Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

Kaip tik vakar paskelbta:

Perkančioji organizacija VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikos (124364561)
Pirkimo pavadinimas ir Nr. VšĮ Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Pozitronų emisijos tomografijos komplekso pastato projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros paslaugos
Pagrindinis BVPŽ kodas 71220000-6
Publikavimo data 2011-11-16
Skelbimai
2011-11-16 Skelbimas apie sutarties sudarymą

Viešieji pirkimai

Tik dabar pradeda ieškoti pastato projektuotojų.

Atsakyti
Kažkaip lėtai čia jie viską daro. Kai pačių tiesiogiai neliečia, tai ir kiti nerūpi.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 11 13, 22:32)
mano nuosirdus patarimas - susirasykite klausimus is anksto. ir palydekite ligoniuka i gydytojo kabineta - nes vis tik vezio diagnoze ismusa is veziu, is susijaudinimo galima pamirsti uzduoti svarbius klausimus ar nesuprasti atsakymu.

QUOTE(vi_ @ 2011 11 14, 09:50)
Šiaip jau, kai spinduliuotė/chemija yra taikomi prieš operaciją, prognozė yra geresnė nei netaikius.

Ačiū už palaikymą...
ragnez, nežinau ar teisingai elgiuosi, bet neskaitau kokie vaistai paskirti ligoniukui, tiesiog manau, kad net ir susrinkusi visą info apie vaistus niekaip negalėsiu įtakoti gydytojo sprendimo parinkti tą ar kitą gydymą, net ir manydama, kad tai nelabai efektyvu negalėsiu gydymo schemos pakeisti. Tiesiog norisi tikėti, kad bus padaryta geriausia kas gali būti padaryta...
Atsakyti
Ne apie gydymo pakeitimą rasau. Žinant, kokia gydymo schema paskirta, galima išsiaiškinti, kaip tas gydymas vyksta, kokie dazniausi šalutiniai poveikiai - ir, atitinkamai, kaip padeti su jais tvarkytis.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 11 18, 23:51)
Ne apie gydymo pakeitimą rasau. Žinant, kokia gydymo schema paskirta, galima išsiaiškinti, kaip tas gydymas vyksta, kokie dazniausi šalutiniai poveikiai - ir, atitinkamai, kaip padeti su jais tvarkytis.

Ačiū už kantrybę aiškinantis su manim...elgiuosi šiuo metu tiesiog kvailai...nors labai tikuosi, kad pajėgsiu susiimti.
O žmogučiui pradėtas gydymas. Po savaitės chemo/spindulinė terapijos jaučiasi lyg ir neblogai...
Atsakyti
Sveikatos ir ramybes visiems, kas turbut labai kartais sunku..
as pati kaip ant adatu, ryt operuoja II karta mano tete unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Yyy @ 2011 11 22, 16:58)
Sveikatos ir ramybes visiems, kas turbut labai kartais sunku..
as pati kaip ant adatu, ryt operuoja II karta mano tete  unsure.gif

tikiuosi operacija praėjo sklandžiai heart.gif
jeigu dar operuoja, tai manau, reikia džiaugtis ir tuo wink.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Rasiau cia pries gerus du menesius.
Rugsejo 12d. vakare mamai diagnozavo umia mieloblastine leukemija. Ta diena ji dar atidirbo darbe kaip niekur nieko...
Po pirmos chemijos remisijos nebuvo.
Antroji chemija buvo taikoma maksimali. Pradzioje nudziugino mus, kad remisija pasiekta, bet po savaites prasidejo komplikacijos ir paaiskejo, kad vis tik remisijos nera, vezines lasteles ir toliau sparciai dauginasi sad.gif

Siandien nuvykusi i ligonine nuejau pasikalbeti pas gydytoja. Kaip pradejau verkti jo kabinete, taip iki siol negaliu nusiraminti sad.gif Prognozes liudnos. Sansu jokiu. Gydymo nebera. Su palaikomosiomis lasinemis duoda menesi, be ju - pora savaiciu. Negaliu patiketi, kad kalba eina apie mano mama. Jai vos 54m, sedi lovoje, atrodo sveika moteris, net pajuokauja. Isejusi is gydytojo kabineto ilgai lukuriavau koridoriuje, bet nepavko nusiraminti ir mama viska suprato. Apie jai likusi laika net neuzsiminiau, bet vis tiek negaliu pakelti tos minties, negalejau net ziureti mamai i akis. Ploviau palatoje rankas, paziurejau i veidrodi ir susitiko musu zvilgsniai jame...asaru pilni zvilgsniai.

Nezinau kaip elgis. Gydytojas sake, kad jeigu norime, galime ja pasiimti namo. Bet ji visiskai priklausoma nuo lasiniu (lasina antibiotikus, kali, natri, magsni, krauja, ringeri ir nuo kandidozes vaistus). O siaip vaiksto dar pati (iki WC palatoje nueina), skaito knygas, kalbames, praktiskai nieko nevalgo, nes labai pykina nuo vaistu ir antibiotiku. Ir kas diena vis silpniau jauciasi.

