Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(ragnez @ 2011 12 05, 13:18)
va toks poziuris i zmogu man labai nepriimtinas.
ligonis - ne uzsispyres. jam tiesiog skauda. labai skauda. ir kuna, ir siela.

Sutinku. Kai "nedasibrauni" iki sielos - gal ne tas laikas ar dar ne laikas... Tiesiog tos dienos, to laiko busena... po kurios ateis kita, kai noresis kalbetis, noresis priimt pagalba.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 12 05, 12:18)
va toks poziuris i zmogu man labai nepriimtinas.
ligonis - ne uzsispyres. jam tiesiog skauda. labai skauda. ir kuna, ir siela.

Bet tai tam ir yra psichologai kad PADĖTŲ..jei negali pats susitvarkyti su savim,tam ir skiriami psichologai..kad išsišnekėtų,kad padėtų su savim susitarti..
O jeigu ligonis kategoriškai priešinasi ir nebendrauja su psichologais,tai vadinasi jis nenori tos pagalbos..
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 12 05, 12:23)
O jeigu ligonis kategoriškai priešinasi ir nebendrauja su psichologais,tai vadinasi jis nenori tos pagalbos..

arba psichologas nesugeba su tuo zmogumi uzmegzti kontakto 4u.gif

patikek manim, suzinoti diagnoze, isgyventi kruva neretai skausmingu ir zeminanciu tyrimu, apziuru, jokio privatumo - jausmas, kad esi ant stalo darinejamas mesos gabalas... suzalotas kunas, skausmas... nekalbant jau apie mirties baime... tai ne tie jausmai ir patirtys, kurios paskatina atsiverti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 05 gruodžio 2011 - 12:29
QUOTE(ragnez @ 2011 12 05, 12:27)
arba psichologas nesugeba su tuo zmogumi uzmegzti kontakto  4u.gif

patikek manim, suzinoti diagnoze, isgyventi kruva neretai skausmingu ir zeminanciu tyrimu, apziuru, jokio privatumo - jausmas, kad esi ant stalo darinejamas mesos gabalas... suzalotas kunas, skausmas... nekalbant jau apie mirties baime... tai ne tie jausmai ir patirtys, kurios paskatina atsiverti...

Na nedrįsčiau teigti kad blogi psichologai..trys skirtingi psichologai negali būti niekam tikę..

Tikiu ir žinau..
Bet,jeigu tu pasirenki gydymą,žinai kad reikės daug iškęsti,tai gal tada malonėk stengtis ištverti viską,o ne spjauti į viską,ai man sunku,baisu,skauda gal geriau negyvensiu ir nekentėsiu..
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 12 05, 12:38)
..
Bet,jeigu tu pasirenki gydymą,žinai kad reikės daug iškęsti,tai gal tada malonėk stengtis ištverti viską,o ne spjauti į viską,ai man sunku,baisu,skauda gal geriau negyvensiu ir nekentėsiu..

pamenu kai mama mano sužinojo kad serga,tai iš karto pasakė,nevažiuosiu nesigydisiu ir maždaug man dzin doh.gif tai aš ir sakau jai,nevažiuok nesigydik,bet kai bus blogai ir mūsų pagalbos neprašyk,nes jei tu nenori sau nė kiek padėti,kodėl turėtume mes doh.gif gal žiauriai pasakiau,bet važiavo gydėsi ir tris metus kovojo smile.gif
Atsakyti

tai tas pats kas gimdyvei per saremiu pika pasakyti "ar tu baigsi kriokti, norejai i lova gulti, malonek ir gimdyti".
Atsakyti
RAGNEZ,palaikau tavo nuomonę. drinks_cheers.gif

Nesmerkiu savižudžių. Ypač sunkių ligonių. Mes aplamai neturim teisės smerkti ar vertinti. Nežinia kaip patys dar pasielgtumėm. Į žmogaus sielą neįlysi.

Kuo ligonis sunkesnis, kuo liga užsitęsusi, kuo labiau išvargintas kūnas ir siela, tuo sunkiau iki jos dasibrauti tiem patiems psichologams ir visiems kitiems.

