Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 17:42)
Žagrenis tas augalas gal?

Turbūt žagrenis, neįsižiūrėjau doh.gif Bet ir jis neblogas įkyruolis - užaugs į didelę kepurę ir dar visur aplinkui atžalų prileis. Ar pavyks jį suvaldyti gėlyne?
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 07, 18:28)
Todel ir maniau, jei upeliukas, tai dirbtina naturalaus vingiuoto, akmeneliais grysto upeliuko versija  doh.gif .
Dar karta pasitvirtino, kad reikia kuo daugiau vaizdines medziagos ir kuo maziau zodziu  biggrin.gif .

Del tos simetrines asies, galima butu nuo terasos puses apsodinti ta kanalo pakrasti zemu ilgai zydinciu augaliuku eilute.

biggrin.gif Cia as taip durnai uzvadinau kazkur ta griovi? biggrin.gif na ne, as realiai nemaciusi dirbinio grazaus upeliuko, todel tokiu minciu neturiu biggrin.gif Taip, visada reikia nors mazdaug parodyti, nes kitaip nesusikalbejimas garantuotas. Nezinau, kaip mano ideja kitom, patiko ar ne, bet ko gero tik nupasakojimas butu visai nieko nedaves, jei neideciau sklypo nuotrauku ir pavyzdziu. Nes daug ka ir proporcijos lemia, juk.

Zodziu labai jau daug kritikos savo vizijai nesulaukiau (kazkas gal mandagiai nutylejo biggrin.gif ). Reiktu pirmiausia atlikti statybinius darbus, o tada jau matytusi, kas ir kaip. kanaliuko krasta bijociau apsodinti. del to, kad gal jau per daug visko toje vienoje vietoje butu: eile tuju, eile krumu, eile buskmedziu, kanalo krastu linijos (dvi) ir vandens linija (su karpiais biggrin.gif ). kol kas vaizduoteje atrodo, kad viskas kaip ir issidelioja, palaipsniu nuzemejant ir susilyginant su sklypu. Manau cia esme tame, ko ateityje reiks terasos puseje. Bet manau, kol ten nebus atlikti darbai, tol apie tai nemastysiu. Vizija tuju puseje labai aiski, o namo ir terasos - kazkokia isplaukusi zaliais vijokliu lopais, daugiau nieko biggrin.gif . Sakiau kad net terasos pergoles stulpu nedarysim. Pabus, tada ziuresim ar medinius daryti, ar ismuryti is plytu, kuriu liko nuo namo apdailos.
Atsakyti
Vida777, neatrodo, kad tamsios medines pergoles labai jau griozdiskai atrodo

user posted image

user posted image
Atsakyti
Na, bet ir pagreitį temutė įgavo thumbup.gif thumbup.gif Visko net nesuseku, tai pradėsiu nuo galo:
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 15:38)
Ideja to griovio man irgi grazi, bet:
1. jei jis eis per visa ilgi kazkaip noretusi liniju suskaldymo, kad nepasimestu proporcijos ir nedingtu dekoratyvumas.
2. klausimas del simetrijos abipus. Tiksliau net ne simetrijos, bet atsvaros. Vienoje puseje tuju ir geliu/ buksmedziu eile, o kitoje? ( Gal kazka praleidau, nes kelis kartus skaiciau, ale darbe vis kas nors trukdo - nesupranta, kad svarbiais dalykais uzsiimam ). Veja, o toliau terasa? Man kazkaip cia prasosi simetrijos asies, tik dar nesuprantu - skersai ar isilgai.

Sutinku su kiekvienu žodžiu drinks_cheers.gif aplamai skaitau Tavo mintis tarsi iš savo galvos išimtas... tik aišku taip sklandžiai išdėstyti niekaip nemoku blush2.gif
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 13:50)
Bet yra toks bjaurus reikalas, kaip patarinejimas kitiems. O bjaurus tuo, kad kitiems patarti taip paprasta, vizija tiesiog momentaliai pries akis iskyla (na dazniausiai), o sau... su savim visada sudetingiausia susitarti ir rasti kompromisus  biggrin.gif

Tai čia natūralu, juk batsiuvys turi būti be batų biggrin.gif
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 12:03)
apskritai kilo noras imti buldozeri ir viska nusluoti nuo zemes pavirsiaus.

