Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(Kudle @ 2011 12 09, 00:17)
LABAI ATSIPRASAU,  BET LABAI PRASAU PADEKIT  KOKIOM PRIEMONEM GALIMA PAKELTI HEMOGLOBINA GELEZIES PREPARATAI NELABAI VEIKSNUSLEIDZIAM I RAUMENI IR GERIAM TABLETES )  GAL KAS DAR KA ZINOT KA NORS LIAUDISKO ?

Raudonas vynas, granatu sultys ,dar gerai dilgeliu arbata .Bet gal geriau pasitart su gydytoju ,kad nepakenktu .
Atsakyti
aciu labai 4u.gif
Atsakyti
Sveikos visos, mano mamytei dabar taiko spindulini gydyma, siandien bus 15 kartas. Bet man taip neramu dabar, kai tik prasidejo spinduliavimas atsirado kazkoks kosulys ir jau gal kokia antra savaite nepraeina, valgyti nieko negali labai skauda gerkle, ka suvalgo, isvemia, jau prarado 5 kg. Nezinau ka daryti ir kaip padeti. Ar kam yra buve tokie salutiniai poveikiai nuo spiduliavimo? Gal kai pasibaigs spinduliavimas viskas praeis?
Nezinau, ar kiek pades nupirkome saltalankiu alieju, geria po sauksteli, gal ne taip skaudes gerkle... Nezinau ko dar galima butu pagelbeti...
Man i galva lenda visokios blogos mintys, gal plauciuose kaupiasi skysciai, o gal ten kokios metastazes jau atsirado. Ai net nezinau ka galvoti. verysad.gif Taip neramu sirdyje... dar mamai kas 3 savaites leidzia vaista Herceptina.

Linkiu visoms sveikatos!!!! 4u.gif

Atsakyti
sekmes!
Atsakyti
QUOTE(aniuciukas @ 2011 12 12, 11:07)
Sveikos visos, mano mamytei dabar taiko spindulini gydyma, siandien bus 15 kartas. Bet man taip neramu dabar, kai tik prasidejo spinduliavimas atsirado kazkoks kosulys

Švitinimas gali padeginti gleivinę. Todėl ir kosulys gali atsirasti. Pasikalbėkite su radiologu ar bent sesutėmis, kurios atlieka procedūras - jos žino visokių gudrybių. Kai man pradėjo atsirasti odos nudegimai, jos pirmiausiai pamatė ir davė tepalo.

Be šaltalankio aliejaus yra dar barsuko taukai. Pati naudojau jų kapsules chemoterapijos metu - mane būtent tada kamavo kosulys. Tik tepalų (manau, ir šaltalankio aliejaus) nepataria naudoti prieš pat procedūrą, nes dar labiau suminkštinam odą ir dar labiau nudeginam. Tepti ir gerti reiktų po.

Sėkmės visiems 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2011 12 14, 20:51)
Švitinimas gali padeginti gleivinę. Todėl ir kosulys gali atsirasti. Pasikalbėkite su radiologu ar bent sesutėmis, kurios atlieka procedūras - jos žino visokių gudrybių. Kai man pradėjo atsirasti odos nudegimai, jos pirmiausiai pamatė ir davė tepalo.

Be šaltalankio aliejaus yra dar barsuko taukai. Pati naudojau jų kapsules chemoterapijos metu - mane būtent tada kamavo kosulys. Tik tepalų (manau, ir šaltalankio aliejaus) nepataria naudoti prieš pat procedūrą, nes dar labiau suminkštinam odą ir dar labiau nudeginam. Tepti ir gerti reiktų po.

Sėkmės visiems  4u.gif  4u.gif

Man gerklei labai gerai šaltalankio aliejus, bet perku rusišką ir nerafinuotą ir turgelyje.Visai kita koncentracija.Gerklei užtenka kelių lašų.

Čia vienos mergaičių , nepamenu kieno papirtis.Geriau ir aš.
kad mieziu nuoviras labai pakelia leukocitus, 3-4 dienas pageriau,o jau iki 6 pakylo leukocitai (buvo 2,8) , o hemoglobinas isvis 149 .

Po visu svytinimu nukrito labai mano leukuocitai, tai ieskuojau receptu, kaip juos 1,5 stiklines nevalytu mieziu su 2 litrais vandens uzvirinti ir gerokai pavirinti. Per diena isgerti litra tokio nuoviro.

