Įkraunama...
Įkraunama...

Skandinaviškas ir vintage interjeras

QUOTE(netobula @ 2011 10 28, 22:46)
"nieko, nieko...", nors akivaizdu,kad nesižavi baltu butu biggrin.gif

QUOTE(Lachesė @ 2011 10 28, 22:51)
man jau seniai kilo klausimas, kodėl daugelis išgirdęs, kad mūsų namai bus balti, rėžia - ligoninė...

QUOTE(Pro @ 2011 10 29, 09:27)
Visi kai tik išgirsta, kad norim baltos, tai sako, tik nedarykit kaip operacinėj. biggrin.gif

visiska tiesa:)
man irgi taip sako:)
nors jau pati galvoju, kad gal nebus viskas balta, bet labai patinka visus erzint:)
Atsakyti
Tas pasakymas "kaip operacinėje" man asmeniškai reiškia šaltumą ir sterilumą, o tas gali būti bet kokioje spalvoje ir vien išdažius baltai, bet neturint gyslelės smile.gif, tikrai gali būti ir nejaukus variantas, bet jis lygiai taip pat galimas esant ryškioms spalvoms smile.gif

Kai ateina jaunas žmogus (amžiumi ar vidumi smile.gif) pirmi žodžiai būna: "oo, kiek erdvės", nepaisant, kad anaiptol ne palociai čia, o paprastas butas, o iš namo su kokiu reikalu užsukusio pensininko yra tekę ir išgirst, kad "pasiruošėt dažymui?", lygiai taip pat statybininkai, atėję verst sienų vamzdžių keitimui, įvertino, kad nebus baisus nuostolis man, vistiek dar nedažyta daug kur biggrin.gif.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 10 28, 20:24)
Balta spalva yra gerai, nes uždėtas atspalvis jau užprogramuoja interjerą tam tikrom spalvom, atspalviam ir tonam. Atspalvius interjere galima suteikti su baldais ir interjero detalėm. Nori šilčiau - statai medinę lentyną ar geltoną fotelį, nori šalčiau - tiesi mėlyną kilimą ar stalą serviruoji mėlynai raštuotais indais. Ir kas nuostabiausia, kad visa tai gali derėti tame pačiame interjere. Čia kaip baltas popieriaus lapas, kuriame pieši kokiomis nori spalvomis. Aišku, kad viskas derėtų reikia turėti kažkokį pajautimą, bet manau prie baltos aplinkos derinti spalvas yra lengviau nei galvoti kaip dažyti koridorių, jei svetainė yra kakavinė arba kokios lavandų spalvos.

Del baltos spalvos atspalvis tikrai sudetingas klausimas. Man visgi nepatinka ta tikroji balta, kuri net nesa i melsvuma, bet dramblio kaulo jau per daug geltona. Tai pasirinkom toki silta baltos spalvos atspalvi. Kol nebuvo baldu, niekas nenorejo itiketi, kad tai nera visiskai balta spalva, taciau kai pradejau derinti baldus doh.gif doh.gif Sutikim Lietuvoje nera labai didelis pasirinkimas, ir jei nori 'balto' daikto, tai jis bus arba visiskai baltas, arba dramblio kaulo spalvos doh.gif Uzsinorejau gi miegamajam uzuolaidu, kad butu spalva kaip sienu doh.gif doh.gif vos ne vos radau tokias, kurios tikrai sviesesnes nei dramblio kaulo, bet pakabinus man jos vistiek 'geltonos' doh.gif Pries tai buvau laikinai tokias baltas pakabinus, tai kaip paklode atrodo doh.gif

Dar toks niuansas kad kai sviesa krenta skirtingu kampu vel labai skiriasi atspalvis. Pvz kaimyne plintusus nudaze tais paciais dazais kaip sienas (irgi silta balta), tai kai lempos sviecia is virsaus, ziurint i siena su tais plintusais atrodo kad jie gerokai sviesesni unsure.gif

Kai tie skandinavai prigruda daugybe daiktu daikteliu - viskas susilieja i visuma. Bet cia jau tikras menas gyventi 'tvarkingam chaose'. Del to rinkomes modernesni interjera, kur visi daiktai suslepti, tai jau tikrai gan sudetingas uzdavinys pasirode tas spalvas suderinti blush2.gif

