QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 21:28)
- Ne visai taip Bitule
--visu pirma, tai simetrijos nebus, tas griovys eis visai, visai palei slaituka, zodziu bus geometrines formos kai kur, bet su simetrija nebus viskas taip jau tiksliai.
--- Tai manau pats namas su vertikaliu apzeldinimu bus atsvara tujoms
---- cia kur apacioje gyvatvore-gyvatvore, tai taip irgi nebus, is to tasko, kur fotografavau, ten uz manes kiemas nesibaigia dar, uz manes didele sena obelis ir ten palei gatve dar bus tuju gyvatvore.
----Apie suoliuka galvojau, bet ... pagalvojau, kiek realiai jis ten bus naudojamas. bus terasa, o suoliukas jau ko gero per daug, plius dar ji reiks stilistiskai derinti prie aplinkos.. nutariau, kad vargas tik
Nuotrauka jau toks dalykas - iš principo nedėkingas. Tai ir gavosi - ką matau, tą dainuoju
-- būsiu kažką praleidusi su tuo reljefo nelygumu
(tai ką mačiau nuotraukose, nurašiau statybinei būsenai
), tai žinoma gerokai keičia reikalo esmę
, nes atsvara reljefo nelygumams taip pat turėtų kažkokia būti (ir būtent toje pačioje, vientisai suvokiamoje erdvėje). Tokiu atveju mano variantas nebetenka prasmės, nes tikrai ten viskas niekaip nesutilps (gyvatvorė, peraukštėjimas, vanduo, augalai).
---atsvara būtų, jei nebūtų terasos ir pergolės, o kanalas taptų simetrijos ašimi - t.y. dalintų erdvę į vienodo svorio dalis. Deja, su terasa man kažkaip sunkiau tą įsivaizduoti, nes jos tūris tikrai gausis palyginti nemažas ir gerokai pakeis dabartinę erdvę.
----papaišiau tik tą konkrečia vietą apie kurią buvo kalbama
, aišku, kad sodas yra ir šiapus nuotraukoje matomos erdvės ir už namo, bet tokia ir buvo mano mintis, kad visos šios erdvės gana stipriai atskirtos (tarsi kambariai name). O terasa šiuo atveju kartu būtų ir perėjimas iš vieno "kambario" į kitą.
-----jei kanaliuką laikytume svarbiausiu erdvės formuotoju - kompozicine ašimi (o taip ir norėtųsi daryti), pagal visą logiką jis turėtų į kažką svarbaus akiai vesti (atsiremti). Tai gali būti daug kas - pasisėdėjimo vieta (stebėjimo taške), vieta skulptūrai ar pan. (kitame ašies gale) ir t.t. O ir šiaip nesaikingas suoliukų naudojimas išvis yra klasikinių sodų vizitinė kortelė , tad daug nesukčiau galos dėl jo reikalingumo
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 21:28)
Siaip mergiotes, man atrodo, kad jus simetrijos norite ziuredami i viska nuo to tasko, kur pas Bitule apacioje su gyvatvoremis. O man jos norisi ziurint nuo terasos
vistik is apacios ateisime ir matysime, bet tik tol, kol iki terasos eisime. O vat pagrindine apziura, stebejimas vyks nuo terasos
Tai ir sakiau, kad variantas erezinis
, nes pirmiausia mintys ir sukasi apie terasos atvėrimą būtent į tavo minimą pusę. Čia buvo toks pamintijimas kitu kampu
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 21:44)
nebus net kur praeiti visai, nei suniui prabegti, nei vaikui pasokineti
Čia svarus argumentas
Kai prisižiūrėjusi užjūrių sodų (Vida777, už tų filmukų nuorodą liksiu amžinai dėkinga
), pradedu svaigti apie augalų sąžalynus visomis pakampėmis, MB sako: tu pažiūrėk kas tokiuose soduose gyvena - daugiausia žmonės jau amžiuje, kaip tam tikrą poilsio formą realizuojantys savo svajones, ir puoselėjantys kiekvieną lapelį. O vaikai ir lieka vaikais, jiems erdvės siautuliui reikia...
Belieka atsidusti ir laukti pensijos