Sveiki!!!
Man artėjančios atostogos visuomet suteikia daug vilčių, noro daug ką pamatyti ir pačiai nustebinti savo šeimos narius. Mūsų šeima keletą metų jau taip pat "užsikrėtusi" kelionių virusu, pavyko apkrėsti ir kitus Tačiau iki šiol keliavome tik vieni savo automobiliu, t. y. be draugų kompanijų, nesinaudodami nuomos paslaugomis. Kol kas viskas pavyksta.O man pačiai laikas nuo laiko yra malonu prisiminti keliones, pervesti nuotraukas, pasidalinti įspūdžiais su draugais. Daug kas iš draugų ir pažįstamų paprašo pasidalinti patirtimi, parodyti nuotraukas.O man patinka paskaitinėti ir peržiūrėti kitų keliautojų įspūdžius.Pasisemti idėjų kitų metų kelionėms.
Na štai aš pati sėdžiu prie kompiuterio kelinta diena ir stengiuosi jau mintyse sudarinėti kitų metų atostogų maršrutą.Skaitydama Supermamoje kelionių įspūdžius ir fotoreportažus, pagalvojau gal, kad ir man būtų laikas aprašyti paskutinę mūsų šeimos kelionę, gal kam pravers šis reportažėlis.
Gana rašyti tik po keletą brūkštelėjimų temose, nes nesimato vientisumo, nuotaikos ir patirties.
Kadangi šis reportažas nebuvo iš anksto planuotas, gaila kad negalėsiu nustebinti daugeliu nuotraukų iš važinėjimų kalnų serpantinais, nacionalinių virtuvių patiekalais ir pan.Šie įspūdžiai likę tik galvoje.Bet jei reportažas pavyks-pažadu kitais metais nuotraukose akcentuoti daugiau kitiems keliautojams svarbių dalykų.
Taigi, gal jau laikas pereiti prie mūsų kelionės.
Antri metai iš eilės mūsų šeima renkasi pažintines keliones derindama su poilsinėmis, nes turime mažą dukrytę. Jai šiais metais kelionės metu buvo tik suėję 1 metukai ir 6 mėnesiai. Stengėmės atsižvelgti ir į vaiko interesus.
Man Graikija nuo vaikystės buvo viena iš tų šalių, kurią norėjau pamatyti.Graikijos Olimpinė Rivjera garsėja savo švariais, smėlėtais paplūdimiais, švelniu klimatu- tai mūsų šeimai buvo labai aktualu.Atstumas taip pat pasirodė nesunkiai įveikiamas automobiliu-2120 km. iki vietos( mes gyvename nuo Lenkijos sienos tik 30 Km atstumu, tai Lietuva važiuoti ilgai netenka).Nors mūsų šeimai taip pat nepatinka gulėjimas paplūdimiuose, tačiau šį kartą nutarėme pabandyti ir tai.
Laiką pasirinkome,kad dar nebūtų pats sezonas ir nebūtų karščiai-tad birželio pirmas dešimtadienis mūsų atostogoms pasirodė idealus.P.S. pamiršau paminėti, kad šią kelionę jau pradėjau planuoti praėjusių metų lapkričio-gruodžio mėnesį, pradėjau tuo pačiu dairytis ir viešbučio.Kai galutinai apsisprendėme, kad šis variantas tinka, jau metų pradžioje- sausio 2 d. rezervavome trivietį kambarį viešbutyje Paralia miestelyje - Piera, Katerini regione.Kad nereiktų atsikėlus rūpintis visos šeimos pusryčiais-užsisakėme iš karto su viešbučio pusryčiais.
Na o likusį laiką dėliojome tik detales-važiuoti su dviem, ar su viena nakvyne, kur geriau apsistoti. Kelionės maršrutą iš karto nusistatėme per Lenkiją, Slovakiją, Vengriją, Serbiją ir Makedoniją.Kiek buvau domėjusius-Serbijoje ir Makedonijoje keliai yra tikrai geresni, nei važiuojant per Rumuniją, Bulgariją.
Kadangi mano vyrui patinka vairuoti naktį, tad nutarėme, kad tik su trumpais sustojimais turėtume nuvažiuoti apie 1700 km. Nors man neatrodė, kad Serbijoje ir Makedonijoje yra labai saugu, norėjosi šias šalis pravažiuoti kuo greičiau, tačiau pasirinkimo neturėjau.Tad rezervavau vieną nakvynę Serbijoje, Leskovac miestelyje.Rinkausi, kad viešbutis turėtų uždarą, saugomą teritoriją ( tai pasiteisino visu 100 %, bet apie tai vėliau).
Likus kelioms dienoms iki atostogų pradžios, pasirinkusi dar informacijos, pasitarusi su šeima, nusprendžiau, kad idealiausias variantas mums grįžtant iš Graikijos bus pamatyti vieną iš seniausių pasaulyje ežerų Ohridą Makedonijoje.Likus kelioms dienoms iki išvykimo, nuo Ohrido 10 km. atstumu Galičicos nacionalinio parko teritorijoje esančiuose svečių namuose rezervavau taip pat vieną nakvynę.Na ką gi, kelionė lyg ir suplanuota.Visi planai Graikijoje vykti į Atėnus, po to Delfus ir Jonijos jūros pakrante grįžinėti atgal į namus, atkrito. Tai atidėjome kitiems kartams, nes su mažu vaiku gal ir per daug važinėjimo, stoviniavimo viešbučiuose.Nutarėme pagal situaciją aplankyti Salonikus, būtinai nuvažiuoti prie Olimpo kalno, žinoma pamatyti Meteorų vienuolynus.Toliau gal tiek nesiplėsiu, nes atsibos skaityti.Pasistengsiu trumpai išdėstyti kai kuriuos faktus su nuotraukomis.
Skaitau...nes sia vasara keliausiu po Graikija...tikiu rasti ta, kas reikalinga man bus kelioneje ( nors nesu naujokas, bet eilinis pasakojimas , tai dar karta pakartota pamoka..
..Aciu...!