QUOTE(bitule @ 2011 09 08, 01:19)
ir vaizdas į tolumas ,
man irgi istrigo, noretusi taip sedeti, kad matyti visa tai
ilindau i tema patarimu/ideju (skaiciau nuo pirmo puslapio, temos pavdinima supratau pagal tokia prasme punktas 2. http://www.zodziai.l...a...is&wid=9854, nors dabar abejoju to zodzio reiksme.. ), nes per ziema reik suplanuot "mini" parka (apie 30 a). Patiko jusu diskusija man patinka zmones, kurie argumentuotai issako savo nuomone.
Aciu uz issakytas mintis, nuotraukas ir nuorodas - viskas i nauda!
kanalas tokioje siauroje vietoje padalins erdve dar i siauresnius plotelius abejoju ar verta...ir , vis gi, man noretusi vaizdo nuo terasos, bandyciau "nutolinti" tuju gyvatvore (ech... kada pas mane tokia isaugs..)
Aciu uz issakytas mintis, nuotraukas ir nuorodas - viskas i nauda!
kanalas tokioje siauroje vietoje padalins erdve dar i siauresnius plotelius abejoju ar verta...ir , vis gi, man noretusi vaizdo nuo terasos, bandyciau "nutolinti" tuju gyvatvore (ech... kada pas mane tokia isaugs..)
QUOTE(Bircis @ 2011 09 08, 11:49)
kanalas tokioje siauroje vietoje padalins erdve dar i siauresnius plotelius
Jus ziurite pagal bitulkos paveiksliuka? Nes toje vietoje nera ka dalinti, jis sliejasi prie kalniuko, bus tiesiog kalniuko ir lygios vejos susidurimo vieta
Visu pirma, ko gero visus klaidina tokie pavyzdziai
kai i kana ziurima butent is tokio tasko.
O ziurima juk i ji bus is sono, todel nei jis dalins kazka, nei yra reikalo dalinti. Ir remsis jis i slaituka mazdaug taip.
Na gal aiskiau dabar. Tiesiog siek tiek vaizduotes, na negalima juk visko priimti tiesiogiai taip, kaip yra pavyzdziuose
Labai užkabino jūsų visos diskusijos ... Radau gražų sodelį, kuris gal tiktų kaip iliustracija? http://www.vlbanting...ormalgarden.htm
QUOTE(Spurga577 @ 2011 09 08, 12:29)
Labai užkabino jūsų visos diskusijos ... Radau gražų sodelį, kuris gal tiktų kaip iliustracija? http://www.vlbanting...ormalgarden.htm
Aciu va butent is tokio tasko teks kada nors grozetis man savo kanalu
Per nakti pagalvojau... kaip faina, kad yra si tema .
Cobres ideja man idomi/patinka, bent jau kitokio sodo kriterijus atitinka su kaupu .
O visgi i ka tu orientuosies rinkdamasi kanalo ilgi ? Jis turetu buti kazkam simetriskas, ar ne (cia ne apie asis)?
Del antros kanalo krastines (nuo terasos puses) apzeldinimo, tai gal jo tikrai ir nereikes, nes atstumas nuo terasos gausis nelabai didelis, o ir terasa turbut bus nenuskriausta augalu atzvilgiu. Tada gautusi terasa su pergole kaip atsvara aukstai tuju gyvatvorei, o terasos grindinys viename lygyje (?) su kanalo krastine. Tai siu dvieju plokstumu jau nebereiketu atskirti, nebent tik paderinti medziagas (akmenys ir aptrupejes betonas).
p.s. Parasiau, bet jau matau is paskutinio Cobres posto, kad butent taip ir yra.
Cobres ideja man idomi/patinka, bent jau kitokio sodo kriterijus atitinka su kaupu .
O visgi i ka tu orientuosies rinkdamasi kanalo ilgi ? Jis turetu buti kazkam simetriskas, ar ne (cia ne apie asis)?
