Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(ragnez @ 2011 09 07, 11:00)
1) operacija - ne Vienos balius, o chemoterapija - ne vitaminai. vezio gydymas gali buti ne maziau skausmingas ir rizikingas uz pacia liga. todel neverta gydytojo pamastymu apie tai, kad gydyti netikslinga, priimti kaip zmogaus nurasyma - gali buti, kad skyrus tik paliatyvu gydyma ir salinant simptomus (skausma, maitinimosi problemas) mociute gyventu ilgiau ir geresnes kokybes gyvenima, negu tiesiogiai gydant pacia liga, pvz., operacija, chemoterapija ar radioterapija.

2) be abejo, viskas priklauso nuo tikslios diagnozes ir bendros zmogaus bukles.
o jus noretumet, kad artimieji nusleptu nuo jusu, kad galbut mirstate?

1) Viską tą puikiai suprantu, juk ne vakar gimiau. Esu pakankamai apsiskaičiusi. Bet tiesiog norėtųsi išklausyti argumentuotą gydytojo nuomonę, o ne mykimą. Bendravimas sus pacientu ir jo artimaisiais, situacijos išaiškinimas su visais už ir prieš yra labai svarbi gydytojo darbo dalis. Bent jau taip aš suprantu šiuolaikišką gydytojo tipą. Mūsų atveju labai trūksta informacijos ir pasvėrimo visų už ir prieš. Kai kurie gydytojai labai aiškiai išaiškina, o kai kurie nesugeba ir dėl to kyla problemų.

2) Mes nesiruošiam slėpti, kuo ji serga. Bet pasakyti, kad jau nebėra šansų ir tave nurašo, nebegydys, būtų per skaudu. Tolygu pasiduoti be kovos. O senam žmogui, kuris sužino diagnozę "vėžys", manau ir taip suprantama, prie ko tai veda. Be to, seni žmonės tokius reikalus, kaip testamentas jau seniai būna susitvarkę....

QUOTE(rasų lanka @ 2011 09 07, 11:19)
Šiaip visas skyrius labai stiprus. Dirba labai stipri komanda, bet aišku, kaip ir visada visiems negali įtikti.

Aišku, ačiū.
Atsakyti
QUOTE(ilonux @ 2011 09 07, 11:35)
Bet pasakyti, kad jau nebėra šansų ir tave nurašo, nebegydys, būtų per skaudu. Tolygu pasiduoti be kovos.

pakartosiu: kartais gydymas gali buti pavojingesnis uz pacia liga. neskirti tokio gydymo tikrai nereiskia "pasiduoti be kovos".

be jokiu abejoniu, pasitikejimas gydytoju - vienas is svarbesniu gydymo sekmes veiksniu. nuosirdziai linkiu surasti tokius gydytojus, kurie gebetu suteikti jums visa reikiama informacija, skirtu laiko atsakyti i jusu klausimus, o ju sprendimai keltu pasitikejima.

beje, sia vasara perskaiciau idomia irvino yalomo knyga ziurėti i saule. ne is lengvuju, bet tikrai verta demesio.
Atsakyti
4u.gif
pritariu, skyrius nuostabus thumbup.gif mano vyrą ir auglį ir kepenis operavo N.Kaselis thumbup.gif po pirmos operacijos norėjau pulti ant kelių prieš jį (visiškai negėda prispažinti) labai gera priežiūra po operacijų (čia iš gydytojų pusės, nes sesutės tai hmmmm-nelabai) kepenis "pridegino" A.Kasiliauskas-jis vienintelis su tuo aparačiuku dirba...
Mūsų "chemikė" J.Indriuškevičienė; visada besišypsanti, maloni, bendraujanti-viską išklausinėju iki smulkmenų thumbup.gif wub.gif

Manąjam iki biopsijos echoskopuotojas ir KT preliminariai pasakė, kad 4 st., bet manasis nei minutės netikėjo, kad nepasveiks. Ir jokių "turtinių santykių" mes nesitvarkom. Niekaip negalėčiau pasakyti-perrašyk įm.akcijas man, tai būtų lygiai tas pats kaip-Tu miršti schmoll.gif
Atsakyti
Ar markerio tyrimą daro visiems, nes aš nežinau ar mano tėvukui darė? Turiu išrašą iš ligoninės, ką viską darė Vilniuje kaip gydė,bet tokio tyrimo nerandu arba ne taip jis vadinasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KLEVELIS: 07 rugsėjo 2011 - 21:37
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 09 07, 23:36)
Ar markerio tyrimą daro visiems, nes aš nežinau ar mano tėvukui darė? Turiu išrašą iš ligoninės, ką viską darė Vilniuje kaip gydė,bet tokio tyrimo nerandu arba ne taip jis vadinasi  g.gif

