Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(Liudvika53 @ 2011 12 07, 16:34)
Bet kad čia ne senas žmogus ir ne seno kirpimo..Būtent,pyksta ant viso pasaulio ir kaltina kitus dėl ligos..būna atžagarus,piktas,pagiežingas ir kitus tik skaudina..taip atstumdamas artimuosius kurie nori padėti..

As Jums nepritariu.. Man skauda, as nuskriausta, as mirstu, as netenku plauku ir man sypsotis??????????????? Man buti gerai?!

Man nepatinka, akd Jus sakote, kad tokiu momentu zmogus "pagiezingas"...

Koks pagiezingas, kai susiduria su mirtim akis i aki??????????
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 12 07, 15:34)
Bet kad čia ne senas žmogus ir ne seno kirpimo..Būtent,pyksta ant viso pasaulio ir kaltina kitus dėl ligos..būna atžagarus,piktas,pagiežingas ir kitus tik skaudina..taip atstumdamas artimuosius kurie nori padėti..

man atrodo, kad cia skamba ir kitos puses emocija: po jusu pykciu, kad ligonis "atstumia" pagalba, gali slypeti neviltis, baime prarasti artima zmogu, bejegiskumas, kalte. nekaltinkite ligonio: pamastykite ir apie savo emocijas. kodel ligonio tariamas pasipriesinimas kelia jums toki pykti?

tas stadijas susidurus su liga, apie kurias raso Deganti, turi pereiti ne tik pats ligonis, bet ir jo artimieji. jei ligonis atsisako psichologo pagalbos, kodel jums nesikreipus psichologo pagalbos sau? psichologas padetu jums isisamoninti, kas vyksta su jumis, ir galbut, galetu patarti, kaip geriau butu elgtis su ligoniu, kaip priimti ligonio emocijas, kaip isreiksti savasias.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 12 08, 14:56)
jei ligonis atsisako psichologo pagalbos, kodel jums nesikreipus psichologo pagalbos sau?

Būtent! Gerai sako ragnez. Ne tik ligoniui reikia psicholohinės pagalbos, o visų pirmą artimiesiems. Ligoniui ir taip tūkstantį kartų sunkiau, jis negali pabėgti nuo savo bėdų. Artimųjų pareiga yra padėti kiek tik jėgos leidžia ir suprasti sergantį. Kad ir kaip sunku, bet jam sunkiau, ir tai ne jokios užgaidos ar kokie ožiai. Aplinkiniai turi taip pat išmokti gyventi kartu ir padėti sergančiam, jeigu savaime to neišeina reikia paglbos prašyti kad kas paaiškintų padėtų. Tam ir yra psichologai.
Tiesa psichologiniai metodai kartais irgi būna skaudūs, kad kartais norisi primušt aną. Bet kartais tokie būna reikalingi, kad žmogus kitas atsibustų, kad susiimtų, čia aš apie sveikuosius. Kad šypsotūsi kai reikia šypsotis, kad ramintų kai nereikia šypsotis. Kad tiesiog būtų šalia kai žmogui jūsų sunku. Nes jam yra sunku neįsivaizduojamai labaiu negu sveikam.
Dažnas sveikas šalia labai gaili savęs nes tikrai nelaimė atrodo didelė, visas gyvenimas aukštyn galva, visi planai, lūkesčiai, nupūsti kaip nebuvę. Viską reikia pakeisti savo gyvenimę, o jei dar prisiplanavę smarkiai ir viskas viskas griūva. Tai taip būna gaila visko ir savęs. Bet reik atsimint kad jau nebesi svarbiausias čia, tavo artimas žmogus serga ir jam yra blogai, jam skauda, o mano pareiga mylėti užjausti padėti kiek tik jėgos leidžia. Gal būt visą gyvenimą. Duok diev.
Atsakyti
O man kartais atrodo kad sirgti yra lengviau,nei slaugyti artima zmogu...

Yra visokiu zmoniu,taip pat ir serganciu ...

As daryciau viska ( ir dariau kai buvo gydymas) kad ko maziau skaudetu artimiesiems ir kad nebutu jiems tai nasta...
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 12 08, 16:26)
As daryciau viska ( ir dariau kai buvo gydymas) kad ko maziau skaudetu artimiesiems ir kad nebutu jiems tai nasta...

