Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos poilsis Graikijos Olimpinėje Rivjeroje

QUOTE(akcent @ 2011 08 31, 16:21)
Smagu buvo pažiūrėti į nematytą Graikijos pusę wub.gif Kaip aš jos ilgiuosi verysad.gif Graži ta Graikija, ar tai būtų pietūs, ar rytai, ar vakarai, ar šiaurė wub.gif 

akcent,  aš jos pradėjau ilgėti dar net neišvažiavus verysad.gif Man atrodo, kad  turėjau gimti kur nors pietuose... arba ten mano ankstesni gyvenimai praėjo g.gif kažkokia nepaaiškinama traukos jėga  mane "tempia" į tuos pietus bigsmile.gif -manęs ne tik, kad netrikdo, bet net  žavi jų temperamentas, šalia griuvėsių vos ne rūmai pastatyti, kai kurių taisyklių nepaisymas ir net šiokios tokios tvarkos trūkumas nuo ten "neatmuš", o štai Austrija pakerėjusi daugumą savo santūrumu, tvarkingumu, puoselėjamu gamtos grožiu- mane žavi, bet ten gyvendama  aš ko gero greitai pavargčiau.Na bet kas vieniems atrodo žavu thumbup.gif , kitiems gali tik gailestį sukelti.Tad čia labai jau subjektyvu.

Nu Lietuva Lietuva, kas daugiau, nors keistai visi mano kad mes kokie suomiai ar amerikiečiai (labai baltos odos abu) lotuliukas.gif Svarbiausia buvome ne graikai, todėl palinkėjo gero pasibuvimo ir tiek biggrin.gif

Kaip gerai, kad lietuviais esame mes gimę biggrin.gif Keista, bet iš pradžių apie mūsų šeimos šalies kilmę spręsdavo žvilgtelėję į mane, tai buvome serbų šeimynėlė lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , na o kartą paplūdimyje vienoms moterims ( serbėms smile.gif ) įdomūs pasidarėme, tuomet kilmė buvo nustatinėjama pagal vyrą- bet vis viena neatspėjo-iš pradžių lyg švedai, po to prancūzai...teko prisipažinti ir paaiškinti iš kokios mes šalies. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 31 rugpjūčio 2011 - 15:48
Pagaliau įveikiau karsta.gif lotuliukas.gif Labai išsamus reportažas thumbup.gif Kaip smagu, kad su tokia maža dukryte be problemų keliaujat thumbup.gif 4u.gif Žaviuosi visad tokiais žmonėm, ir tikiuosi ateity ir mums taip pavyks ax.gif Priminėt Meteorus wub.gif wub.gif Nuostabu ten pasivaikščioti buvo..
O dabar Austrija wub.gif Be galo graži šalis, o pamatyta tiek nedaug, laukiu tęsinio!
Atsakyti
Ačiū už gražu reportaza aciuks.gif Nemaniau, kad i Graikija dar kas auto važiuoja bigsmile.gif dauguma tik skrenda ir svarbiausia paplūdimys, tai net nemasčiau ten atostogaut blush2.gif bet jau paskaičius iškart pakeičiau nuomone biggrin.gif Dar aišku Aidluka superinė keliautoja, tik man dar iki jos toli gražu, o čia manau vaizdai tims, kam dar niekas nenusibode ir viskas idomu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zasa @ 2011 09 02, 17:52)
Ačiū už gražu reportaza aciuks.gif Nemaniau, kad i Graikija dar kas auto važiuoja bigsmile.gif dauguma tik skrenda ir svarbiausia  paplūdimys, tai net nemasčiau ten atostogaut blush2.gif bet jau paskaičius iškart pakeičiau nuomone biggrin.gif Dar aišku Aidluka superinė keliautoja, tik man dar iki jos toli gražu, o čia manau vaizdai tims, kam dar niekas nenusibode ir viskas idomu 4u.gif

Smagu girdėti biggrin.gif Graikija yra rojus ir tą rojų pamatyti gali, tik ten nuvykus. Pamilus Graikiją meilė jau neišgaruoja niekad biggrin.gif
Atsakyti
Jei mano reportažo skaitytojai neužpyks-gal vis dėl to atskirsiu Austrijos temytę į atskirą???Prieš rašydama tikėjausi trumpesnio aprašymo, o čia-jau visas reportažas gavosi doh.gif gal kaip rašė linole- atskyrus bus paprasčiau susigaudyti, moderatorė sutinka mielai padėti. wub.gif

Austrija čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AŠA: 05 rugsėjo 2011 - 20:23
Reportaže nepaminėjau, kad išvykstant iš Makedonijos, Risto's Guest House šeimininkai atminimui mums padovanojo kompaktinį diską su skaidrėmis apie jų svečių namus ir Ohridą (jiems pagailo mūsų verysad.gif kai pasakėme, kad turime labai mažai laiko susipažinti su Ohridu detaliau). Po truputėlį pradedu jį žiūrinėti ir skaityti, labai daug informacijos apie lankytinus objektus, pasirodo čia ir Akmenų muziejus yra thumbup.gif ... na dabar iš tiesų gaila, kad Ohridui dviejų dienų neskyrėme. Jei turėsite kokių klausimų apie šią vietą, galite rašyti, perkelsiu informaciją.Be to, visą informaciją lydi nemažai nuotraukų...o kaip Šv.Sofijos bažnyčioje gražu, labai įdomu skaityti.

