Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(ragnez @ 2011 12 05, 13:06)
o kur nors tai dera?
zmogus taip pasielgia is nevilties - ir neretai, tai ne nors mirti, o siekis buti isgelbetam...
del psichologines pagalbos, manau, reikia kreiptis i savo gydanti gydytoja (tikriausiai tai gali padaryti ir artimieji). taciau, kiek pastebejau, ligoni palatoje aplanko ne psichologas, o psichiatras - ir paprastai tiesiog pasikalba ir skiria vaistu. bet gal ko nors nezinau.

nes tokiais atvejais paskiria antidepresantus, o ju gali paskirti tik psichiatras? berods.. juk zmogui buna didelis shokas.. mano mamai paskyre tokiu vaistu,n uo kuriu ja pykino.. nesupratom, kodel ja pykino-nustojo gerti ir nebepykino..
Papildyta:
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 12 05, 13:14)
Taip,niekur nedera..bet pasirinkti ligoninę kurioje tai yra teikiama pagalba tai iš vis žema..spjūvis į visus..

Po tokių poelgių jei laiku spėjama tai tik psichiatro ir reikia..
Esant reikalui ateina ir psichologai,bando prisibelsti iki vidaus,bet jeigu užsispyręs ligonis tai niekas jam nepadės jei jis pats to nenorės..

seno kirpimo zmones galvoja, akd psichologai tai isvis nesamone.. zmogus prie tos minties sunkiai pripranta ir naturlau, kad jsi tuo metu pyksta.. o labiausiai pyksta ant pasaulio, ant zmoniu, ant saves "kodel as?kodel man? ka as padariau? ka as dariau".. ir pan..
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2011 12 06, 17:10)
Mhm.
Panašiai Kauno Onkologinės ligoninės psichiatrė mamai pasakė: "Ko čia bliaunat? Nesuprantat, kad ir taip sunki našta artimiesiems esat??" Ir t.t., ir pnš.

Jetus, kaip baisu, kad taip "pastiprina"... Po tokiu konsultaciju ir uzsidaro zmones devyniais uzraktais, ir tada jau sakoma "oi, koks uzsidares", "nepriima pagalbos", bjaurus, ir t. t. Visame kame yra priezastys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 06 gruodžio 2011 - 19:30
QUOTE(arune @ 2011 12 06, 19:02)
Jetus, kaip baisu, kad taip "pastiprina"... Po tokiu konsultaciju ir uzsidaro zmones devyniais uzraktais, ir tada jau sakoma "uzsidares", "nepriima pagalbos", bjaurus, ir t. t. Visame kame yra priezastys...

Mielosios, esu cia naujoke, nesuprantu, kaip naudotis...Patarkite...Noriu pasidalinti sielvartu su netekusiomis Mamos...Pries menesi palaidojau savo Mamyte...
Atsakyti
QUOTE(beprasmybe @ 2011 12 06, 19:26)
Mielosios, esu cia naujoke, nesuprantu, kaip naudotis...Patarkite...Noriu pasidalinti sielvartu su netekusiomis Mamos...Pries menesi palaidojau savo Mamyte...

si tema -
http://www.supermama...;#entry51503132

Uzjauciu Tave 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 12 06, 20:54)

Aciu labai....
Atsakyti
Sveikos visos! 4u.gif as cia labai retai parasau, bet kiekviena diena seku sia ir kita temele.

Mano mamytei dabar prasidejo spinduliavimas ir jau islenda visokie salutiniai poveikiai. Balsas labai uzkimo, labai skauda gerkle, vos gali vandens nuryti. Merginos patarkit kaip pagelbeti mamai? Ankstesniose temose skaiciau, kad reikia valgyti tik trinta maista, kazkas dar rase apie saltalankiu alieju lygtais. Kokiu dar galima imtis priemoniu, kad butu lengviau pernesti ta spinduliavima...

