gėlyno.

nenumažink jo - daryk platesnį nei schemoje paišei ir nusitęsusį palei sklypo galinę kraštinę iki krūmų. Priekinę liniją įsivaizduoju kaip lenktą - su pora stambių švelnių vingių.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2011 09 08, 14:37)
nenumažink jo - daryk platesnį nei schemoje paišei ir nusitęsusį palei sklypo galinę kraštinę iki krūmų. Priekinę liniją įsivaizduoju kaip lenktą - su pora stambių švelnių vingių.

drinks_cheers.gif nezinau, ar teisingai supratau tavo minti, bet tempciau iki abieju krastu. Tik as kai vingiu nelabai megstu, tai aisku is savo varpines patariu biggrin.gif man graziau taip..

user posted image

..jei butu lenkta linija, kuri per viduri siauresne, o galuose isplateja.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 08, 12:21)
Tujos palei sita riba visur auksciau auga...

labai grazi gyvatvore. Vakar abejojau, siandien aiskiau matosi - na netikiu, kad ten ne Smaragd tujos.
Veigelei gali apatines sakas stipriai patrumpinti (bet tik iskart po zydejimo), tada krumo apacia bus zemesne ir tankesne, o po ja galesi kilimuka pasodinti.
Jei nori laikyti tokia kaip dabar, nes kaip soliterinis augalas nera labai gerai suformuota, man graziau butu po ja aukstesni nei kiliminiai, zydintys zoliniai augalai.
Vaisgina labai tiktu prie voljero spalvos biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 08, 15:04)
labai grazi gyvatvore. Vakar abejojau, siandien aiskiau matosi - na netikiu, kad ten ne Smaragd tujos.
Veigelei gali apatines sakas stipriai patrumpinti (bet tik iskart po zydejimo), tada krumo apacia bus zemesne ir tankesne, o po ja galesi kilimuka pasodinti.
Jei nori laikyti tokia kaip dabar, nes kaip soliterinis augalas nera labai gerai suformuota, man graziau butu po ja aukstesni nei kiliminiai, zydintys zoliniai augalai.
Vaisgina labai tiktu prie voljero spalvos  biggrin.gif .

As ne tuju augintoja, bet kas turi smaragd is pazistamu, tai kitokios pas visus jos g.gif , o cia columna. ir auga tiesiai stulpais ir sakeles kitokios. bet ai, koks skirtumas, man jos patinka, tai jei ir klystu, tai ne beda, pries isigyjant beda, jei nepataikai biggrin.gif Laukiu kol suvienodes, sutankes. Kazkas klause ar formuosim, karpysim. Tai virsunes jau praktikai visu pakerpame, siemet jau mazai kurios liko vytis tu, kurias pakirpome. Sonus irgi kartais apeinu, jei nutariu, kad man kazkur nepatinka. Bet realiai, tai nieko joms daryti nereikia, ypatingai, jei norisi leisti augti tiek, kiek jos nori.

veigele vis po truputi pakarpau, bet ne per stipriai, kad nepridirbciau per daug, tai vis kazkiek pasiformuoja. Nera idealus augalas tokiam sodui, bet jai pas mus patinka, tai ir mes ja mylime. Bus ant tokio kotuko, kaip dabar matosi, visai nieko man. apacioje nezinau net. Ir taip netinka, ir kitaip nesumastau. Tik zinau, kad akmenu tai tikrai nenoriu, kad matytusi, uztenka ten tako salia voljero is akmenu. Bet jo veliau is terasos nesimatys. Jis turetu buti uz nugaros bitules erezinio plano suoliukui biggrin.gif

Vaisgina zalia pas mane, nesiderina, bet ir nesipjauna su voljeru biggrin.gif visgi tas geltono augaliuko (vis pamirstu, kaip vadinasi, na bet visos cia manau zino) lygumas po veigele man labai patinka. Spalva erzina. Bet jei butu koks ramus zalumas, tai irgi nebutu grazu. mastau. o kol mastau, tas geltonas kilimas vis pleciasi biggrin.gif gerai, raveti maziau reikia ir nereikia jokiom zievem apkrovineti aplink biggrin.gif visur kitu, kai sodinsiu ant to kalniuko augalus, tai apsodinsiu vaisgina, man grazu, greit pleciasi, ir raveti mazai reiks.

