Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(nida44 @ 2011 10 04, 10:13)
Sigute, kai aš buvau nukalta po chemijos, gėriau vitaminą C, accerolą C amerikietišką, yra vaistinėse ir kitų. Šio vitamino reikėtų sustiprinti organizmui, jis ir apetitui padės, ir ant kojų statys.

Taip pat duokite to šaltalankio, jis irgi gerai.

Pažiūrėkite Jadvygos žoles, kažkokia arbata yra skatinti apetitui. 

Po operacijos man irgi nebuvo apetito. Nenorėjau valgyti ir tiek. Tuos vaistus nuo depresijos pažiūrėkite, kai kurie jų stipriai kala per kepenis, o jų prieš chemiją labai reikės. Sigute, neuždelskite chemijos, juk ten tuoj gali imti plisti,
reikia užbėgti už akių, kiek tik įmanoma.

Aciu uz patarimus. Bet kad paskyre tik po menesio chemijos konsultacija, tai net nezinau ka daryti. As isivaizduoju, kad menesis po svitinimo sustiprinimui organizmo.
Atsakyti
mamai spaudžia krūtinę, net nelabai nusako kurią vietą tiksliau, taip plačiai kaip suprantu tas skausmas nueina ir iki skrandžio g.gif čia buvo jau panašiai maždaug prieš savaitę, bet gydytojui matyt apie tai pamiršo pasakyti, va ir nuo vakar vėl tas spaudimas ar tai skausmas... baisu, gal čia širdutei jau visai kas negerai? Kaip manot jei rytoj nuvežčiau ją pas jos chemoterapeutę, gal kokių stiprinančių vaistų širdžiai išrašytų ar pasiųstų kur išsitirti g.gif g.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sume @ 2011 10 04, 14:39)
, Kaip manot jei rytoj nuvežčiau ją pas jos chemoterapeutę, gal kokių stiprinančių vaistų širdžiai išrašytų ar pasiųstų kur išsitirti g.gif  g.gif  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Pirmiau aš pasiskambinčiau, pasisakyčiau, kas neramina, o to po - žinoma, kad geriau nuvežt parodyti, nes namie tūnodamas su savo baimėm ir nerimais nieko nelaimėsi. Manoji daktarė visada sureaguoja, aš susakau visus savo nerimus, o ji atsirenka, kas ko vertas. Netylėkit, sume, yra problema - ir ją spręskit.
Atsakyti
sveiki, kokius vaistus vartojat skausmo malsinimui? mums paskyre tramadoli, bet netinka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 10 05, 17:16)
sveiki, kokius vaistus vartojat skausmo malsinimui? mums paskyre tramadoli, bet netinka  doh.gif

nežinau kas per skausmai, bet bandykit ketanovo gal
Atsakyti
QUOTE(Elijana @ 2011 10 05, 16:16)
sveiki, kokius vaistus vartojat skausmo malsinimui? mums paskyre tramadoli, bet netinka  doh.gif

Mano ligoniukui yra skirtas matrifen pleistras ir tramadol. Jeigu skausmas yra lokalizuotas ir susijes su kazkokiais spaudziamais nervais ar pan. (mano ligonio atveju, auglys spaudzia nerva)- dedam kompresus su liaudiskai uzpiltu auksiniu usu, padeda geriau nei bet kokie tepalai is vaistines.
Atsakyti
http://www.lrt.lt/ar...7121_1317712978

Nuostabios musu psichologes wub.gif ech,pasiseke vineciams smile.gif

P.S. zurekite 2 dali rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 10 07, 15:39)
http://www.lrt.lt/ar...7121_1317712978
Nuostabios musu psichologes wub.gif ech,pasiseke vineciams smile.gif

P.S. zurekite 2 dali rolleyes.gif

SVETA, aciu - thumbup.gif As kaip tik pas Egle grupeje buvau.

Mano atmintis labai slubuoja... As kas nors turite tokiu problemu??? PO gydymo 3.5 metu praejo, o paskutiniu metu ypatingai pablogejo... Nemalonu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2011 10 07, 21:48)
Mano atmintis labai slubuoja... As kas nors turite tokiu problemu??? PO gydymo 3.5 metu praejo, o paskutiniu metu ypatingai pablogejo... Nemalonu... doh.gif

Mano irgi verysad.gif po gydymo laaabai slubuoja...

is vieno straipsnio:"įdomu, kad viena iš veiksmingiausių medžiagų, dalyvaujančių pažintinių procesų mechanizme – moteriškas hormonas estrogenas. Atminčiai gerinti taikoma vadinamoji pakaitinė estrogenų terapija. Be estrogenų yra ir kitų hormonų, kurie smarkiai veikia atmintį. Pavyzdžiui, kortikosteroidai, kuriuos organizmas išskiria stresinėmis aplinkybėmis."

Gal cia tau nuo tamoksifeno g.gif

dar viena is naujesniu teoriju apie atminti... http://www.mokslon.l...streso-hormonus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 07 spalio 2011 - 23:08
Man ryškiai pradėjo blogėti buvusi puiki atmintis, kai prasidėjo chemoterapija. Manau, tai susiję, žinoma, prisidėjo ir stresas. Galva būdavo sunki, nuolat jausdabau, kad ją turiu - tokią nemalonią, jautrią, skausmingą, plaukiojančią kaip kokioje migloje. Šio mėnesio pabaigoje bus metai, kaip baigiau chemiją. Ir pastebiu - atmintis pagerėjo. Nėra tokia kaip buvo, bet yra geresnė, Mėgstu kryžiažodžius, bandau treniruoti atmintį, stengiuosi iš visų jėgų prisiminti pavardes, skaičius ir tikrai būna geriau, nors nėra taip kaip buvo.

Ir šiaip pastebiu - nors kiek įtempto protinio darbo ir galva suskausta, pavargsta, reikia poilsio.

kp.ru skaičiau apie streso požymius: miego sutrikimai (nemiga); nenoras eiti į lovą; užmigus pabundama po kelių valandų ir sunku vėl užmigti; atminties pablogėjimas; judesių automatizmas (kai viskas daroma tarsi mechaniškai, iš įpročio).
Atsakyti
vakar teko pabuvot pas tokia mociute kuri gydo su malda rolleyes.gif buvo keista,baugu,bet tai kiek pas ja buvo zmoniu ir atvaziavusiu is toli,manau,kad ji tikrai su Dievu kazkaip padeda bigsmile.gif zodziu isgirdau stai ka : plauciu vezi galima isgyditi stikline slieku uzpylus snapsu ir kasdiena geriant po kazkiek,neuzfiksavau normos doh.gif kraujo vezys gydomas maudos uzpylu,tarp kitko ji gavau ir as nuo skydliaukes gert rolleyes.gif ji nieko nemato,nesako nei ateities nei praeities,ji tik meldziasi ir glosto tave,jei reikia pataria kokiu zoliu reik.kazkaip jau vakar norejau pasidalint sita informacija su jumis,bet tik siandien prisedau prie pc ax.gif jei kuri susidomesit,galiu duoti ir jos kontaktus 4u.gif
Atsakyti
oi tu vargeli doh.gif Nu kas tam vargse slieke tokio stebuklingo yra...
Atsakyti