Jis vadinasi - vėžio žymuo (pvz. krūties vėžio žymuo, prostatos vėžio žymuo ir pan.) . Vėžio žymenys
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 07 rugsėjo 2011 - 21:43
QUOTE(Wėtra @ 2011 09 07, 10:52)
4u.gif
pritariu, skyrius nuostabus  thumbup.gif  mano vyrą ir auglį ir kepenis operavo N.Kaselis  thumbup.gif po pirmos operacijos norėjau pulti ant kelių prieš jį (visiškai negėda prispažinti) labai gera priežiūra po operacijų (čia iš gydytojų pusės, nes sesutės tai hmmmm-nelabai) kepenis "pridegino" A.Kasiliauskas-jis vienintelis su tuo aparačiuku dirba... 
Mūsų "chemikė" J.Indriuškevičienė; visada besišypsanti, maloni, bendraujanti-viską išklausinėju iki smulkmenų  thumbup.gif  wub.gif

Manąjam iki biopsijos echoskopuotojas ir KT preliminariai pasakė, kad 4 st., bet manasis nei minutės netikėjo, kad nepasveiks. Ir jokių "turtinių santykių" mes nesitvarkom. Niekaip negalėčiau pasakyti-perrašyk įm.akcijas man, tai būtų lygiai tas pats kaip-Tu miršti  schmoll.gif

Deja, musu seimai jau teko jusu kelia iki galo praeit.. Mama visgi tvarkesi turtinius reikalus is anksto, nors vilties nebuvom prarade. Jei nera testamento, gali visokio papildomo popierizmo ir mokesciu prisidet... Tiesa, tetis pats pasiule parasyti testamenta..
Papildyta:
QUOTE(ilonux @ 2011 09 06, 21:20)
Sveiki,

Norėjau paklausti...Praėjusią savaitę sužinojom, kad mano močiutei skrandžio vėžys ir 4 stadija, metastazės kepenyse  verysad.gif  Žinia buvo kaip perkūnas iš giedro dangaus, nes iki tol buvo sveika, gerai jautėsi, o pastarąjį mėnesį labai suseno, pasikeitė tiesiog akyse...Kas keisčiausia, močiutė visą gyvenimą labai rūpinosi savo sveikata, tą patį skrandį kasmet tikrinosi. Ir va kaip atsitiko...Gydytojo teigimu, situacija labai bloga, jokių vilčių nėra, operuoti netikslinga, rytoj sužinosim biopsijos rezultatus ir paaiškės, ar taikys bent chemiją. Kartais man atrodo, kad senus žmones (močiutei kitais metais sueis 80 metų) jau tiesiog nurašo...O gal iš tiesų taip blogai...Gydytojas toks tylenis, žodį iš jo reikia pešti, o man taip reikia informacijos - kaip gydyt, kaip slaugyt, kaip padėt... unsure.gif
Mielosios, gal kuri nors galite man šiek tiek nušviesti šios ligos eigą...Jei netaikys jokių priemonių - ką daryt, kreiptis kažkur kitur (esame Klaipėdoje, universitetinėje ligoninėje)? Daug kas sako, kad galbūt netikslinga, žmogus senas, bet, juk pačios žinot, kad norisi būti tikram, kad padarei viską...Kaip toliau liga progresuoja negydant, kaip maitinti, kaip slaugyt tokį žmogų? Ligoninėj ar namuose geriau? Prisiskaičiau, kad tokie ligoniai galiausiai numiršta iš bado  doh.gif  Nežinau, esu taip pasimetus, atleiskit už nerišlų tekstą..Bet - kitiems senas žmogus statistiškai, o man - brangi močiutė  verysad.gif

Na, mano teciui buvo zarnyno vezys su metastazemis i kepenis. Valge dietini maista, troskinta, virta, sriubas, apetitui pagerinti onkologiniam israse MEGACE. Nebevalge tik paskutine para. Teti slaugem namie, kol galejo atsikelti is lovos. Kai nebesikele, perkelem i slaugos ligonine, mama visa diena pas ji budavo, maitindavo, vakarais as su sese ja pakeisdavom. Jei namie nera stipraus zmogaus, kuris padetu priziureti ligoni, slaugos ligonine irgi iseitis.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas gydosi pas daktarę Brasiūnienė? Parašykit prašau į AZ, turiu klausumų.
Ačiū.
Stiprybės ir gerų rezultatų.
Atsakyti
Ačiū už info mirksiukas.gif

