Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos (34 tema)

A. Ozeli, aciu smile.gif
Rasykit dazniau..
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2011 09 13, 10:20)
Diferenciacija - kokiu lygiu sveika ląstelė skiriasi nuo onko. Kuo jos panašesnės, tuo diferenciacijos laipsnis mažesnis G -1, Kuo labiau skiriasi, tuo diferenciacijos indeksas didėja. Nesupratau pono Oželio samprotavimų.

Oželio pateikta info teisinga, tiesiog nežinant, kas yra "diferenciacija", sunku tai suprasti ir kyla painiava wink.gif
Atsakyti
A. Oželio norėčiau paklausti , kokia jo nuomonė apie Transfer Faktorius: http://www.4-life.lt/

Laikas nuo laiko vis pakalbam apie juos. Norėčiau sužinot jūsų nuomonę.

Pažįstu moterį. 2006 m.jai diagnozavo krūties onko 3B. Chemijos/operacijos atsisakė. Pradėjo naudot Transferfaktorius. 2007 pagimdė kūdikį. Po trijų metų šių papildų vartojimo auglys iš pradinių 10 cm. susitraukė iki 4 cm. Kai "įsikapsuliavo" - buvo išoperuotas. Kas tai?
Atsakyti
sveikos...
na,aš atėjau į jūsų forumą,nes reikia pagalbos mano draugei... jos vyrui diagnozavo limfomą (prieš tai jis beveik 2 mėnesius buvo gydomas nuo bile ko-ir sepsio,ir net aids įtarė,nes sukilo temperatūra ir niekaip nepavyko numušt,buvo įkritęs į komą,o kai atsigavo,tyrymų rezultatai parodė limfomą). Taigi,labai jūsų norėčiau paprašyt komentarų apie santariškių hemotologus,nes sm radau tik šiiap temą,apie vip konsultacijas ir t.t. kurie geriausi,kurie mėgta dovanas ir t.t.
ir dar-parekomenduokit kokius skaitalus mano draugei (na,kaip gyventi su vėžininku) ir ką paskaityt vėžiu segančiam žmogui.
Dėkui labai...
Atsakyti
QUOTE(Ramunita @ 2011 09 13, 12:48)
(na,kaip gyventi su vėžininku)

Fui, kaip bjauriai pavadinai. Nenorėčiau, kad mane mano draugai taip pavadintų.

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2011 09 13, 12:55)
Fui, kaip bjauriai pavadinai. Nenorėčiau, kad mane mano draugai taip pavadintų.

taip vadina draugė,na tikliau jos anyta taip pavadino savo sūnų,tai perrašiau per daug negalvodama.
Atsakyti
Taigi,labai jūsų norėčiau paprašyt komentarų apie santariškių hemotologus

geras skyrius, geri gydytojai.

ir dar-parekomenduokit kokius skaitalus mano draugei (na,kaip gyventi su vėžininku) ir ką paskaityt vėžiu segančiam žmogui.

lengvai prieinama informacija cia ir cia
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2011 09 13, 13:15)
geras skyrius, geri gydytojai.
lengvai prieinama informacija cia ir cia

dėkui.
Atsakyti
Buvau siandien VUOI su tevu. Jam reikejo istirti tokia negrazia deme ant nugaros... unsure.gif verysad.gif Operuos kita pirmadieni-odos vezi itaria...

Pati uzejau paklausti del markeriu atsakymu-nera, nes 2 menesius nebegauna reagentu blink.gif doh.gif Va taip...

arune, VUOI irgi nevisi exoskopuotojai vienodai viska mato...Pvz, pries pusmeti mano kepenu kazkoks lygmuo buvo 1325 (buvo parasyta, kad norma), si karta - 125...(irgi norma)... Gal as kazko nesuprantu g.gif

Buvo viena tokia daktare anksciau, labai patikima, mane stebejo nuo operacijos, bet isejo dekretiniu atostogu ir nebegrizo... Reikia gal pagooglint kur ji gali dirbti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 13 rugsėjo 2011 - 13:48
Diferenciacija - kokiu lygiu sveika ląstelė skiriasi nuo onko. Kuo jos panašesnės, tuo diferenciacijos laipsnis mažesnis G -1, Kuo labiau skiriasi, tuo diferenciacijos indeksas didėja. Nesupratau pono Oželio samprotavimų.

