a terasa su uzuolaidom ir pagalvelem tai jau butu vidurzemio juros klasika tuomet ir kiparisu reiktu ir liovandu
o nuotrauka su minimalistine klasika irgi sakyciau pietu krastu stiliaus, kur sita padeti? ar ji cia tinka ?
uijuijui, jeigu taip jau grieztai apsibrezti, tai niekas neateitu pasneketi......arba butu daug gincu del nieko
ai paziurekite nuotraukyte terasos su uzuolaidomis, visiskai netinkancios lietuviskam peizazui (bo be stogo, a Lietuvoj tai lietus lija)
QUOTE(mot99 @ 2011 09 06, 15:37)
QUOTE(Cobre @ 2011 09 06, 15:38)
O tas kurios ipuls, tai juk galima i ta puslapi ir nusiusti.
apie ta 1-a psl. parasiau neatsitiktinai, o todel, kad tai daugelio temu problema.
Pirmiausia, kol issiaiskini, ko tas zmogus is tikruju nori (is karto gi nesiusi kaip i koki karantina ), po to, jei kyla abejoniu, tada pasiunti... tas pasiustasis dazniausiai isizeidzia, apkaltina nedraugiskumu, arogantiskumu ar dar kokiais nebutais dalykais. Arba dar geriau, pasiulo nemokyti to, ko neklause . Ir taip praeina minimum keli psl.
QUOTE(vida777 @ 2011 09 06, 17:03)
apie ta 1-a psl. parasiau neatsitiktinai, o todel, kad tai daugelio temu problema.
Pirmiausia, kol issiaiskini, ko tas zmogus is tikruju nori (is karto gi nesiusi kaip i koki karantina ), po to, jei kyla abejoniu, tada pasiunti... tas pasiustasis dazniausiai isizeidzia, apkaltina nedraugiskumu, arogantiskumu ar dar kokiais nebutais dalykais. Arba dar geriau, pasiulo nemokyti to, ko neklause . Ir taip praeina minimum keli psl.
Vadinasi reikia įdėti į temos pavadinimą "Romantiški ir formalūs sodai - sužinok, kas tai, ir pagalvok, ar tau tikrai to reikia?"
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 06, 16:00)
a terasa su uzuolaidom ir pagalvelem tai jau butu vidurzemio juros klasika tuomet ir kiparisu reiktu ir liovandu
o nuotrauka su minimalistine klasika irgi sakyciau pietu krastu stiliaus, kur sita padeti? ar ji cia tinka ?
uijuijui, jeigu taip jau grieztai apsibrezti, tai niekas neateitu pasneketi......arba butu daug gincu del nieko
ai paziurekite nuotraukyte terasos su uzuolaidomis, visiskai netinkancios lietuviskam peizazui (bo be stogo, a Lietuvoj tai lietus lija)
o tai kam tie krastutinumai?
Terasos su uzuolaidomis yra visame pasaulyje, ne tik vidurzemyje. Kur lyja, ten su stogu, kur nelyja - be stogo. Levandos jei auga ir kam patinka, tegul augina, kiparisus ir palmes - nesa i vidu ar ziemos soda.
Nemanau, kad kazkas cia ruosiasi ikurti Lietuvoje Prancuzija, Italija ar Anglija (tai net neimanoma), bet perkelti ir pritaikyti i savo soda tinkancias ir patinkancias detales/augalus galima is bet kur.
Papildyta:
QUOTE(aispra @ 2011 09 06, 16:08)
Vadinasi reikia įdėti į temos pavadinimą "Romantiški ir formalūs sodai - sužinok, kas tai, ir pagalvok, ar tau tikrai to reikia?"
tai buvo tik mano sodo nuostata, o jus issakykit savasias, tada bendrai paemus atskirai padejus, ziuresim kas gausis .
QUOTE(vida777 @ 2011 09 06, 17:16)
tai buvo tik mano sodo nuostata, o jus issakykit savasias, tada bendrai paemus atskirai padejus, ziuresim kas gausis .
Romantiški ir formalūs sodai man atrodo aiškesnis pavadinimas už klasikinius
QUOTE(aispra @ 2011 09 06, 17:40)
Taigi labiau bandau pagauti klasikinio sodo dvasią, nei sukurti tikrą klasikinį sodą
Manau sunkiai cia rasi tokiu grynuoliu. Pas mane grynumo nebus, kaip ir tu, taip ir as turiu apribojimu ivairiu, tai teks taikytis. Bet norisi kuo daugiau tikslesniu ziniu, nuomoniu, kad gautusi kuo geriau, kuo tiksliau ir kuo labiau deretu. Vat ir tariesi cia su tuo tikslu.
Tiesa, kiek perziurejau ivairiu straipsniu, tai ko gero lietuviskas darzelis tiksliausiai apibudinamas, kaip etnografinis stilius. Gal sakau ji apeitumeme . Ne todel, kad tai prasciau ar neverta, atvirksciai, galvoju, kad jis net vertas atskiro bendraminciu rato, nes sis grozis jau nyksta ir like labai nedaug kur, o jei dar ji interpretuoti ir pritaikyti prie siuolaikiniu reikalavimu, tai cia jau reiktu gilintis tik i tai. Tiesiog manau, kad tai visai atskira kryptis.
