Nu supratau kad nieko nesupratau Skaiciau skaiciau..
Jeigu kas turesit laiko - parasykit, koki placialapi grazu medi pasisodint prie namo a la klasikinio, a la provansinio..
Atejo ruduo, medziu sodinimo metas, parinuosi kad liksiu be medzio
Medi noriu i pietvakariu puse, kad greiciau uzstotu saule ir kaimynams netrukdytu.
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 10:43)
ale kazkaip niekas tom savo svajonem ir vizijom anei patirtim nesidalina.. o taip noretusi kazko "gyvo".. juk nesvarbu, kad tik kurimo etape (gal cia is baimes del visu paskutiniuju diskusiju, kad nebutu nusiustos i NA tema ?)
As juk vizijom atrodo apsidalinau jau o vaizdu dar neikeliu, nes kaip ir nera ju kol kas. daug kur bus labai zemos buksmedziu gyvatvores, reminancios gelynus, o tiksliau zydincius krumus ir tekelius. Bus akmenim grista terasa, dali kurios dengs pergole apauginta vijokliu, kuris tures ateityje kazkiek apsaugoti nuo saules. Vijokliu teks apauginti ir voljera, nes kol kas jis krenta labai i akis. Sklypas bus apsodintos koloninemis tujomis. Kol kas turime tik viena apsodinta riba. Uztat ji jau pasiekusi reikiama auksti, tai nors del tos dalies jau ramu, galiu drasiai ten sodinti augalus, kuriuos irgi reminsiu i buksmedzius. Anksciau apie juos negalvojau, bet manau tai geriausias sprendimas, nes noriu vandens telkinio. Sklypukas nedidelis, todel nutariau, kad tas telkinys tures buti ilgas ir siauras, labai jau primenantis tai, ka radau prie formaliu sodu. Todel pagalvojau, kad ir tada buksmedziu mini gyvatvores butu labai i tema, bent jau butu bendra visuma.
Bet va noriu ir pergoliu. Ir nesumastau, ar labai jau tada nesusipjaus medines tamsiai rudos pergoles su tais formaliais dalykeliais Gal tada uztektu vienos pergoles virs terasos? Nes norejau dar dvieju: vienos virs takelio link voljero (atstumas nuo terasos labai nedidelis). O kitos prie sulinio, kad kazkiek ji slepti ir sudaryti ispudi, kad ten kazkas dar tokio yra toliau. Sulinys sklypo kampe, bet irgi arti terasos. Mazas sklypas, todel viskas labai arti . Dabar galvoju, gal atsisakyti tu pergoliu, ir tiesiog kazkokiomis tujomis ireminti tas vietas, kad vistik paskaidyti plota, sudaryti ispudi, kad kiemas didesnis, nei yra is tiesu, tuo paciu jos inestu tu vertikaliu liniju, kuriu man reiktu, nes medziu neprisodinsiu daug Kol kas berods tiek
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 09:10)
As juk vizijom atrodo apsidalinau jau ...
as is NA temos pamenu beveik visu kurtus sodus, kurios dalinosi kiekvienu savo zingsniu - kas prigijo, kas ne, kas tiko, o ka reikes keisti nedelsiant... Vat ir apie Cobres kupstelius dar ir siandien galvoju ir visur dairausi, ka jai pasodinti uz buksmedziu tarp roziu. Man tai tiesiog ilenda i smegenis.
Tu gal mediniu pergoliu daug neprisidaryk, geriau metalines. Jos atrodo zymiai lengvesnes, labai nekrenta i aki, tiesiog isnyksta sode (veliau truputi parudija ) ir pirmam plane lieka augalai. Bet tik ne tos lengvos tusciavidures vamzdelines .
Spausti "Rosenbogen":
http://www.google.de...1t:429,r:9,s:87
http://www.google.de...o...sa=N&tab=wi
http://www.google.de...o...680&bih=858
palyginimui medines:
http://www.google.de...o...680&bih=858
Pasirodyk jei gali savo tuju gyvatvore. Rasei kolonines. As graziomis tujomis laikau vienareiksmiskai tik "Smaragd". Man ju gyvatvores pacios paciausios. Vakar maciau ilgiausia kokiu 4 m aukscio smaragdine gyvatvore - kazkas is fantastikos.
