Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(furija04 @ 2011 12 18, 11:36)
Sveikos.

Bandziau skaityti visas temas, bet neuztenka jegu. Buvau ir anksciau uzklydusi i jusu temele netycia, bet tada dar neturejau net minciu apie diagnoze:skrandzio vezys IVstadija su mtz i kaulus(uodegikauli). Siuo metu turiu chemija, penktadieni bus 3 ciklas. Vis bandau sau neleisti pratrukti, bet nera taip lengva, kai kudikelis laksto aplink, o tau dar tik 31 ir turetu buti gyvenimas pries akis, o gydytojai duoda tik 9men max.

Vargšyte, vargšyte, o kur tu esi, kaip supratau, Anglijoje?

Griežčiausia speciali dieta. Jie būtum Vilniuje, iškart pas Ruolią, bandyti be oficialios medicinos ir liaudiškas priemones. Bet tai - po chemijos.

O biologinė taikinių terapija?

Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2011 12 18, 12:52)

Griežčiausia speciali dieta. Jie būtum Vilniuje, iškart pas Ruolią, bandyti be oficialios medicinos ir liaudiškas priemones. Bet tai - po chemijos.

Reikia kovoti, kabintis per jėgą į gyvenimą. Sutelk visas dvasines jėgas - dėl savęs ir tų, kurie tave myli.
Atsakyti
QUOTE(furija04 @ 2011 12 18, 10:36)
Sveikos.

Bandziau skaityti visas temas, bet neuztenka jegu. Buvau ir anksciau uzklydusi i jusu temele netycia, bet tada dar neturejau net minciu apie diagnoze:skrandzio vezys IVstadija su mtz i kaulus(uodegikauli). Siuo metu turiu chemija, penktadieni bus 3 ciklas. Vis bandau sau neleisti pratrukti, bet nera taip lengva, kai kudikelis laksto aplink, o tau dar tik 31 ir turetu buti gyvenimas pries akis,duoda  o gydytojai tik 9men max.

doh.gif kas jie dievai nustatineti kiek kam liko gyventi? Ar zinot kad tikejimas daro stebuklus? Nepasiduokit kovokit,tikekites.
Jus UK gydo? Mano vyrui jokios stadijos nenustate,kaip ir gydymo nedave beje doh.gif Taip ir gyvenam jau metai beveik po diagnozes. Dare PET scana, pries 4 men. paprasta scana, mato kad lasteles vesi, nu bet negydo doh.gif
Mano pazystamai is UK pries 4 metus aptiko kruti augli,taip pat stadijos niekas neminejo,bet nemazas jau buvo,gavo chemija,paskui operacija,svitinimas- pasveiko. Finale kruties plastine padare,implanta idejo. Ir va gyvena sau lyg niekur nieko.
Ka norejau pasakyt? Dziaukites kad gavot gydyma,jei jau apsieme -isgydys. 4u.gif Ir tikejimo Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 12 18, 11:56)

Taip ir dar nusiseke gyventi Oxfordshire, cia daug vezio tyrimu centru aplink, prieziura nereali, zinoma negaliu lyginti su Lietuvos, nes cia susirgau, bet nuo pat chemijos pradzios guldo i ligonine del menkiausios temperaturos ir daro visus tyrimus pilnai, net x-ray vidury nakties daro(kas man labai neiprasta), vaistai visi nemokami, daug pagalbos is soc darbuotoju, kurie kas savaite tave lanko namuose. As turejau radioterapija pries chemija, o kas ta biologine?

QUOTE(Comet @ 2011 12 18, 12:08)
doh.gif  kas jie dievai nustatineti kiek kam liko gyventi? Ar zinot kad tikejimas daro stebuklus? Nepasiduokit kovokit,tikekites.
Jus UK gydo? Mano vyrui jokios stadijos nenustate,kaip ir gydymo nedave beje  doh.gif Taip ir gyvenam jau metai beveik po diagnozes. Dare PET scana, pries 4 men. paprasta scana, mato kad lasteles vesi, nu bet negydo doh.gif
Mano pazystamai is UK pries 4 metus aptiko kruti augli,taip pat stadijos niekas neminejo,bet nemazas jau buvo,gavo chemija,paskui operacija,svitinimas- pasveiko. Finale kruties plastine padare,implanta idejo. Ir va gyvena sau lyg niekur nieko.
Ka norejau pasakyt? Dziaukites kad gavot gydyma,jei jau apsieme -isgydys.  4u.gif  Ir tikejimo Jums 4u.gif