------
Kol kas radau sita straipsni
http://en.wikipedia....ry_of_gardening
manau musu temai labiausiai tinka sita dalis
2.5 European gardens
Ko gero man ten kaip ir viskas daug maz aisku su tais stiliais, bet reikia pasigilinti labiau. Jei manote kitaip, tai prasom issakyti nuomones.
ne nu - galvojau namie sode padirbesiu, o dabar teks straipsni skaityti
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 06, 16:15)
kazin ar cia english garden style atitiks sios temos vizija?
kraustomes zuvele33 i NA tema. Ten viskas tinka, nesvarbu ar pataikysi i klasika, kuria isivaizdavo temos kureja , ar ne
Atsiprasau
kraustomes zuvele33 i NA tema. Ten viskas tinka, nesvarbu ar pataikysi i klasika, kuria isivaizdavo temos kureja , ar ne
Atsiprasau
ne ne, nepabėgam, apzeldintoja diplomante,prašau! Manau kad mes jau visai arti susikalbėjimo, man tai neaišku, kas čia kam neaišku, man tai labai aišku. Ir visoms, manau, tik daugiau pozityvo, merginos! Būtent, gryną, klasikinį stilių retai kur surasite (nebent prie Prancūzijos ar Italijos pilaičių) o juolab pačios sukursime, juk bus visad kažkokių elementų, kurie nu niekaip neįmanoma pakeisti - bent jau mano atveju, tai sklypo netaisyklingumas, jau buvęs namas, tvora, trinkelės... Svarbu, kad stilistiškai kalbėtume apie tą patį...
QUOTE(mot99 @ 2011 09 06, 16:37)
Pritariu, bus dėl naujokių paprasčiau
Turiu problemą dėl nuotraukų įkėlimo - užtruks ilgiau nei tikėjausi
QUOTE(Deme @ 2011 09 06, 17:56)
Namie imesiu keleta pvz kur takeliai su zvirgzu Gal ne klasikinis, bet mielas vaizdelis
Kadangi man trinkeles aplamai nera panaceja, tai as taip kategoriskai nedrisciau teigti, kad jus jas dekite. O siaip tai nuotraukos butu gerai, kad butu aisku apie ka kalbama. Nes kartais sunku suprasti, kai pats neisivaizduoji kito zmogaus vizijos.
Pas mus irgi daug ka riboja finansai, bet as tai kito principo laikausi - geriau daryti ten kur aisku ir nekintama, o ten kur keisis atideti velesniam laikui. Nes vistiek vargu ar gerai atrodys tai, kai laikinam daroma. Geriau laika ir finansus panaudoti ilgalaikiams dalykams. Bet tai ne taisykle, tai tik mano nuomone
QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2011 09 06, 18:00)
visu pirma, tai stilius yra stilius, apie ji galim kalbeti, ta linkme galim kurti. O zinat KA ir KAIP daryti, jau ir interpretuoti galima pagal savo poreikius. tiesiog reikia zinoti ka darai, o ne tiesiog galvoti, kad zinai ir paskui draskyti marskinius, kad tu pas save pasidarei klasika, o ten net nekvepia tuo.
O tokia terasa tai kodel netinkama? cia tik nuo poziurio priklauso, mes del lietaus stogo tikrai nesiruosiam daryti. o nuo saules ieskosim kitu sprendimu.
Papildyta:
QUOTE(mot99 @ 2011 09 06, 18:32)
ne nu - galvojau namie sode padirbesiu, o dabar teks straipsni skaityti
As nakciai pasilikau ta reikala, vyras gal pakentes be manes
QUOTE(zuvele33 @ 2011 09 06, 18:40)
Manau kad mes jau visai arti susikalbėjimo, man tai neaišku, kas čia kam neaišku, man tai labai aišku. Ir visoms, manau, tik daugiau pozityvo, merginos! Būtent, gryną, klasikinį stilių retai kur surasite (nebent prie Prancūzijos ar Italijos pilaičių) o juolab pačios sukursime, juk bus visad kažkokių elementų, kurie nu niekaip neįmanoma pakeisti - bent jau mano atveju, tai sklypo netaisyklingumas, jau buvęs namas, tvora, trinkelės... Svarbu, kad stilistiškai kalbėtume apie tą patį..
Tave gal dievulis i tema atsiunte tiksliai labai parasei
QUOTE(vida777 @ 2011 09 06, 17:03)
dazniausiai isizeidzia, apkaltina nedraugiskumu, arogantiskumu ar dar kokiais nebutais dalykais. Arba dar geriau, pasiulo nemokyti to, ko neklause . Ir taip praeina minimum keli psl.
Va va, šitas "tradicijas" ir turėjau galvoje kažkaip atrodė, kad šitoje temoje jų pavyks išvengti...