QUOTE(vida777 @ 2011 09 07, 12:16)
zinau dar viena tokia, kuri savo grazu soda norejo buldozeriu pervaziuoti  doh.gif .

Na, bet tiksliai, žodis į žodį lotuliukas.gif, tačiau kaip bebūtų apmaudu ši būsena linkusi tik aštrėti tongue.gif
QUOTE(vida777 @ 2011 09 07, 14:35)
Tinki tinki. Ypac kai gali buti tokia naudinga tautai, taves jokiu budu negalima is temos paleisti  4u.gif .

Ačiū blush2.gif , tiesiog jaučiu, kad iš klasikos (siaurąja prasme) smarkokai iškrentu (bet kad ir tradiciniu lietuvišku sodu mano būsimų šabakštynų neišeina pavadinti). Tai va, ir blaškausi be vietos. Ir norisi, ir badosi tskant biggrin.gif
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 12:29)
Na va, bandysiu ikelti kazka  blush2.gif

Kadangi jaučiu baisią priklausomybę visokioms kiemų (o ypač tokių nedidukų, jaukučių) nuotraukoms ir jų nagrinėjimui, tai įkelsiu ir savo erezinį variantą (nes esu iš tų kurioms geriau šimtą kart nupeckioti, nei vieną kartą papasakoti biggrin.gif ):
user posted image
Gyvatvorės atskiria beveik simetrišką erdvę specialiai kanaliukui pabrėžti.
Čia pratęsiant Mot99 mintį apie simetriją, bet pabandžiau pavaizduoti tik patį idėjos principą, nes tokio dydžio erdvėse kiekvienas centimetras tampa svarbus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 07 rugsėjo 2011 - 18:55
na ikeliu nuoroda su sodo nuotraukomis. po kiekviena parasiau ka galvoju. priimama kritika ir nuomones. zinau, kad i akis labai kris apsiure pastatai ir tvoros, bet viskam savas laikas blush2.gif . labai nepeikit, kolkas tik po keleta savaiteliu vasaros metu tenka ten praleisti, o pastoviai gyvena ir viska priziuri mociute ax.gif
http://public.fotki....my-first-album/
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 09 07, 19:44)
Kadangi jaučiu baisią priklausomybę visokioms kiemų (o ypač tokių nedidukų, jaukučių) nuotraukoms ir jų nagrinėjimui, tai įkelsiu ir savo erezinį variantą (nes esu iš tų kurioms geriau šimtą kart nupeckioti, nei vieną kartą papasakoti.
Čia pratęsiant Mot99 mintį apie simetriją, bet pabandžiau pavaizduoti tik patį idėjos principą, nes tokio dydžio erdvėse kiekvienas centimetras tampa svarbus  4u.gif

Aš irgi palaikyčiau šį planelį. Tik nemoku taip gražiai visko sudėlioti wub.gif Nesinori man kanalo visai prie gyvatvorės glausti. Baisu, kad labai jau visko bus prigrūsta - trijų aukštų augalų laiptai, o tada dar griovys - kaip kokioje gynybinėje tvirtovėje g.gif Norisi, kad abipus kanalo būtų atsvara. Jei atidžiai pažiūrėti visas sukeltas pavyzdines kanalų nuotraukas, visose šalia kanalo yra abipuse simetriška gana atvira erdvė, kuri padeda kanalui išryškėti.
Atsakyti
QUOTE(bitule @ 2011 09 07, 20:44)
Čia pratęsiant Mot99 mintį apie simetriją, bet pabandžiau pavaizduoti tik patį idėjos principą, nes tokio dydžio erdvėse kiekvienas centimetras tampa svarbus  4u.gif

