Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(sigutemama @ 2011 09 20, 11:31)
o ką dar patartumėte tam švitinimo palengvinimui? Skaičiau, kad negalima švitintos vietos plauti, šlapinti. Ar tiesa? Skaičiau, kad perštėti pradės, gali parausti. Gal dar turite kokių patarimų. Dar žinau, kad vaikams negalima būti prie ligonio, nes spinduliuoja.

nespinduliuoja niekas, plauti negalima jei yra pažymėta ta vieta, na pvz. man tarpuplautyje nupiešė kryžių ir jį dar su pleistrinėm juostelėm spec. aplipdė, kad nenumazgot, šiaip tuo metu auginau trejų dukrą ir nieks nedraudė su ja būt, peršti ne visiems, šalutinio poveikio pvz. man apart padidinto mieguistumo nebuvo, nors švytino labai arti gerklės, bet aš nieko nejaučiau, o kolegei tai net švytinant tą pačią vietą kaip mano nuslinko plaukai ties kaklu nugaroj, čia kaip kam, todėl nereikia nusiteikti blogiausiam, gal bus, o gal ir nieko nebus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2011 09 20, 13:14)
nespinduliuoja niekas, plauti negalima jei yra pažymėta ta vieta, na pvz. man tarpuplautyje nupiešė kryžių ir jį dar su pleistrinėm juostelėm spec. aplipdė, kad nenumazgot, šiaip tuo metu auginau trejų dukrą ir nieks nedraudė su ja būt, peršti ne visiems, šalutinio poveikio pvz. man apart padidinto mieguistumo nebuvo, nors švytino labai arti gerklės, bet aš nieko nejaučiau, o kolegei tai net švytinant tą pačią vietą kaip mano nuslinko plaukai ties kaklu nugaroj, čia kaip kam, todėl nereikia nusiteikti blogiausiam, gal bus, o gal ir nieko nebus  4u.gif

Ačiū. wub.gif Mamytei švitina galvą. Kaukę specialią uždeda. Tikriausiai ją deda visiems.
Atsakyti
hereja
kaip laikosi mama?
ačiū visiems už palaikymą 4u.gif
ateinu vis, bet nesinori rašyti...
šiaip viskas yra dar pakankamai gerai smile.gif wub.gif kaip pats galvosi taip ir bus. Jei leidžiu niūrioms mintims užvaldyti save, tai nieko gero ir nebūna, todėl vėl bandau, stengiuosi galvoti, apie bet ką tik ne apie blogiausią. Blogos mintys vejamos šalin kaip įmanoma...
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2011 09 20, 14:14)
nespinduliuoja niekas, plauti negalima jei yra pažymėta ta vieta, na pvz. man tarpuplautyje nupiešė kryžių ir jį dar su pleistrinėm juostelėm spec. aplipdė, kad nenumazgot

As ploviau rolleyes.gif nes man nupiese tarpuplautyje ir po pazastim kryzius,tai juk menesi nebuciau nesipraususi biggrin.gif bet kazkaip normaliai,nenusiplove,vis dapesdavo sesutes.

Vaikams tikrai galima buti salia,klausiau gydytojos radiologes.

Saltlankiu alejus gal labiau padeda kai svitina krutines,gerkles srityje.

Del konjako tai kaip atsake vienas gydytojas,jeigu norite maloniai praleisti laika-tai prasom,bet nesekim to su svitinimu biggrin.gif
Atsakyti
Man metai praėjo po švitinimo, bet dar nenusiplovė vienas taškas ant krūtinės. Ten kaip tatuiruotę padaro. Nežinau kada išsiplaus. Vaikams tikrai nekenkia, aiškinausi dėl savęs. Dėl šnapso, tai, sako, kareiviams Černobylyje duodavo, ko gero ne dėl linksmumo, bet ir dėl radiacijos. Duoda tepalo, daryto ligoninėje, patepti tą vietą, kurią švitiną, jei labai nudegina. Tik reikia paprašyti. Man jis geriausiai gelbėjo. Nes dar esu bandžiusi Spirig firmos su migdolais tepalą, tai ligoninės geresnis buvo.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 09 20, 12:39)
Taip, reikia maktelti prieš einant, bet ir šiaip jis labai gerai, galima vartoti 15 min, prieš valgį. Nusipirkit Maximoj linų sėklų aliejaus, irgi išgerkit po šaukštelį ar su maistu, jis išteps ir saugos stemplę ir skrandį.

