Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(astaxa @ 2011 09 10, 14:49)
o Jūs atbėgate pasipiktinus čia ir išvadinate "Mirtininkėmis"  forumo dalyves.. Gėdoka būt turėtų, bent kiek..

Nu nesinori tokioj temoj aiškinimųsi ir diskusijų, bet nepamenu, kad būčiau ką nors iš forumo dalyvių taip pavadinus g.gif Ir pasipiktinusi temos dalyviais aš absoliučiai nesu schmoll.gif

Gal jums vaidenasi ar negerai su nervais? Reikėtų konsultuotis su gydytoju tuomet tais klausimais, o ne forumuose išsiliejinėti ant nieko dėtų žmonių.

O patarimus aš priimu, ačiū labai toms ir tiems, kurie man atsakė į rūpimus klausimus per šią temą ir į AŽ. Apie gerus gydytojus, apie ligos eigą.

Tačiau moralizuoti ir gėdinti vienas kito šioje temoje neturėtume. Tai nėra patarimai, o siekis pažeminti kitą ir jo nuomonę. Mano manymu, tai nemandagu ir net labai negražu.
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2011 09 10, 15:49)
o Jūs atbėgate pasipiktinus čia ir išvadinate "Mirtininkėmis"  forumo dalyves.. Gėdoka būt turėtų, bent kiek..

Ej,mergaites nereikia cia tokiu diskusiju.niekas nieko taip nepavadino.Manau visi pakankamai protingi kad suprasti,ka turejo omeny ilonux 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 09 10, 15:50)
Ej,mergaites nereikia cia tokiu diskusiju.niekas nieko taip nepavadino.Manau visi pakankamai protingi kad suprasti,ka turejo omeny ilonux  4u.gif

Ačiū....
Atsakyti
Daugiau nei metai sekiau Jusu tema....semiausi mintis ir patarimus,cia ju tiek daug..naudingu.......bet...siandiena mus paliko mano suzadetinis 25metu vaikinukas...sarkoma... verysad.gif
Atsakyti
Bukite sveikos mielos forumo lankytojos wub.gif wub.gif wub.gif

Gilinausi radusi informacija apie vezinius susirgimus, bet tikiuosi, kad dar pakomentuosite pooperacinius tyrimu rezultatus. Desiniojo plaucio adenokarcinoma pT3, G2, N2.
Ar ir daugiau reiketu surasyti? per pietus vaziuosiu namo, tai lapus pasiimsiu ir galesiu parasyti

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sigutemama @ 2011 09 12, 09:50)
Bukite sveikos mielos forumo lankytojos wub.gif  wub.gif  wub.gif

Gilinausi radusi informacija apie vezinius susirgimus, bet tikiuosi, kad dar pakomentuosite pooperacinius tyrimu rezultatus. Desiniojo plaucio adenokarcinoma pT3, G2, N2.
Ar ir daugiau reiketu surasyti? per pietus vaziuosiu namo, tai lapus pasiimsiu ir galesiu parasyti

wub.gif  wub.gif  wub.gif

T3 reiškia naviko dydį. Šiuo atveju nemažas, N2 yra sritiniuose limfmazgiuose, G2 - vidutinio piktybiškumo, kažkur skaičiau, kad geriausiai pasiduoda gydymui, trūksta M - metastazių ir koks tipas - smulkialąstelinis ar koks ten dar, turi būti parašyta.

Kaip nutarėte - chemija ar sanatorija? Kaip supratau, nevykote į sanatoriją, nes ten jau turėjote būti.
Atsakyti
QUOTE(Kosmeta @ 2011 09 11, 22:43)
Daugiau nei metai sekiau Jusu tema....semiausi mintis ir patarimus,cia ju tiek daug..naudingu.......bet...siandiena mus paliko mano suzadetinis 25metu vaikinukas...sarkoma... verysad.gif

Liūdna sad.gif
Atsakyti
QUOTE(sigutemama @ 2011 09 12, 10:50)
Bukite sveikos mielos forumo lankytojos wub.gif  wub.gif  wub.gif

wub.gif  wub.gif  wub.gif

T3 reiškia stadiją, t.y. III stadiją. Metastazių prie tokios neturėtų būti, nes jos atsiranda jau IV-oje. Gerai, kad nėra piktas (G2) ir tik 2 limfmazgiai paliesti (N2). Šiaip jau nėra labai blogi skaičiukai. Tokie teikiantys vilčių pagyti.
Nida44 teisi, kad reikėtų susižinoti apie "smulkialąstiškumą". Nors... Nebent šis sužinojimas pridurtų kokių gerų žinių. O jei ne, jis nuodins dūšią, net jei viskas klostysis kuo puikiausiai.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 09 12, 11:45)
T3 reiškia stadiją, t.y. III stadiją. Metastazių prie tokios neturėtų būti, nes jos atsiranda jau IV-oje. Gerai, kad nėra piktas (G2) ir tik 2 limfmazgiai paliesti (N2). Šiaip jau nėra labai blogi skaičiukai. Tokie teikiantys vilčių pagyti.
Nida44 teisi, kad reikėtų susižinoti apie "smulkialąstiškumą". Nors... Nebent šis sužinojimas pridurtų kokių gerų žinių. O jei ne, jis nuodins dūšią, net jei viskas klostysis kuo puikiausiai.