Čia besiruošiantiems aplankyti Ohridą -miesto žemėlapis.Vėliavėlėmis pažymėti lankytini objektai. smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 11 rugsėjo 2011 - 15:03
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 11, 16:02)
Reportaže nepaminėjau, kad išvykstant iš Makedonijos, Risto's Guest House šeimininkai  atminimui mums padovanojo kompaktinį diską su skaidrėmis apie jų svečių namus ir Ohridą (jiems pagailo mūsų verysad.gif  kai pasakėme, kad turime labai mažai laiko susipažinti su Ohridu detaliau). Po truputėlį pradedu jį žiūrinėti ir skaityti, labai daug informacijos apie lankytinus objektus, pasirodo čia ir Akmenų muziejus yra thumbup.gif ... na dabar iš tiesų gaila, kad Ohridui dviejų dienų neskyrėme. Jei turėsite kokių klausimų apie šią vietą, galite rašyti, perkelsiu informaciją.Be to, visą informaciją lydi nemažai nuotraukų...o kaip Šv.Sofijos bažnyčioje gražu, labai įdomu skaityti. 

Čia besiruošiantiems aplankyti Ohridą -miesto žemėlapis.Vėliavėlėmis pažymėti lankytini objektai. smile.gif

user posted image

Astra777, mes irgi buvom Ohride wub.gif Tik gaila kad labai trumpai - tikrai manau kada nors mūsų maršrutas prasuks pro šį gražų miestą smile.gif
Beje, manau planuojantiems aplankyt Ohridą praverstų, kad prie šio žemėlapio surašytum kokios grožybės po tom vėlėvėlėm - lankytinom vietom - skaičiukais - slepias thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 09 11, 16:25)
Astra777, mes irgi buvom Ohride wub.gif  Tik gaila kad labai trumpai - tikrai manau kada nors mūsų maršrutas prasuks pro šį gražų miestą smile.gif
Beje, manau planuojantiems aplankyt Ohridą praverstų, kad prie šio žemėlapio surašytum kokios grožybės po tom vėlėvėlėm - lankytinom vietom - skaičiukais - slepias  thumbup.gif

Oi kaip smagu, kad nors kur mūsų keliai buvo susijungę 4u.gif

g.gif bandysiu kažkokiu būdu atrinkti-čia toks žemėlapis duotas ir visko tiek daug prikelta, gal ko nerandu blush2.gif Mes ėjome mieste pagal rodykles, kaip matau į planą pataikėm lotuliukas.gif, tik į tas nuošalesnes vėliavėles prie pakrantės nebuvome užsukę. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 11 rugsėjo 2011 - 16:13
Kadangi Ohrido miesto lankytinų vietų planą įkėliau, o kaip rašė Aidluka, reikėtų ir paaiškinimų, manau, kad planą dabar būsiu įvykdžiusi 100%.
Manau autoriai nesupyks ax.gif , įkeliu iš kompaktinio disko pagal vėliavėlių numerius pažymėtus objektus su jų originaliomis nuotraukomis(aprašymai ir dar daug foto lieka mano žinioje...jei koks objektas sudomins, parašykit, perkelsiu ir aprašymą ir nuotraukų pridėsiu, čia viskas labai gražiai sugrupuota).

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 12 rugsėjo 2011 - 09:27
Jusu pasokijima skaiciau su didziuliu susidomejimu, o labiausiai sirdi pagloste,kad taip graziai atsiliepete apie Makedonija wub.gif Sioje salyje gyvenu jau pora metu ir galiu pasakyt, kad jau nuo pirmo karto ( o tai buvo dar 2006 m . ) as ja isimylejau wub.gif Taip taip, tai tikrai nuostabi salis su daugybe kalnu, nuostabiu maistu ir zmonemis 4u.gif Gaila, kad tik Ohride teko apsilankyt, nes tikrai yra dar daug ka aplankyt. Pernai pas mane drauge buvo sveciuose, tai per savaite nespejom jai visko aprodyt doh.gif
Kita kart patarciau vaziuot koki rugsejo pradzioj, nes dar silta ( pas mus dar vis virs 30 silumos ), o ir kiek visokiu darzoviu galit prisiragaut bigsmile.gif Ir arbuzu, melionu, vynuogiu, o taip pat nuostabiu patiekalu su daugybe darzoviu. Patikekit skonis tiek arbuzu tiek melionu skirias nuo parduodamu Lietuvoje . Grizau pries savaite is Lietuvos, tai lauktuviu vezem didziuli arbuza ir meliona, tai mano tevai sake nieko skaniau neragave rolleyes.gif
Gaila, kad nenuvaziavot iki sv. Naum ( zemelapyje ziuriu nenurodyta, o lankstinuko nuotrauka bus 20 ), uz Ohrido gal 30 km, bet be galo grazi vieta, mes jei vaziuojam i Ohrida visad turim apsilankyt ir ten bigsmile.gif

