Įkraunama...
Įkraunama...

Klasikiniai sodai, kiemeliai

QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 12:36)
Likimo draugė mano... Sklypas netaisyklingas, namas kreivai  friends.gif
Nenuleiskim rankų, padarysim kartu. Vis ką nors.

bigsmile.gif ot gerai, kad ir kitiems blogai biggrin.gif Labai viliuosi, kad gal kaip nors su merginu pagalba pavyks kazka sukurti.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 14:09)
Tai ir sakau - gal cia jau ne sklype, o sodininko galvoje esme  g.gif Gal is sono visai kitaip atrodytu (Kaip faina butu isvaziuojamaji posedi padaryt -mano pavesine ir kava, o sveciu - idejos  bigsmile.gif Tik, jauciu, gali buti pritarta buldozerio minciai....)

Mano kava isbrokijai blush2.gif biggrin.gif O tu ir pavesine dar turi... uzsipavydejau blush2.gif

Bet tikrai negali buti, kad buldozerio reiktu schmoll.gif Netikiu, kad grynakraujo stiliaus sodas gausis, ka bedarytum. O tokiu atveju, tai tikrai gal uztektu kazka pakeisti tik. Jei tikrai netenkina, aisku smile.gif Ir nemanau, kad esama stiliu aplamai reiktu kardinaliai perdaryti i kita.

Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 13:15)
Mano kava isbrokijai  blush2.gif  biggrin.gif  O tu ir pavesine dar turi... uzsipavydejau  blush2.gif

Bet tikrai negali buti, kad buldozerio reiktu  schmoll.gif  Netikiu, kad grynakraujo stiliaus sodas gausis, ka bedarytum. O tokiu atveju, tai tikrai gal uztektu kazka pakeisti tik. Jei tikrai netenkina, aisku  smile.gif Ir nemanau, kad esama stiliu aplamai reiktu kardinaliai perdaryti i kita.

biggrin.gif baikt tu - ka jau ten isbrokijau. tik vat kad patarejas is manes nekoks - matai kaip pati blaskausi doh.gif vienintelis dalykas kuriuo esu beveik patenkinta - stalas pavesineje. O kedems dar ir toms reikes bandyt 'sukneles' siuti, nes kai paskaiciuoju kiek man kainuotu nupirkti 12 kedziu, tai paziuriu, kad vos ne puse keliones kur nors iseina ir laimi pastaroji.

Kardinaliai stiliaus keisti ir neketinu - principas man patinka- , bet man norisi daaaug daugiau augalu. Norisi uksmingo kampelio. Prieskoniu ir keliu darzoviu ( cia siu metu uzgaida, bet kadangi patiko, gali uzsitesti). Seimai reikia baseino. Zodziu, jei viska sudeti i kruva gaunasi kazkas baisaus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mot99: 07 rugsėjo 2011 - 12:35
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 13:27)
Norisi uksmingo kampelio. Prieskoniu ir keliu darzoviu. Seimai reikia baseino. Zodziu, jei viska sudeti i kruva gaunasi kazkas baisaus  doh.gif

Gal ne tiek baisu, kiek gyvenimiška biggrin.gif pas mane vidury kiemo vaikams gerų senelių dovanotas griozdiškas batutas riogso ir laipynės-supynės. Žiūriu į jas ir svajoju, kaip, kai vaikai užaugs, ten krūvą pergolių pristatysiu lotuliukas.gif Bet jei kieme ir savi ir kaimynų vaikai galvom neitų, liūdna būtų rolleyes.gif . Kiemas turi būti "vartojamas" biggrin.gif O netaisyklingos erdvės man visada žymiai įdomesnės nei standartiniai kvadratai ar stačiakampiai wub.gif Galima įdomiai tokias erdves suskaidyti.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 14:09)
plotai pas mane ne Versalio, taip ir gaunasi kazkas nei skusta, nei lupta.

tai mano maziukas irgi, bet as nenusileisiu, bandysiu kazka isprausti blush2.gif

QUOTE(vida777 @ 2011 09 07, 14:11)
na tu ir turtuole augalu atzvilgiu  bigsmile.gif .

