sutinku, kad sunkiausias etapas mažajai bus ilga kelionė mašinoje.
Mes esame nemažai keliavę tryse, ir nulėkdavom greitai iki vietos su nedaug sustojimų. Kol neperskaičiau jūsų pasakojimo , maniau kad šiemet turėsime važiuoti daugiau naktimis, kol vaikas miega, dienomis sustoti ilsėtis, bet matau kad jūsų mergytė išsėdėdavo po parą mašinoje ... Sutinku, kad didysis vaikas labai padėtų
Iki Graikijos šiemet neplanuojame, bet bent iki Kroatijos pietų norėtume, o pasiskaičius nuostabių reportažų - jau ir į Makedoniją, ir BH norėtusi...
Ačiū , kad įkvepiate ir rodote pavyzdį
makedonijoj aplankysit matkos kanjona? labai grazu. o skopje mieste ant kalvos stovi pasakisko dydzio tamsoje svieciantis kryzius i kuri galima uzlipti. (na buvo galima 2007m) dabar nezinau:)
QUOTE(Audrikė @ 2012 03 18, 15:52)
makedonijoj aplankysit matkos kanjona? labai grazu. o skopje mieste ant kalvos stovi pasakisko dydzio tamsoje svieciantis kryzius i kuri galima uzlipti. (na buvo galima 2007m) dabar nezinau:)
Kaip matau, Jūs Makedoniją jau senokai atradę Apie Matka kanjon Fioneta man jau buvo rašiusi, turėtų būti labai įdomu O tą kryžių praėjusią vasarą tik pravažiuodami pro Skopjė matėme, jis kaip "kelrodė žvaigždė" dieną taip pat labai gerai matomas.
P.S. Iškilo grėsmė mano idealiai suplanuotai kelionei , gali taip atsitikti, kad vasarą nespėsime išvažiuoti, o rudenį jau neturėsiu ilgų atostogų...bet vis dar tikiuosi, kad viskas pavyks, jei ne -viską teks perkelti į kitą vasarą.Bent pasiguosiu tuo, kad kitiems metams nieko neteks planuoti.
na vyras mano buvo, nuvykes porai dienu, i makedonija prie ohrido, matkos kanjone, daug aplakste ten. foto parveze, o duonike ten ir pasakiska sake, ir taip labai patiko, noriu pati labai pamatyti viska gyvai
QUOTE(Audrikė @ 2012 03 20, 19:38)
na vyras mano buvo, nuvykes porai dienu, i makedonija prie ohrido, matkos kanjone, daug aplakste ten. foto parveze, o duonike ten ir pasakiska sake, ir taip labai patiko, noriu pati labai pamatyti viska gyvai
Jūsų vyras šaunuolis, tiek daug pamatė...ir tik per pora dienų.(P.S. čia ko gero, kad vienas buvo ) Jei tik turėsite galimybę, būtinai nuvažiuokite į Makedoniją, ten tiek daug gražių vietų.Be to, man labai Fioneta šiuo klausimu padeda.
Perskaiciau Astra 777 visa reportaza, bet kadangi skaiciau jo rasymo eigoje, tam tikros smulkmenos prisimirso, tai nepykite jei pasikartosiu.
Man kyla paprastas klausimukas : kaip jus issirinkote butent tuos lankytinus objektus Graikijoje ? Svarbiausius objektus, kurie lankomi visu turistu itraukta i planus, taciau lieka dar tiek daug ...
tiesiog neisivaizduoju ka galima ismesti lauk... nes tikrai visu neimanoma aplankyti, o viskas man taip grazu, juolab kad as "pasinesusi" ant tu visu civilizaciju, ant senoves Kaip Jus viska atsijojote ?
Man kyla paprastas klausimukas : kaip jus issirinkote butent tuos lankytinus objektus Graikijoje ? Svarbiausius objektus, kurie lankomi visu turistu itraukta i planus, taciau lieka dar tiek daug ...
tiesiog neisivaizduoju ka galima ismesti lauk... nes tikrai visu neimanoma aplankyti, o viskas man taip grazu, juolab kad as "pasinesusi" ant tu visu civilizaciju, ant senoves Kaip Jus viska atsijojote ?
