Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

QUOTE(A. Oželis @ 2011 09 13, 17:09)
Bet kai kalba eina apie fundamentalius dalykus, nuomonių skirtumų negali būti, nes to negali būti. Aš sakau, kad rytoj tekės saulė. Negi galima tuo klausimu turėti skirtingą nuomonę?

Kažkada, kad rytais pateka saulė buvo priimama kaip fundamentalus dalykas, o sykį vienas atsistojo ir iškėlė mintį, kad niekur ta saulė neteka, tai žemė apie saulę sukasi smile.gif
Net atrodo neginčyjamos aksiomos laikas nuo laiko yra paneigiamos, tad taip, dėl vėžio gydymo galima turėti nuomonę, kai kurios nuomonės yra moksliniais tyrimais pagrįstos stipriau, kai kurios - silpniau, bet aš bent nedrįsčiau kategoriškai sakyti, kad ir tų pačių sulčių gėrimu dideliais kiekiais garantuotai, 100% nepamaitinsi naviko.

O dėl tos diferenciacijos... Tai tik terminai, ir painiava ko gero labiausiai kyla todėl, kad žmonės iki galo nesupranta paties žodžio prasmės.
Atsakyti
QUOTE(sigutemama @ 2011 09 13, 10:24)
Aciu visoms uz patarimus. Jau susirinkau nemazai J. Ruolios staipsniu. Susisegsiu i segtuva ir tikrai pradžiai užteks. Pas jį supratau, kad galima registruotis. Dar karta aciu visoms wub.gif

Ši informacija skirta ir forumietei nida44. Tai va, mano geras bičiulis paskolino kelis sakinius iš jo spaudai paruošto straipsnio. Cituoju:

"Bet kituose čia paminėtuose šaltiniuose išsakyta informacija bei išdėstyti faktai nėra paremti jokiais moksliniais šaltiniais, o kai kuriais atvejais yra ne tik prieštaringi, bet ir prieštaraujantys vienas kitam, t. y. vienose publikacijose teiginiai apie tą patį augalą yra visiškai priešingi, nei kitose. Pavyzdžiui, konferencijų metu dėstoma, kad „ligoniams, kuriems yra pašalinti blogai diferencijuoti piktybiniai (G3, G4) navikai ar išplitę gerai ir blogai diferencijuoti piktybiniai navikai, sarkomos, kraujo limfos vėžiai, po radikalios spindulinės ir chemoterapijos reikėtų skirti vaistažoles su alkaloidais <…>“ [67, 68] ir viena iš vaistažolių nurodoma dėmėtoji mauda (Conium maculatum L.). Arba teigiama, kad „Mokslo įrodyta, kad nepalankias vėžinėms ląstelėms augimo sąlygas sukuria <…> dėmėtosios maudos veikliųjų medžiagų visuma.“ [63] Tuo tarpu kituose šaltiniuose [suprask, Ruolios straipsniuose - Oželis] teigiama: „<…> onkologinių ligonių pačių pasigamintuose <…> dėmėtosios maudos <…> preparatuose esančios nuodingos medžiagos žmogaus organizmui padaro daug nepataisomos žalos – sumažina imunitetą ir priešvėžinę saugą.“ [64, 28] Iš pastarojo teiginio visiškai neįmanoma suprasti, ar „preparatuose esančios nuodingos medžiagos žmogaus organizmui padaro daug nepataisomos žalos“ dėl to, kad jos yra nuodingos, ar dėl to, kad tai yra „onkologinių ligonių pačių pasigaminti“ preparatai. Kategoriškai neigiama Ruolios nuomonė apie maudos preparatų vartojimą buvo išsakyta televizijos laidoje „Henrikas Vaitiekūnas. Būna ir geriau“ (LTV, 2007 12 16). Atkreiptinas dėmesys į faktą, kad Lietuvoje oficialiai nėra gaminamas joks dėmėtosios maudos fitoterapinis preparatas."
Skliausteliuose esantys skaičiai rodo bičiulio sudarytą bibliografiją. Jei kopijuojate Ruolios sraipsnius ir segate į segtuvą (tegu ir į virtualų kompiuterinį), juose rasite tą, ką aptaria bičiulis. Tik kažkaip ten makalynė gaunasi, kiek akį užmečiau. Nesirengiu tų straipsnių analizuoti, tad palieku spręsti jums. Bet bet kokiu atveju Jūs tikrai rasite vienas kitam prieštaraujančias mintis ar faktus. Gal taip turi būti tiesiog?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 09 13, 17:38)
.........Ruolia nesako, kad derėtų jų visai negerti, jis tik rekomenduoja jas dozuoti, nes jo sistema paremta principu: reikia maitintis taip, kad TAS badautų, bet žmogus gautų tai, ko reikia organizmui.