Tyciojiesi? negrazu taip  blush2.gif  biggrin.gif

- del pergoles pas shuniuka, palaukciau, kol atsiras pergole prie terasos, tada geriau skiepyti ant koto tuju burbuliukai.
Palaukti - taip. Burbuliukai ant kotu - ne  schmoll.gif galvoju apie kazka tiesu, kaip kolonos, jei vistik nutarciau, kad kazko reikia ten  g.gif

-del buksmedziu gyvatvores  g.gif , ja sodinciau geriau aplink terasa ir lygiagreciai palei takelius. Jei sodinsi lygiagreciai tuju gyvatvorei ir upeliukui, atsiras daug vienodu horizontaliu liniju. Taip atstumas nuo namo dar labiau optiskai sumazes. Jei linijas vesi tolyn statmenai namui, atstumas pailges.
Jei jau buksmedukus kalnelio apacioje, tai pertraukiamomis eilutemis, iterpiant po koki roziu krumeli, kad naturaliai svirtu link upeliuko (ir ziedlapiai byretu i vandeni  tongue.gif ).
aplink terasa pasodinus, dar labiau sumazetu zoles plotas, susiauretu sklypas iki negaliu, o statmenu liniju vistiek nesigautu, tik tokia pati, kaip palei upaliuka, bet trumpesne. O palei kalniuka ten vistiek nieko kito nesigaus, tiesiog augalams ant to kalniuko bus vietos truputeli maziau. Kita vertus, ta pati gyvatvorele irgi butu augalas juk. tai manau ten vieta bus tai linijai gera. taip, gausis i ilgi, ir tikrai atrodys ilgesnis sklypas, bet visai neblogai bus ir taip, ta prasme, kad man tiktu ir tokia iliuzija.
Kazka panasaus i sita noreciau,
http://3.bp.blogspot...00/IMG_0550.JPG
tik siauriau, na ir sviesos maziau pas mane ir augalu kitaip isdestytu ir kitokiu. Bet nera ten jau toks didelis pavesis, kaip gali susirodyti. vistik augalams, kuriems reikia daug saules, ten ne vieta. kazka iterpti i gyvatvore butu gal ir neblogai. bet bijau, kad del patirties stokos, man graziai nesigaus. O ir augalai svirs ant jos, tai kazkiek paskaidys.
palei takelius buksmedzius galvojau. bet gal bus jau per daug ju  g.gif  bet reiks palaukti ir matysiu, kaip tose vietose kas gausi, bent jau iki sios vietos tas reikia dagyventi. tai bus laiko vizija tobulinti

Atsakyti
QUOTE(mamius @ 2011 09 07, 10:09)
Jeigu kas turesit laiko - parasykit, koki placialapi grazu medi pasisodint prie namo a la klasikinio, a la provansinio..
Atejo ruduo, medziu sodinimo metas, parinuosi kad liksiu be medzio  4u.gif

Medi noriu i pietvakariu puse, kad greiciau uzstotu saule ir kaimynams netrukdytu.

Rutulinį klevą? Plačialapis, kadangi skiepytas, iš karto bus aukštesnis, bet vėliau pakankamai kompaktiškas.
Atsakyti
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 14:27)
biggrin.gif baikt tu - ka jau ten isbrokijau. tik vat kad patarejas is manes nekoks - matai kaip pati blaskausi  doh.gif

Bet yra toks bjaurus reikalas, kaip patarinejimas kitiems. O bjaurus tuo, kad kitiems patarti taip paprasta, vizija tiesiog momentaliai pries akis iskyla (na dazniausiai), o sau... su savim visada sudetingiausia susitarti ir rasti kompromisus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 12:47)

su sita foto as sutinku, bet jei upeliukas apacioj palei buksmedziu gyvatvore, tada nezinau g.gif .
Gal as ta upeliuka ne taip isivaizduoju kaip tu blush2.gif .

