Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(Yyy @ 2011 11 09, 13:21)
Sveikatos visiem sergantiems, ir artimiesiems  4u.gif
Mano tete irgi tebekovoja su IV galvos augliu.. metai beveik praejo po pirmos operacijos, atrodo, zidinys uzsikure kitoj vietoje ir ten bando augt  verysad.gif
Kaip sunku psichologiskai, as negaliu, matyt kas dedas ir girdet  verysad.gif

O kaip pats tete jauciasi? ar skausmai kankina? uzjauciu jus ir suprantu, nes pati tokioje pat situacijoje esu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 11 09, 16:51)
O kaip pats tete jauciasi? ar skausmai kankina? uzjauciu jus ir suprantu, nes pati tokioje pat situacijoje esu  verysad.gif

Mes nesakeme, kad ten ataugt bando kazkas.. Naudojam Transfer factoriaus papildus, kurie pagal mane labai padeda jam, tinka, ir atitolina blogybes kazkiek.
Navikas buvo uzspaudes kojos nerva, taip ir uztiko vezi. Po to ranka tos puses eme atiminet, reabilitavos ilgai,ciut geredavo, greiciau eme vaiksciot su lazdele,o dabar vel visaip, ryte nepakelia rankos, po to velciut geriau.. O skauda tai galva jam buna doh.gif O kas pas jus? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Art. @ 2011 11 09, 13:33)
Ar galite papasakot truputį plačiau apie tą genetinio tyrimo procedūrą. Ar reik gyd siuntimo, kiek kainuoja ir kaip greit atsakymas, ar didelės eilės, ir kokio pobūdžio tas atsakymas būn. Kieno kraują reikia duoti tyrimui?

Art, gal padėsiu atsakydama, kiek žinau aš. Aš šį tyrimą dariausi prieš kelis metus. Nemokamas buvo, tik reikėjo turėti siuntimą iš onko daktarės arba šeimos daktarės. Paima kraują iš venos, kad ištirt, ar nesate BCRA1 ar BCRA2 genų nešiotojas. Atsakymas už mėnesio buvo. Suderinti savo atvykimą reiktų tel.:

Registracija genetikų konsultacijai: (8-5)-2365 116 .
Dėl papildomos info galite skambinti mob.tel.: 8-682-52699 (Jūratė Kasnauskienė) ar 8-650-33182 (gyd.asistentas Ramūnas Janavičius).

Atvykstant gerai turėti Jūsų atveju - sirgusios mamos ligos išrašų kopijas.

______

Aš dar truputį pasidalinsiu info, gauta iš kitos jaunos moters, kurios mama išėjo 47 m. nuo krūties onko. Jai (dukrai) genetikai pasakė:
1. per visą likusį gyvenimą ne daugiau kaip 5 m. vartoti hormoninius kontraceptikus;
2.sportuoti'
3. visais įmanomais būdais tausoti nervus.
dar jai patarė ramiai gyventi iki 25m., paskui darytis kasmet išsamius tyrimus.

Gal samta daugiau parašys, ji neseniai buvo.
Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 09 lapkričio 2011 - 17:50
Aš dar truputį pasidalinsiu info, gauta iš kitos jaunos moters, kurios mama išėjo 47 m. nuo krūties onko. Jai (dukrai) genetikai pasakė:
1. per visą likusį gyvenimą ne daugiau kaip 5 m. vartoti hormoninius kontraceptikus;
2.sportuoti'
3. visais įmanomais būdais tausoti nervus.
dar jai patarė ramiai gyventi iki 25m., paskui darytis kasmet išsamius tyrimus.