Bendrinis pavadinimas Ruolia, be jokios inicialinės pirmosios raidės, kuri atspindėtų bent iš dalies vardą, man labai primena aklą sekimą to, kas sugeba įtaigiau kalbėti.

O tas anas, kaip ten jis... Niekaip nesuprantu būdama su dvylikos klasių išprusimu, kaip Tas atskiria, kad čia yra litras sulčių, ir kaip tik jam prasideda puota, o kur yra penki saldiniai obuoliai, suvalgyti vienu ypu, bet skirti ne jam, o Žmogui.
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2011 09 13, 14:08)
taip vadina draugė,na tikliau jos anyta taip pavadino savo sūnų,tai perrašiau per daug negalvodama.

Nu tikrai vadina negraziai unsure.gif

Tegul drauge paskaito ir cia dar ,ten irgi gali uzduoti klausimu http://www.kraujas.lt/?lt/forum
o kokia butent jam limfoma? kokia stadija? apie Vilniaus hematologus girdejau tik gerus atsilepimus,tikrai pasaulinio lygio gydymas ten.

romantike ,tai norma juk ne vienas skaicius,o "nuo..iki",mano kepenys ,pvz.siek tiek daugiau buna uz norma po gydymo,tai kiek klausiau,gydytoja sako viskas gerai ir tikrai nekreipk demesio.
Del tevo juk tik itaria dar,gal ir nieko blogo,o siap kiek zinau melanoma labai pykta,o kiti buna su labai gera prognoze,mano pazistamai isoperavo,ir jokio gydymo,tik tikrintis kas pusmeti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2011 09 13, 10:51)
A. Oželio norėčiau paklausti , kokia jo nuomonė apie Transfer Faktorius: http://www.4-life.lt/

Laikas nuo laiko vis pakalbam apie juos. Norėčiau sužinot jūsų nuomonę.

Pažįstu moterį. 2006 m.jai diagnozavo krūties onko 3B. Chemijos/operacijos atsisakė. Pradėjo naudot Transferfaktorius. 2007 pagimdė kūdikį. Po trijų metų šių papildų vartojimo auglys iš pradinių 10 cm. susitraukė iki 4 cm. Kai "įsikapsuliavo" - buvo išoperuotas. Kas tai?

Tai yra normalus imunostimuliatorius/imunomoduliatorius. Nei geresnis, nei blogesnis už kitus. Bet jau esame ta tema diskutavę - kaip susitariusios forumietės laikosi nuomonės, kad stiprus imunitetas augina vėžį. Tad su imunitetą stiprinančiais preparatais čia revoliucijos nepadarysim.

Bet Jūsų paminėtu atveju aš minimo preparato veiksmingumo neperdėčiau. Arba, kitais žodžiais tariant, manau, kad įtakos turėjo ne tik tas preparatas, o nėštumas. Jei krūties onko buvo jautrus estrogenams, tai auglys susitraukė ne nuo to reklamuojamo preparato, o dėl to, kad nėštumo metu sumažėja organizme estrogenų - taip yra visais nėštumo atvejais; taip gamta surėdė. Sumažėjo estrogenų, niekas vėžio neskatino, tas preparatas dar prisidėjo ir toks buvo rezultatas. Va, ir visa paslaptis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(A. Oželis @ 2011 09 13, 21:08)
manau, kad įtakos turėjo ne tik tas preparatas, o nėštumas. Jei krūties onko buvo jautrus estrogenams, tai auglys susitraukė ne nuo to reklamuojamo preparato, o dėl to, kad nėštumo metu sumažėja organizme estrogenų - taip yra visais nėštumo atvejais; taip gamta surėdė. Sumažėjo estrogenų, niekas vėžio neskatino, tas preparatas dar prisidėjo ir toks buvo rezultatas. Va, ir visa paslaptis smile.gif