Beje, pas mus viena siena nudazyta pilka spalva. Tai vat, kol nebuvo baldu visi klausinejo kaip ja dazysim biggrin.gif baltasias uzskaite kaip nudazytas irnesakyk.gif
Papildyta:
QUOTE(LT saulele @ 2011 10 29, 11:20)
Tas pasakymas "kaip operacinėje" man asmeniškai reiškia šaltumą ir sterilumą, o tas gali būti bet kokioje spalvoje ir vien išdažius baltai, bet neturint gyslelės smile.gif, tikrai gali būti ir nejaukus variantas, bet jis lygiai taip pat galimas esant ryškioms spalvoms  smile.gif

Tas saltumas ir sterilumas tikrai nera vien tik baltos spalvos pasekme. Man visi tie skandinavu interjerai nera nei salti nei sterilus.
pvz bet cia, tai jau sterilu:
http://lt.lt.allcons...-butas-jauniems
nors man tai wub.gif

pvz mano sese tikrai ruosiasi dazyti baltai, bet jai patinka tie 'daiktai daikteliai' , tai apie musu buta ji issireiske kaip 'ledinis' hihihi.gif o man jame, netgi labai silta irnesakyk.gif
Svarbiausia labai lengva palaikyti tvarka: jei jau kazkas ne vietoj, tai rezte rezia aki ir iskarto paimi ir sutvarkai hihihi.gif o kai daug visokiu daiktu, tai dar vienas ne vietoj labai nemaiso ax.gif tada ir dar vienas ir dar.. irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2011 10 28, 23:51)
mažai, gal aš jose buvus, o kiti, galvoju, daug,.. Tai ir tikėjau iki šiol smile.gif  o dabar Pupeliukas viską išaiškino, galėsiu atsakyti drąsiai - violetinė, žalia, dar pilka,...

Pilka tikrai populiariausia. Palatose lyg ir šiltas spalvas renkasi, bet operacinėse, stomatologiniuose renkamasi pilka spalva, nes jis neutrali ir neatspindi ryškios lempų šviesos, taip lengviau dirbti esant tam specifiniam apšvietimui.

QUOTE(Dorela @ 2011 10 29, 12:54)
1.Tai pasirinkom toki silta baltos spalvos atspalvi. Kol nebuvo baldu, niekas  nenorejo itiketi, kad tai nera visiskai balta spalva, taciau kai pradejau derinti baldus  doh.gif  doh.gif ...

2.Tas saltumas ir sterilumas tikrai nera vien tik baltos spalvos pasekme. Man visi tie skandinavu interjerai nera nei salti nei sterilus.
pvz bet cia, tai jau sterilu:
http://lt.lt.allcons...-butas-jauniems
nors man tai  wub.gif ...

1. Apie ką ir rašiau - pradėjus rinktis baldus atspalvis, kad ir koks jis menkas, jau įpareigoja. Balta (be atspalvio) keičiantis apšvietimui labai keičiasi ir tikrai nesutinku, kad ji yra šalta. Jei ji būtų šalta, tai skandinavau tikrai jos nesirinktų, nes žinai - lauke šalta, o dar viduje šalta... tiesiog kaip jau anksčiau rašiau, ją "šildo" baldais ar interjero detalėmis. Ar tarkim pavyzdys - pas mus bute leidžiantis saulei sienos nuo vakarinės saulės šviesos tampa geltonos, o jei jos dar būtų kaip nors gelsvai išdažytos, taptų oranžinėmis schmoll.gif

Nejau iš šios foto sklinda šaltis nuo baltų sienų?
user posted image
Žiemą vakarinė saulė meta dar geltonesnę šviesą.