Gal samta daugiau parašys, ji neseniai buvo.
Sėkmės Jums 4u.gif
[/quote]

Aciu, Arune, uz sita informacija. mirksiukas.gif tai pirma turetu issitirti mamyte ir jei ras ta gena, tada man tirtis del to geno? Teisingai supratau?
Man kita savaite sueina 25 metai, todel rimciau reikes pradeti dometis tyrimais...
Atsakyti
Pakvietimą genetikų konsultacijai gauni, jei liga nustatyta jauname amžiuje, ar jei yra pasikartojantys tos pačios srities onko atvejai per kelias kartas. Arba jei serga pirmos eilės giminės, pvz. mama, sesė, ypač jauname amžiuje. Aš gavau raštu pakvietimą, bet galima ir pačiam kreiptis, jei yra aukščiau minėti rizikos faktoriai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 09 lapkričio 2011 - 18:13
As irgi truputi pridesiu. Gali buti, kad neranda mutaciju pirmos eiles tyrimuose. Bet, jeigu yra keliose kartose tada reiketu kazkaip kalbint genetikus tirti tuos genus toliau. Tada dalina gena i atrodo 66 dalis ir tiria kiekviena dali atskirai. man taip rado mutacija. Atsakymo laukiau apie 6 men., nemokejau nieko. Siuntima gali israsyt ir pvz.gydanti ligonines daktare.
Sekmes jums.
Atsakyti
QUOTE(Art. @ 2011 11 09, 13:33)
Ar galite papasakot truputį plačiau apie tą genetinio tyrimo procedūrą. Ar reik gyd siuntimo, kiek kainuoja ir kaip greit atsakymas, ar didelės eilės, ir kokio pobūdžio tas atsakymas būn. Kieno kraują reikia duoti tyrimui?

Kiek zinau daromas jis nuo 18, o geriausiai sako nuo 21 metu 4u.gif Daugiau info http://www.onkogenetikas.lt/. Su seimos gydytoju siuntimu nemokamai jei patenki i rizikos grupe, ten pagal ligas 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(pelkių Monas @ 2011 11 09, 22:44)
As irgi truputi pridesiu. Gali buti, kad neranda mutaciju pirmos eiles tyrimuose. Bet, jeigu yra keliose kartose tada reiketu kazkaip kalbint genetikus tirti tuos genus toliau. Tada dalina gena i atrodo 66 dalis ir tiria kiekviena dali atskirai. man taip rado mutacija. Atsakymo laukiau apie 6 men., nemokejau nieko. Siuntima gali israsyt ir pvz.gydanti ligonines daktare.
Sekmes jums.

Ar senai tai buvo, nes man paaiskino , kad pilnai istyre ir 98%, kad nerado 4u.gif ir kad daugiau kol kas nera Lietuvoje galimybiu ka tirti doh.gif Mamos mama ,mire 1975 m. budama 48 nuo kaklelio vezio lygtais, jokiu dokumentu nera, tai gal ir kiausidziu vezys buvo doh.gif Del to ir noriu pinlai genetiskai issitirti, kad butu ramu del sesers ir musu mergaiciu smile.gif
Atsakyti
Dėl genetinių tyrimų mūsų atveju. Prieš du metus paemė kraujo mėginį genetiniam ištyrimui ir sakė ištirs ir po pusmečio gausime atsakymą. Tas tyrimas buvo Kauno universitetinėse klinikose. Kai paskambinau po pusmečio. pasirodė kad gentinių tyrimų laboratorija Kaune tik pradėta kurti ir pasirodo aš viškai neteisngai supratau gydytojos pateiktą informaciją... Kažkoks nesusipratimas gavosi. Aš supratau kad mėginį veš į Vokietiją, o gydytoja rašo daktarinę disertaciją ir jai reikia informacijos tam. O po pusmečio paskambinau ir man pasakė kad aš viską čia pats išsimislinau ir taip man niekas nesakė. Bišk buvau nustebęs, bet per tą laiką tiek visko nutiko kad karts nebesuprasdavai žmogus kur tikrovė o kur iliuzijų pasaulis.
Tik žinau kad kraujo mėginiai tam tyrimui buvo paimti ne tik iš mūsų, bet ir iš kitų moterų ir įdomu gal kas žino apie tą momentą.
Tad dabar nebeturime to kraujo iš kur paimti.
Tad kaip suprantu pačios mano dukros gali padaryti tuos tyrimus dėl šventos ramybės.
Nors kai kalbėjau su mūsų gydytoja tai jos nuomonė dėl tyrimo nebuvo tvirta.
Atsakyti
Samanta, nesibaiminkit taip. Net jeigu jus ir turit ta gena (neduok dieve, aisku), ka galit daryt? Stebet save, reguliariai tikrintis pas gyd. ir viskas... kaip bebutu gaila. Jokio gydymo dabar nera verysad.gif

Art, jusu dukros gali daryt tyrimus. Cia visai nesvarbu turejo mama mutavusi gena ar ne, nes tikimybe 50% ant 50% smile.gif Mano sunums irgi patare pasitikrint, bet trupiti veliau, nes jie dar labai mazi, sunku is venos krauja paimt.