Ačiū už nuomonę. Šita mano paminėta istorija buvo aprašyta žurnalo "Laimos" liepos numeryje. Po straipsniu sekė gydytojos komentaras, kuris visiškai sutampa su Jūsų nuomone. Auglys buvo jautrus hormonams.
Atsakyti
Ponas Oželi,

jūs renkate ne J.Ruolios straipsnius, o jo interviu. Tai, ką primala į tą temą atsitiktinai įmesti reporterėliai. Žinoma, tai nėra nepavojinga, juk kalbama apie sveikatą ir dar kokią svarbią jos sritį ir taip yra painiojmai žmonės. Aš ir pati esu pastebėjusi Ruolios interviu prieštaravimų, kurie, kaip supratau, atsirado dėl reporterio nemokšiškumo. Aš su juo bendravau du kartus ir jis man paliko išmanančio žmogaus įspūdį. Nesu naivi mergaitė ir kai ką atskiriu. Aš ne visomis jo rekomendacijomis remiuosi, laikas bėga ir po įvairių mokslinių tyrimų teorijose atsiranda tam tikrų korekcijų, kai kas visai paneigiama.

Sakykime, nevartoju jo rekomenduojamų A ir E vitaminų, nes, kaip teigia vienas naujesnių Amerikoje atliktų tyrimų, jie gali net paskatinti atsinaujinimą. Kaip ir anksčiau išgirtasis selenas. Todėl net susidėliojus tam tikrus dalykus, reikėtų sekti naujausią medžiagą, kurios daug galima rasti Amerikos nacionalinio vėžio instituto tinklalapyje. Bet tam tikrą savo sistemą privalu turėti. Tai net padeda gyventi, nes atsiranda tam tikri svarbūs gyvenimo ritualai, kurie net psichologiškai padeda.

Nors esate minties galiūnas ir artimas elitui žmogus, tačiau ne demokratijos tėvas, tikrai ne. Sakysite, medicinoje negali būti demokratijos? Gal ir taip.

Atsakyti
vienas is veiksmingiausiu patentuotu vaistu, nesukeliantis nepageidaujamo salutinio poveikio, vadinasi Placebo Forte®...

Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 09 14, 11:23)
vienas is veiksmingiausiu patentuotu vaistu, nesukeliantis nepageidaujamo salutinio poveikio,  vadinasi Placebo Forte®...

biggrin.gif Mhm.
Atsakyti
Bukite visi sveiki,
Siandien pasidareme rentgena ir aptiko, kad vandens padaugejo negu buvo po operacijos. Skubiai reikia vaziuoti i Vilniu ir mamyte ten pasiliks. o vendenu kaupimasis normalu ar kazkas jau negerai? po operacijos 3 savaites. Ir buvo jau lyg neblogai, tik viena karta trauke vandenis dar ligonineje. Nuo ko jie idomu renkasi? Gal zinote? kas nors.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 09 14, 10:58)
Ponas Oželi,

jūs renkate ne J.Ruolios straipsnius, o jo interviu. Tai, ką primala į tą temą atsitiktinai įmesti reporterėliai. Žinoma, tai nėra nepavojinga, juk kalbama apie sveikatą ir dar kokią svarbią jos sritį ir taip yra painiojmai žmonės. Aš ir pati esu pastebėjusi Ruolios interviu prieštaravimų, kurie, kaip supratau, atsirado dėl reporterio nemokšiškumo. Aš su juo bendravau du kartus ir jis man paliko išmanančio žmogaus įspūdį. Nesu naivi mergaitė ir kai ką atskiriu. Aš ne visomis jo rekomendacijomis remiuosi, laikas bėga ir po įvairių mokslinių tyrimų teorijose atsiranda tam tikrų korekcijų, kai kas visai paneigiama.

Sakykime, nevartoju jo rekomenduojamų A ir E vitaminų, nes, kaip teigia vienas naujesnių Amerikoje atliktų tyrimų, jie gali net paskatinti atsinaujinimą. Kaip ir anksčiau išgirtasis selenas. Todėl net susidėliojus tam tikrus dalykus, reikėtų sekti naujausią medžiagą, kurios daug galima rasti Amerikos nacionalinio vėžio instituto tinklalapyje. Bet tam tikrą savo sistemą privalu turėti. Tai net padeda gyventi, nes atsiranda tam tikri svarbūs gyvenimo ritualai, kurie net psichologiškai padeda.