2.Na esantis nuorodoje interjeras toli gražu ne skandinaviškas. Baltos sienos nepadaro interjero skandinavišku (kaip deja neretai net mūsuose esantys dizaineriai mano). Ir aš esu nemėgėja tokių interjerų. Jie išeina iš mados. Ir po kokių 5 metų norėsis tokį keisti, nes mada bus pasikeitusi. Skandinaviškas interjeras dar dėl to man labai prie širdies, nes čia interjeras "nesensta". Jame gali būti visko - ir ultramoderno (bet kokybiško ir tikro dizaino), ir senų močiučių spintų. Gal ir kartojuosi savo postais, bet kad jau vėl kilo diskusija dėl baltos spalvos biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Atrodo skandinaviškuose interjeruose esu mačiusi prie dvigulės miegamojo lovos vietoje toršerų naudotas tokias besilankstančias stalines lempas. Gal kas dažniau peržiūri ir duotų nuorodą, nes tada neišsisaugojau, o dabar labai noriu tokį variantą pažiūrėti.
Atsakyti
QUOTE(Pro @ 2011 10 29, 10:27)
Dėkui už komentarus  thumbup.gif miig, ta perlo baltumo iš paletės bent tokia, kaip noris atodo.  Žiūrėsiu kaip ta balta balčiausia atrodys, o paskui jei bus per šalta, tai rinksiuos kažką link dramblio kaulo.

ogi tai jūs nusipirkit mėginius bet kokioj dažų firmoj. po litrą gi gali padaryt, ne prūdus kainuoja. ir pasibandykit ant sienos tokius didelius kvadratus, daug aiškiau bus nei iš to paletės kvadratėlio 2x3 rinktis. be to kaip jau daug tiesios čia paminėta labai LABAI daug lemia apšvietimas, vienoj erdvėj balta, kitoj geltona, o žiū trečioj pilka. nors spalva ta pati. o dar geriausia tai nusidažyt kokį kvadratinį metrą gipso kartono. jei suko ant sienų tai tikriausiai liko gabalų. tik aišku geriau ir su glaistu prieš tai pamozot kad ta gipso pilka spalva iš apačios nepramuštų ir neiškreiptų gražaus vaizdo biggrin.gif ir tada jau tuos gipsus galima tampytis po visus namu ir dėlioti prie skirtingų sienų ir skirtingu paros metu lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2011 10 29, 14:52)
dabar labai noriu tokį variantą pažiūrėti.

user posted image

labai neitin skandinaviškas bet apie lempas ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2011 10 29, 13:11)
Nejau iš šios foto sklinda šaltis nuo baltų sienų?
user posted image
Žiemą vakarinė saulė meta dar geltonesnę šviesą.

vat mes ir snekam kad balta spalva turi daug atspalviu. Butent sitoj nuotraukoj tai jau nera visai balta spalva. Nors galbut tai tik apsvietimo klausimas. Aisku, nuotraukose viskas pateikiama su tinkamu apsvietimu, o naturaliai vaizdas gali gerokai skirtis ax.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2011 10 29, 13:11)
2.Na esantis nuorodoje interjeras toli gražu ne skandinaviškas. Baltos sienos nepadaro interjero skandinavišku (kaip deja neretai net mūsuose esantys dizaineriai mano). Ir aš esu nemėgėja tokių interjerų. Jie išeina iš mados. Ir po kokių 5 metų norėsis tokį keisti, nes mada bus pasikeitusi. Skandinaviškas interjeras dar dėl to man labai prie širdies, nes čia interjeras "nesensta". Jame gali būti visko - ir ultramoderno (bet kokybiško ir tikro dizaino), ir senų močiučių spintų. Gal ir kartojuosi savo postais, bet kad jau vėl kilo diskusija dėl baltos spalvos biggrin.gif

Na as tikrai nesakiau, kad cia skandinaviskas 4u.gif tik idejau foto nuotrauka, kur balta tikrai salta.
Siaip del laiko poveikio su jumis nesutiksiu. Laikui einant keiciasi tiek modernusis stilius, tiek ta pati klasika, tiek visi tarpiniai variantai ax.gif ir jei jums kazkoks stilius nera artimas siandien, tai nebus ir po 5 metu rolleyes.gif

ir beje del dizaineriu, tai jie ka daro? subraizo isplanavima, parenka sienu spalvas, pagrindinius baldus, nu dar koki sviestuva. Nezinau ar kazkuris jau labai toliau eis i visokius remelius, knygu isdeliojima ir t.t. o skandinaviskas interjeras tai ne kazkoks planas, o gyvenimo budas. Man jie irgi laaabai grazus wub.gif wub.gif deja as taip gyventi nemoku verysad.gif tai is jo skolinuosi tik tad detales, kurios nedulka biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorela: 29 spalio 2011 - 15:19
QUOTE(Dorela @ 2011 10 29, 16:04)
vat mes ir snekam kad balta spalva turi daug atspalviu. Butent sitoj nuotraukoj tai jau nera visai balta spalva. Nors galbut tai tik apsvietimo klausimas.

