Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos poilsis Graikijos Olimpinėje Rivjeroje

QUOTE(Fioneta @ 2011 09 14, 12:15)
....Ten galima nusipirkt tikru perlu is Ohrido ezero tikrai uz labai prieinama kaina   bigsmile.gif

šį Jūsų sakinį paryškinsiu ir būtinai liepsiu vyrui perskaityti bigsmile.gif -kai važiavom į Graikiją, sakiau -jokių didesnių pirkinių, tik suvenyrai ir nebent taip kas užkliūtų...bet kai kailinukų tokios kainos, na neišlaikiau lotuliukas.gif , o dabar...tie perliukai, "užkabinot" čia Jūs 4u.gif 4u.gif 4u.gif

...Del benzino nors kaina ir vienoda, bet geriausiai piltis LUKOIL, kadangi kitose degalinese benzino kokybe ne tokia gera  4u.gif

Mūsų automobilis dyzelinu varomas... g.gif čia taip pat aktualu???Mes vieną kartą pylėmės Lukoil, važiuodami iš Graikijos, o po to jau kito tinklo degalinėse, vyras lyg kažkokių skirtumų nepastebėjo...bet aišku dar tas važiavimas kalnais, tai automobilis prasčiau gali traukti ir dėl to, ir dėl kuro šiek tiek prastesnio g.gif
Oi, dabar prisiminiau vieną atvejį pilantis degalus rolleyes.gif -grįžtant netoli Serbijos sienos užsipylėme pilną baką degalų, pasiėmėme dar sausainių, tarškučių, gėrimų ir... strigome-atsiskaitinėjome banko kortele,o pas juos ryšys užstrigo, rinkosi ten visa delegacija ką daryti... g.gif o mes mąstome-sausainius tai grąžinsim, bet degalus kaip jie iš bako išsiurbs??? lotuliukas.gif grynųjų neturėjome,aplinkui jokios valiutos keityklos tikrai nėra, gerai, kad viskas gerai baigėsi-per pusę valandos reikalai išsisprendė, ryšys atsistatė ir mes patenkinti patraukėme į namučių pusę. smile.gif

Taip pat jei vaikstot tokiais kalnu keliukais reikia ziuret kas po kojom, nes nemazai gyvaciu   unsure.gif  

Dabar pagalvojau, kad gerai čia mums baigėsi-dukrytei buvau bent ilgas kojinaites užmovus, vyras su sportine avalyne, bet sūnus ir aš-ojojoj doh.gif tik su basutėmis, gerai, kad tą prisvilusią gyvačiukę nedidelę atkarpėlę paėjus pastebėjome, tad po to buvome šiek tiek atsargesni.

Tas pyragas skanus kuri valget yra Zelnik ir jis daromas is Filo teslos ir kepintu poru ( ne svogunu ), taip pat gali but su spinatais ir  suriu ir t.t

Atsiprašau skaitytojų...tikrai ten buvo porai, na matot-bulves ne iš karto atskyriau blush2.gif , o čia tik prapjovus pyragą pirmas vaizdas buvo lyg svogūnų, bet skonis tai tikrai porų. smile.gif

