QUOTE(kakarieku @ 2007 12 06, 00:33)
Hm.. o kaip ten visgi su tuo teflonu? Mano mama baisiai irodineja, jog esant 60C temperaturai teflonas isskiria nuodingas medziagas. Sutinku su tuo, bet ar tas kiekis tikrai jau toks pavojingas??
Ka jus manot?
Tavo mama pamiršo pridėti skaičiuką 3 prie 60
Iš tikrųju teflonas pasiekus 350 laipsnių temperaturą, pradeda skleisti nuodingas medžiagas (koncerogenus, galinčius sukelti vėžį), todėl tų keptuvių jokių būdu negalima perkaitinti, kepti jose aukštoje temperatūroje ir, ypatingai, naudoti su nubraižytu paviršiumi (tada nuodingos medžiagos labiau pasireiškia).
Iš tikrųjų - visi gaminiai su nesvylančiu paviršiumi pagaminti su medžiagom, skleidžiančiom koncerogenus.
Dėl titano puodų kol kas mažai atsiliepimų, kadangi ne taip seniai pasirodė rinkoj. O poveikį sveikatai gali sukelti ne tiek titanas, kiek kitos priemaišos, apie kurias, deja, neduoda informacijos perkant gaminį