Be to geležies tabletes reikia gerti su C vitaminu.Tinka dilgėlės arbatos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo .GABIJA.: 15 gruodžio 2011 - 16:29
QUOTE(Teta @ 2011 12 14, 20:51)

Sėkmės visiems  4u.gif  4u.gif

Aciu uz atsakyma. 4u.gif Nupirkom mamai saltalankiu aliejaus, tai zako, kad siek tiek pagerejo ir kosulys kazkiek aprimo. Bet dar vis tiek koseja, na bet nors balsas jau pagerejo, o tai visai pasnibzdom kalbejo smile.gif

Linkiu visiem sveikatos smile.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(.GABIJA. @ 2011 12 15, 17:07)
Man gerklei labai gerai šaltalankio aliejus, bet perku rusišką ir nerafinuotą ir turgelyje.Visai kita koncentracija.Gerklei užtenka kelių lašų.

Čia vienos mergaičių , nepamenu kieno papirtis.Geriau ir aš.
kad mieziu nuoviras labai pakelia leukocitus, 3-4 dienas pageriau,o jau iki 6 pakylo leukocitai (buvo 2,8) , o hemoglobinas isvis 149  .

Po visu svytinimu nukrito labai mano leukuocitai, tai ieskuojau receptu, kaip juos 1,5 stiklines nevalytu mieziu su 2 litrais vandens uzvirinti ir gerokai pavirinti. Per diena isgerti litra tokio nuoviro.

Be to geležies tabletes reikia gerti su C vitaminu.Tinka dilgėlės arbatos.

Gabija, as net nezinojau, kad saltalankiu alieju parduoda turguje. Kazkaip niekad nepastebedavau, na bet kol nereikejo, tai gal del to ir nemaciau. Mes pirkom vaistineje, bet kainos doh.gif mazas buteliukas, lyg tai 50 ml apie 30 Lt.
Atsakyti
QUOTE(aniuciukas @ 2011 12 12, 11:07)
Sveikos visos, mano mamytei dabar taiko spindulini gydyma, siandien bus 15 kartas. Bet man taip neramu dabar, kai tik prasidejo spinduliavimas atsirado kazkoks kosulys ir jau gal kokia antra savaite nepraeina, valgyti nieko negali labai skauda gerkle, ka suvalgo, isvemia, jau prarado 5 kg. Nezinau ka daryti ir kaip padeti. Ar kam yra buve tokie salutiniai poveikiai nuo spiduliavimo? Gal kai pasibaigs spinduliavimas viskas praeis? 
Nezinau, ar kiek pades nupirkome saltalankiu alieju, geria po sauksteli, gal ne taip skaudes gerkle... Nezinau ko dar galima butu pagelbeti...
Man i galva lenda visokios blogos mintys, gal plauciuose kaupiasi skysciai, o gal ten kokios metastazes jau atsirado. Ai net nezinau ka galvoti.  verysad.gif Taip neramu sirdyje...  dar mamai kas 3 savaites leidzia vaista Herceptina.
Linkiu visoms sveikatos!!!!  4u.gif

laba,
jei spinduliai kažkiek liečia gerklę, daug krūtinės, plaučių sritį, tai normalu, kad pakimus, kad kosti. Man kosulys nestiprus laikėsi beveik metus po spindulių. Net viena pusė krūtinės buvo smarkiai patinus, pusė kalo, ties raktikauliu, bet viskas gerai, taip gali būti, su laiku atslūgsta.
Atsakyti
Mano giminaitė turėjo kažkada švitinimo pasekmes, tai buvau sukaupusi info. Gal padės ir Jums. Mes jai buvome nupirkę tuos brangius vaistus, kur kapsulėm, tai labai padėjo. Dar labai gerai padėjo kiaušinio baltymas, nes jai sudegino tiesiog pusę veido ir burnos. sėkmės
Pagalba burnai po chempterapijos

