Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos poilsis Graikijos Olimpinėje Rivjeroje

QUOTE(Jurzole @ 2011 12 19, 00:44)
Vienintelis daugmaz saugus budas - issiimti grynus pinigus is bankomato kokio nors didesnio ir respektabiliai atrodancio banko viduje. Nes gerokai mazesne tikimybe, kad ir ten bankomatas "patvarkytas"...  cool.gif

Puikus patarimas drinks_cheers.gif Bet ir pati supranti (nes keliaudavote ir masina), kad jei keliauji automobiliu, tai tiesiog kartais nemenkas kelio gabalas nuo sienos iki tokio taskelio gali buti. O per ta laika, tai ir kuro prisireiks, ir pavalgyti noresis, o pagaliau ir nakties metas gali buti, kaip kad mums pastoviai buna, nes megstam vaziuoti kai kuriais marsrutais nakti, o kur dar savaitgaliai, kuriu niekaip neisbrauksi is keliones laiko smile.gif Bet jei kada pasitaikys koks bankelis ir reiks grynuju - pasinaudosiu, tai tikrai vienas is geresniu patarimu siandien 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 18 gruodžio 2011 - 22:53
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 12 18, 23:31)
Manes neskriaude  cool.gif bet pazistu zmoniu, kurie vasara vaziavo per Serbija, pylesi degalu ir... sulauke skambucio is banko.
Dar tai truputi is mano srities... Korteliu procesingo centrai vykdo monitoringa ir jeigu kazkokios operacijos pasirodo itartinos, siulo bankams siektis su klientais. Nebutinai visu tu korteliu duomenys buvo pavogti. Tai daugiau prevencija klientu labui.
O siaip patarimas vienas: nekisti korteles i neaiskias skyles ir nepaleisti jos is akiu smile.gif

Ačiū , Zilvinai75 už paguodą ir naudingą informaciją4u.gif
Tik galvoju g.gif -kai paskambino banko darbuotoja, ji man pranešė, jog faktas įvykęs-t.y. duomenys nuskaityti, tačiau jais nepasinaudota.Ji man iš karto pasakė, kad blokuoja kortelę ir gamina naują, kito pasirinkimo kaip ir neturėjau verysad.gif tiesa, mandagiai pasiteiravo ar man dėl to nekils problemų kurį laiką. biggrin.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 12 18, 23:44)
Nezinau, kaip elgiasi Lietuvos bankai, bet pas mus (NL) netgi rekomenduojama pranesti savo bankui, isvykstant i ilgesne kelione i uzsieni, ypac jei uz Europos ribu (nors girdejau, kad i Rytu Europa keliaujant, irgi verta), nes bankas tiesiog uzblokuoja kortele, jei pamato transakcijas neaiskioj saly. Mums taip yra porakart nutike. Dar ir del to patartinta tureti keleta mokejimo korteliu, kad nelikti be nieko, ypac ilgesnes keliones metu.

Ačiū už patarimą 4u.gif Iki šiol turėdavome tik dvi korteles prie savęs, tačiau manau, kad teks dar vieną atsargai pasigaminti. rolleyes.gif
Aš paprastai dar naudojuosi ir paprasta banko sąskaita, viešbutyje prisijungiu prie savo banko ir į kortelę persivedu reikiamą sumą pinigų, kažkaip nesinori kortelėje jų daug turėti ax.gif
Tiesa, banke dar neišsiaiškinau, pas mane yra kortelės draudimas, tai aš manau-jei būtų buvę neteisėtai pasinaudota kortelėje esančiais pinigais, tai gal bankas būtų atlyginęs žalą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 19 gruodžio 2011 - 08:14
QUOTE(Cobre @ 2011 12 18, 22:38)
O dar tik pasitikslinti noriu: tai is principo kazkokiam centrui uzkliuti galejo ir ta pati operacija degalineje, kuria pats ir atlikai?  g.gif Na ir dar klausimas, ar jiems kliuvo, kad bandoma atlikti kazkokia operacija (na ar ta, kuria pats kazkada atlikai ir ji jiems ir atrodo kazkokia itartina), ar itarima kelia, kad kortele po kazkokios operacijos tapo nesaugi? Tikiuosi aiskiai surasiau, sudetinga cia man blondei mintis tokias gudrias sudelioti  biggrin.gif

100 procentu nežinau, tai negaliu tiksliai atsakyti. Bet šiaip yra stebimos įtartinos operacijos.
Šiuo konkrečiu atveju tai variantas gal būt galėjo būti toks: kažkieno kortelės duomenis vis gi pavogė, žmogus pasiskundė bankui dėl neteisėtų operacijų, bankas pasitikrino, kad dar tose vietose naudojosi kortele, ir perspėjo klientus.
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 12 19, 10:11)
kažkieno kortelės duomenis vis gi pavogė, žmogus pasiskundė bankui dėl neteisėtų operacijų, bankas pasitikrino, kad dar tose vietose naudojosi kortele, ir perspėjo klientus.