Tame ir yra dalykas, kad daug kas nesupranta. Bet Oželis samprotavo pagal oficialius terminus, aprašytus vadovėliuose.
Jūs rašote: "...tuo diferenciacijos laipsnis mažesnis G -1". Deja... Prie G1 diferenciacijos laipsnis yra pats DIDŽIAUSIAS. Taip, čia tik terminai. Užtenka žinoti, kad jei yra G1 - gerai, jei G4 - blogai, bet jei medicininiai terminai yra sugalvoti, tai reikia jų laikytis ir jais kalbėti.
nida44 rašo: "Kuo labiau skiriasi, tuo diferenciacijos indeksas didėja." Taip, indeksas (skaičiukas prie raidės G) didėja, bet difenciacijos laipsnis - MAŽĖJA. Tiesiog tokie yra terminai. Pvz., http://medicus.lt/st...niai_susirgimai
Papildyta:
QUOTE(ragnez @ 2011 09 13, 10:40)

Vėžinės ląstelės - tai pakitusios "normaliosios" ląstelės. Pakitusi ląstelė nebėra prisitaikiusi atlikti tam audiniui (ar organui) būdingų funkcijų. Kuo labiau ląstelė pakinta (mutuoja), tuo mažiau ji panaši į to audinio, iš kurio "išaugo", ląsteles, ty., ji tampa mažiau diferencijuota. Taigi, "nediferencijuotas navikas" (G4) reiškia, kad auglio ląstelės nebepanašios į jokias įprastas organizmo ląsteles.

Dėl šios pastraipos tamstai medalį reikia užkabinti. Liuks. Tai, kas parašyta, reikia išmokti mintinai, kad nebekiltų nesusipratimų.
Atsakyti
Mūsų ironijos meistras ponas Oželis pasirodė. Malonu matyti, nors nuomonės dažniausiai ryškiai nesutampa.

Dėl Ruolios. Kaip minėjau, jo interviu ir straipsnių sočiai internete. Bent pradžiai, bendram suvokimui. Žinoma, geriau užeiti pas jį su konkrečia liga ir visais jos duomenimis.

Tiesa, ponas Oželi, dėl sulčių. Kartais ir šiaip sveikiems nerekomenduoja, man irgi visai logiškas atrodo patarimas - valgyti daržoves ir vaisius, nes gaunama ir ląstelienos. Kaip vaizdingai onkoląsteles su įstatymų nepaisančiais plėškais yra palyginęs vienas JAV mokslininkas, jos pirmos juk ir griebia viską, o dar pajutusios pavojų, visai pasiunta. Apie tai ir yra kalbėjęs Ruolia: pačių išspaustas sultis galima gerti, bet tik po kelis gurkšnius, nes geriant daugiau., maitinamos ir onkoląstelės. Ten visa teorija, bet galima viską rasti internete, surinkus JUOZAS RUOLIA. Jo sistemoje yra daug vertingų dalykų, kurie bent jau užveda ant kelio. O paskui galima jau kliautis ir savo galva.

Gerbiamoji nida44,
nuomonės gali nesutapti, kai kalba eina apie subjektyvius dalykus. Vieniems patinka rūgščiai, kitiems - saldžiai, vieniems - kūdi, kitiems reikia riebios moters. Man nepatinka Koršunovas, bet patinka Cicinas ir Aliukai. Va, čia gali skirtis nuomonės. Bet kai kalba eina apie fundamentalius dalykus, nuomonių skirtumų negali būti, nes to negali būti. Aš sakau, kad rytoj tekės saulė. Negi galima tuo klausimu turėti skirtingą nuomonę?
O Jūs nepaklausėt, iš kur Ruolia ištraukė tas žinias apie sultis? Niekur pasaulyje neneigiamas sulčių gėrimas. Aš kalbu apie mokslines studijas. Niekur.
Apie Jūsų parašymą "Jo sistemoje yra daug vertingų dalykų, kurie bent jau užveda ant kelio." neužilgo parašysiu komentarą, nes dabar laikas karves melžt. Jos nelaukia.
Atsakyti
QUOTE(A. Oželis @ 2011 09 13, 16:09)
Gerbiamoji nida44
nuomonės gali nesutapti, kai kalba eina apie subjektyvius dalykus. Vieniems patinka rūgščiai, kitiems - saldžiai, vieniems - kūdi, kitiems reikia riebios moters. Man nepatinka Koršunovas, bet patinka Cicinas ir Aliukai. Va, čia gali skirtis nuomonės. Bet kai kalba eina apie fundamentalius dalykus, nuomonių skirtumų negali būti, nes to negali būti. Aš sakau, kad rytoj tekės saulė. Negi galima tuo klausimu turėti skirtingą nuomonę?
O Jūs nepaklausėt, iš kur Ruolia ištraukė tas žinias apie sultis? Niekur pasaulyje neneigiamas sulčių gėrimas. Aš kalbu apie mokslines studijas. Niekur.
Apie Jūsų parašymą "Jo sistemoje yra daug vertingų dalykų, kurie bent jau užveda ant kelio." neužilgo parašysiu komentarą, nes dabar laikas karves melžt. Jos nelaukia.

Jochaidi, kaip tik šiandien kp.ru perskaičiau straipsnį, kurio tema - negerkit sulčių. Mat daug žmonių netoleruoja fruktozės. Bet čia, kaip sakydavo Dviračio blondinės, gal ne į temą. O Ruolia nesako, kad derėtų jų visai negerti, jis tik rekomenduoja jas dozuoti, nes jo sistema paremta principu: reikia maitintis taip, kad TAS badautų, bet žmogus gautų tai, ko reikia organizmui.

Atsakyti