Tai mano tėvukui darė tą tyrimą vėžio tai dar pradžioje ligos bet kraujas nieko nerodė mirksiukas.gif

O šiandien kraujas dar geresnis tai dar dozę gavo chemijos, bet va nors gerai kad jam nieko kol kas neskauda mirksiukas.gif
Atsakyti
Čia vėl aš mirksiukas.gif . Trečiadienį turėjo būti rezultatai biopsijos gaudžiau gydytoją, bet nepagavau doh.gif Šįryt paaiškėjo, kad biopsija neparodė jokių ląstelių pokyčių g.gif . Tai darė naują tyrimą, vėl močiutei draskė skrandį su vielom doh.gif Argi dar ir taip būna...kad nepasiseka ir vėl iš naujo unsure.gif
Beje, šiandien bendradarbė pasakojo, kad jos tėvukui gydytojas nustatė skrandžio vėžį, liepė operuotis, o chirurgas, kuris darė operaciją, nerado jokių auglių unsure.gif Vaje, kaip būna šiam pasaulyje, kad ir operacijas be reikalo daro doh.gif

Dabar laukiam pirmadienio, kai bus antrosios biopsijos rezultatai...Vėl nerimas...Kankinantis laukimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 08 rugsėjo 2011 - 21:52
QUOTE(Miaffa @ 2011 09 01, 07:11)
Apie juokius 5 metus kalbos nebebus. Dievas duos 1-2 tai ir tai bus stebuklu.. Ir jei tik sirdis atlaikys. Prasidejo stiprus uzdegmas likusiam inkste. Greiciausiai gali prasidet inkstu nepakankamumas... O auglys stubure galiausiai uzspaus nervus ir ji paralizuos. Sansu jokiu nera.

As matau jusu pagalbos sauksma, jauciu tai... Nesvarbu ar 5 ar 2, negalvokit apie tai. Neskaiciuokit dienu ir valandu, niekas nezino kaip bus ir kiek jam duota. Tiesiog gyvenkit savo gyvenima, kalbekit su juo skype, pasakokit savo pasiekimus ir visokius savo gyvenimo ivykius.

QUOTE(ilonux @ 2011 09 06, 22:41)
paprašiau, kad bent jau nesakytų močiutei, kad paskutinė stadija ir kad jau viskas, jokio gydymo nebebus. Juk svarbu, kad žmogus turėtų viltį, o ne būtų paskelbtas viešai mirtininku...Mano manymu, tai svarbu ir mano močiutės atveju, jaučiu bus geriau, kai ji nežinos galutinės diagnozės...O tas gydytojas žiūri į mane nustebęs, kaip jis čia nesakys. O aš jam pasakiau, kad taip ir nesakys. Ir viskas.Nežinau, ar teisingai elgiuosi, nes ruošiuosi nesakyti jai galutinės diagnozės, kad nenumušti ūpo. Šiuo metu man atrodo, kad net labai teisingai...

O dabar pagalvokit ar jus savo rasliava suteikiat man vilti? pvz.zodis mirtininkas skamba tikrai prastokai...Del ko jai to upo nereikia numusti? Ji ka atsisako gydytis? Jus labai viska sutirstinot, sumakalavot ir lekiat, vadovaujat, reguliuojat. Nurimkit.
Jus neturit jokios teises nurodinet gyd. ka ir kaip sakyt ligoniui, nes jus jauciat viena ir suprantat gyvenima vienaip o kitas zmogus yra kitoks ir turi kitoki supratima, net jeigu tai yra jusu mociute.

Atsakyti
Gerbiamas Pelkių mone, o jūs lygiai taip pat neturit teisės manęs auklėti ir moralizuoti per šį forumą 4u.gif Elkitės taip, kaip rekomenduojate kitiems...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 09 rugsėjo 2011 - 21:46
QUOTE(ilonux @ 2011 09 09, 22:45)
Gerbiamas Pelkių mone, o jūs lygiai taip pat neturit teisės manęs auklėti ir moralizuoti per šį forumą 4u.gif Elkitės taip, kaip rekomenduojate kitiems...

Jums Ilonux dar reikės daug išmokti semkitės patirties, o ne neikite patarimus. Ir dar teks išmokti atskirti sąvokas Mirtininkas ir stadija.. Pykstat kad močiutei taip pasakė gydytojas (kuris net nepavartojo šio iūsų išsireiškimo). o Jūs atbėgate pasipiktinus čia ir išvadinate "Mirtininkėmis" forumo dalyves.. Gėdoka būt turėtų, bent kiek..

elkitės taip,, kaip norėtumėte kad elgtųsi gydytojas.
Atsakyti