Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(Svetlana71 @ 2011 10 12, 21:31)
jau antra vasara leido chemijos, viena po kitos. praeitais metais galvojam kad viskas, neistvers, buvo labai silpna....bet poskui priprato prie chemijos, prie visko pripratom, kad gyveno su skousmu ir..plauciu vezys. kosulis naktimis , kaip ta kosuli nuramint?

O tai kiek tavo mamai isviso chemijos paskirta? pas ja stambialastelinis ar smulkialastelinis plauciu vezys?
Atsakyti
Ar kas nors vartojate "ibuprom" skausmo malsinimui?
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 10 14, 19:30)
Ar kas nors vartojate "ibuprom" skausmo malsinimui?

Žiūrint kokiam skausmui..
Atsakyti
QUOTE(Lamer @ 2011 10 14, 15:00)
Merginos, pasakykit, jau 7 menesiai esu po chemoterapijos, spindulinės terapijos  dabar  kas menesi leidžiuos zoladex ir man skauda abi krūtis, ar tai reiškia,kad atsinaujino vežys??

Reikia konsultuotis dėl to skausmo su savo onkologu. Tyrimus padarys. Nereikia pirma laiko nervintis.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2011 10 16, 20:15)
Reikia konsultuotis dėl to skausmo su savo onkologu. Tyrimus padarys. Nereikia pirma laiko nervintis.

Man greitai pusantrų metų po operacijos ir vis dar kur nors paskaudena. Kažkaip nepanikuoju, manau, po sunkesnės operacijos, chemijos ir švitinimo gali būti. Juk viskas buvo žalojama, o spindulių gauna ir aplinkiniai audiniai.

Bet čia tik mano nuomonė. Reikia stebėti, o juk teks apsilankyti pas onkologą, tai reikia viską ir pasiaiškinti.
Atsakyti
Sigute, kaip mama?

Kaip chemoterapija? Oi, nenukelkit, nenukelkit toli, bandykit kaip galima greičiau.
Atsakyti
labą vakarą heart.gif
mamai ranka kuo toliau tuo labiau skauda, o skausmas stiprus. Įšrašė tramadolio, taip pat toliau dar geria xelodą, švietė ranką, plaučius. Pasirodo, ranką skauda dėl ligos, toli nukeliavo jau jis... verysad.gif Dėl plaučių gal neišgirdau, o gal ir nesakė net nieko... švietė juos dėl to, kad kartais spaudžią krūtinės sritį (na ir šiaip suskaudena tai vienur tai kitur vis). Greičiausiai ir ten nieko gero verysad.gif sakė, jei rankelė nepraeis skaudėti, tuomet bandys švitinti.
kažkaip ne taip tas gydymas vyksta, ne to tikėjausi tikrai ne to... dar nei metų nėra nuo diagnozės išgirdimo, o visą tą laiką tik operacija ir pastoviai chemija. Pavargo mama jau nuo tų skausmų visokių nuo visko...
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 10 18, 20:12)
labą vakarą heart.gif
mamai ranka kuo toliau tuo labiau skauda, o skausmas stiprus. Įšrašė tramadolio, taip pat toliau dar geria xelodą, švietė ranką, plaučius. Pasirodo, ranką skauda dėl ligos, toli nukeliavo jau jis... verysad.gif Dėl plaučių gal neišgirdau, o gal ir nesakė net nieko... švietė juos dėl to, kad kartais spaudžią krūtinės sritį (na ir šiaip suskaudena tai vienur tai kitur vis). Greičiausiai ir ten nieko gero verysad.gif sakė, jei rankelė nepraeis skaudėti, tuomet bandys švitinti.
kažkaip ne taip tas gydymas vyksta, ne to tikėjausi tikrai ne to... dar nei metų nėra nuo diagnozės išgirdimo, o visą tą laiką tik operacija ir pastoviai chemija. Pavargo mama jau nuo tų skausmų visokių nuo visko...

console.gif

kaip uzjauciu
Atsakyti
QUOTE(Anema @ 2011 10 18, 20:27)
console.gif

kaip uzjauciu

ačiū heart.gif
Atsakyti
4u.gif

Sume, tik nenusimink console.gif nesudėkit ginklų- prašvis saulutė ir jūsų padangėje; mano vyro lyg panaši liga g.gif jis irgi atkentėjo nemenkai-per pusmetį trys operacijos verysad.gif na bet dabar jam geriau ax.gif manąjam tramadolis netiko, jis lipinosi matrifen lipdukus 100, bet gydytoja sakė, kad galima iki 150 lipinti, o kai neiškentėdavo skausmo, dar plius leisdavom dolobloką (jis nekompensuojamas, bet irgi su raudonu receptu, dėžutė apie 34 Lt) (spausti gali nuo "padidėjusių" kepenų, manąjam taip būna; iš pradžių ir mes galvodavom, kad plaučiai, nes dusindavo, bet, pasirodo, tas skausmas nuo kepenų )

Sveikatos ir stiprybės visoms 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wėtra: 18 spalio 2011 - 19:36
QUOTE(Wėtra @ 2011 10 18, 20:32)
4u.gif

Sume, tik nenusimink  console.gif  nesudėkit ginklų- prašvis saulutė ir jūsų padangėje;  mano vyro lyg panaši liga  g.gif  jis irgi atkentėjo nemenkai-per pusmetį trys operacijos  verysad.gif  na bet dabar jam geriau  ax.gif  manąjam tramadolis netiko, jis lipinosi matrifen lipdukus 100, bet gydytoja sakė, kad galima iki 150 lipinti, o kai neiškentėdavo skausmo, dar plius leisdavom dolobloką (jis nekompensuojamas, bet irgi su raudonu receptu, dėžutė apie 34 Lt) (spausti gali nuo "padidėjusių" kepenų, manąjam taip būna; iš pradžių ir mes galvodavom, kad plaučiai, nes dusindavo, bet, pasirodo, tas skausmas nuo kepenų )

Sveikatos ir stiprybės visoms  4u.gif

ačiū už palaikymą 4u.gif
mama tik grįžusi per pietus iš daktarės išgėrė iškart 2 tramadolio tabletytes, tai jai tokia palaima, kad nebespazmuoja ta ranka, o tik vos skaudena. Žiūrėsim kaip bus vėliau... o jis dar ir migdo turbūt kažkiek, nes mama apsnūdo iškart biggrin.gif
mamos tai taip nedusina, bet spaudžia krūtinės srity, aš maniau, kad čia širdis gal dėl to kalta, bet va taip ir neaišku dabar g.gif
na bandysiu bandysiu neprarasti to tikėjimo, tik šiandien šiek tiek sunkiau... po 3 savaičių bus pilvo echoskopija, tada bus aiškiau.
Atsakyti
sume heart.gif ,apkabinu...teisingai raso Wetra,nesudekit ginklu 4u.gif

tas tramadolis,aisku nieko gero,bet ka daryti unsure.gif mano mama ji vartoja + morfinas ir dar kartais pleistrai ir kitokios kombinacijos jau apie 10 metu verysad.gif (jai neonkologine liga),nieko geresnio gydytojai negali pasiulyti verysad.gif

Wetra ,susidomejau,del mamos,kas tas Deloblokas g.gif

P.S. pagalvojau apie tati ...ji daug man patare del skausmo vaistu...labai ilgai jau cia neraso...gal kas zino ar padare jai operacija? g.gif
Atsakyti