Ne visai taip Bitule mirksiukas.gif o as taip nemoku, ka dabar daryt g.gif visu pirma, tai simetrijos nebus, tas griovys eis visai, visai palei slaituka, zodziu bus geometrines formos kai kur, bet su simetrija nebus viskas taip jau tiksliai. As kazkaip galvojau, kad mot99 turejo omenyje ne tiek simetrija, kiek atsvara tam sunkiam krastui. Tai manau pats namas su vertikaliu apzeldinimu bus atsvara tujoms g.gif Na o jei tureta omenyje simetrija, tai bus be jos. Tiksliau ji bus, bet kiek kitokia, ta prasme jus kazkaip ne ties tais paciais taskais koncentruojates nei as g.gif cia kur apacioje gyvatvore-gyvatvore, tai taip irgi nebus, is to tasko, kur fotografavau, ten uz manes kiemas nesibaigia dar, uz manes didele sena obelis ir ten palei gatve dar bus tuju gyvatvore.
Kur hortenzijos palei nama, ten absoliuciai sausa vieta. reiks kazka galvoti dar nesumastau ka. ziuresim pagal situacija. palei voljera irgi ne visai taip, nors principe tas pats, ka ir as numaciusi ten, tik reiktu si bei ta perstumdyti tavo plane. Bet tai jau ne esminis, vistiek rezultate vaizdas toks pat beveik turetu gautis.
Apie suoliuka galvojau, bet ... pagalvojau, kiek realiai jis ten bus naudojamas. bus terasa, o suoliukas jau ko gero per daug, plius dar ji reiks stilistiskai derinti prie aplinkos.. nutariau, kad vargas tik biggrin.gif
palei terasa padarius gyvatvore, vejos sumazes gerokai. kaip jau sakiau, padarius ir terasa ir kanaliuka bus matyti kas lieka, koks masyvumas gaunasi, kiek zalumos nuo vijokliu. nes man toje vietoje norisi laisvo praejimo is bet kurios terasos vietos link kanaliuko ir vejos.
Del centimetro tu abosliuciai teisi smile.gif
Del papaisymo irgi dekui, turesiu dabar kur spoksoti, pati tingiu paisytis net ant popieriaus blush2.gif Tiesiog atsistoju priesais rupima taska ir spoksau, arba kyla mintis ir lekiu prie lango biggrin.gif Vistik man gerai, siokius tokios pirminius taskus turiu, nera taip jau, kad nuo pliko lauko pradeciau biggrin.gif

Siaip mergiotes, man atrodo, kad jus simetrijos norite ziuredami i viska nuo to tasko, kur pas Bitule apacioje su gyvatvoremis. O man jos norisi ziurint nuo terasos g.gif vistik is apacios ateisime ir matysime, bet tik tol, kol iki terasos eisime. O vat pagrindine apziura, stebejimas vyks nuo terasos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 17:44)
Vida777,  neatrodo, kad tamsios medines pergoles labai jau griozdiskai atrodo.

tamsios visada visada visada geriau atrodo uz sv. rudos spalvos pergoles ar bet koki kita statini, nebent buten sviesi ir ne kitokia spalva tinka tai aplinkai.
Ir kodel as pagalvojau, kad pas tave bus sviesios, net nezinau ax.gif .
Turiu gyva pavyzdi pas musu kaimynus - bent trys malkines, sodo namukas is tamsaus medzio. Nu atrodo graziai ir visai akiu nebado kaip tie sviesus doh.gif . Tai vat ir gaunasi panasiai tas pats, kaip butu su tamsia metaline pergole. Kuo sviesesne spalva, tuo labiau rekianti.
As noriu baltos pavesines, zinau kad svies is tolo, bet kad pas mus visi pastatai balti, tai bus visas sklypas svieciantis biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 rugsėjo 2011 - 20:43
QUOTE(aispra @ 2011 09 07, 21:37)
Aš irgi palaikyčiau šį planelį. Tik nemoku taip gražiai visko sudėlioti wub.gif Nesinori man kanalo visai prie gyvatvorės glausti. Baisu, kad labai jau visko bus prigrūsta - trijų aukštų augalų laiptai, o tada dar griovys - kaip kokioje gynybinėje tvirtovėje  g.gif  Norisi, kad abipus kanalo būtų atsvara. Jei atidžiai pažiūrėti visas sukeltas pavyzdines kanalų nuotraukas, visose šalia kanalo yra abipuse simetriška gana atvira erdvė, kuri padeda kanalui išryškėti.