Mano sodas kaip ir mano vizijos pavasari uzgimsta, rudeni mirsta. Laukiu as to savo sodo jau treti metai, perku augalus, numarinu per salcius arba per karscius , vel perku. Kaip MB sakau: "keiciu vasaros kolekcija i ziemos arba atvirksciai" .
O baltos pavesines noooooriu, negaliu.
Del pergoles net nezinau jau. Taip noriu ir ... pradejau bijoti, ar nebus cia is tos serijos, kai 'tinka', 'dera' labai prasilenkia su 'nooooriuuu'. Kartais gal aplamai paaukoti tuos norus reikia, vardan bendro rezultato Medine pas mane vistik tiktu labiau. Kadangi nuo noro tureti metaline perejau prie labiau deranciu mediniu, tai manau, kad ties jom ir apsistociau, jei jau vistik nutarciau kad gal nesipjaus tik sakau, gal is priekio staciasias dalis uzmaskuoti tujomis ar kazkuo panasiu staciu. o ziedai matytusi tik is virsaus. Matytusi nedaug, bet gal tai ir i gera, viskas juk susiveda i maza sklypa, kuriame ir taip visko noriu
Rutuliukai, rutuliukai... As neesu spygliuociu megeja, man aplamai tuju gyvatvores uztektu. Bet velgi, jei ziureti i galutini rezultata, tai gal verta galvoti ne tiek apie konkretu augala, kiek apie pageidaujama vaizda. "Tuju" temoje dabar imesta rutuline tuja. Labai miela butu, jei salia jos pasodinti roziu... pavieniui man jos nelabai patinka Gal neisradineti dviracio ir apsistoti ties tokiu variantu?
Tujas bandysiu parodyti, jei nekoliosite mano dabartinio sodo, o tiksliau jo nebuvimo Tik nepazadu, kad tuoj pat ikelsiu kazka, tuoj mano pirmokelis parleks, reiks jam laiko skirti Smaragdai man per daug "pukuoti", kolonines grieztesnes, man labiau jos prie dusios. Siaip grazios ir tos ir kitos, tiesiog manau, kad cia jau daugiau simpatiju reikalas.
Tai jei tu trejus metus lauki savo sodo, tai vadinasi mano vieno sezono apmastymas su nuliniu realiu rezultatu labai noramalu tada Nuraminai
Rutuliukai, rutuliukai... As neesu spygliuociu megeja, man aplamai tuju gyvatvores uztektu. Bet velgi, jei ziureti i galutini rezultata, tai gal verta galvoti ne tiek apie konkretu augala, kiek apie pageidaujama vaizda. "Tuju" temoje dabar imesta rutuline tuja. Labai miela butu, jei salia jos pasodinti roziu... pavieniui man jos nelabai patinka Gal neisradineti dviracio ir apsistoti ties tokiu variantu?
Tujas bandysiu parodyti, jei nekoliosite mano dabartinio sodo, o tiksliau jo nebuvimo Tik nepazadu, kad tuoj pat ikelsiu kazka, tuoj mano pirmokelis parleks, reiks jam laiko skirti Smaragdai man per daug "pukuoti", kolonines grieztesnes, man labiau jos prie dusios. Siaip grazios ir tos ir kitos, tiesiog manau, kad cia jau daugiau simpatiju reikalas.
Tai jei tu trejus metus lauki savo sodo, tai vadinasi mano vieno sezono apmastymas su nuliniu realiu rezultatu labai noramalu tada Nuraminai
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 11:40)
Tai jei tu trejus metus lauki savo sodo, tai vadinasi mano vieno sezono apmastymas su nuliniu realiu rezultatu labai normalu tada Nuraminai
Ka cia metai ar trys.... As kurybinese kanciose jau gerus 15 ... O tenkinancio rezultato kaip nera, taip nera. Vakar apskritai kilo noras imti buldozeri ir viska nusluoti nuo zemes pavirsiaus.