Vadinasi bankas perspeja ir tuo atveju, jei tik kyla itarimas, bet realiai nieko gal ir neivyko ir net duomenys galejo buti nenuskaityti.
O jei pasinaudoti speja/sugeba, tai tokiu atveju yra imanoma atgauti savo pinigus? Kazka viena ausim lyg ir esu girdejusi apie atgavima, bet gal klystu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 12 19, 12:01)
O jei pasinaudoti speja/sugeba, tai tokiu atveju yra imanoma atgauti savo pinigus? Kazka viena ausim lyg ir esu girdejusi apie atgavima, bet gal klystu  g.gif

Pingus atgauti įmanoma, bet viskas priklauso nuo konkrečios situacijos. Daug didesnė tikimybė, kai sukčiai atsiskaitinėja neįvedant pin kodo. Aišku dar draudimas, kurį turbūt kiekvienas bankas prie kortelės siūlo, labai neblogas daiktas. Bet kuriuo atveju, reikia kreiptis į banką ir trepsėti kojele: gelbėkit biggrin.gif
P.S. Labai nuo puikaus reportažo temos nukrypom blush2.gif
Atsakyti
Net mintis nekilo grynintis pinigus bankomate. 1. tai kainuoja, ir ne taip mazai. 2. niekada nesi tikras, kad bankomatai ar kortele veiks. Nematau daug skirtumu renkantis si buda nuo paprasciausio atsiskaitymo kortele: ir pavojai tie patys, ir patogumas panasus. Tik dar papildomai kainuoja.
Mes visada imam korteles ir eurus. Nei vienoje salyje neturejome didesniu problemu. Jei "doleris ir afrikoje doleris", tai "euras-visoje Europoje euras".
As net nelabai supratau, cia kurie renkasi atsiskitymus grynais, tai ka jus darot? Imat tos salies valiuta is Lietuvos? Juk kai kurias egzotiskas ne taip paprasta ir gaut. Net Cekijos kronu mums mums pasiule gal tik 200, o tai juokingai maza suma. Nezinau, gal Vilniuje ir daugiau buna. Bet siaip esu labai patenkintas kortelemis+eurais.
Jei griztant prie klausimo apie sukciavimus. Bankai stebi operacijas. Jei tu viena diena atsiskaitai Serbijoje, kita diena Makedonijoje, dar kita diena Graikijoje, ir po to iskart ta pacia diena vel bandoma atsiskaityt Serbijoje, tai tokiais atvejais bankai ir blokuoja operacijas. Arba jei matyti, kad tai atostogu metas, tu keliauji, o kortele bandoma pirkti neiprastai brangu ir pns. daikta. Didesnes problemos, jei ilgiau uztrunki vienoje salyje ir butent per ta laika bandoma "apsvarint" jusu kortele. Pagrindine taisykle: "nepaleisti korteles is akiu nei minutei". Butent todel niekada neatsiskaitineju kavinese, net ir Lietuvoje. Taciau Astros777 aprasytoje situacijoje as nematau jos klaidu, ir neisivaizduoju kaip nuo to apsisaugot.
Atsakyti
QUOTE(stopkaime @ 2011 12 20, 08:50)
As net nelabai supratau, cia kurie renkasi atsiskitymus grynais, tai ka jus darot? Imat tos salies valiuta is Lietuvos? Juk kai kurias egzotiskas ne taip paprasta ir gaut. Net Cekijos kronu mums mums pasiule gal tik 200, o tai juokingai maza suma. Nezinau, gal Vilniuje ir daugiau buna. Bet siaip esu labai patenkintas kortelemis+eurais.

labai viskas paprasta, pasiimi korteles ir eurus, kortelės kurui ir ekstra atvejam. Įvažiavus į šalį už sienos būna keityklos, pasikeiti kažkiek pinigų, jei šalyje atostogauni ilgiau tai keitiesi tos šalies banke ar šiaip kokioj knaipėj kur geresnis kursas. Jei per šalį tik pervažiuoji pasikeiti ant sienos, dar neteko matyt kad nebūtų keityklų, užtrunki 10 min ir turi ant ledų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarlatane77: 20 gruodžio 2011 - 10:22
QUOTE(Astra777 @ 2011 08 23, 10:11)
Sveiki!!!
Man artėjančios atostogos visuomet suteikia daug vilčių, noro daug ką pamatyti ir pačiai nustebinti savo šeimos narius.  wub.gif Mūsų šeima keletą metų jau taip pat "užsikrėtusi" kelionių virusu, pavyko apkrėsti ir kitus biggrin.gif Tačiau iki šiol keliavome tik vieni savo automobiliu, t. y. be draugų kompanijų, nesinaudodami nuomos paslaugomis. Kol kas viskas pavyksta.O man pačiai laikas nuo laiko yra malonu prisiminti keliones, pervesti nuotraukas, pasidalinti įspūdžiais su draugais. Daug kas iš draugų ir pažįstamų paprašo pasidalinti patirtimi, parodyti nuotraukas.O man  patinka paskaitinėti ir peržiūrėti kitų keliautojų įspūdžius.Pasisemti idėjų kitų metų kelionėms.