Plysta sirdis, nezinau kaip elgis ir ka daryti...
Atsakyti
4u.gif
oi, Hereja, stiprybės jums console.gif tik nepraraskit vilties ir nepasiduokit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2011 11 23, 23:58)
4u.gif
oi, Hereja, stiprybės jums console.gif  tik nepraraskit vilties ir nepasiduokit  4u.gif

Ka tas reiskia? Ka reiktu daryt?
nebeisnesa man fantazija verysad.gif
Atsakyti
Ieškokit rupūžės, maudos, dar ko nors. Jei čia nėra vilčių, ieškokit ten, o gal padės, patemps ilgiau.
Atsakyti
Labas,

Visu pirma noriu tave apkabinti...

Mano mama mire 51 m.. Tai ka tu rashai, labai primena man mano situacija.. As su gydytoja kalbejau, tik jinai buvo tokia gnyda, kaip reta.. Ta diena, kai su atvazhaivom is antarishkes analizem, rpasedejom n laiko, nors mamai buvo labai sunku.. Tyrimai buvo blogi.. labai blogi.. Tada jinai pasake, kad reikia keisti gydyma ir pan.. Snekejo bileka.. Mama jai padave sokoladuka ir 50LT uz "skirta laika"... Na, tokia buvo mano mama...

Bet poto mama ishejo is kabineto ir likau tik as ir gydytoja ir jinai man rezhe tokiu tonu "as jus atsisakau gydyti, situacija beviltiska, kreipkties i seimos gydytoja"..
As ja tuo momentu norejau pasmaugti..

Po lygiai 4 dienu mama mire..

Ka, as tau noriu patarti.. Is asmenines patirties..

Visa savo laika skirk mamai, kiek tik gali.. Turi buti stipri ir prie jos negali verkti.. Tavo tikslas, kaip dukros pagerinti jos savijauta.. Kad jinai jaustusi mylima, rupesty, gerai.. Pabandyk paliesti mirties tema... Visa laika buk su ja.. Bendrauk, kalbek.. Jai dabar taves labai reikia.. As nzn, kaip jus snekat, ka jniai suvokia ir kaip suvokia savo situacijso tikrove.. Bet tokioj situacijoje reikia padaryti viska, akd zmogui butu gera..

QUOTE(hereja @ 2011 11 24, 00:48)
Sveikos 4u.gif

Rasiau cia pries gerus du menesius.
Rugsejo 12d. vakare mamai diagnozavo umia mieloblastine leukemija. Ta diena ji dar atidirbo darbe kaip niekur nieko...
Po pirmos chemijos remisijos nebuvo.
Antroji chemija buvo taikoma maksimali. Pradzioje nudziugino mus, kad remisija pasiekta, bet po savaites prasidejo komplikacijos ir paaiskejo, kad vis tik remisijos nera, vezines lasteles ir toliau sparciai dauginasi sad.gif

Siandien nuvykusi i ligonine nuejau pasikalbeti pas gydytoja. Kaip pradejau verkti jo kabinete, taip iki siol negaliu nusiraminti sad.gif Prognozes liudnos. Sansu jokiu. Gydymo nebera. Su palaikomosiomis lasinemis duoda menesi, be ju - pora savaiciu. Negaliu patiketi, kad kalba eina apie mano mama. Jai vos 54m, sedi lovoje, atrodo sveika moteris, net pajuokauja. Isejusi is gydytojo kabineto ilgai lukuriavau koridoriuje, bet nepavko nusiraminti ir mama viska suprato. Apie jai likusi laika net neuzsiminiau, bet vis tiek negaliu pakelti tos minties, negalejau net ziureti mamai i akis. Ploviau palatoje rankas, paziurejau i veidrodi ir susitiko musu zvilgsniai jame...asaru pilni zvilgsniai.
Nezinau kaip elgis. Gydytojas sake, kad jeigu norime, galime ja pasiimti namo. Bet ji visiskai priklausoma nuo lasiniu (lasina antibiotikus, kali, natri, magsni, krauja, ringeri ir nuo kandidozes vaistus). O siaip vaiksto dar pati (iki WC palatoje nueina), skaito knygas, kalbames, praktiskai nieko nevalgo, nes labai pykina nuo vaistu ir antibiotiku. Ir kas diena vis silpniau jauciasi.

Plysta sirdis, nezinau kaip elgis ir ka daryti...

Papildyta:
QUOTE(hereja @ 2011 11 24, 02:07)
Ka tas reiskia? Ka reiktu daryt?
nebeisnesa man fantazija verysad.gif

gerkit gyva vandeni... valgykit tik koses ant vandens...
sako, kad vezhi zhudo badavimas..
ikrai..
Atsakyti