Nemanau, kad galima vertinti vienareikšmiškai. Mes visi skirtingi. Ir supratimai skirtingi....
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2011 12 05, 14:07)
RAGNEZ,palaikau tavo nuomonę. drinks_cheers.gif

Nesmerkiu savižudžių. Ypač sunkių ligonių.  Mes aplamai neturim teisės smerkti ar vertinti. Nežinia kaip patys dar pasielgtumėm. Į žmogaus sielą neįlysi.

Kuo ligonis sunkesnis, kuo liga užsitęsusi, kuo labiau išvargintas kūnas ir siela, tuo sunkiau iki jos dasibrauti tiem patiems psichologams ir visiems kitiems.

Nemanau, kad galima vertinti vienareikšmiškai. Mes visi skirtingi. Ir supratimai skirtingi....

Tiesa,neikas nežino,kaip pats pasielgtų šioje situacijoje 4u.gif
mano pačios brolis prieš tris mėn nusižudė verysad.gif ir sveikas buvo atrodo,ir nieko netrūko,bet...į žmogaus vidų neįlisi smile.gif
Atsakyti
Labas vakaras!
Gal kas gali rekomenduoti gera chemioterapeuta-onkologa? Mamai padaryta kruties operacija, chirurgas israse is ligonines ir sake registruotis pas chemioterapeuta. Labai laukiu atsakymo.
Atsakyti
mama prie xelodos (kuri, kaip jau rašiau anksčiau, pasirodo nebepadeda) dabar gauna irinotekaną (na gal nemaišau pavadinimo), lašino antrą kartą dar tik. Plaukučių beveik nebėra, o mamai tai nauja, kadangi nuo anų chemijų per tuos beveik metus neslinko. Streso buvo ir ašarų, nes mama nebuvo dėl to perspėta, bet jau susigyvenom su ta mintim. Duok Dieve, kad tik padėtų šita chemija. O sveikatos kaip nėra taip ir nebus turbūt daugiau, gal dėl mts plaučiuose dusina labai, o jau laiptais palipt išvis iššūkis ir širdis dar streikuoja, skrandis užspazmuoja karts nuo karto, o ypač kai vaistus leidžia, šįkart tai nebebuvo aišku ar pabaigs visą normą. Kartais pasireiškia kaip prieš infarktiniai simptomai, tai mane tikrai labai gąsdina, bet širdies lašiukai, validolis apramina lyg ir.
Tai taip ir gyvenam dabar, su liga, be jokio pailsėjimo ir su blogom žiniom.
Bet kažkaip vistiek viltis vėl atsirado ir tikiu, kad vaistai padės...
Atsakyti
QUOTE(Liudvika53 @ 2011 12 05, 12:23)
Bet tai tam ir yra psichologai kad PADĖTŲ..jei negali pats susitvarkyti su savim,tam ir skiriami psichologai..kad išsišnekėtų,kad padėtų su savim susitarti..

deja ,mes ne robotai , ne visad uztenka jegu noreti ar nenoreti tos pagalbos . .norams dar reikia tureti jegu , .o is kur ju imti , kai viduje viskas saukia is skausmo ?! As ne apie fizines kancias . . Vieni randa jegu , gal psichologas pasipainioja laiku . .kiti silpnesni , iseina . .nesmerkiu ju . . Sunkiau likti ir kovoti . . .o psichologai . .kaip ir medikai . . .ivairus . . .
Atsakyti
Bet,jeigu tu pasirenki gydymą,žinai kad reikės daug iškęsti,tai gal tada malonėk stengtis ištverti viską...

Mhm.
Panašiai Kauno Onkologinės ligoninės psichiatrė mamai pasakė: "Ko čia bliaunat? Nesuprantat, kad ir taip sunki našta artimiesiems esat??" Ir t.t., ir pnš.
Nėra abejonės, kad toks požiūris itin sustiptina norą sveikti ir dalintis išgyvenimais.
Atsakyti