Na štai aš pati sėdžiu prie kompiuterio kelinta diena ir stengiuosi jau mintyse sudarinėti kitų metų atostogų maršrutą.Skaitydama Supermamoje kelionių įspūdžius ir fotoreportažus, pagalvojau gal, kad ir man būtų laikas aprašyti paskutinę mūsų šeimos kelionę, gal kam pravers šis reportažėlis. mirksiukas.gif Gana rašyti tik po keletą brūkštelėjimų temose, nes nesimato vientisumo, nuotaikos ir patirties.
Kadangi šis reportažas nebuvo iš anksto planuotas, gaila kad negalėsiu nustebinti  daugeliu nuotraukų iš važinėjimų kalnų serpantinais, nacionalinių virtuvių patiekalais ir pan.Šie įspūdžiai likę tik galvoje.Bet jei reportažas pavyks-pažadu kitais metais  nuotraukose akcentuoti daugiau  kitiems keliautojams  svarbių dalykų.

Taigi, gal jau laikas pereiti prie mūsų kelionės. mirksiukas.gif
Antri metai iš eilės mūsų šeima renkasi pažintines keliones derindama su poilsinėmis, nes turime mažą dukrytę. Jai šiais metais kelionės metu buvo tik suėję 1 metukai ir 6 mėnesiai. Stengėmės atsižvelgti ir į vaiko interesus. smile.gif Man Graikija nuo vaikystės buvo viena iš tų šalių, kurią norėjau pamatyti.Graikijos Olimpinė Rivjera garsėja savo švariais, smėlėtais paplūdimiais, švelniu klimatu- tai mūsų šeimai  buvo labai aktualu.Atstumas taip pat pasirodė nesunkiai įveikiamas automobiliu-2120 km. iki vietos( mes gyvename nuo Lenkijos sienos tik 30 Km atstumu, tai Lietuva važiuoti ilgai netenka).Nors mūsų šeimai taip pat nepatinka gulėjimas paplūdimiuose, tačiau šį kartą nutarėme pabandyti ir tai. smile.gif Laiką pasirinkome,kad dar nebūtų pats sezonas ir nebūtų karščiai-tad  birželio pirmas dešimtadienis mūsų atostogoms pasirodė idealus.P.S. pamiršau paminėti, kad šią kelionę jau pradėjau planuoti praėjusių metų lapkričio-gruodžio mėnesį, pradėjau tuo pačiu dairytis ir viešbučio.Kai galutinai apsisprendėme, kad šis variantas tinka, jau metų pradžioje- sausio 2 d. rezervavome trivietį kambarį viešbutyje Paralia miestelyje -  Piera, Katerini regione.Kad nereiktų atsikėlus rūpintis visos šeimos pusryčiais-užsisakėme iš karto su viešbučio pusryčiais.
Na o likusį laiką dėliojome tik detales-važiuoti su dviem, ar su viena nakvyne, kur geriau apsistoti. Kelionės maršrutą iš karto nusistatėme per Lenkiją, Slovakiją, Vengriją, Serbiją ir Makedoniją.Kiek buvau domėjusius-Serbijoje ir Makedonijoje keliai yra tikrai geresni, nei važiuojant per Rumuniją, Bulgariją.
Kadangi mano vyrui patinka vairuoti naktį, tad nutarėme, kad tik su trumpais sustojimais turėtume nuvažiuoti apie 1700 km. Nors man neatrodė, kad Serbijoje ir Makedonijoje yra labai saugu, norėjosi šias šalis pravažiuoti kuo greičiau, tačiau pasirinkimo neturėjau.Tad rezervavau vieną nakvynę Serbijoje, Leskovac miestelyje.Rinkausi, kad viešbutis turėtų uždarą, saugomą teritoriją ( tai pasiteisino visu 100 %, bet apie tai vėliau). smile.gif
Likus kelioms dienoms iki atostogų pradžios, pasirinkusi dar informacijos, pasitarusi su šeima, nusprendžiau, kad idealiausias variantas mums grįžtant iš Graikijos bus pamatyti vieną iš seniausių pasaulyje ežerų Ohridą Makedonijoje.Likus kelioms dienoms iki išvykimo, nuo Ohrido 10 km. atstumu Galičicos nacionalinio parko teritorijoje esančiuose svečių namuose rezervavau taip pat vieną nakvynę.Na ką gi, kelionė lyg ir suplanuota.Visi planai Graikijoje vykti į Atėnus, po to Delfus ir Jonijos jūros pakrante grįžinėti atgal į namus, atkrito. Tai atidėjome kitiems kartams, nes su mažu vaiku gal ir per daug važinėjimo, stoviniavimo viešbučiuose.Nutarėme pagal situaciją aplankyti Salonikus, būtinai nuvažiuoti prie Olimpo kalno, žinoma pamatyti Meteorų vienuolynus.Toliau gal tiek nesiplėsiu, nes atsibos skaityti.Pasistengsiu trumpai išdėstyti kai kuriuos faktus su nuotraukomis. wub.gif