taip deje nebus, nes is vienos puses, todel , kad vietos nera, nebus net kur praeiti visai, nei suniui prabegti, nei vaikui pasokineti, o is kitos - tokia mintis ir yra. Tik manau tiesiog isivaizdavimas musu kitoks mirksiukas.gif Kaip gaila, siandien kaip tik ziurejau toki pakrastini kanalo varianta, bet jau nebekeliau ir neissisaugojau, nes man kaip ir viskas aisku, todel sau vaizdines medziagos nebepasilieku, ten kur abejoniu neturiu. Siaip si mintis pas mane jau keli metai, tai ja as jau isdirbusi, todel tik reiks kada nors sulaukti rezultato. O del augalu, tai dar ne beda, galesim ir pasidiskutuoti, ir pakaitalioti viska mirksiukas.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(vida777 @ 2011 09 07, 22:35)
tamsios visada visada visada geriau atrodo uz sv. rudos spalvos pergoles ar bet koki statini.
Ir kodel as pagalvojau, kad pas tave bus sviesios, net nezinau  ax.gif .
Turiu gyva pavyzdi pas musu kaimynus - bent trys malkines, sodo namukas is tamsaus medzio. Nu atrodo graziai ir visai akiu nebado kaip tie sviesus  doh.gif . Tai vat ir gaunasi panasiai tas pats, kaip butu su tamsia metaline pergole. Kuo sviesesne spalva, tuo labiau rekianti.
As noriu baltos pavesines, zinau kad svies is tolo, bet kad pas mus visi pastatai balti, tai bus visas sklypas svieciantis  biggrin.gif .

Man balta labai grazu wub.gif Mamagabi buvo imetusi su roze pavyzdi tokios pergoles (na ne pavesines ) . Bet man tai neimanoma - pjausis, kaip is kaimyno pavogta doh.gif O tamsi, nes pakalimai, vejalentes tamsios, na net suns buda tamsi, voljeras rudas biggrin.gif Cucikas irgi tamsus beveik - deres biggrin.gif Jei koks kaimiskas stiliukas butu, tai nesibaidyciau as ir tos sviesios medienos, su laiku savaime papilketu, pajuoduotu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 21:28)
- Ne visai taip Bitule  mirksiukas.gif 
--visu pirma, tai  simetrijos nebus,  tas griovys eis visai, visai palei slaituka, zodziu bus geometrines formos kai kur, bet su simetrija nebus viskas taip jau tiksliai.
--- Tai manau pats namas su vertikaliu apzeldinimu bus atsvara tujoms  g.gif 
---- cia kur apacioje gyvatvore-gyvatvore, tai taip irgi nebus, is to tasko, kur fotografavau, ten uz manes kiemas nesibaigia dar, uz manes didele sena obelis ir ten palei gatve dar bus tuju gyvatvore.
----Apie suoliuka galvojau, bet ... pagalvojau, kiek realiai jis ten bus naudojamas. bus terasa, o suoliukas jau ko gero per daug, plius dar ji reiks stilistiskai derinti prie aplinkos.. nutariau, kad vargas tik  biggrin.gif  