Buksmedziu aplink terasa istisai visu triju krastiniu neturejau galvoje, ten juk augs vijokliai ir pan., tiesiog kaip atkartojima. Nesvarbu. Rashtas vistik destosi leciau, nei mintys smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 rugsėjo 2011 - 13:14
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 09:10)
As juk vizijom atrodo apsidalinau jau  biggrin.gif  o vaizdu dar neikeliu, nes kaip ir nera ju kol kas. daug kur bus labai zemos buksmedziu gyvatvores, reminancios gelynus, o tiksliau zydincius krumus ir tekelius.

Buksmedžių gyvatvorė palei tujų gyvatvorę ir man neatrodo geras sprendimas, o dėl įrėminimų tai irgi abejočiau, nes vietos gan mažai, dar paskaičiuoti, kiek "rėmai" užims, gėlėms l. mažai vietos beliks. Gerai būtų pamatyti planelį/piešinuką kaip tie gėlynai ir takeliai maždaug išsidėstytų...
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 09:10)
Bet va noriu ir pergoliu. Ir nesumastau, ar labai jau tada nesusipjaus medines tamsiai rudos pergoles su tais formaliais dalykeliais  g.gif  Gal tada uztektu vienos pergoles virs terasos? Nes norejau dar dvieju: vienos virs takelio link voljero (atstumas nuo terasos labai nedidelis). O kitos prie sulinio, kad kazkiek ji slepti ir sudaryti ispudi, kad ten kazkas dar tokio yra toliau. Sulinys sklypo kampe, bet irgi arti terasos. Mazas sklypas, todel viskas labai arti smile.gif.  Dabar galvoju, gal atsisakyti tu pergoliu, ir tiesiog kazkokiomis tujomis ireminti tas vietas, kad vistik paskaidyti plota, sudaryti ispudi, kad kiemas didesnis, nei yra is tiesu, tuo paciu jos inestu tu vertikaliu liniju, kuriu man reiktu, nes medziu neprisodinsiu daug  g.gif  Kol kas berods tiek  g.gif

Apie pergoles ir aš svajoju. Ir taip pat vieną mąstau statyt prie namo kampo, tik man kelia abejonių ar vis tik gerai žiūrėsis ji? Bet jei ne prie kampo, o kitoje vietoje palei sieną, kur eis grįstas takelis, turbūt visai netiktų? g.gif Kiek žiūrėjau nuotraukų tokios pergolės (atramos augalams) dažniausiai būna kur kors sodo gale ar bent netoli jo...
Atsakyti
Man kaip ir Kristaline susisviete, kad ta buksmedziu gyvatvorele isvis optiskai visa aplinka sumazins, nubrezdama grieztas linijas unsure.gif blush2.gif O tuju gyvatvore sauni thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 12:47)

Jeigu labai saziningai ir atvirai, tai man visa ideja patiktu, bet be upeliuko.
Jei norisi vandens ciurlenimo, gal geriau, kad jis begtu is kokios atramines sieneles arba fontanelio (vertikali linija) ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vida777: 07 rugsėjo 2011 - 13:16
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 12:50)
Kazka panasaus i sita noreciau,
http://3.bp.blogspot...00/IMG_0550.JPG

Labai graži foto, ir pradžia labai gera yra jau mirksiukas.gif
Tik dar reikia gal net atsistojus toje vietoje bandyt pasižymėi iki kiek maždaug bus gėlynas, kiek užims buksmedžių gyvatvorė ir kiek liks vejos... o upelio aš nesugebėčiau jau įtalpinti... tik jo irgi nelabai įsivaizduoju, kokie bus kraštai, koks nuolydis, plotis ir pan. smile.gif
Atsakyti