QUOTE(Kristaline @ 2011 09 07, 16:34)
Augaliukų nedaug pasisodinsi į tokį siaurą ruoželį, bet užtat liks erdvės daugiau
Kad nebūtų taip griežta, jei leidžia sąlygos, aš rinkčiausi švelnius, romantiškus augalus, pvz. rožes šviesių spalvų
O tujas formuosit ateity ar paliksit augti natūraliai, kaip dabar?
Papildyta:
O vanduo stovintis bus tame upelyje?
Aha. nedaug. jie kai kur net ir tuos buksmedzius manau uzgos. Bet tai ir naturaliau bus.
Bus ten trys rododendrai, kurie tikiuosi, kaip nors tilps, Ledum, gal uzmes aki ir pasakys, ar ten jiems labai jaus striuka su vieta bus. Jei nenumirs aisku
As tikiuosi, kad gal juos pagenesiu, reikalui esant
paskui hortenzijos. Tarp tuju ikisau dvi alyvas. Nemanu, kad jos ten itin dziaugsis aplinka, bet nieko, manau supras, kad neturi kur detis ir augs
Na ir jei tilps, tai rozes, jei netilps, tada nezinau kas... Zodziu kol kas, kas auga, tas tegul ten ir auga, nieko nesodinsiu daugiau, nes bijau, kad ismindys kasdami ir betonuodami. Spalvos tai kol kas baltos nusimato, gal kiek ruzavos, svelniai violetines bus. Manau ziuresiu, kas ten isgyvens apart baltu hortenziju ir pagal tuos islikelius derinsiu kitus augalus. As ir sakau, kad nebus viskas taip jau griezta, pasidelios viskas ir bus gerai, augalu linijos juk nera grieztos, tai savaime viskas susvelnes.
Vanduo stovintis. Gal ne vieta cia tai aptarineti, bet galvoju taip: salia sulinys, tai vandeni tiesiog pavasari pripiltumeme su slanga. kazkur filtras butu, na ir kazkokiu ten augalu buna, kad vandeni lyg ir valo, ar prisotina ten kazkuo. Pasitarsiu dar su ismananciais. Rudeni tiesiog augalai backon (ju minimaliai butu, tik del reikalo), vandeni su siurbliuku issiurbi. Na ir dar daryciau nusikaltima: noriu auksiniu karpiu, tai, kas, kad jie i kinietiskus sodus labiau tinka, bet na reikia ju man, nors uzsimusk, o cia dar giminaite prizadejo padovanoti
Papildyta:
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 16:38)
Ideja to griovio man irgi grazi, bet:
1. jei jis eis per visa ilgi kazkaip noretusi liniju suskaldymo, kad nepasimestu proporcijos ir nedingtu dekoratyvumas.
2. klausimas del simetrijos abipus. Tiksliau net ne simetrijos, bet atsvaros. Vienoje puseje tuju ir geliu/ buksmedziu eile, o kitoje? ( Gal kazka praleidau, nes kelis kartus skaiciau, ale darbe vis kas nors trukdo - nesupranta, kad svarbiais dalykais uzsiimam ). Veja, o toliau terasa? Man kazkaip cia prasosi simetrijos asies, tik dar nesuprantu - skersai ar isilgai.
del pirmo net nezinau ka atsakyti. gal reiktu tikrai vietoje aptarti, pazingsniuojant (o kava skania vyras nipirko tap kitko
)
Aha, simetrijos nebus, kaip ir griezto formalaus sodo, nemanau, kad sugebeciau toki iki galo sukurti
. Ta namo siena, kur imeciau noreciau apzeldinti vijokliu iki pat virsutiniu langu virsaus. Iskart aisku nesigaus, teks lukteleti, bet ateityje manau butu visai nemazai salia siena, gerokai aukstesne uz tujas. na ir ta terasa ir takutis nuo namo priekio iki terasos, ne visai palei siena, bet salia. Kai bus terasa, tada takelio atstumus ir ploti labiau suziuresiu, dabar tik zinau, kad jis tures ten buti. Aplamai, apie terasos pazeldinima negalvoju, manau sita paliksiu veliausiam etapui, kai matysiu, kaip atrodys visa kita, pagaliau ir ta pati terasa, kaip mes ja naudosimes, kad zinociau kur kazka galiu sodinti, o kur ne.
Paskutinio sakinio nesupratau. Turetum pirstai man atlekusi parodyti, gal tikrai kazka protingo mastai tik as nesuvokiu ka
Papildyta:
QUOTE(vilze @ 2011 09 07, 16:39)
oi kaip aciu!! kiek nuostabiu sodu!!! ir kuo ilgiau ziuriu, tuo labiau suprantu, kad mano sirdi labiau linksta prie Country Gardens
Juo labiau kad ir pats sodas kaime
tai kur man dabar pasidet? i kita tema keliaut?
Taigi sako mergiotes, kad buk cia tik alpinariumo prizadek nedaryti