Nuotrauka jau toks dalykas - iš principo nedėkingas. Tai ir gavosi - ką matau, tą dainuoju lotuliukas.gif
-- būsiu kažką praleidusi su tuo reljefo nelygumu blush2.gif (tai ką mačiau nuotraukose, nurašiau statybinei būsenai ax.gif ), tai žinoma gerokai keičia reikalo esmę g.gif , nes atsvara reljefo nelygumams taip pat turėtų kažkokia būti (ir būtent toje pačioje, vientisai suvokiamoje erdvėje). Tokiu atveju mano variantas nebetenka prasmės, nes tikrai ten viskas niekaip nesutilps (gyvatvorė, peraukštėjimas, vanduo, augalai).
---atsvara būtų, jei nebūtų terasos ir pergolės, o kanalas taptų simetrijos ašimi - t.y. dalintų erdvę į vienodo svorio dalis. Deja, su terasa man kažkaip sunkiau tą įsivaizduoti, nes jos tūris tikrai gausis palyginti nemažas ir gerokai pakeis dabartinę erdvę.
----papaišiau tik tą konkrečia vietą apie kurią buvo kalbama ax.gif , aišku, kad sodas yra ir šiapus nuotraukoje matomos erdvės ir už namo, bet tokia ir buvo mano mintis, kad visos šios erdvės gana stipriai atskirtos (tarsi kambariai name). O terasa šiuo atveju kartu būtų ir perėjimas iš vieno "kambario" į kitą.
-----jei kanaliuką laikytume svarbiausiu erdvės formuotoju - kompozicine ašimi (o taip ir norėtųsi daryti), pagal visą logiką jis turėtų į kažką svarbaus akiai vesti (atsiremti). Tai gali būti daug kas - pasisėdėjimo vieta (stebėjimo taške), vieta skulptūrai ar pan. (kitame ašies gale) ir t.t. O ir šiaip nesaikingas suoliukų naudojimas išvis yra klasikinių sodų vizitinė kortelė , tad daug nesukčiau galos dėl jo reikalingumo biggrin.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 21:28)
Siaip mergiotes, man atrodo, kad jus simetrijos norite ziuredami i viska nuo to tasko, kur pas Bitule apacioje su gyvatvoremis. O man jos norisi ziurint nuo terasos  g.gif  vistik is apacios ateisime ir matysime, bet tik tol, kol iki terasos eisime. O vat pagrindine apziura, stebejimas vyks nuo terasos  g.gif

Tai ir sakiau, kad variantas erezinis biggrin.gif , nes pirmiausia mintys ir sukasi apie terasos atvėrimą būtent į tavo minimą pusę. Čia buvo toks pamintijimas kitu kampu mirksiukas.gif
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 21:44)
nebus net kur praeiti visai, nei suniui prabegti, nei vaikui pasokineti 

Čia svarus argumentas drinks_cheers.gif
Kai prisižiūrėjusi užjūrių sodų (Vida777, už tų filmukų nuorodą liksiu amžinai dėkinga blush2.gif ), pradedu svaigti apie augalų sąžalynus visomis pakampėmis, MB sako: tu pažiūrėk kas tokiuose soduose gyvena - daugiausia žmonės jau amžiuje, kaip tam tikrą poilsio formą realizuojantys savo svajones, ir puoselėjantys kiekvieną lapelį. O vaikai ir lieka vaikais, jiems erdvės siautuliui reikia...
Belieka atsidusti ir laukti pensijos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 07 rugsėjo 2011 - 22:03
QUOTE(vilze @ 2011 09 07, 21:35)
na ikeliu nuoroda su sodo nuotraukomis. po kiekviena parasiau ka galvoju. priimama kritika ir nuomones. zinau, kad i akis labai kris apsiure pastatai ir tvoros, bet viskam savas laikas blush2.gif . labai nepeikit, kolkas tik po keleta savaiteliu vasaros metu tenka ten praleisti, o pastoviai gyvena ir viska priziuri mociute  ax.gif
http://public.fotki....my-first-album/

Pradejau rasyti ir sumasciau, kad vistik neaisku kur kokios zonos. Kadangi vietos, ne kaip pas mane, plius krumeliai, tai labai man sudetinga isivaizduoti bendra sklypo vaizda, ir neaisku, kur kas yra, kur "paradine" dalis, kur vidinis kiemas g.gif Kur bus ar yra darzas (griekas tokiame plote ir pastoviai gyvenant braskiu ar zemuogiu netureti biggrin.gif ), kur takeliai bus.