Ačiū Jums-kiek informacijos įdomios sužinojau. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 14 rugsėjo 2011 - 11:58
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 14, 11:44)
1.šį Jūsų sakinį paryškinsiu ir būtinai liepsiu vyrui perskaityti bigsmile.gif , o dabar...tie perliukai, "užkabinot" čia Jūs 4u.gif  4u.gif  4u.gif
2.Mūsų automobilis dyzelinu varomas... g.gif čia taip pat aktualu???Mes vieną kartą pylėmės Lukoil, važiuodami iš Graikijos, o po to jau kito tinklo degalinėse, vyras lyg kažkokių skirtumų nepastebėjo...bet aišku dar tas važiavimas kalnais, tai automobilis prasčiau gali traukti ir dėl to, ir dėl kuro šiek tiek prastesnio g.gif 
Oi, dabar prisiminiau vieną atvejį pilantis degalus  rolleyes.gif  -grįžtant netoli Serbijos sienos užsipylėme pilną baką degalų, pasiėmėme dar sausainių, tarškučių, gėrimų ir... strigome-atsiskaitinėjome banko kortele,o pas juos ryšys užstrigo, rinkosi ten visa delegacija ką daryti... g.gif o mes mąstome-sausainius tai grąžinsim, bet degalus kaip jie iš bako išsiurbs??? lotuliukas.gif grynųjų neturėjome,aplinkui jokios valiutos keityklos tikrai nėra, gerai, kad viskas gerai baigėsi-per pusę valandos reikalai išsisprendė, ryšys atsistatė ir mes patenkinti patraukėme į namučių pusę. smile.gif
3.Dabar pagalvojau, kad gerai čia mums baigėsi-dukrytei buvau bent ilgas kojinaites užmovus, vyras su sportine avalyne, bet sūnus ir aš-ojojoj  doh.gif tik su basutėmis, gerai, kad tą prisvilusią gyvačiukę nedidelę atkarpėlę paėjus
4.Ačiū Jums-kiek informacijos įdomios sužinojau. 4u.gif

Taip, ir jie tikrai nebrangus gal kokiu 15 - 20 euru uz komplektuka ( karoliai, apyranke ir auskariukai ), turi sertifikatus, kad jie tikri,o ir pasirinkimo labai daug, tai kainu tikrai negali uzsikelt, nes konkurencija didele biggrin.gif
cia keleta nuotrauku kaip pardavineja :
user posted image
user posted image
2. Pas mus ir dyzelis biggrin.gif
Palyginimui, kad tarkim kitoj degalinej uzsipylus apie 100 km maziau pravaziuos negu uzsipylus LUKOIL ir dar Serbijoj benzinas daug brangesnis, taigi jei matot kad jau prireiks, geriau uzsipilt uz kokiu 10 euru , o paskui jau Makedonijoj...mes taip darom, kaip vaziuojam is Lietuvos, nes uzsipilam Lenkijoj, paskui netoli Vengrijos sienos ( bet dar Slovakijoj ), o paskui tik ivaziavus i Makedonija ( bet pernai taip nutiko, kad teko Serbijoj dasipilt, kad davaziuotume iki vietos, tai uzsipyle uz kelius eurus taip ir pasiekem Makedonija )
Oi, del tu korteliu, tai mums taip vengrijoj nutiko ( cia kaip vaziavom i Lietuva ) doh.gif vyras grynais mokejo, bet jau kaip paskaiciavo kursa blink.gif tai sakem daugiau niekad vengrijoj nesipilsim, jeigu reikes jau geriau Serbijoj cool.gif
3.Zinokit as ir paniskai gyvaciu bijau , tai man vyras vis primena kad po kojomis ziureciau unsure.gif
4. Jei ko reikes, klauskit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2011 09 13, 23:10)
....Kita kart patarciau vaziuot koki rugsejo pradzioj, nes dar silta ( pas mus dar vis virs 30 silumos  ), o ir kiek visokiu darzoviu galit prisiragaut   bigsmile.gif  Ir arbuzu, melionu, vynuogiu, o taip pat nuostabiu patiekalu su daugybe darzoviu. Patikekit skonis tiek arbuzu tiek melionu skirias nuo parduodamu Lietuvoje ....

Jau antra savaitė kai pas mus IKI prekybos centruose pardavinėjamos vynuogės iš Makedonijos !!!Sakyčiau skonis visai neblogas ax.gif ...įsivaizduoju kokios jos dabar pas Jus skanios wub.gif

Taigi, vynuogės man niekaip neleidžia pamiršti Makedonijos, o Aidlukos reportažas vis sugrąžina i Graikiją. Man vis dar taip miela prisiminti, tokie šilti jausmai užplūsta wub.gif .Kadangi tai buvo mano pirmas reportažas, rašydama gal ir ką pamiršau paminėti, tačiau negaliu sau atleisti, kad nuotraukų, ypač iš Salonikų, tai tikrai pagailėjau įkelti blush2.gif ...peržiūrėdama nuotraukas, radau keletą, kurios gal bus įdomios ir Jums, na jei ir neįdomios, tai gal bent padės sušilti vėsiais rudenio vakarais, be to, mano paskutiniai reportažai buvo tokie šiek tiek "šaltoki". ax.gif
Gal tokiu būdu pabandysiu ištaisyti savo klaidas ir pratęsiu truputėlį reportažą. mirksiukas.gif