QUOTE(Cobre @ 2011 09 06, 17:27)
Manau sunkiai cia rasi tokiu grynuoliu.
Būtent , visa tai pas mus labai nauja (tuo tarpu Europa gali pasididžiuoti šimtmetėmis tradicijomis), tokių sodų apie kuriuos bandome kalbėti , kūrimo patirtimi mūsų krašte dar retai kas gali pasidalinti, tad ir nenuostabu, kad klaidžiojame klystkeliais... Kita vertus, nežinia kas yra svarbiau - sukurti stilistiškai "teisingą" sodą, ar atrasti kūrimo džiaugsmą savo širdyje, kai malonumą teikia ne tik rezultatas, bet ir pats procesas. Gali būti, kad iš čia ir kyla dauguma panašių temų konfliktų - kai klausiantysis tikisi tik greito ir efektingo rezultato, o temos senbuvės bando aiškinti mąstymo logikos niuansus (nesusiklabėjimas ir kaltinimai praktiškai neišvengiami).
Tad, jei sutartumėm, kad svarbu pats procesas, o ne tik rezultatas, gal nebe taip svarbu kiek siauri yra temos rėmai , tas, kas turi supratimą apie stilių skirtumus, manau gali pasidalinti labai įvairiapusėmis mintimis. O besidominčiam, savo stiliaus ieškančiam, žmogui jas po krislelį rankioti atskirose siaurose temose bus daug sudėtingiau
Stilių dėl kurių čia kyla diskusija, ypač mūsų krašte, nėra tiek jau daug, kad visi netilptų po vienu stogu. Todėl gal visgi priimtiniausia Gaudvilės užuomina temos pradžioje apie kitokius sodus ? O jau temos viduje, eigoje, galima aiškintis, kuria linkme vienas ar kitas sodas linksta. Gal auginkime savyje stiliaus aplamai (ne tik vienos atskiros stilistinės krypties) supratimą visos kartu
Seku temą nuo pat jos įkūrimo, bet kolkas aplinkos tvarkymas vyksta tik galvoje, todėl ir pasireikšt nėra kaip. Tačiau skaitydama visų pamąstymus kaip pavadinti temą, jog niekam nekiltų klausimų, pagalvojau kad išties kam tai aktualu - supras apie ką kalba eina jau iš dabartinio pavadinimo. O tiems, kas atėjęs prašo pagalbos suformuoti gėlyną, pasiūlyčiau pradžiai panaršyti internete ir ateiti su konkrečiais pvz kokio stiliaus gėlyno nori. Tada labai aiškiai išsigrynins ar pats žmogus supranta, kas ta klasika išvis...
O šiaip... "cottage garden" stiliaus sodai telpa į šios temos rėmus?
O šiaip... "cottage garden" stiliaus sodai telpa į šios temos rėmus?
QUOTE(bitule @ 2011 09 06, 17:12)
Todėl gal visgi priimtiniausia Gaudvilės užuomina temos pradžioje apie kitokius sodus ?
kitokie sodai - pakankamai abstrakti savoka . Vienas, pasipyles raudono mulciaus galvos, kad jo sodas "kitoks" (nors is dalies bus teisus ), kitas - dziaugsis alpinariumu ant lygios vietos... Ir kaip tu itikinsi, kad jo sodas ne kitoks.
QUOTE(Drua @ 2011 09 06, 20:35)
*...kam tai aktualu - supras apie ką kalba eina jau iš dabartinio pavadinimo. O tiems, kas atėjęs prašo pagalbos suformuoti gėlyną, pasiūlyčiau pradžiai panaršyti internete ir ateiti su konkrečiais pvz kokio stiliaus gėlyno nori. Tada labai aiškiai išsigrynins ar pats žmogus supranta, kas ta klasika išvis...
*O šiaip... "cottage garden" stiliaus sodai telpa į šios temos rėmus?
*O šiaip... "cottage garden" stiliaus sodai telpa į šios temos rėmus?
*visiskai pritariu, kad be reikalo mes cia blaskomes. Kas ir kam ta tema sukure, tie ir taip supranta. O stai koki pavadinima bepaimtume, prieiname isvados, kad neaiskumu vistiek kam nors iskils.
*man is esmes patinka bet kokia senove, todel nebuciau kategoriskai pries "cottage garden", gal tai net paivairintu tema. Bet buciau pries pigu kicini dabartini nenaturalu soda. Nes is tiesu labai nemalonu yra zmogu kritikuoti, kai jis idejes tiek vilciu turetu grazu soda, sulaukia, deja, tik savo paties ivertinimo.
Ir dar. Labai noretusi, kad tema butu daugiau apie sodo planavima, jo kurima, vystyma, apie musu svajoniu sodus, o ne tik klausimu-atsakymu maratonas.
Pvz. Labas. Pasakykit ka man sodint po langu arba kur man isirengti darza? Tai gal pirmiausia reikia savo mintis ir planus isdestyti, o tada klausti kitu nuomones ir patarimu.