Lašiniai - sūdyti, ne rūkyti. Rūkytus produktus užmiršti visam gyvenimui.

blink.gif o kodėl užmišti g.gif tikrai labai įdomu.
apie švitinimą aš nieko nei bumbum, bet onko ligoniukams, gaunantiems chemijos, labai gerai juodųjų dilgėlių aliejus...
Atsakyti
Aciu labai visoms uz patarimus. wub.gif
o tie taskeliai tokia miniatiuriniai pas mamyte. Raudoni. Ar taip?
Atsakyti
Sveikos,

Sigutemama, stiprybes r sveikatos tavo mamytei 4u.gif
Ir visiems kitiems ligoniukams begalines sveikatos 4u.gif 4u.gif 4u.gif

QUOTE(saulėlydis* @ 2011 09 19, 15:53)
Labas, na nebeįlendu aš čia beveik  cool.gif Sveta per kitur mane susirado.
Hereja, mano vyrui buvo ūmi limfoblastinė leukemija. Diagnozuota 2008 metų rudenį. Jam tada buvo 38 metai. Šiuo metu remisija. Gydėsi Vilniuje, Santariškių hematologiniam skyriuje. KČ transplantuoti nereikėjo. Jei kas domina, klausk  mirksiukas.gif

Aciu, kad cia grizai. Klausti kazko konkretaus siuo metu net neturiu... esu gal issisemus, gal pavargus... Tiesiog priimu visokius patarimus ir juos vertinu 4u.gif

Ai, tiesa, gi kai gimines suzinojo apie mamos liga, tai skambina vis ir kiekvienas vis ka nors siulo, vis koki rezepta ar koki "visu galu gydytoja", dar daug kas su visokiais papildais ir ale vaistais nuo vezio man kaisioja lankstinukus, internetinius adresus.
Is tikro esu pasimetusi. Nezinau, verta prasideti su ta netradicine medicina ar ne? Juk cia ne persalimas, o sunkiausia kraujo vezio forma doh.gif Be to ir nemazus pinigus tos vioskios sultytes, ekstraktai kainuoja doh.gif

QUOTE(sume @ 2011 09 20, 15:06)
hereja
kaip laikosi mama?

Aciu uz rupesti wub.gif

Mama kas diena vis silpnesne, jau tik guli. Liko 1.5 paros iki sio kurso chemijos pabaigos. Bet jau Dieve Dieve, graudu ziureti, nesu niekada tokios mamos maciusi. Mama savo busena ivardija kaip klaikiausias pagirias cool.gif lotuliukas.gif Kiekviena ryta skambinu jai su baime, nes bijau isgirsti ta prislopinta balsa, kad blogai jai ir t.t.. Sako, kad dar vieno tokio chemijos kurso nebeistvers...o jis numatytas po poros dienu pertraukos sad.gif Beje, pas ja nebelike sveiku venu, nera kur durt, is kur krauja imt. Idurus is karto plysta venos, nes tas Cytosaras jas "sueda" doh.gif Jau kalba seseles, kad statys i centrine vena ilgailaiki kateteri, bet tai tuo paciu ir didelis infekcijos saltinis bus doh.gif
Kalbejau vakar su gydytoja, tai anot jos viskas eina "pagal plana", kraujo rodikliai jau nusede, mama "tusteja", leukocitu is 64 tukst belike tik 600.

