Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(mamius @ 2011 09 07, 10:09)
Nu supratau kad nieko nesupratau  smile.gif  Skaiciau skaiciau..

Jeigu kas turesit laiko - parasykit, koki placialapi grazu medi pasisodint prie namo a la klasikinio, a la provansinio..
Atejo ruduo, medziu sodinimo metas, parinuosi kad liksiu be medzio  4u.gif

Medi noriu i pietvakariu puse, kad greiciau uzstotu saule ir kaimynams netrukdytu.

man rekomandavo katalpa puošnioji

pas mane va kaip atrodo (sodinta šiemet).
user posted image

Papildyta:
Na o dabar dedu ir savo nuoroda i nuotraukas, ir sklypa nupaišiau, visa diena dirbau. doh.gif
Didžiausias klausimas man - dėl naujojo gėlyno. Kaip minėjau, turėtų gautis toks "english cottage style", mišrus gėlynas. Esu užsisakius jam 2 rožes iš Sibirkos. Matysit, ten, kr tokie trys buksmedžių bumbuliukai, dar ten šio bei to. Tai va,pradėjau, i nežinau - iki ašarų man sunku: daryt? nedaryt? laisvo stiliaus (laukinį)? formalaus? Paskui kelio atgal nebebus... O norisi toj vietoj man kažko gražaus, nes čia akys ganosi tiek sėdint terasoj, tiek svetainėj. Patarkit, mylimosios, noriu bet bijau.
Tvora tai laikina, ateity bus aklina (medinė). Geriausia būtų gal užsodinti tujomis, bet jau nelabai yra laiko - norim atsitverti kuo greičiau, dabar tą tvorą esam vijokliais užleidę bet kamynai niurzga.
NUOTRAUKOS
https://picasaweb.go...feat=directlink

Visi patarimai bus atidžiai studijuojami, visos nuomonės išklausytos ir iš anksto labai dėkoju. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvele33: 07 rugsėjo 2011 - 13:30
QUOTE(bitule @ 2011 09 06, 23:28)
(kalbant apie save, aš kol kas dar nevisai supratau, ar tinku čia pagal formatą  g.gif)

ot zirafa as, vis galvoju, kam cia dar norejau parasyti lotuliukas.gif .

Tinki tinki. Ypac kai gali buti tokia naudinga tautai, taves jokiu budu negalima is temos paleisti 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2011 09 07, 15:12)
Jeigu labai saziningai ir atvirai, tai man visa ideja patiktu, bet be upeliuko.
Jei norisi vandens ciurlenimo, gal geriau, kad jis begtu is kokios atramines sieneles  arba fontanelio (vertikali linija) ax.gif .

Ne, ne, jokio ciurlenancio upeliuko schmoll.gif biggrin.gif einu kuistis internete, gal ka panasaus rasiu g.gif na jei ne iskart, tai radusi prie progos imesiu.

QUOTE(Kristaline @ 2011 09 07, 15:15)
Labai graži foto, ir pradžia labai gera yra jau  mirksiukas.gif
Tik dar reikia gal net atsistojus toje vietoje bandyt pasižymėi iki kiek maždaug bus gėlynas, kiek užims buksmedžių gyvatvorė ir kiek liks vejos... o upelio aš nesugebėčiau jau įtalpinti... tik jo irgi nelabai įsivaizduoju, kokie bus kraštai, koks nuolydis, plotis ir pan.  smile.gif