Nors esate minties galiūnas ir artimas elitui žmogus, tačiau ne demokratijos tėvas, tikrai ne. Sakysite, medicinoje negali būti demokratijos? Gal ir taip.

Visų pirma, aš iš vis nerenku jokių straipsnių ar interviu. O ką davė bičiulis, tą ir įdėjau. Kita vertus, jam ką tik paskambinau ir sakau, ei, biče, ko tu ten interviu dedi, o ne straipsnius ir papasakojau, ką parašė nida44. Tai atsakymas buvo toks - o ką, Ruolia straipsnius rašo? Nežinojau, sako. Prašė nuorodų į straipsnius arba mokslinių žurnalų pavadinimų ir datų, kada jie buvo išspausdinti.
Tai jei nesunku, gerb. nida44, įmeskit tas nuorodas, a? Apsišviesim visi.
O kita vertus, jau čia aš mąstau, man keista, kad Jūs taip geranoriškai toleruojate nusišnekėjimus. Aš asmeniškai nesuprasčiau, pagal kokius kriterijus naudotis jo patarimais - mauda nuodas ir imuninės sistemos gadintojas ar vėžiui nedraugiška priemonė. Taip juk parašyta.
O apie A ar E vitaminus ar seleną tai čia kalba, kas netingi. Reikia kokiam nors universitetui straipsnį parašyti, tai ir primeta bet ko. Su tuo niekada nesutiksiu.

Mano kaime yra biblioteka, kuri už Sorošo pinigus gavo daug kompiuterių ir prieigų prie medicinos bazių. Mano mėgstamiausia yra Science Direct - pačių pačiausių prestižiškiausių žurnalų pilnateksčiai straipsniai.
Tai va, ką radau per kelias minutes specialiai nulėkęs dėl Jūsų (tik išvadas pateikiu):
Activity of selenium on cell proliferation, cytotoxicity, and apoptosis and on the
expression of CASP9, BCL-XL and APC in intestinal adenocarcinoma cells

These results show that selenium increases apoptosis,
especially when it is associated with a damage-inducing agent. Also, selenium has an important role in the expression of the APC gene, which is related to cell cycle regulation.
© 2011 Elsevier B.V. All rights reserved.
Article history:
Received 12 April 2011
Received in revised form 25 June 2011
Accepted 29 June 2011
Available online 7 July 2011
The suppression of prostate LNCaP cancer cells growth by Selenium nanoparticles
through Akt/Mdm2/AR controlled apoptosis

We suggest Selenium nanoparticles suppress prostate cancer cells growth by disrupting androgen receptor, implicating a potential application in cancer treatment.
2011 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Article history:
Received 30 March 2011
Accepted 10 May 2011
Available online 2 June 2011
The reversal of cisplatin-induced nephrotoxicity by selenium nanoparticles
functionalized with 11-mercapto-1-undecanol by inhibition of ROS-mediated
apoptosis

Moreover, Se@MUN significantly prevented the cisplatin-induced overproduction of intracellular ROS. Our findings suggest that Se@MUN is a promising selenium species with potential application in prevention of cisplatininduced renal injury.
2011 Elsevier Ltd. All rights reserved.
Article history:
Received 2 July 2011
Accepted 3 August 2011
Available online xxx

Paskutinis straipsnis dar net neišpausdintas, bet priimtas spaudai. Tai pati naujausia informacija!!!
Beje, apie demokratijos tėvą nesupratau nė velnio. Per sunkus man tas terminas. Bet kokiu atveju, demokratija yra tik politinis terminas, kuris kitame kontekste net neturėtų būti vartojamas.
P.S. Ką tik paskambino bičiulis ir pakalbėjome apie straipsnius aukščiau minimus. Tai jis pasakė, kad kai Elsevier leidykla išspausdins Ruolios straipsnius apie maudą, tada jis nustos rinkti jo interviu, o rinks tik straipsnius smile.gif
Atsakyti
Padekit...angliskai nesuprantu....
Atsakyti