Apie saltalanki maciau raset, tai ir mamai sake skalauti burna su juo, nes jau atsiradineja zaizdeliu burnoj, pakraujuoja is nosies, sasiukai kazkokie. Tas saltalankis turetu padeti gyti gleivines opelems unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(hereja @ 2011 09 20, 23:02)
Ai, tiesa, gi kai gimines suzinojo apie mamos liga, tai skambina vis ir kiekvienas vis ka nors siulo, vis koki rezepta ar koki "visu galu gydytoja", dar daug kas su visokiais papildais ir ale vaistais nuo vezio man  kaisioja lankstinukus, internetinius adresus.
Is tikro esu pasimetusi. Nezinau, verta prasideti su ta netradicine medicina ar ne? Juk cia ne persalimas, o sunkiausia kraujo vezio forma doh.gif Be to ir nemazus pinigus tos vioskios sultytes, ekstraktai kainuoja doh.gif

Tikrai neverta,ypac kai viksta gydymas 4u.gif

jeigu yra "kraujinga sloga" kazkiek padeda tepalas nisita , http://www.vaistai.l...epalas-20g.html

Nuo chemijos issauseja gleivine,man buvo problema ir su intimi higiena,jeigu bus-tai labiausiai padeda Vagisan prausiklis .

Kai yra burnos isopejimas kiekvienam skirtingai padeda,ir saltlankiu alejus,ir Gelclair (brangus),daktarin tepalas,skalavimas ramuneliu.

Mama jusu labai tiksliai apibudino savo busena kaip "klaikiausias pagirias" drinks_cheers.gif
Jeigu gydytoja sako kad viskas pagal plana,taip ir yra.

Del to kateterio tai jo,tikrai infekciju saltinis gali buti,mano draugei du kartus po transplantcijos buvo sepsis tik del ilgalaikio kateterio,bet jeigu blogos vienos kitos iseites nera.Nezinau,kaip del Porto issiuvimo g.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 09 20, 23:59)
Nezinau,kaip del Porto issiuvimo g.gif

Greičiausiai, ligoniukui esant tokios būklės, porto nė nesiimtų implantuoti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2011 09 15, 16:33)
Dar paklausk apie kaulu ciulpu transplantacija,ja tik Vilniuje daro,bet greiciausiai gydytojas pats paaiskins.Musu pirmininke,Dalia jau 13 metu po transpl.,jai irgi buvo umi leukemija,tik bijau dabar sumeluoti ,ar mieloblastine g.gif Zinoma ji buvo jaunesne,bet ir medicina per 13 metu zenge didziuli zingsni i preki.Tai manau tikrai ne beviltiska jusu padetis 4u.gif

hereja ,va,radau straipsni,Daliai buvo butent umi mieloblastine leukemija

http://gyvenimas.del...a.d?id=46787753

paskatyk butinai,gali ir mamai duoti paskaityti 4u.gif

truputi pacituosiu :Ligoniui labai svarbu žinoti, kad jis ne vienas, svarbu girdėti sėkmės istorijas, gauti atsakymus į visus savo klausimus. Todėl ir aš pati šią istoriją, kurią pasakoju Jums, vis pasakosiu ir pasakosiu tol, kol kažkam tai suteiks viltį.

Pagrindinis dalykas, žinia, kurią kalbėdami mes, visi pasveikusieji, turime pasakyti sergantiesiems dabar, – rūpinkitės savimi, gydykitės atsakingai ir nepraraskite vilties, nes vėžys, kad ir koks jis būtų, – ne nuosprendis, o diagnozė. Išgirdę diagnozę klauskite, ieškokite, rūpinkitės savimi, o mes kaip galėdami Jums padėsime. Nes mes – vieno kraujo!

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 22 rugsėjo 2011 - 23:27
Sveikateles visoms ir stiprybes 4u.gif
Nezinau,ar kas pamenu mane,trumpai cia buvau,man rado krutyse augliuku,operavo,net negaliu patiketi,kad greitai bus metai praeje,laukia patirkinimas,ar nera pokyciu,su baime lauksiu vizito pas gydytoja...
Vis paskaitau,kaip jums sekasi,kaip kovojate,negali zinoti,kada pati kazka panasaus isgyvensi....
Atsakyti