Įdedu merginų citatas iš ankstesnių forumų.
Yra toks Gelclair - koncentruotas burnos gelis, išopėjusiai burnai nuo chemoterapijos. Pagal aprašymą, jis uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant, sumažina uždegimą. Pati jo buvau nusipirkusi
Labas, Kadangi 2005 m. visa chemija buvo lydima didžiulio burnos gleivinės išopėjimo, dantenų paraudimo, ypač protinių dantų, vėliau dantenų nusileidimo ir dantų kaklelių atsidengimo žinau keletą būdų palengvinti ir pašalinti šią problemą.
1) Ligoninėje skiria 0,02% chlorheksidino tirpalą. Negalima jokių skaliklių turinčių etilo alkoholio, t. y. spirito. Šis tirpalas skalavimui naudojamas keletą 6–8 kartų per dieną, skalauti po valgio, išskalavus bent pusę valandos nieko negerti ir nevalgyti. Šiukštu nenuryti. Gaminamas Kauno universitetinės klinikos vaistinėje, Sukilėlių pr. 51. Man paskyrė spinduliavimo metu, šįmet, kai gulėjau taip pat. Sekti galiojimo laiką, galioja tik 1 mėn. tikrai efektyvus tirpalas.
2) Vartoti pailginto atpalaidavimo vitaminą C, tai reiškia, kad skrandyje vitaminas C išsiskiria per ilgesnį laiką 4–6 val. , pamažu ir pilniau įsisavinamas. Įprastinis vitaminas iškart patenka į kraują, perteklius pašalinamas per inkstus. Labai neblogas YourLife C 500 mg, natūralus vitaminas su erškėčių vaisiais. Vitaminas C nuo seno naudojams stomatitams ir burnos žaizdelėms gydyti.
3) Skalauti soda + valgomoji druska: 1arbat. š. sodos ir 1 arbat. š. valgomosios druskos 1 stiklinei virinto vandens. Kelis kart per dieną.
4 ) Skalauti ramunėlių arba medetkų arbatomis.
5) Labai tinka Sidabražolės šakniastiebiai, Švenčionėlių vaistinė, taip pat J. Balvočiūtės Sidabražolė. J. Balvočiūtės dvigubai brangesni, nes gražesnės šaknys ir, sakoma, iš ekologiškų augalų paruošti. Sidabražolė turi sutraukiamųjų savybių, tik šiek tiek ruduoja dantys (nudažo), po kiek laiko praeina. dėl sutraukiančių savybių praeina skausmas. Ąžuolo žievė per stipru ir dar labiau nurudina dantis.
6) Nuo dantų skausmo ir gėlimo labai padeda dantų jautrumą mažinanti pasta Sensodyne. (pabūsiu ir aš reklama). Tikrai liuks dalykas, naudoti minkštą Sensodyne Pronamel dantų šepetuką, man labai patinka. Kiti per aštrūs uždegimo apimtoms dantenoms. Susitvarkys kraujas, preis ir opos
vaikinai labai gyre geli Daktarin, daugeliui jis padejo atsikratyti burnos opu.
jau nebepadeda tik jei skauda kaulus naudos duoda nuima skausmus.
As geriu Essence of Yunzhi kapsules seniau geriau arkliskas dozes po 18 kapsuliu, dabar sumazinau iki 6 kapsuliu. Brangus labai, bet padeda . Aisku neisgydys, bet jauciuosi gerai ir chemoterapijos metu mazino salutinius poveikius, man tu poveikiu ir nebuvo

Beje, siandien sesute patare venas tepti HEPAROID LECIVA tepaliuku, kainuoja apie 7 Lt.
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2011 12 15, 21:38)
laba,
jei spinduliai kažkiek liečia gerklę, daug krūtinės, plaučių sritį, tai normalu, kad pakimus, kad kosti. Man kosulys nestiprus laikėsi beveik metus po spindulių. Net viena pusė krūtinės buvo smarkiai patinus, pusė kalo, ties raktikauliu, bet viskas gerai, taip gali būti, su laiku atslūgsta.

Aciu GREK, siek tiek nusiraminau 4u.gif pas mano mama auglys buvo aukstai, tai matyt spinduliai daugiausiai ir liecia gerkle, del to taip ir yra.

Atsakyti
Sveikos, niekad negalvojau, kad cia rasysiu, bet..... Pries 4 savaites uztikau guziuka kaireje kirksnyje. Nuejau pas ginekologe, viskas puikiai, padare pilna kraujo tyrima - irgi gerai, isskyrus tu Eo padidejima (kazkokie limfocitai, reaguojantys i alergija). Velgi , nete prisiskaiciau , panikos pilna, tevams sakyt nenoriu, vyras aiskina, kad nesamone ( man 29, beja). Uzsirasiau pas onkaloga, paciupino, parade echoskopija - padidejes limfmazgis, bet "nespecifinis", nz ka tai reiskia, bet man sake, kad ne onkologine liga. Tarp kitko, pries pora menesiu laaabai smarkiai kritau nuo laiptu, guzas siknos raumenyse iki siol... Tai bandau guostis tuo... Guziukas po biski lygtai dideja, na nera jis skaudus... Kur kreiptis??????? As turiu pusantru metu dukryte... baigiu isprotet...
Atsakyti
Sveikos.

Bandziau skaityti visas temas, bet neuztenka jegu. Buvau ir anksciau uzklydusi i jusu temele netycia, bet tada dar neturejau net minciu apie diagnoze:skrandzio vezys IVstadija su mtz i kaulus(uodegikauli). Siuo metu turiu chemija, penktadieni bus 3 ciklas. Vis bandau sau neleisti pratrukti, bet nera taip lengva, kai kudikelis laksto aplink, o tau dar tik 31 ir turetu buti gyvenimas pries akis, o gydytojai duoda tik 9men max.
Atsakyti