Pirmiausia, pamiršau paminėti apie Serbijos miestą Leskovac. Šiame mieste gimė mūsų tėvų, na atsiprašau-bent mano tėvų mirksiukas.gif , laikų garsus aktorius Gojko Mitič, jis vaidino pagrindinius vaidmenis filmuose apie indėnus.Taigi, viešbutis, kuriame mes buvo apsigyvenę vienai nakčiai, pavadintas būtent šio garsaus aktoriaus vardu -"MITIC".Jei kam įdomu , čia šiek tiek apie šį aktorių:

http://en.wikipedia....ki/Gojko_Mitić

O dabar dar pora nuotraukų, padarytų važiuojant iš Leskovac link Makedonijos pasienio.Šią kelio atkarpą mus lydėjo vien tik kalnai, buvome beveik ir viršūnes pasiekę lotuliukas.gif :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

O dabar dar šiek tiek Salonikų :

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 26 rugsėjo 2011 - 12:15
O dabar sugrįškime dar trumpam į Paralia Katerini:

Kadangi taip ir nesugebėjau normaliai nufotografuoti mūsų viešbučio kiemelio ir valgomojo blush2.gif pridedu viešbučio pateiktas (vaizdas buvo identiškas nuotraukoms)
mirksiukas.gif

viešbučio apšvietimas naktį: thumbup.gif

user posted image

gatvė prie viešbučio:

user posted image

user posted image

vidinis kiemelis

user posted image

user posted image

mūsų valgomasis viduje

user posted image

ir kiemelyje

user posted image\

user posted image

O štai mes prie restorano ,kuriame vakarieniaudavome ax.gif Gaila, kad porcijų nenufotografavau-patikėkit-dviem tikrai užtektų kepsnio..na jei ne trims lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 26 rugsėjo 2011 - 13:06
Neparodžiau dar fontano prie bažnyčios... gaila jis tuo metu neveikė verysad.gif ...

user posted image

ir tilto į jūros pusę...

user posted image

user posted image

o taip čia atrodo vakare:

user posted image

user posted image

O čia-mūsų regėtos vestuvių ceremonijos svečiai ir "stebėtojai" mirksiukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2011 09 14, 14:21)
user posted image

3.Zinokit as ir paniskai gyvaciu bijau , tai man vyras vis primena kad po kojomis ziureciau  unsure.gif

Mmmmm. kaip gundai tokiais vaizdais bigsmile.gif

As irgi bijau, todel ir pripasakojau Aidlukos temoje apie gyvates baisybiu biggrin.gif Bet man atrodo, kad geriau zinoti, kaip yra, taip, bent jau pasisaugoti gali smile.gif
Atsakyti
O aš dabar pradedu galvoti g.gif ...kartais čia Ohride prie Šv. Sofijos bažnyčios ne gaminiai iš perlų buvo pardavinėjami???Aš net jais nesusidomėjau doh.gif ...o jei taip, ojojoj tada verysad.gif

user posted image

Netrukus pratęsiu reportažą. g.gif nelabai suprantu-žiūriu keleto nuotraukų nerodo-jos iš albumų neištrintos, kas čia dabar-tik nepasirūpink kurį laiką savo temele, matot kas darosi?
Atstatysiu tuomet ir prarastąsias- gal kam naujai skaitančiam būtent jų ir trūksta prie pilno vaizdo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 26 rugsėjo 2011 - 17:35
Dabar dar kartelį nukeliu Jus į Paralia:

taip atrodo miestelis vakarėjant...

user posted image

...ir vėlai vakare...