Atsakyti
QUOTE(Samta0204 @ 2011 11 08, 21:08)
Saunu, kad viskas praeiti thumbup.gif As ta pati praejusi tik mano IIB stadija Her 3+++, Tai is pradziu gavau chemiaj,  hereptinas pradetas kartu su chemija, tuo tarpu daline operacija  su plastika, pasalinti tik 5 limfamzgiai, sanatorijus, 2 men. svytinimo ir kovo men. uzbaigtas heceptinas. ant galo jau pavargau ir silpnokai jausdavaus, jis turi salutini poveiki sirdelei, tai turi reguliariai siusti sirdies echoskopijai ax.gif as gerdavau kartas nuo karto Mildranate.  4u.gif  Siuo metu tikrinuos kas 3 menesius, kol kas ramu mirksiukas.gif  Vilniuje atlikau onko genetinius tyrimus ir nerado tu 2 genu pas mane, tai dabar ramiau del savo ir sesers dukrytes thumbup.gif

Sveikos, mane irgi sudomino tas genetinis tyrimas. Mano mamai pries 8 men. diagnuozavo III st. kruties vezi Her 3+++.
Samta, as tiesiog norejau pasiklausti, jeigu mama noretu issitirti del tu BRCA genu, tai jai reikia prasyti siuntimo pas savo seimos gydytoja?

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
taip, reikia is seimos gyd. siuntimo, arba is onkokogo arba is gydancio pvz. chirurgo.
Ar ir giminej yra daugiau serganciuju? Ar tik mama? jeigu tik ji, manau kad sunkiai jums darys tyrima. Sekmes.
Atsakyti
Labas viesiems ir visoms. 4u.gif
Kadangi yra aktualu prie onko ligelių mts. atsiradimai, šiuo atveju (galvos mts.), tai įdedu pagrindinius simptomus

Pirminių galvos ir metastazinių navikų simptomai.:

Simptomai labai panašūs. Dažniausi jų:

- Epilepsijos priepolis (jei žmogus anksčiau juo nesirgo) .
- Naujai prasidėjęs ar pakitęs, stiprėjantis, ypač rytinis ir naktinis galvos skausmas.
- Palaipsniui stiprėjantis ar dažnėjantis galvos skausmas.
- Nepaaiškinamas pykinimas ar vėmimas.
- Pakitusi rega:neaiškus matymas, dvejinimąsis, periferinio regos lauko iškritimas.
- Palaipsnis jutimų galūnėse netekimas ar palaipsniui atsirandantis galūnių paralyžius.
- Pusiausvyros sutrikimas.
- Kalbos sutrikimas.
- Seilėtekis.
- Raumenų silpnumas.
- Mieguistumas.
- Asmenybės ar elgesio pokyčiai.
- Psichikos sutrikimas
- Traukuliai, ypač jei asmuo jų nepatyrė, neserga epilepsija.
- Klausos problemos.
- Atminties sutrikimas, susilpnėjusi dėmesio koncentracija.
- Hormonų pusiausvyros sutrikimas.
- Veido ir kūno nutirpimas.

Gali dvejintis vaizdas ir būti šie simptomai ir dėl kitų priežasčių:
- amžiaus
- buvusios chemoterapijos
- kitų vaistų (pvz. Prednizelono)

Gal gali kažkas iš slaugančių mergaičių tuo pasidalinti, kaip jūsų artimiesiems pasireiškė galvos mts. Tai labai naudinga informacija tiems , kurie su tuo dar nėra susidūrę...

Visiems sveikatos, kantrybės ir gerų rezultatų. 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasų lanka: 10 lapkričio 2011 - 21:30