Visa beda tame, kad man is esmes prie sirdies butu taisyklingas, formalus sodas - na kazkas siek tiek panasaus, ka ikele Cobre, tik kitokio spalvinio sprendimo - nuo svelniu, pasteliniu pavasari, baltu vasara iki ryskiu geltonai/oranziniu rudeni.
Bet tenka taikytis prie absoliuciai nenormalaus sklypo isplanavimo, kurio krastines nera statmenos, o namas apskritai stovi istrizai Ir ne apie keleta centimetru kalba.. Todel nematau kitos sprendimo, kaip laisvas isplanavimas, bet arba kazkur uzsiciklinau ir neateina nusvitimas arba tokio sklypo is viso normaliai apzeldinti neimanoma O kiek graziausiu augalu per tuos metus numarinta, bekilnojant is kampo i kampa...
Ai, zodziu, neviltis man siandien.
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 11:03)
Ka cia metai ar trys.... As kurybinese kanciose jau gerus 15 ... O tenkinancio rezultato kaip nera, taip nera. Vakar apskritai kilo noras imti buldozeri ir viska nusluoti nuo zemes pavirsiaus.
zinau dar viena tokia, kuri savo grazu soda norejo buldozeriu pervaziuoti .
Tuoj paaiskes, kad cia is viso kazkokiu nelaiminguju susiburimo vieta.
Vat ir rodykis, ka ten tokio blogo prikurei, kol dar plynu lauku nepavertei .
QUOTE(vida777 @ 2011 09 07, 13:16)
Na va, bandysiu ikelti kazka
Tujos. tik dabar saule sviecia, tai tamsokos jos. Jos buvo sodintos pries perstatyma namo, tai statybu metu nukentejo nemazai, bet nei viena nezuvo. Dabar jau gerokai atsigave, labiau nukentejusios baigia prisivyti tas, kurios gavo maziau statybiniu dziaugsmu NUotrauka apverciau albume, bet kai ziuriu cia, tai man ji vistiek guli gal jus vistik gerai matysit
I augalus nekreipkite labai demesio. Na ju cia tik keli, paskui dar apmastysiu. Kol kas tai vieta, kurios tikrai neuzkliudys pertvarkos dideles, tai jie kol kas cia ilsisi
Hotenzija ko gero taip ir liks, tik keliaus auksciau. Roziu teks paieskoti atsparesniu pavesiui, Rododendrau liks kol kas, tikiuosi, kad labai dideli nebus. apacioje bus buksmedziu gyvatvore, ten kur toliau lentute padeta. O pacioje apacioje, bus tas grioviukas baseinukas palei visa sita kalniuka su augalais.
Voljera teks kazkaip maskuoti. Kad matytusi, kokio dydzio musu kiemas, imetu sita nuotrauka
Ten gale auksta obelis jau ne musu. Aplamai, uz voljero jau praktiskai ir baigiasi musu sklypukas, tik i desine, uz namo dar yra plotelis, bet su juo jau kita kalba.
Palei siena bus terasa akmenine ir pergole virs jos arciau pirmo lango (na tokie auksti sulpai ir sijos remsis i namo siena) beveik iki terasiniu duru (matosi ten tokios iki zemes eina). Nuo terasos link voljero eis takelis. Tai vat ties namo kampu virs to takelio noriu vienos pergoles. O i kaire nuo jos link vegeles reiks kazka apsodinti, kad truputi pridengti voljera, bet ne aklinai, nes cucikui jauciu nepatiktu toks apzeldinimas
Jei kazkas neaisku ar turite pastabu, mielai isklausysiu. Bet paciai man kol kas tik kyla abejoniu der pergoles prie takelio link viljero. Na o siaip as terasos laukime. Musu terasa tiesiogiai susijusi su cempionato pabaiga, taip ,kad tenka laukit
QUOTE(mot99 @ 2011 09 07, 12:03)
Visa beda tame, kad man is esmes prie sirdies butu taisyklingas, formalus sodas - na kazkas siek tiek panasaus, ka ikele Cobre, tik kitokio spalvinio sprendimo - nuo svelniu, pasteliniu pavasari, baltu vasara iki ryskiu geltonai/oranziniu rudeni.