Del antros kanalo krastines (nuo terasos puses) apzeldinimo, tai gal jo tikrai ir nereikes, nes atstumas nuo terasos gausis nelabai didelis, o ir terasa turbut bus nenuskriausta augalu atzvilgiu. Tada gautusi terasa su pergole kaip atsvara aukstai tuju gyvatvorei, o terasos grindinys viename lygyje (?) su kanalo krastine. Tai siu dvieju plokstumu jau nebereiketu atskirti, nebent tik paderinti medziagas (akmenys ir aptrupejes betonas).
p.s. Parasiau, bet jau matau is paskutinio Cobres posto, kad butent taip ir yra.
QUOTE(vida777 @ 2011 09 08, 11:47)
Parasiau, bet jau matau is paskutinio Cobres posto, kad butent taip ir yra.
Čia paveiksliukas gana artimas Cobres planui. Gražu man
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 23:36)
1.Kur bus ar yra darzas (griekas tokiame plote ir pastoviai gyvenant braskiu ar zemuogiu netureti ), kur takeliai bus.
2. Is nuotrauku tai man ir ta pavesine labai jau i kampa nukista bus arba bent jau taip atrodo.
3.Kol kas is visu minciu, tai man tik manau drasiai vykdoma ir niekam netrukdys, net jei kazkas vizijoje ir pasikeis, tai ersketrozes po medziais. Jei jos aisku ten augs, as nenusimanau tame
4. Ukinis bus? negriausite? jis labiausiai matysis is to kampo, kur darei sulinio nuotrauka, ar dar is kazkur?
2. Is nuotrauku tai man ir ta pavesine labai jau i kampa nukista bus arba bent jau taip atrodo.
3.Kol kas is visu minciu, tai man tik manau drasiai vykdoma ir niekam netrukdys, net jei kazkas vizijoje ir pasikeis, tai ersketrozes po medziais. Jei jos aisku ten augs, as nenusimanau tame
4. Ukinis bus? negriausite? jis labiausiai matysis is to kampo, kur darei sulinio nuotrauka, ar dar is kazkur?
na pabandau atsakyt
1. kadangi kaimas, ir zemes 3ha, tai darzui vietos atsiras ir uz tvoros toliau kur o braskes tai auga, kolkas salia to siltnamio kur matyt, bet jis planuojamas patraukt is poilsio zonos kaip ir visas braskynas.
2. cia tik is foto gal taip atrodo kad i tolima kampa pavesine bus nukista, o is tikro tai ji bus tik kelis gerus zingsnius zengus pro vartelius, pro ta arka, ir gerai matysis tiek is kiemo, tiek is kitur.
3. na ersketrozes kiek zinau pakencia prastas salygas, nebent tos medziu saknys trugdytu
4. bus, tik reikia restauruot- stogas, sienos, ir nebus toks baisus.
ir siaip cia dar ne visas sodo plotas. va si foto daryta stovint prie namo, i kelio puse. matyt tas siltnamis ir baisioji tvora kelios senos obelys, kurias butu gerai naujomis pakeist. oi, kaip sunku, kai viskas pradedama ne nuo pradziu, kai vieta jau sena, su savo pastatais, augalais ir istorija. kai reikia gerai apgalvoti ka kur ir kaip blogai kai neturiu jokios programos, papaisyt planeli, tada viskas aiskiau butu. arba pabandysiu ant lapo nupiest ir nuskanavus ikelt
QUOTE(bitule @ 2011 09 08, 00:19)
Vilze, labai patiko tos liepos palei kelią, ir vaizdas į tolumas , nesinorėtų to visiškai uždengti. Erškėčiai čia mano akiai visai gražiai tiktų. Tik gal ne ištisinė jų gyvatvorė, bet vienas kitas padrikas krūmas, derinyje su kokiu vijokliu, virstantis anapus per lengvą, retą tvorą-tvorelę (akyse stovi vienos prancūzės blog'e matytas vaizdas, bet deja nebe mano jėgoms dabar jį atkapstyti)
na as taip pat nenoreciau aklinai uzsidengti, todel galvoju apie kokius zemaugius, mazdaug 1-1,2m krumelius.
