QUOTE(Pupeliukas @ 2011 10 28, 20:24)
Balta spalva yra gerai, nes uždėtas atspalvis jau užprogramuoja interjerą tam tikrom spalvom, atspalviam ir tonam. Atspalvius interjere galima suteikti su baldais ir interjero detalėm. Nori šilčiau - statai medinę lentyną ar geltoną fotelį, nori šalčiau - tiesi mėlyną kilimą ar stalą serviruoji mėlynai raštuotais indais. Ir kas nuostabiausia, kad visa tai gali derėti tame pačiame interjere. Čia kaip baltas popieriaus lapas, kuriame pieši kokiomis nori spalvomis. Aišku, kad viskas derėtų reikia turėti kažkokį pajautimą, bet manau prie baltos aplinkos derinti spalvas yra lengviau nei galvoti kaip dažyti koridorių, jei svetainė yra kakavinė arba kokios lavandų spalvos.
Del baltos spalvos atspalvis tikrai sudetingas klausimas. Man visgi nepatinka ta tikroji balta, kuri net nesa i melsvuma, bet dramblio kaulo jau per daug geltona. Tai pasirinkom toki silta baltos spalvos atspalvi. Kol nebuvo baldu, niekas nenorejo itiketi, kad tai nera visiskai balta spalva, taciau kai pradejau derinti baldus

Sutikim Lietuvoje nera labai didelis pasirinkimas, ir jei nori 'balto' daikto, tai jis bus arba visiskai baltas, arba dramblio kaulo spalvos

Uzsinorejau gi miegamajam uzuolaidu, kad butu spalva kaip sienu

vos ne vos radau tokias, kurios tikrai sviesesnes nei dramblio kaulo, bet pakabinus man jos vistiek 'geltonos'

Pries tai buvau laikinai tokias baltas pakabinus, tai kaip paklode atrodo
Dar toks niuansas kad kai sviesa krenta skirtingu kampu vel labai skiriasi atspalvis. Pvz kaimyne plintusus nudaze
tais paciais dazais kaip sienas (irgi silta balta), tai kai lempos sviecia is virsaus, ziurint i siena su tais plintusais atrodo kad jie gerokai sviesesni
Kai tie skandinavai prigruda daugybe daiktu daikteliu - viskas susilieja i visuma. Bet cia jau tikras menas gyventi 'tvarkingam chaose'. Del to rinkomes modernesni interjera, kur visi daiktai suslepti, tai jau tikrai gan sudetingas uzdavinys pasirode tas spalvas suderinti
Beje, pas mus viena siena nudazyta pilka spalva. Tai vat, kol nebuvo baldu visi klausinejo kaip ja dazysim

baltasias uzskaite kaip nudazytas
Papildyta:QUOTE(LT saulele @ 2011 10 29, 11:20)
Tas pasakymas "kaip operacinėje" man asmeniškai reiškia šaltumą ir sterilumą, o tas gali būti bet kokioje spalvoje ir vien išdažius baltai, bet neturint gyslelės

, tikrai gali būti ir nejaukus variantas, bet jis lygiai taip pat galimas esant ryškioms spalvoms
Tas saltumas ir sterilumas tikrai nera vien tik baltos spalvos pasekme. Man visi tie skandinavu interjerai nera nei salti nei sterilus.
pvz bet cia, tai jau sterilu:
http://lt.lt.allcons...-butas-jauniems nors man tai
pvz mano sese tikrai ruosiasi dazyti baltai, bet jai patinka tie 'daiktai daikteliai' , tai apie musu buta ji issireiske kaip 'ledinis'

o man jame, netgi labai silta
Svarbiausia labai lengva palaikyti tvarka: jei jau kazkas ne vietoj, tai rezte rezia aki ir iskarto paimi ir sutvarkai

o kai daug visokiu daiktu, tai dar vienas ne vietoj labai nemaiso

tada ir dar vienas ir dar..