user posted image

user posted image

kaip rašiau-prekyba gatvėje tokiu laiku pradeda tik įgauti pagreitį mirksiukas.gif ...o čia dingusi nuotrauka " pigiausia prekyvietė, kurią pavyko rasti.Tikras PIGUMĖLIS -tik žvilgtelkit" mirksiukas.gif

user posted image

O čia dar keletas foto iš Paralia gatvės...

user posted image

user posted image

prie mano reportaže paminėtos mokyklos...

user posted image

dingusi vaikų žaidimo aikštelės foto ax.gif

user posted image

Paralia miestelio pabaigoje prie prekybos "centriuko" yra miestelio parkingas turistų autobusams ir miestelio svečių automobiliams smile.gif

user posted image

O čia dingusios foto iš kelionės į Olimpo kalną ir dar šiek tiek mirksiukas.gif

Tokiu keliu kilome į kalną... doh.gif

user posted image

Papildyta:
čia mūsų stabtelėjimas prie kelio...žvilgsnis į kalnus

user posted image

user posted image

user posted image

apžvalgos aikštelėje...

user posted image

Ir dar keli dingę ir papildomi kadrai iš apsilankymo Meteoros vienuolynuose mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

priekyje Didysis Megalo vienuolynas...

user posted image

user posted image

user posted image

Iškirstas praėjimas uoloje:

user posted image

Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

šią nuotrauką įkeliu dėl to, kad žvilgtelėtume:į kadrą papuolė paukštis... g.gif tai pamačiusi pagalvojau-čia gal koks ženklas, tik prietarais nelabai domiuosi, tad nežinau-geras, ar blogas unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 26 rugsėjo 2011 - 19:45
Pastaba autorei: kodel uztusuoji savo bei vyro veidus, kai tuo tarpu - vaiko ne g.gif
Atsakyti
QUOTE(radviliux @ 2011 09 26, 21:46)
Pastaba autorei: kodel uztusuoji savo bei vyro veidus, kai tuo tarpu - vaiko ne  g.gif

Ačiū už pastabą ir ją priimu drinks_cheers.gif
Pagal vaiko teisių gynimo įstatymą ko gero reikėtų mažylės veidą užtušuoti ax.gif , bet jos bruožai taip greitai keičiasi, kad pagalvojau nieko tokio... ax.gif , jei galėčiau netušuočiau nė vieno-čia papildomas darbas blush2.gif , bet yra tam tikrų aplinkybių, dėl kurių priversta taip padaryti, arba galėčiau iš viso nekelti tokių nuotraukų, bet verysad.gif daug ko nesugebėčiau tuomet perteikti.
O dėl sūnaus-jis man neleido iš pradžių iš viso nuotraukų su juo kelti, bet po to susitarėm-žinot paauglystė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 26 rugsėjo 2011 - 21:00
Nors atrodo stengiausi labai blankiai pritušuoti tuos veidelius lotuliukas.gif , bet gal tikrai tai trukdo peržiūrėti foto. g.gif -Galvoju gal be reikalo kėliau, dabar dar kartą peržiūrėjau prieš tai įkeltas-tiksliai doh.gif dėl to aš daug ir neparodžiau, nes vis mūsų šmėklos šmėščioja schmoll.gif .Na jei kas, nesunku ištrinti, o jei dar kada bus koks reportažas, pasistengsiu pasinaudoti šio forumo senbuvių patirtimi- padaryti kelionėje "special" foto. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 26 rugsėjo 2011 - 21:51
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 26, 22:43)
Nors atrodo stengiausi labai blankiai pritušuoti tuos veidelius lotuliukas.gif , bet gal tikrai tai trukdo peržiūrėti foto g.gif -galvoju gal be reikalo kėliau.Na jei kas, nesunku ištrinti, o jei dar kada bus koks reportažas, pasistengsiu pasinaudoti šio forumo senbuvių patirtimi- padaryti kelionėje  "special" foto. wub.gif

Nesuprantu kodėl tai turi trukdyti g.gif Jeigu kam trugdo tegul neskaito, nežiūri ir t.t. Tik netrinkite nuotraukų schmoll.gif Tuo ir žavūs jūsų reportažai, bent man wub.gif
Atsakyti