QUOTE(Cobre @ 2011 09 08, 11:21)
Jus ziurite pagal bitulkos paveiksliuka? ...
taip..bitule's .. nebuvau atidi..
jei kanaliuka daryciau ir glausciau prie gyvatvores, idetos nuotraukos - l.grazu!
ziurin nuo terasos nematytume kanaliuko, tik pagal gyvatvore aukstesnes geles (ar panasiai). Visose nuotraukose kanaliukai nupaveiksluoti (t.y. jo pagrindini šarmą) tokiu rakursu, kad ji matome isilgai.
Koki vaizda noretumes matyt nuo terasos?
QUOTE(vida777 @ 2011 09 08, 12:47)
Per nakti pagalvojau... kaip faina, kad yra si tema .
Faina tema, visa laika tarp zalumos, geliu ir medziu sukames
Tujos palei sita riba visur auksciau auga, nei sklypas, bet kalniukas padarytas ne per visa riba tokia lygia linija. vienur jis baigiasi veigeles krumu, kuris auga irgi auksciau ir yra ant tokio praplatejimo, kuri veliau teks sutvarkyti, kad stilistiskai atitiktu. Kitame kraste irgi ant praplatejusio paaukstejimo yra sulinys. ten bus krumai. Bet tiksliai dar irgi neapsisprendziau, nes truputi reikia su lygiais dar ten sustvarkyti, tada galesiu tiksliau viska suziureti. taip, kad i abu tuos paaukstejimus ir remsis kanaliukas. Noreciau abiejuose krastuose po vazona statyri. Na tokie, kaip akmeniniai buna, su paaukstinimu, jau rasiau apie tai, bet velgi, manau cia paskutiniai strichai, pas mus viskas labai letai juda, nemanau, kad greit pamatysite net ipusejusi procesa
Terasa bus auksciau, kas leis labiau grozetis kanaliuku. Bent jau man atrodo, kad tai pliusas kazkuo apsodinti ta krasta tikrai teks, bet manau tiks kazkas paprasto, kaip gebene, bet itk kas atlaikytu pastovia saule.
Va i sita remsis vienas kanalo galas.
i akmenis aplink veigele demesio nekreipkite, kol kas taip lengviau priziureti tiesiog ta vieta. Paskui reiks tvarkyti. Veigele pasodinta iki statybu dar, kliudyti jos nenoreciau, bet labai palaida. Jei kam del sios vietos kils minciu, tai isklausysiu. Ko gero melsviu ten pridauginsiu daugiau palei tujas, bet tiesiog todel ,kad nieko kito nesumastau. ir ka po krumu sodinti irgi nesumastau. Elegantiskiausiai man atrodo vaisgina (berods taip vadinasi), spalviskai irgi tinka, kai zydi (tu samaneliu tarp akmenu ateityje nebus, o kol kas lai auga, dauginasi, gal kitoje vietoje ju prisireiks). Ka vietoje akmenu darysiu nezinau dar. gal tiesiog priduoti tvarkingesne forma, kad ir is tu paciu akmenu, kad zeme neslinktu, o paskui apzeldinti buskmedziais ir cia, ir kitame kanalo gale padaryti analogiskai, tik su kitais augalais virsuje.
QUOTE(aispra @ 2011 09 08, 13:04)
aha na ir nereikia to kanalo per viduri kisti visai
QUOTE(vilze @ 2011 09 08, 13:07)
Vilze, kol kas tik galiu papavydeti busimos gyvenamosios vietos O mintims reikia subresti, ziuresiu n kartu tavo nuotraukas dabar Bet tos obelys lygia eile, tie medziai ir hortenzijos, jau dabar labai grazu, kai visa tai apzaisi augalais ir suskirstysi zonomis, bus pasaka manau