QUOTE(almaklp @ 2012 03 25, 13:41)
...tiesiog neisivaizduoju ka galima ismesti lauk... nes tikrai visu neimanoma aplankyti, o viskas man taip grazu, juolab kad as "pasinesusi" ant tu visu civilizaciju, ant senoves Kaip Jus viska atsijojote ?
labai sunku "išmesti" vieną ar kitą objektą, tačiau kažkaip reikia atsirinkti kas pačiam ir tavo šeimai būtų labaiiiiiii įdomu ir tik įdomu Mus taip pat labai žavi senovė, gamta...kalbant konrečiai apie Graikiją, pirmiausia nusprendėme, kiek laiko iš tų septynių dienų galime skirti važinėjimams ir objektų lankymams, be to, mus šiek tiek ribojo ir tai, kad buvome su mažu vaiku, tad bandėme rasti pusiausvyrą tarp poilsio ir kelionių. Surasti lankytinus objektus man labai padėjo pačio regiono Katerini turistinis puslapis , ieškojau informacijos ir lietuviškuose puslapiuose, o po to dar buvo pajungtas google map "žmogeliukas", o kai šis nepadėjo "google earth" (čia daugiau gali rasti),o tuomet "kažkaip" susidėliojome prioritetus, taip...buvo, kad teko kai ką su skaudama širdi išbraukti, kitką palikti tam atvejui "žiūrėsim pagal situaciją"...reportaže esu paminėjusi ir tame regione buvusius objektus, kurių aplankyti nepavyko
Nežinau ar sugebėjau normaliai atsakyti , bet ko gero vieną receptą sunku rasti, be to dažnai vadovaujuosi ir nuojauta
Jei kils kokių klausimų, rašykite, pasistengsiu padėti
QUOTE(Astra777 @ 2012 03 26, 09:18)
Aciukas uz atsakyma. Vadinasi ne as viena tokia Manau reikes koki vakareli is naujo perskaityti ir manau atsispausdinti Jusu marsruta ir jei kils kokiu klausimu - butinai klausiu. Nors zinai kad laikas ir atstumai (itariu ir kamsciai keliuose) tikrai spaudzia, bet norisi apsizioti kaip imanoma daugiau
QUOTE(almaklp @ 2012 03 26, 19:29)
Aciukas uz atsakyma. Vadinasi ne as viena tokia Manau reikes koki vakareli is naujo perskaityti ir manau atsispausdinti Jusu marsruta ir jei kils kokiu klausimu - butinai klausiu. Nors zinai kad laikas ir atstumai (itariu ir kamsciai keliuose) tikrai spaudzia, bet norisi apsizioti kaip imanoma daugiau
Kamščiai žinokit kaip ir visur, tik didesniuose miestuose, tačiau jie ten netaip vargina jei pačiai nereikia vairuoti : spėji pro langus į naujas vietas pasižvalgyti, dar ir kartais kokį gerą "kadrą" pagauti
Apsižiūrėjau, kad vieno pažado taip ir neištesėjau,žadėjau įkelti kelionės maršrutą gal ir Jums almaklp šiek tiek planavimą palengvinsiu
Įkeliu per google suvestą, jei kam reikės detalesnės informacijos, tada pasistengsiu pastambinti objektus :
taigi, čia pirmasis kelionės etapas iš Lietuvos iki Paralia, Graikija (P.S. žymėta nuo Lietuvos-Lenkijos pasienio)
čia antrasis- pačioje Graikijoje:
trečiasis-kelionė iki Ohrido ir Elšani:
o ketvirtasis-kelionė namo
Aciu labai
Nors iki planuojamos keliones dar 5 menesiai - taciau laiko visiskai neturiu net prie kompo siuo klausimu prisesti. Siuo metu esu susidejusi tik marsruta. Neapsiprendziame del gryzimo atgal : kokiu keliu gryzineti
Mano vyriskis kazko supasavo del politines situacijos Graikuose - bijo riausininku Na bet manau cia tik laikina jo reakcija.
Nors iki planuojamos keliones dar 5 menesiai - taciau laiko visiskai neturiu net prie kompo siuo klausimu prisesti. Siuo metu esu susidejusi tik marsruta. Neapsiprendziame del gryzimo atgal : kokiu keliu gryzineti
Mano vyriskis kazko supasavo del politines situacijos Graikuose - bijo riausininku Na bet manau cia tik laikina jo reakcija.
Tai visgi kaip į tą Olimpo kalną reikia lipti?
Olimpo kalnas , tai nėra vienas kalnas, tai kalnų masyvas ir gana nemažas.
Šiaip jau rekomenduojama kopti iš Litochoro miesto
Šiaip jau rekomenduojama kopti iš Litochoro miesto