Vat apšvietimo įtaką ir norėjau parodyti. Čia visiškai baltos sienos. Čia mūsų bute, foto mano daryta. Šviesa eina per medines žaliuzes, tai dar pašiltina šviesą.

Dar interjeras rolleyes.gif http://www.sweetasac...iors-again.html
Atsakyti
Pupeliukas, o kaip ši krosnelė? Patenkinti? blush2.gif

user posted image

o kokia čia balta? čia gi nėra ta tikroji melsvo baltumo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ninin: 29 spalio 2011 - 19:52
kiek teko susidurti sterilumą suteikia blizgūs paviršiai, mes renkamės matinius baltus paviršius, jie net su tuo pačiu kodu atrodo gerokai šiltesni nei blizgūs. Bet čia kiekvieno pasirinkimas.

Atsakyti
dabar galvoju, kad gal reikia pakeist savo sprendimą dažyt šilta balta namus g.gif mes kai dažėme bute, tai ėmėm tonuotą vos vos, nes man kažkokia murzina ta tikroji balta pasirodė, bet dažėm tik vieną sieną. fotkinimui man jos reikėjo biggrin.gif tai nelabai ir turiu patirties kaip su jom gyvent

o ta tikroji balta būna su kokiu nors kodu ar be jo?

ir dabar dar klausimas man iškilo. gal daugiau toks retorinis, bet papasakokit jei turit patirties mirksiukas.gif žodžiu, aš iki dabar galvojau, kad kai nudažai sienas ir paskui dėlioji daiktus, kabini užuolaidas, tai tinka visi baltos atspalviai ir visokios smėlinės nesunkiai dera. kaip ten būna, a?
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2011 10 29, 20:51)
Pupeliukas, o kaip ši krosnelė? Patenkinti?  blush2.gif

Jau nebeturim mes krosnelės, išnaikinom šią vasarą. Nepasiteisino ji mum. Krosnelė gal ir gera, bet tiesiog ne mūsų butui. Pirmiausia gan blogai traukė, nes sandarūs langai ir jai trūkdavo oro. Tuomet kai jau bent kiek įsidegdavo, tai labai stipriai prikaisdavo, o plotas nedidelis, tekdavo visus langus atidaryt, tada rezultate šonas šyla, šonas šąla. Buvom užkūrę per 3 metus gal kokius 5 kartus sąskaitom sudegint biggrin.gif pirmus kartus dar iš entuziazmo, o vėliau jau tik iš reikalo. Taigi nelabai ji tinka butui, gal labiau kokiam ne itin sandariam namukui.

o kokia čia balta? čia gi nėra ta tikroji melsvo baltumo...

Manau, kad ta tikroji paprasta balta. Ji juk nėra nei melsva, nei gelsva, ji neutrali. Taip kaip tarkim juoda. Ir kaip minėjau keičiasi su apšvietimu. O nuotraukoje yra bent pora dirbtinės šviesos šaltinių, kuris šiltina interjerą.

Inc, dėl derinimo. Na priklauso nuo tų atspalvių. Jei jie yra iš vienos spalvinės gamos, tai šviesesni/tamsesni puikiai derės, bet jei tarkim spalvinė gama skirsis (na supranti visoks ten RGB santykis biggrin.gif fotografijoj gaudaisi, tai manau suprasi biggrin.gif ), tai gali ir nederėti. Todėl man pačiai kažkaip lengviau derinti grynas spalvas. Va tarkim nusipirkom lentyną iš sendvario. Tipo balta, na bet aišku ne balta, o balinta, tai tokia biški rausvoka. Bendrai tai jaučiu netiktų, jei nebūtų nieko iš tos gamos, ar būtų kitokių balsvų kitokio atspalvio baldų,bet langai pas mus mediniai, balinti, tai prie jų biški dera, o ir kitų baltos atspalvių nėra. Likę balti baldai yra grynai balti, o kiti jau kitokių spalvų.
Atsakyti