Is anksto dekoju visiems uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
O kaip pakelti hemoglobina ?
Atsakyti
QUOTE(coliukexxx @ 2011 12 03, 18:17)
Anema, o kiek Jusu mamyte jau kovoja su sia liga? Kokio ilgio po chemo remisijos buvo?
P.s. sveikinu  4u.gif

tai cia kaip pasakyti, pirmoji remisija. buvo tik viena chemija. kova operacija. suzinojo, kad serga sausi ar kova.

kaip jusu mamai sekasi?
Papildyta:
QUOTE(sume @ 2011 12 04, 18:57)
prisidedu ir aš prie sveikinimų Anemai 4u.gif

aciu jums ir kitoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bbg23 @ 2011 12 06, 16:37)
seno kirpimo zmones galvoja, akd psichologai tai isvis nesamone.. zmogus prie tos minties sunkiai pripranta ir naturlau, kad jsi tuo metu pyksta.. o labiausiai pyksta ant pasaulio, ant zmoniu, ant saves "kodel as?kodel man? ka as padariau? ka as dariau".. ir pan..

Bet kad čia ne senas žmogus ir ne seno kirpimo..Būtent,pyksta ant viso pasaulio ir kaltina kitus dėl ligos..būna atžagarus,piktas,pagiežingas ir kitus tik skaudina..taip atstumdamas artimuosius kurie nori padėti..
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 12 07, 16:34)
Bet kad čia ne senas žmogus ir ne seno kirpimo..Būtent,pyksta ant viso pasaulio ir kaltina kitus dėl ligos..būna atžagarus,piktas,pagiežingas ir kitus tik skaudina..taip atstumdamas artimuosius kurie nori padėti..

Dabar tokia jo stadija, jei domėjotės, tai žinok, kad ligonis praeina stadijas nuo pykčio iki susitaikymo, na paieškokit yra ir internete daug medžiagos. Šiuo metu išgyvena normalią būsena tokioje situacijoje, reikia susitaikyti ir laukti, be to Jūs geriau pažįstat savo artimą, galbūt jam netinka psichologas, bet jis turi kitų autoritetų ir tas žmogus galėtų jam padėti, na tiesiog reikia ieškoti kito kelio. Kažkada man asmeniškai paskambino vienos merginos vyras, nes susidūrė su panašia situacija, ji nenorėjo gydytis, nenorėjo ir viskas, aš skambinau jai, kalbėjom ir galiausiai, kadangi ji vis atsakydavo tą patį, kad nenori, pasiūliau aplankyt vaikų onkologinį, juk ji ir kažkieno vaikas ir kažkam yra labai sunku, kad ji nenori gydytis, be to šiuo metu ji jau turi ne tik tėvus, bet ir vyrą, ir vaikų... gydymą ji tęsė ir paskui dar daug gydymų buvo, ir dar šiandien ji yra tarpe savo artimųjų.
Atsakyti
..Būtent,pyksta ant viso pasaulio ir kaltina kitus dėl ligos..būna atžagarus,piktas,pagiežingas ir kitus tik skaudina..taip atstumdamas artimuosius kurie nori padėti..

Liudvika, nuoskaudos jausmas yra dazniausias serganciojo samoneje, ir ta nuoskauda ir buna dazniausiai nukreipiama i save, i savo seima, likima... Tai gynybine reakcija... tarsi sakoma "kodel tau nera taip blogai kaip man?" Neskubekite teisti, pakeiskite poziuri - supraskit, kad pykstama ne ant jusu... Svarbiausia neatsakyti agresija i agresija... Islaukit... psichologine bukle kinta, keicia savo pavidalus. Paklauskit tiesiai savo ligonio, ko noretu, kokio elgesio tikisi is jusu. Nuo jusu daug priklauso, ligonis uzsidarys su savo liga i "vienute", ar ne. Svarbiausia kantrybe, ir supratimas, kad pyktis nukreiptas i liga, o ne i jus. Zinau, sunku.
Atsakyti

Gal tik artimiesiems taip atrodo, kad jie padeda. O ligonis tikisi kitokios pagalbos. Dvasinės, palaikymo, supratimo.

Aš irgi noriu padėti vienai nelaimingai moteriai, kurios dukra serga, ir kuri pati nesveikuoja, bet va...Nesiseka nors tu ką....Negirdi manęs, nesupranta....
Atsakyti