Uz veigeles sodinti dar melsviu ar ne? g.gif

Papildyta:
Grazu wub.gif

http://www.gardens.o...image_150_1.jpg
Papildyta:
Vilze, man si ideja labai grazi, tik gal reiktu tavo obelims kazkaip pritaikyti. Arba ten, kur siltnamis, jei ten medziu eile yra.
user posted image

cia kaimas, bet labai man grazu
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

nesakau, kad kopijuotina viskas, bet pritaikyti tikrai nemazai imanoma ir sau.

Atsakyti
QUOTE(aispra @ 2011 09 07, 17:36)
"English cottage style: juk visiškas mixas - čia dera ir formalūs burbuliukai, ir aptriušę moliniai vazonai ...
... bet iš principo, kažką blogo čia padaryti labai sudėtinga ax.gif

Tujų aš nesodinčiau. Paprasta aklina tvora, ant kurios galima paleisti lipti kokius vijoklinius augaliukus ar šalia kurios galima išrikiuoti aukštus vertikalius augalus, gali būti puikus fonas gėlynui wub.gif

Ačiū, aispira, už idėjas ir palaikymą 4u.gif galutinai apsisprendžiau nesodinti tujų.

QUOTE(aispra @ 2011 09 07, 17:49)
Turbūt žagrenis, neįsižiūrėjau doh.gif Bet ir jis neblogas įkyruolis - užaugs į didelę kepurę ir dar visur aplinkui atžalų prileis. Ar pavyks jį suvaldyti gėlyne?

Apie tai, atvirai pasakius, nepagalvojau - kai ji buvo vejoj, tiesiog tie vaikai nusipjaudavo žoliapjove ir viskas... O dabar kaip bus blink.gif

QUOTE(leliumai @ 2011 09 08, 13:37)

Dėkui labai už mintį leliumai, labai sutinku - bus geriau, kai tas gėlynas bus svaresnis, stambesnis negu toks nedrąsus blush2.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 09 08, 13:48)
drinks_cheers.gif nezinau, ar teisingai supratau tavo minti, bet tempciau iki abieju krastu. Tik as kai vingiu nelabai megstu, tai aisku is savo varpines patariu  biggrin.gif  man graziau taip..

..jei butu lenkta linija, kuri per viduri siauresne, o galuose isplateja.

Ir man taip gražu! Labai gera idėja.

Ačiū, mergaitės! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(... @ 2011 09 08, 14:44)
cia kaimas, bet labai man grazu

tačiau jolitag atveju netaikytina flirt.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 08, 14:44)
Vilze, man si ideja labai grazi, tik gal reiktu tavo obelims kazkaip pritaikyti. Arba ten, kur siltnamis, jei ten medziu eile yra.

aha, idomiai taip. ten kur siltnamis tai nelabai, dabar zinoma medeliu yra, bet jie bus istremti uz tvoros, kur norodziau vaismedziu soda. ir taip sitame plotelyje, kuri noriu suplanuoti, nemazai prisodinta slyvu, vysniu, obelu, bet as ju savo vizijoj nematau biggrin.gif reiktu isivaizduoti visa ta tvora aptverta sklypeli kaip tuscia.
va man kas dar grazu butu. tokia pergole kur tolimesniame kampelyje, o pakrasciai gausiai gelynais, krumynais apsodinti.
user posted image

user posted image

Papildyta:
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 08, 15:03)
Apie tai, atvirai pasakius, nepagalvojau - kai ji buvo vejoj, tiesiog tie vaikai nusipjaudavo žoliapjove ir viskas... O dabar kaip bus  blink.gif