Žinokit, paradoksalu, bet asmeniškai man buvo labai baisu ir skaudu, kai mama sakydavo (arba išsiduodavo), jog jaučiasi esanti mums, sveikiesiems šeimos nariams, našta... : /
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 12 08, 19:35)
Žinokit, paradoksalu, bet asmeniškai man buvo labai baisu ir skaudu, kai mama sakydavo (arba išsiduodavo), jog jaučiasi esanti mums, sveikiesiems šeimos nariams, našta... : /

As niekada taip nesakiau artimiesiems,tik norejau kad ko maziau jiems butu rupesciu ir t.t. Uztenka kad jie vos ne metus priziurejo mano maza vaika,o zmonems amziuje tai tikrai nelengva.
O kai buvo jau kritiniu situaciju,aisku jie tai vienas,tai kitas buvo prie manes,nemanau ,kad buvo lengva matyti ta tikra prasme kosmara,ir kai niekom negali padeti ypatingai...aj,nenoriu vel prisiminti..
O vyresnioji tada gyveno su manim,ir prieme viska labai ramiai ir naturaliai,nors mate visko verysad.gif

as norejau pasakyti kad buna zmoniu su sunkiu charakteriu,egoistu ir t.t.,maciau ir ligoninese ivairiu situaciju,kartais tikrai gaila tu artimuju. Jeigu tu susirgai,tai nereiskia kad gali daryti ar sakyti ka nori,atseit as sunkiai sergu ir man viskas galima ir atleistina.
Atsakyti
Sveta, taigi taip, suprantama viskas ir žmogiška. Ir tos mintys apie naštą, matyt, neišvengiamos... Bet šeima juk tam ir yra, kad reikiamu momentu susitelktų ir būtų kaip kumštis. Tik gal ne visada iš karto taisyklingai tą kumštį suspausti pavyksta... : )
Atsakyti
Gero vakaro Jums)) turiu klausimėlį labiau patyrusiems ligoniams . Man pirmadienį trečias švytinimas (brachiterapija) , o aš , panašu , kad gripuoju . . . Gal žinot , ar mane galės švytinti ? Ačiu
Atsakyti
QUOTE(Gyvensim @ 2011 12 08, 22:07)
Gero vakaro Jums)) turiu klausimėlį labiau patyrusiems ligoniams . Man pirmadienį trečias švytinimas (brachiterapija) , o aš , panašu , kad gripuoju . . . Gal žinot , ar mane galės švytinti ? Ačiu

Jus kai atvyksite i svytinima tai pasakykite kokie niegalavimai,o jeigu toli vaziuoti tai gal paskambinkite g.gif

Jeigu nestipriai,sloga ar gerkle ir nera temperaturos,tai manau svytins,jeigu kas rimciau tai gal ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 08 gruodžio 2011 - 20:28
[quote=SVETA K.,2011 12 08, 16:26]
O man kartais atrodo kad sirgti yra lengviau,nei slaugyti artima zmogu...

As irgi taip jauciuosi...
Atsakyti
LABAI ATSIPRASAU, BET LABAI PRASAU PADEKIT KOKIOM PRIEMONEM GALIMA PAKELTI HEMOGLOBINA GELEZIES PREPARATAI NELABAI VEIKSNUSLEIDZIAM I RAUMENI IR GERIAM TABLETES ) GAL KAS DAR KA ZINOT KA NORS LIAUDISKO ?
Atsakyti
QUOTE(Kudle @ 2011 12 08, 23:17)
LABAI ATSIPRASAU,  BET LABAI PRASAU PADEKIT  KOKIOM PRIEMONEM GALIMA PAKELTI HEMOGLOBINA GELEZIES PREPARATAI NELABAI VEIKSNUSLEIDZIAM I RAUMENI IR GERIAM TABLETES )  GAL KAS DAR KA ZINOT KA NORS LIAUDISKO ?

jei hemoglobinas krites del chemoterapijos arba svitinimo - gelezies preparatai nepades, nes hemoglobino kritimo priezastis - ne gelezies trukumas. chemoterapija slopina kaulu ciulpu veikla - todel nebesigamina kraujo kuneliai ir "nusilpsta kraujas".
nezinau, ar tikslinga tokiais atvejais vartoti gelezi - ar cia jums gydytojai taip liepe?

liaudisku priemoniu siose temose buvo pamineta - gal tikrai kas nors turi po ranka, as greitai neatrasiu. g.gif
Atsakyti