Gydytoja sake is patirties, bet yra vienas bet-esu jauna ir plius moteris, o kiek gydytoja sake, tai si liga yra labai neiprasta tokio amziaus moteriai plius su tokiom mtz. O kokia Jusu vyrui diagnoze, kad negydo? Dekui labai uz palaikyma 4u.gif visom keturiom kabinuosi, nes ir vaikai mazi ir pati jauciuosi, kad dar ne viska padariau, kad iseiciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(furija04 @ 2011 12 18, 15:38)
Taip ir dar nusiseke gyventi Oxfordshire, cia daug vezio tyrimu centru aplink, prieziura nereali, zinoma negaliu lyginti su Lietuvos, nes cia susirgau, bet nuo pat chemijos pradzios guldo i ligonine del menkiausios temperaturos ir daro visus tyrimus pilnai, net x-ray vidury nakties daro(kas man labai neiprasta), vaistai visi nemokami, daug pagalbos is soc darbuotoju, kurie kas savaite tave lanko namuose. As turejau radioterapija pries chemija, o kas ta biologine?
Gydytoja sake is patirties, bet yra vienas bet-esu jauna ir plius moteris, o kiek gydytoja sake, tai si liga yra labai neiprasta tokio amziaus moteriai plius su tokiom mtz. O kokia Jusu vyrui diagnoze, kad negydo? Dekui labai uz palaikyma  4u.gif  visom keturiom kabinuosi, nes ir vaikai mazi ir pati jauciuosi, kad dar ne viska padariau, kad iseiciau  blush2.gif

Biologine taikinių terapija - specialūs vaistai, kuriais atakuojamas tiksliai ligos židinys. Prie krūtų ligų tai herceptinas. Ši terapija yra labai brangi, pav. metams ji kainuoja apie 100 000 litų, o tai ir brangiau. Paklausk apie ją.

Labai gerai, kad yra tokia rimta priežiūra, o gal ir padės chemija, jie dabar turi daug modernios chemijos, kuri veikia stipriai, o neturi tiek daug šalutinių poveikių. Bet jei įmanoma bilogine, siek jos, tai labai rimtas vaisats.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 12 18, 14:52)
Biologine taikinių terapija - specialūs vaistai, kuriais atakuojamas tiksliai ligos židinys. Prie krūtų ligų tai herceptinas. Ši terapija yra labai brangi, pav. metams ji kainuoja apie 100 000 litų, o tai ir brangiau. Paklausk apie ją.

Labai gerai, kad yra tokia rimta priežiūra, o gal ir padės chemija, jie dabar turi daug modernios chemijos, kuri veikia stipriai, o neturi tiek daug šalutinių poveikių. Bet jei įmanoma bilogine, siek jos, tai labai rimtas vaisats.

Ogo, na ir sumele blink.gif Man dabar taiko kazkokia kombinuota chemija, bet labai idomus pojuciai, po vaistu negaliu liesti nieko salto visa chemijos laikotarpi, nes uztirpsta rankos, geriant salta vandeni uztirpsta gerkle ir t.t. dabar jau apsipratau, bet pirma sav buvo idomu. O apie pasalini poveiki tik viena garantavo, kad nebeliks plauku ir jau beveik issipilde unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(furija04 @ 2011 12 18, 15:56)
Ogo, na ir sumele  blink.gif  Man dabar taiko kazkokia kombinuota chemija, bet labai idomus pojuciai, po vaistu negaliu liesti nieko salto visa chemijos laikotarpi, nes uztirpsta rankos, geriant salta vandeni uztirpsta gerkle ir t.t. dabar jau apsipratau, bet pirma sav buvo idomu. O apie pasalini poveiki tik viena garantavo, kad nebeliks plauku ir jau beveik issipilde  unsure.gif

Bet biologine terapija gali buti skirta ir ligoniu kasos, ar kaip jos ten Anglijoje vadinasi.

Salto vandens isvis geraiu negerti, sakoma, kad geriausias skystis ir maistas - kuno temperaturos.

Plaukai - cia vienas niekis.
Atsakyti
QUOTE(furija04 @ 2011 12 18, 17:38)
  visom keturiom kabinuosi, nes ir vaikai mazi ir pati jauciuosi, kad dar ne viska padariau, kad iseiciau  blush2.gif

Saunuole 4u.gif Butinai kabinkis ir tikek,gydytoju prognozes remiasi statistika,o ja visada galima pagerinti 4u.gif Ir tikrai labai pasiseke kad toks gydymas ir prieziura.

zose ,jeigu neramu,galite nueiti dar pas kita onkologa,galite del visa ko pas hematologa,bet greiciausiai tai tikrai cia nuo traumos padidejo limfmazgis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 12 18, 15:03)
Bet biologine terapija gali buti skirta ir ligoniu kasos, ar kaip jos ten Anglijoje vadinasi.

Salto vandens isvis geraiu negerti, sakoma, kad geriausias skystis ir maistas - kuno temperaturos.

Plaukai - cia vienas niekis.