pas mus auga, tai kokias dvi- tris atzalas per metus isleidzia- israuni ir tiek. gi neplinta kaip kokios garsvos ar dar koks biesas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2011 09 08, 13:34)
na plotai dideli, kas man labai patinka, visa vasara praleidau, vaikui vietos begiot ir zaist. zodziu is londonietes buvau virtus kaimiete lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
o siaip jei labiau link temos tai norisi kazkaip apsodint ta ploteli prie namo, nes visur kitur kaip ir aisku- medziai, krumai. o va ka cia sugalvot, kad ir uzdaresniu kampeliu butu, suoleliu, labai rozyno noriu wub.gif siandien kaip tik gavau David Austin roziu kataloga- vartau ir svaigstu kaip visu noriu biggrin.gif

kad rozemis geretis/uzuosti butu galima, prie ju reikia prieiti. Pas mane panasus plotas, tai turiu minti daryti taka, kuriuo einant vis naujas vaizdas atsivertu...na mano vaizduoteje: tai krumas ispudingas... cia suoliuka.. o cia baseinelis apauges gelemis...
Atsakyti
QUOTE(Bircis @ 2011 09 08, 15:50)
kad rozemis geretis/uzuosti butu galima, prie ju reikia prieiti. Pas mane panasus plotas, tai turiu minti daryti taka, kuriuo einant vis naujas vaizdas atsivertu...na mano vaizduoteje: tai  krumas ispudingas... cia suoliuka.. o cia baseinelis apauges gelemis...

tai jau taip. vat ir noreciau kad pvz ta pergole butu kur toleliau pastatyta, apauginta vijoklinemis rozemis, o iki jos taip pat rozes. nu zodziu rozes roziuotos. ikelsiu keleta foto, ka tik perfotografavau is David Austin katalogo.(tik nelabai kokybiskai blush2.gif ) ir Cobrei su kanalu yra biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 09 08, 16:09)
tačiau jolitag atveju netaikytina  flirt.gif

cia pirtelei ir tvenkinukui? o kas zino kas ten taikytina? biggrin.gif man pasakymas "nieko mandro nenoriu", tai tas pats, kas nieko nepasakymas. Vilze pasake, kokio stiliaus sodai jai prie dusios, imete nuotraukas, ko mazdaug noretu. Kalbeti paprasciau. O anuo atveju, tai busiu bjauri, bet ten kaip panele Melnikaite: jos klausi koks stilius, kokie vaizdai prie dusios, o ji nors saudyk, bet tylesiu, tik augalus pavardijo ir "nieko mandro", ir aplamai, vos ne ko cia kabinejates, as tik del kalniuko apsodinimo paklausiau doh.gif Dalis issipletojusios diskusijos ir buvo apie tai, ar bus kalbama su forumo dalyviu, jei jis nekonkretizuos savo noru ir nepateiks vaizdines medziagos.
O lietuviskai etnografinei sodybai cia vieta ar ne, taip ir nepriejome prie vieningos nuomones (bet jolitag net nepasake, net ar jai tokia prie dusios doh.gif ). Manau viskas palikta laikui isspresti, kol kas kiek suprantu, bandysim visos issitekti. Eiti i kompromisus visada verta, o ar tai pasiteisins - laikas parodys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 08 rugsėjo 2011 - 15:11
QUOTE(Cobre @ 2011 09 08, 13:44)
As ne tuju augintoja, bet kas turi smaragd is pazistamu, tai kitokios pas visus jos  g.gif , o cia columna. ir auga tiesiai stulpais ir sakeles kitokios.

vistiek grazi bigsmile.gif .

Pas tave vaisgina turbut pavesyje auga, todel ir zalia, ant saules pas mane tokia.

Uz veigeles sodinti reikia, tik ka g.gif . Pavasari bus gerai, veigele ankstyva, dabar irgi gerai, bet rudeni veigele, o ypac melsves rudai nugeltonuoja. Visas tas kampas tada bus geltonas. Gal ivesti i gelyna snapuciu, jei melyna spalva pageidaujama. Taip atrodo snapuciai ir melsves rudeni , vasara.
O gal bordiniu arba zaliai bordiniu aluniu. Vis tempiu prie tos busimos tamsiai rudos spalvos biggrin.gif .
Atsakyti