Sunku kazka tokio patarti, nes norisi pirmiausia tas zonas kazkaip apzaisti. Is nuotrauku tai man ir ta pavesine labai jau i kampa nukista bus arba bent jau taip atrodo. kas is principo, kaip ir nera blogai, bet jei grazi pavesine, tai norsi, kad ji kazkaip labiau matytusi, gal taptu asimi. Tai aisku nereiskia, kad reiktu ja centre statyti, bet ir per daug slepti nereiktu, gali tapti puikiu akcentu kieme g.gif Kol kas is visu minciu, tai man tik manau drasiai vykdoma ir niekam netrukdys, net jei kazkas vizijoje ir pasikeis, tai ersketrozes po medziais. Jei jos aisku ten augs, as nenusimanau tame blush2.gif Visa kita dar nesuvokiu kazkaip. Ukinis bus? negriausite? jis labiausiai matysis is to kampo, kur darei sulinio nuotrauka, ar dar is kazkur?
Mes is sulinio vandeni traukiame retai, su siurbliuku ir slanga palaistome ka reikia. tai apzeldinsiu jo sonus gebenemis.

Bitule, nebus tas kanaliukas svarbiausias, juk svarbiausia tokiame kiemelyje manau pasisedejimo vieta, o visa ktia tik akim paganyti. Nemanau, kad jis turi kazkur vesti, ir kanaliuko pagrindinis matymo ir apziuros taskas bus butent terasa. kai bus tas kanalas, tada spresiu klausima su veigele, kuri auga auksciau, kaip ir tujos, bet jai dar suformuotas plotelis. tai ta vieta kazkaip teks sutvarkyti. ir is kitos puses irgi bus toks neaiskus plotelis, kur augs jazminas, o daugiau nezinau kas. viskas bus matyt po kanalo padarymo, kartais nereikia sokti per toli, kad paskui nereiktu buldozerio biggrin.gif . is abieju kanalo galu noreciau po pastatyta vaza, bet cia jau tolimoje ateityje, nes greit nepadarysim laukia daugiau reikaliuku, kur reikia pinigeliu.
Siaip atrodo, kad viska ka sakote atmenu. Bet is tiesu, tai viskas istringa galvoje, ir kai turi laiko, tai mastai delioji ir randi labai geru sprendimu ir minciu, todel tikrai aciu smile.gif
lauksiu mot99 su jos ašimis sveciuose, gal dar kazkas uzgims galvoje po plepesiu thumbup.gif tos asys man niekaip is galvos neiseina, balamutina mane biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 07 rugsėjo 2011 - 22:38
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 23:36)
lauksiu mot99 su jos ašimis sveciuose, gal dar kazkas uzgims galvoje po plepesiu  thumbup.gif tos asys man niekaip is galvos neiseina, balamutina mane  biggrin.gif

drinks_cheers.gif vietoj prisėdus viskas kitomis spalvomis nušvis, ir visos ašys kuo puikiausiai susidėlios 4u.gif
Viena forumietė, vos metusi žvilgsnį pro vartus, man yra davusi puikią mintį, kurią būtinai kada nors įgyvendinsiu, o vat pačiai toks genialiai paprastas dalykas, net į galvą nebuvo šovęs bigsmile.gif

Vilze, labai patiko tos liepos palei kelią, ir vaizdas į tolumas wub.gif , nesinorėtų to visiškai uždengti. Erškėčiai čia mano akiai visai gražiai tiktų. Tik gal ne ištisinė jų gyvatvorė, bet vienas kitas padrikas krūmas, derinyje su kokiu vijokliu, virstantis anapus per lengvą, retą tvorą-tvorelę (akyse stovi vienos prancūzės blog'e matytas vaizdas, bet deja nebe mano jėgoms dabar jį atkapstyti) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bitule: 07 rugsėjo 2011 - 23:20