Jeigu, kada reiks daugiau informacijos apie Makedonija su malonumu galesiu padet, tik rasykit i AZ 4u.gif

p.s dar noriu pridet , kad i Lietuva ir atgal irgi vaziuojam automobiliu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fioneta: 13 rugsėjo 2011 - 22:12
Fioneta, Ačiū Jums už gražius žodžius ir naudingus patarimus thumbup.gif , manau, kad man teks kreiptis į Jus patarimo wub.gif su vyru jau turime savo kitų metų atostogų gaires-Juodkalnija,Albanija...bet jei mes taip arti Makedonijos, kodėl vėl mums į ją neužsukus???Taip norisi dar abiem sugrįžti į šią šalį, po truputėlį vėl renkuosi informaciją ax.gif

QUOTE(Fioneta @ 2011 09 13, 23:10)

Gaila, kad nenuvaziavot iki  sv. Naum ( zemelapyje ziuriu nenurodyta, o lankstinuko nuotrauka bus 20 ),  uz Ohrido gal 30 km, bet be galo grazi vieta, mes jei vaziuojam i Ohrida visad turim apsilankyt ir ten   bigsmile.gif

O dėl šios vietos... tik grįžau ir pradėjau gailėtis verysad.gif , kad neradome laiko ten užvažiuoti, mes buvome taip netoli, tik 20 km. nuo jos, tik gaila kad planuojant maršrutą jos iš anksto neužmačiau blush2.gif ...vyrui jau aš ją rodžiau google earth, mums šeimininkai apie ją užsiminė, ten iš nuotraukų jau vaizdas thumbup.gif -įsivaizduoju kaip realybėje turi būti gražus, bet kokiu atveju jei jau būsime Makedonijoje, šios vietos nė už ką neaplenksim. biggrin.gif

Dar kartelį ačiū!!! 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 14 rugsėjo 2011 - 09:27
QUOTE(Astra777 @ 2011 09 14, 09:23)
1.Taip norisi dar abiem sugrįžti  į šią šalį, po truputėlį vėl renkuosi informaciją  ax.gif
2.O dėl šios vietos... tik grįžau ir pradėjau gailėtis verysad.gif , kad neradome laiko ten užvažiuoti, mes buvome taip netoli, tik 20 km. nuo jos, tik gaila kad planuojant maršrutą jos iš anksto neužmačiau blush2.gif ...vyrui jau  aš ją rodžiau google earth, mums šeimininkai apie ją užsiminė, ten iš nuotraukų jau vaizdas thumbup.gif -įsivaizduoju kaip realybėje turi būti gražus, bet kokiu atveju jei jau būsime Makedonijoje, šios vietos nė už ką neaplenksim. biggrin.gif

1.Klauskite drasiai , visada bus malonu padeti 4u.gif
p.s o ir MB tikrai duos naudingu patarimu, kadangi jis cia vietinis tai zino daug daugiau nei as 4u.gif
2. Taip, si vieta begalo grazi ax.gif visiems patariu jei kartais vaziuotume is ar i Albanija aplankyt sia vieta ( ji gal 10 km nuo Albanijos sienos ).
Ten galima nusipirkt tikru perlu is Ohrido ezero tikrai uz labai prieinama kaina bigsmile.gif

Dar keletas pastebejimu ax.gif Del benzino nors kaina ir vienoda, bet geriausiai piltis LUKOIL, kadangi kitose degalinese benzino kokybe ne tokia gera 4u.gif
Taip pat jei vaikstot tokiais kalnu keliukais reikia ziuret kas po kojom, nes nemazai gyvaciu unsure.gif nes kaip Jus paraset, kad taip drasiai vaiksciojot tais kalnu keliukais, tai mano pirma mintis ir buvo, visa laime kad jokio gyvio nesutikot doh.gif ( nors paskui maciau, kad ir Jus ju sutikot )
Tas pyragas skanus kuri valget yra Zelnik ir jis daromas is Filo teslos ir kepintu poru ( ne svogunu ), taip pat gali but su spinatais ir suriu ir t.t
Atsakyti