AČIŪ.
M0, nesmulkialąstis
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2011 09 12, 11:05)
T3 reiškia naviko dydį. Šiuo atveju nemažas, N2 yra sritiniuose limfmazgiuose, G2 - vidutinio piktybiškumo, kažkur skaičiau, kad geriausiai pasiduoda gydymui, trūksta M - metastazių ir koks tipas - smulkialąstelinis ar koks ten dar, turi būti parašyta. 

Kaip nutarėte - chemija ar sanatorija? Kaip supratau, nevykote į sanatoriją, nes ten jau turėjote būti.

Siuntė mus i sanatorija, bet mamyte gydytojui pasake, kad geriausia sanatorija man bus namie. Gal ir taip.Geras oras issinesame kede i lauka ir kvepuojam. Gydytojas sako proceduru vis tiek jokiu nebus galima sanatorijoje, tai jeigu turite salygas, tai bukite namie. Salygos yra. Tada taip ir nusprendeme. Bet chemija tai tik po 2 savaiciu sake bus galima. O gydytoja onkologa paskiria ar pas ji reikia uzsiregistruoti pas koki nori? Gydytojas onkologas paskiria chemijos dydi? Ar gydytojas "chemiikas"? Kada paskirs ta chemija idomu, turiu omeny kokio stiprumo idomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sigutemama: 12 rugsėjo 2011 - 11:13
QUOTE(sigutemama @ 2011 09 12, 11:11)
AČIŪ.
M0, nesmulkialąstis
Papildyta:

Siuntė mus i sanatorija, bet mamyte gydytojui pasake, kad geriausia sanatorija man bus namie. Gal ir taip.Geras oras issinesame kede i lauka ir kvepuojam. Gydytojas sako proceduru vis tiek jokiu nebus galima sanatorijoje, tai jeigu turite salygas, tai bukite namie. Salygos yra. Tada taip ir nusprendeme. Bet chemija tai tik po 2 savaiciu sake bus galima. O gydytoja onkologa paskiria ar pas ji reikia uzsiregistruoti pas koki nori? Gydytojas onkologas paskiria chemijos dydi? Ar gydytojas "chemiikas"? Kada paskirs ta chemija idomu, turiu omeny kokio stiprumo idomu.

Mane dar ligoninėje nusiuntė pas chemoterapeutus ir ten išsirinkau gydytoją ir sutarėme datą, kada atvyksiu. Onkologas chirirgas jau atia, jis savo darbą padarė. Keistai čia, bet kita ligoninė, nežinau jos tvarkos.

Vi ne visai teisi. T reiškia Tumor, lietuviškai auglys, ir jo skaičius reiškia dydį. Čia didelis.

Stadija parašyta skaičiu - I, II, III ir dar su raidėmis.

M0 - labai gerai, niekur neišplitęs.

Man atrodo, gerai, kad nesmulkialąstis.

Sveikit, kvėpuokit. Jai sunku, liko 40 proc. buvusio plaučių tūrio. Juk siaubas, pagalvojus.

Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 09 12, 12:36)
<...>
Vi ne visai teisi. T reiškia Tumor, lietuviškai auglys, ir jo skaičius reiškia dydį. Čia didelis.

Stadija parašyta skaičiu - I, II, III ir dar su raidėmis.

M0 - labai  gerai, niekur neišplitęs.

<...>

Taip, stadiją, įvertinęs visus TNM skaičiukus bei dar kai ką, nustato gydytojas. Bet nusileidus iki suvokimo, būdingo paprastiems žmonėms, t.y. ne gydytojams, gaunasi, kad stadijos nustatymo algoritmas yra toks, kad skaičiukas prie T dažniausiai ir nurodo stadiją. Su retomis išimtimis. Juk šiuo skaičiuku nurodomas ne tik auglio dydis, bet ir, kas mums labiau svarbu, išplitimas į kitus organus. Jei jo reikšmė 4, prie M atsiranda skaičiukas, didesnis už 0, o tai jau IV stadija. Ir t.t.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2011 09 12, 14:35)
Taip, stadiją, įvertinęs visus TNM skaičiukus bei dar kai ką, nustato gydytojas. Bet nusileidus iki suvokimo, būdingo paprastiems žmonėms, t.y. ne gydytojams, gaunasi, kad stadijos nustatymo algoritmas yra toks, kad skaičiukas prie T dažniausiai ir nurodo stadiją. Su retomis išimtimis. Juk šiuo skaičiuku nurodomas ne tik auglio dydis, bet ir, kas mums labiau svarbu, išplitimas į kitus organus. Jei jo reikšmė 4, prie M atsiranda skaičiukas, didesnis už 0, o tai jau IV stadija. Ir t.t.

O as tai radau lentele, kurioje ivertinus visus tuos tyrimo skaiciukus stadija isvedama. Aciu. Man viskas aisku. O dabar tikriausiai mums reikia stiprinti imuniteta? Bet papilidu, tai gal jokiu negalima ar taip? O tas biciu pienelis arba ziedadulkes? naturalios sultys?
Atsakyti