sita foto ne mano, cia pvz, kad butu lengviau isivaizduoti apie ka kalbu smile.gif tikiuosi supratai, kad cia ne mano sitie groziai, bet patikslinu del visa ko blush2.gif
paziurek dar mano sklypo nuotrauka, ten gana aisku viskas. Hortenzija tolumoje per zemai. Ji kelsis i truputi i virsu, nes dabar ant ribos, kur buksmedziai turetu buti. kitos hortenzijos pora sakeliu nuotraukoje artimesniame plane irgi per zemai. Salia tos tolimosios hortenzijos yra numestas pagalys. tai vat jis yra ta riba, kur jungsis buksmedziai ir baseinelio krastas. krastas siauras bus ir eis viename lygyje su zeme, o pati vandens juosta bus apie 50-60 cm plocio ir eis palei visa kalniuko apacia. Na, taip, tos linijos bus gana grieztos, sakyciau net liudnos tokios, bet man taip norisi, atitiktu mano vizija apie grozi. O gelynas, arba tiksliau krumynas bus tame tarpe tarp tuju ir buksmedziu. Kas jau tilps, tas. Esme man ne tame, kad ten kuo daugiau geliu sutalpinti. tiesiog apzeldinti, pabresti ta vandens linija dar labiau (cia daug kas gal nesutiktu, bet man pabresti norisi, na ir tuo paciu padaryti optiskai ji dar ilgesni).

QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 15:16)
man rekomandavo katalpa puošnioji

user posted image

Kai ieskojau medzio ,tai buvo medis numeris vienas pagal grazuma. tik kazka rojaus soduose nuskaiciau, kas mane priverte persigalvoti. Bet grazuolis, nepasigincysi sioje vietoje wub.gif Linkiu perziemoti sekmingai 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Drua @ 2011 09 07, 15:07)
Man kaip ir Kristaline susisviete, kad ta buksmedziu gyvatvorele isvis optiskai visa aplinka sumazins, nubrezdama grieztas linijas  unsure.gif  blush2.gif O tuju gyvatvore sauni  thumbup.gif

Jos tikrai bus grieztos, bet... nu grazu man doh.gif biggrin.gif Siaip kiti dalykai visa tai susvelnins. Manau ideja yra ir kuo toliau, tuo aiskiau as viska isivaizduoju. Tai gal pabandysiu igyvendinti.
Jei ne gincas del stiliu, tai btu buve gal ne taip grieztai, bet ir bardako daugiau tada blush2.gif
Atsakyti
O takelis tik nuo terasos iki voljero, ar dar ir isilgai namo bus? Ir patys takeliai tiesus, manau, bus ar kampu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 07 rugsėjo 2011 - 13:54
Va radau kazka panasesnio. butu tik ta lygi juosta, siauresnis krastas ir vandens iki virsaus

http://www.flickr.co...in/photostream/

geresnio nieko neradau
Papildyta:
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 15:53)
O takelis tik nuo terasos iki voljero, ar dar ir isilgai namo bus? Ir patys takeliai tiesus, manau, bus ar kampu?

taip tiesus. Zinau ka galvoji, bet realiai tai nebus taip jau baisu biggrin.gif ten jo matysis tik keli metrai. Paskui ties namo kampu as nutrauksiu ta juosta ar pergole, ar teisiog kazkokias augalu stulpais.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 14:57)
Va radau kazka panasesnio. butu tik ta lygi juosta, siauresnis krastas ir vandens iki virsaus
http://www.flickr.co...in/photostream/

Pamaciau si paveiksleli ir prisiminiau maciusi labai grazu tiesu upoksni wub.gif
user posted imageuser posted image
user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drua: 07 rugsėjo 2011 - 14:11
QUOTE(aispra @ 2011 09 07, 12:48)
Rutulinį klevą? Plačialapis, kadangi skiepytas, iš karto bus aukštesnis, bet vėliau pakankamai kompaktiškas.

4u.gif Aciu, apie si varianta esu tyliai pagalvojusi. Gal patartumete kur pirkti?

QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 13:28)

Aciu, o sitos nesu girdejusi? Kokio dydzio auga?
Atsakyti
Kaip supratau kazko panasaus ir nori Cobre g.gif
http://www.gapphotos...agesperpage=100

Tiesa, siaip labai noriu pagirti si puslapiuka http://www.gapphotos.com/index.asp . Kai fantazija pavargsta cia gali rasti ivairiausiu, graziausiu geliu deriniu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Drua @ 2011 09 07, 16:05)

Taiiiiiiip bigsmile.gif thumbup.gif tik pats truputi truputi platesnis, o plyteles sonuose truputi siauresnes. Bet siaip tai taip, taip, taip thumbup.gif

na ir cia panasu
http://www.gapphotos...?imageno=238556
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 07 rugsėjo 2011 - 14:25
QUOTE(mamius @ 2011 09 07, 15:11)
4u.gif  Aciu, apie si varianta esu tyliai pagalvojusi. Gal patartumete kur pirkti?
Aciu, o sitos nesu girdejusi? Kokio dydzio auga?

Didel auga sakė. Svarbiausia, labai greitai. Sakė, kažkaip ten šakelės apšąla, bet paskui vėl gražiai sau auga. Kaip graikiškas riešutas (nesijuokit, jei nusišnekėjau). Čia žmogus, iš kurio pirkau taip sakė tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 13:43)
tikiuosi supratai, kad cia ne mano sitie groziai, bet patikslinu del visa ko  blush2.gif
paziurek dar mano sklypo nuotrauka, ten gana aisku viskas. Hortenzija tolumoje per zemai. Ji kelsis i truputi i virsu, nes dabar ant ribos, kur buksmedziai turetu buti. kitos hortenzijos pora sakeliu nuotraukoje artimesniame plane irgi per zemai. Salia tos tolimosios hortenzijos yra numestas pagalys. tai vat jis yra ta riba, kur jungsis buksmedziai ir baseinelio krastas. krastas siauras bus ir eis viename lygyje su zeme, o pati vandens juosta bus apie 50-60 cm plocio ir eis palei visa kalniuko apacia.  Na, taip, tos linijos bus gana grieztos, sakyciau net liudnos tokios, bet man taip norisi, atitiktu mano vizija apie grozi. O gelynas, arba tiksliau krumynas bus tame tarpe tarp tuju ir buksmedziu. Kas jau tilps, tas. Esme man ne tame, kad ten kuo daugiau geliu sutalpinti. tiesiog apzeldinti, pabresti ta vandens linija dar labiau (cia daug kas gal nesutiktu, bet man pabresti norisi, na ir tuo paciu padaryti optiskai ji dar ilgesni).

Supratau, kad toj foto pavyzdinis variantas buvo smile.gif bet ir tavo sklypas jau gana brandus dėl tų paaugintų tujų atrodo, mat maniškis tai visai plikas kaip tilvikas lotuliukas.gif
Dabar man aiškiau jau viskas smile.gif Augaliukų nedaug pasisodinsi į tokį siaurą ruoželį, bet užtat liks erdvės daugiau smile.gif Kad nebūtų taip griežta, jei leidžia sąlygos, aš rinkčiausi švelnius, romantiškus augalus, pvz. rožes šviesių spalvų smile.gif
O tujas formuosit ateity ar paliksit augti natūraliai, kaip dabar?
Papildyta:
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 14:24)
Taiiiiiiip  bigsmile.gif  thumbup.gif  tik pats truputi truputi platesnis, o plyteles sonuose truputi siauresnes. Bet siaip tai taip, taip, taip  thumbup.gif

na ir cia panasu
http://www.gapphotos...?imageno=238556

O vanduo stovintis bus tame upelyje?
Atsakyti
Ideja to griovio man irgi grazi, bet:
1. jei jis eis per visa ilgi kazkaip noretusi liniju suskaldymo, kad nepasimestu proporcijos ir nedingtu dekoratyvumas.
2. klausimas del simetrijos abipus. Tiksliau net ne simetrijos, bet atsvaros. Vienoje puseje tuju ir geliu/ buksmedziu eile, o kitoje? ( Gal kazka praleidau, nes kelis kartus skaiciau, ale darbe vis kas nors trukdo - nesupranta, kad svarbiais dalykais uzsiimam ). Veja, o toliau terasa? Man kazkaip cia prasosi simetrijos asies, tik dar nesuprantu - skersai ar isilgai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 07 rugsėjo 2011 - 14:42