QUOTE(nida44 @ 2011 09 14, 10:58)
Ponas Oželi,
jūs renkate ne J.Ruolios straipsnius, o jo interviu. Tai, ką primala į tą temą atsitiktinai įmesti reporterėliai. Žinoma, tai nėra nepavojinga, juk kalbama apie sveikatą ir dar kokią svarbią jos sritį ir taip yra painiojmai žmonės. Aš ir pati esu pastebėjusi Ruolios interviu prieštaravimų, kurie, kaip supratau, atsirado dėl reporterio nemokšiškumo. Aš su juo bendravau du kartus ir jis man paliko išmanančio žmogaus įspūdį. Nesu naivi mergaitė ir kai ką atskiriu. Aš ne visomis jo rekomendacijomis remiuosi, laikas bėga ir po įvairių mokslinių tyrimų teorijose atsiranda tam tikrų korekcijų, kai kas visai paneigiama.
Sakykime, nevartoju jo rekomenduojamų A ir E vitaminų, nes, kaip teigia vienas naujesnių Amerikoje atliktų tyrimų, jie gali net paskatinti atsinaujinimą. Kaip ir anksčiau išgirtasis selenas. Todėl net susidėliojus tam tikrus dalykus, reikėtų sekti naujausią medžiagą, kurios daug galima rasti Amerikos nacionalinio vėžio instituto tinklalapyje. Bet tam tikrą savo sistemą privalu turėti. Tai net padeda gyventi, nes atsiranda tam tikri svarbūs gyvenimo ritualai, kurie net psichologiškai padeda.
Nors esate minties galiūnas ir artimas elitui žmogus, tačiau ne demokratijos tėvas, tikrai ne. Sakysite, medicinoje negali būti demokratijos? Gal ir taip.
Visų pirma, aš iš vis nerenku jokių straipsnių ar interviu. O ką davė bičiulis, tą ir įdėjau. Kita vertus, jam ką tik paskambinau ir sakau, ei, biče, ko tu ten interviu dedi, o ne straipsnius ir papasakojau, ką parašė nida44. Tai atsakymas buvo toks - o ką, Ruolia straipsnius rašo? Nežinojau, sako. Prašė nuorodų į straipsnius arba mokslinių žurnalų pavadinimų ir datų, kada jie buvo išspausdinti.
Tai jei nesunku, gerb. nida44, įmeskit tas nuorodas, a? Apsišviesim visi.
O kita vertus, jau čia aš mąstau, man keista, kad Jūs taip geranoriškai toleruojate nusišnekėjimus. Aš asmeniškai nesuprasčiau, pagal kokius kriterijus naudotis jo patarimais - mauda nuodas ir imuninės sistemos gadintojas ar vėžiui nedraugiška priemonė. Taip juk parašyta.
O apie A ar E vitaminus ar seleną tai čia kalba, kas netingi. Reikia kokiam nors universitetui straipsnį parašyti, tai ir primeta bet ko. Su tuo niekada nesutiksiu.
Mano kaime yra biblioteka, kuri už Sorošo pinigus gavo daug kompiuterių ir prieigų prie medicinos bazių. Mano mėgstamiausia yra Science Direct - pačių pačiausių prestižiškiausių žurnalų pilnateksčiai straipsniai.
Tai va, ką radau per kelias minutes specialiai nulėkęs dėl Jūsų (tik išvadas pateikiu):
Activity of selenium on cell proliferation, cytotoxicity, and apoptosis and on the
expression of CASP9, BCL-XL and APC in intestinal adenocarcinoma cells
These results show that selenium increases apoptosis,
especially when it is associated with a damage-inducing agent. Also, selenium has an important role in the expression of the APC gene, which is related to cell cycle regulation.
© 2011 Elsevier B.V. All rights reserved.
Article history:
Received 12 April 2011
Received in revised form 25 June 2011
Accepted 29 June 2011
Available online 7 July 2011
The suppression of prostate LNCaP cancer cells growth by Selenium nanoparticles
through Akt/Mdm2/AR controlled apoptosis
We suggest Selenium nanoparticles suppress prostate cancer cells growth by disrupting androgen receptor, implicating a potential application in cancer treatment.
2011 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Article history:
Received 30 March 2011
Accepted 10 May 2011
Available online 2 June 2011
The reversal of cisplatin-induced nephrotoxicity by selenium nanoparticles
functionalized with 11-mercapto-1-undecanol by inhibition of ROS-mediated
apoptosis
Moreover, Se@MUN significantly prevented the cisplatin-induced overproduction of intracellular ROS. Our findings suggest that Se@MUN is a promising selenium species with potential application in prevention of cisplatininduced renal injury.
2011 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Article history:
Received 2 July 2011
Accepted 3 August 2011
Available online xxx
Paskutinis straipsnis dar net neišpausdintas, bet priimtas spaudai. Tai pati naujausia informacija!!!
Beje, apie demokratijos tėvą nesupratau nė velnio. Per sunkus man tas terminas. Bet kokiu atveju, demokratija yra tik politinis terminas, kuris kitame kontekste net neturėtų būti vartojamas.
P.S. Ką tik paskambino bičiulis ir pakalbėjome apie straipsnius aukščiau minimus. Tai jis pasakė, kad kai Elsevier leidykla išspausdins Ruolios straipsnius apie maudą, tada jis nustos rinkti jo interviu, o rinks tik straipsnius