Bet tenka taikytis prie absoliuciai nenormalaus sklypo isplanavimo, kurio krastines nera statmenos, o namas apskritai stovi istrizai Ir ne apie keleta centimetru kalba.. Todel nematau kitos sprendimo, kaip laisvas isplanavimas, bet arba kazkur uzsiciklinau ir neateina nusvitimas arba tokio sklypo is viso normaliai apzeldinti neimanoma O kiek graziausiu augalu per tuos metus numarinta, bekilnojant is kampo i kampa...
Likimo draugė mano... Sklypas netaisyklingas, namas kreivai
Nenuleiskim rankų, padarysim kartu. Vis ką nors.
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 07, 13:36)
Likimo draugė mano... Sklypas netaisyklingas, namas kreivai
Jei tikrai norisi kazko tiesaus (formalaus), tai juk ne viskas kreiva. Namo sienos lygios, tai jau yra atspirties taskas kazkoks. takeliai irgi gali buti tiesus O atliekancios vietos, na tie kampai, gali buti panaudotis tankumynu ispudziui sudaryti, pasodinant ten daugiau krumeliu kazkokiu Ar as labai klystu ?
tuoj parasysiu .
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 12:40)
Jei tikrai norisi kazko tiesaus (formalaus), tai juk ne viskas kreiva. Namo sienos lygios, tai jau yra atspirties taskas kazkoks. takeliai irgi gali buti tiesus O atliekancios vietos, na tie kampai, gali buti panaudotis tankumynu ispudziui sudaryti, pasodinant ten daugiau krumeliu kazkokiu Ar as labai klystu ?
Tai ir sakau - gal cia jau ne sklype, o sodininko galvoje esme Gal is sono visai kitaip atrodytu (Kaip faina butu isvaziuojamaji posedi padaryt -mano pavesine ir kava, o sveciu - idejos Tik, jauciu, gali buti pritarta buldozerio minciai....)
Masciau ir as apie formaluma salia namo ir laisvuma - toliau/ kampuose. Na bet plotai pas mane ne Versalio, taip ir gaunasi kazkas nei skusta, nei lupta. Todel ir galvoju, gal geriau ziureti realybei i akis ir taikytis prie situacijos...
Bandysiu savaitgali papiest ir pafotkint - gal kam kils genealiu minciu Jei negausiu velniu uz "neformata".
QUOTE(Cobre @ 2011 09 07, 11:29)
na tu ir turtuole augalu atzvilgiu .
Tiek prirasiau, kol nemaciau foto, o kai pamaciau, persigalvojau .
Kaip daryciau as:
- del pergoles pas shuniuka, palaukciau, kol atsiras pergole prie terasos, tada bus is karto beveik aisku kas tinka ir kas ne. Bet del medines labai abejoju. Tujos gali atrodyti per daug sunkiai/masyviai. Man kazkaip nedideliam sode atrodo, kad lengviau turetu buti apacioje, o sunkiau - virsuje. Gal tada geriau skiepyti ant koto tuju burbuliukai.
-del buksmedziu gyvatvores , ja sodinciau geriau aplink terasa ir lygiagreciai palei takelius. Jei sodinsi lygiagreciai tuju gyvatvorei ir upeliukui, atsiras daug vienodu horizontaliu liniju. Taip atstumas nuo namo dar labiau optiskai sumazes. Jei linijas vesi tolyn statmenai namui, atstumas pailges.
Jei jau buksmedukus kalnelio apacioje, tai pertraukiamomis eilutemis, iterpiant po koki roziu krumeli, kad naturaliai svirtu link upeliuko (ir ziedlapiai byretu i vandeni ).
Balta roze "Aspirin" turi ADR ivertinima ir visaip kaip gerai apibudinama. Neserga jokiom ligom, ziedai atsparus lietui, pati issivalo (zielapiai nubyra patys savaime). Bet jai reikia saules.