Skaitau...nes sia vasara keliausiu po Graikija...tikiu rasti ta, kas reikalinga man bus kelioneje ( nors nesu naujokas, bet eilinis pasakojimas , tai dar karta pakartota pamoka..smile.gif ..Aciu...!
Atsakyti
QUOTE(Veivas @ 2012 02 02, 13:27)
Skaitau...nes sia vasara keliausiu po Graikija...tikiu rasti ta, kas reikalinga man bus kelioneje ( nors nesu naujokas, bet eilinis pasakojimas , tai dar karta pakartota pamoka..smile.gif ..Aciu...!

Kaip malonu, kad yra vis dar skaitančių šį reportažėlį wub.gif Bet maloniausia būtų tai, kad bent maža dalele galėčiau prisidėti prie Jūsų atostogų planavimo. 4u.gif P.S. Noriu palinkėti tik kantrybės skaitant ax.gif , kažkaip čia aš labai daug rašiau, o nuotraukų gal kiek ir mažoka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 02 vasario 2012 - 12:58
QUOTE(Astra777 @ 2012 02 02, 13:57)
Kaip malonu, kad yra vis dar skaitančių šį reportažėlį wub.gif  Bet maloniausia būtų tai, kad bent maža dalele galėčiau prisidėti prie Jūsų atostogų planavimo. 4u.gif P.S. Noriu palinkėti tik kantrybės skaitant ax.gif , kažkaip čia aš labai daug rašiau, o nuotraukų gal kiek ir mažoka  rolleyes.gif 

..esu nemazai apkeliaves..bet tai puse darbo, vot aprasyti..tai jau bėda - tingiu..smile.gif ..todel labai gerbiu , kurie seda ir visa tai apraso..
Atsakyti
labai įkvepianti kelionė, labai malonu ir įdomu buvo skaityti smile.gif
Smagu, kad keliaujate su mažu vaiku, ir tai nesudaro jums problemu smile.gif
Mano vaikų amžius panašus kaip jusu šiame aprašyme, norėčiau šiemet ką nors susiplanuoti panašaus, jūs įrodėte, kad mažas vaikas- ne poblema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2012 03 15, 18:23)
labai įkvepianti kelionė, labai malonu ir įdomu buvo skaityti  smile.gif
Smagu, kad keliaujate su mažu vaiku, ir tai nesudaro jums problemu smile.gif
Mano vaikų amžius panašus kaip jusu šiame aprašyme, norėčiau šiemet ką nors susiplanuoti panašaus, jūs įrodėte, kad mažas vaikas- ne poblema smile.gif

Ačiū už gražius žodžius wub.gif 4u.gif Žinokit man pačiai dėl keliavimo su mažu vaiku nebuvo sunku apsispręsti, tačiau kiek ilgiau užtruko vyrą tuo įtikinti schmoll.gif ...bet argumentai "už" labai stipriai atsvėrė argumentus "prieš" biggrin.gif Tik planuojant keliones su mažu vaiku nereikia labai daug išsikelti sau uždavinių , rasti pusiausvyrą tarp pasyvesnio ir aktyvesnio poilsio, tuomet vaikas nepavargs ir jausis gerai. smile.gif Sunkiausias gal būna pirmas ir paskutinis etapas-nuvažiuoti iki vietos ir grįžti.Bet nauji įspūdžiai viską atperka.Tikiuosi, kad Jums viskas pavyks, tuo labiau jei vienas vaikas vyresnis, tai tikrai labai daug kelionėje pagelbėja su mažyliu...na sakykim mus su vyru sūnus, kai dukrytė ilsėdavosi,išleisdavo ir dviese kur nors nueiti thumbup.gif Jei turėsite kokių klausimė, rašykite, pasistengsiu kuo galėsiu padėti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 16 kovo 2012 - 08:49