Na as pasiteirausiu del tos bio pas savo onkologe g.gif As salto ir negeriu, o maista kaip tik megstu karsta, negaliu silto valgyti fui, man turi buti labai karstas-garuoti blush2.gif
Del plauku sutinku, tik, kai visa gyvenima turejau ilgus plaukus, pradzioj buvo gan skaudu tas smukimas, bet kai neapsikenciau ir nusikirpau trumpai plaukus-ivyko stebuklas-trumpaplauke sukuose mane tiek atjaunino, tiek visa ligos nuovargi nuo veido panaikino, kad net dziaugiuosi, jog pradejo smukti, nes niekada nebuciau lietusi savo kasu, o ir vyras niekada nebutu leides to daryti, o dabar pats grozisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(furija04 @ 2011 12 18, 14:38)

Gydytoja sake is patirties, bet yra vienas bet-esu jauna ir plius moteris, o kiek gydytoja sake, tai si liga yra labai neiprasta tokio amziaus moteriai plius su tokiom mtz. O kokia Jusu vyrui diagnoze, kad negydo? Dekui labai uz palaikyma  4u.gif  visom keturiom kabinuosi, nes ir vaikai mazi ir pati jauciuosi, kad dar ne viska padariau, kad iseiciau  blush2.gif

wub.gif saunuole.
Ar galiu paklausti kodel tokioj velyvoj stadijoj aptikta liga? Ar nejautet jokiu simptomu? O gal kaip ir pas mus kol tyrimu issiprasai tai apsurdas,as va niekaip neprisiprasau kad istirtu galvos skausmus,is akies nustate migrena,galu gale dasibeldziau iki kraujo tyrimo,o atsakymas dingo blink.gif Mano drauge jau 2 metus vaiksto del skrandzio skausmu,tik vaistus israso ir tiek doh.gif
O mano vyrui adenoidine karcinoma plauciu ertmej,buvo susikaupe vandenys,isoperavo,isvale ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(furija04 @ 2011 12 18, 13:36)

... su mtz i kaulus(uodegikauli). ...

Sveika, ir noriu palinkėti tau stiprybės , ištvermės ir tikėjimo. Artėja kaip tik stebuklų metas. Svarbiausia "nesubyrėti" dvasioje.
Yra tokie vaistai nuo mts. kauliukuose - Zometa ir senesnės kartos Pamidronatas. Paklausk gydytojos - gal ir tau tiktų, gal pas jus jie kompensuojami, nes nepigūs.
Atsakyti
Furija04, ir aš ateinu apkabint virtualiai tavęs.
Atsakyti
QUOTE(Comet @ 2011 12 18, 15:49)
wub.gif saunuole.
Ar galiu paklausti kodel tokioj velyvoj stadijoj aptikta liga? Ar nejautet jokiu simptomu? O gal kaip ir pas mus kol tyrimu issiprasai tai apsurdas,as va niekaip neprisiprasau kad istirtu galvos skausmus,is akies nustate migrena,galu gale dasibeldziau iki kraujo tyrimo,o atsakymas dingo blink.gif Mano drauge jau 2 metus vaiksto del skrandzio skausmu,tik vaistus israso ir tiek doh.gif
O mano vyrui adenoidine karcinoma plauciu ertmej,buvo susikaupe vandenys,isoperavo,isvale ir viskas.

Realiai kaip ir nebuvo tu skausmu. Tiesiog pradejo po truputi mausti nugara, tai gp liepe daryti pratimukus, nes dirbu virtuvej ir tekdavo paklinoti svorius, o be to esu jauna moteris, tai nurase, kad yra uodegikaulio uzdegimas arba siaip dazna alia liga nuo neteisingo svorio pakelimo arba ilgo sedejimo, bet, kai po menesio uztirpo sedmenys, tada nusiunte emergency i ortopedic klinika, ten padare mri skana ir aptiko, kad kazkas negero, tada is karto dare biopsija, bet rado tik metastaze, tada dare ct skana, kad rasti pirmini, kuri ir rado skrandyje. Turejau siokiu tokiu bedu su juo nuo vaikystes, tad nekreipdavau demesio i paskaudenimus, nes jie nebuvo rimti, man ir dabar skauda skrandi tik, kai noriu valgyti.
O su Jusu vyru nesuprantu, kodel jie nieko daugiau nedaro g.gif as kaitaliojau gydytojus, kol susiradau tokius, kurie atitinka mano poziuri i gydyma, zinoma ne iki galo, bet cia labai daug sikniu, kuriuos net nesupranti uz ka laiko ligoninese. Ar senai jusu vyrui dare operacija?

QUOTE(rasų lanka @ 2011 12 18, 16:17)
Sveika, ir noriu palinkėti tau stiprybės , ištvermės ir tikėjimo. Artėja kaip tik stebuklų metas. Svarbiausia "nesubyrėti" dvasioje.
Yra tokie vaistai nuo mts. kauliukuose - Zometa ir senesnės kartos Pamidronatas. Paklausk gydytojos - gal ir tau tiktų, gal pas jus jie kompensuojami, nes nepigūs.

Dekui, visi mes laukiam to stebuklo, kad atrastu buda isgydyti arba bent jau, kad gydytojai pilnai ismoktu kontroliuoti sia liga, nes daugumos is jusu artimi gimines irgi kovoja su siuo nedraugu.

QUOTE(arune @ 2011 12 18, 17:07)
Furija04, ir aš ateinu apkabint virtualiai tavęs.

Dekui labai group.gif
Atsakyti