Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos poilsis Graikijos Olimpinėje Rivjeroje

QUOTE(Aidluka @ 2011 12 18, 19:28)
Bosnijoj, Albanijoj, Makedonijoj, Serbijoj, Vengrijoj praleidom po vieną dieną ir  atsiskaitinėjom  tik kortelėm arba kai kur eurais smile.gif

Vat ta ir visa kita ka rasei ir norejau pasakyti drinks_cheers.gif

Astra, as juk ir nesigincijau, kad visi turi pasirinkti viena kazkuri buda atsiskaitineti. Man idamiau kame gerumas ir kame didesnis saugumas smile.gif

Bet kai sakoma, kad issiimti is bankomato ir atsiskaitineti grynais yra geriau, tai absurdas. O ir pati JM nepateike nei vieno tokio gerumo pavyzdzio. Jei visur butu imanoma atsiskaityti kortele ir banke pasakytu, kad saugumas yra vienodas, tada kuri buda rinktumeisi tu?
Kad ne visur imanoma atsiskaityti kortele, tai cia jau kitas dalykas. Todel dazniausiai mes ir nusiimame kelioneje pinigeliu kazkiek.

O pinigu saugumas neuztikrinamas nei atsiskaitant kortele, nei nusiimant bankomate, abiem atvejais duomenys gali buti nuskaityti ir jais gali bandyti pasinaudoti.
Tai man ir iskyla klausimas, tada koks skirtumas? Sakyciau gal labiau psichologinis, nei realiai del saugumo.

Atsakyti

QUOTE(Aidluka @ 2011 12 18, 21:37)

Keista, matyt nuo parduotuvės priklauso - mūsų nė karto paso neprašė - užtekdavo tik PIN kodo g.gif

drinks_cheers.gif ...o mes taip norėjome grynųjų LIDL prekybos centre sutaupyti, mūsų dokumentai buvo viešbučio seife, tad teko paskutinius grynuosius "atiduoti" verysad.gif ...sekančius du kartus LIDL ir kitame-vietiniame, jau su savimi turėjome dokumentus thumbup.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 12 18, 22:22)

Oi, aš tikrai ir nenoriu ginčytis. smile.gif Tu teisi drinks_cheers.gif nė vienas iš atsiskaitymo būdų -nei atsiskaitant kortele, nei nusiimant bankomate, nėra 100% patikimas
Aš pati ko gero nieko nekeisiu, man vis dėl to labai patogu atsiskaitinėti kortele-jei tik galima ax.gif
Tarp kitko-Makedonijoje keitėmės grynųjų pinigų, nes manėme, kad neturint gali kilti problemų, tačiau svečių namams atsiskaitėme eurais, o Ohride pasirodo taip pat galima daug kur eurais atsiskaityti, ten net kainos denarais ir eurais parašytos.Tik galvoju g.gif kaip su parkingu, atsiskaitinėjome denarais, bet manau problemų gal ir nebūtų buvę su eurais. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 18 gruodžio 2011 - 21:44
QUOTE(Cobre @ 2011 12 18, 22:22)
O pinigu saugumas neuztikrinamas nei atsiskaitant kortele, nei nusiimant bankomate, abiem atvejais duomenys gali buti nuskaityti ir jais gali bandyti pasinaudoti.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Radau straipsnį, kuris visiškai nokautavo doh.gif Nežinau net ką galvot ax.gif
Kaip suprantu, praktiškai nėra jokių šansų apsisaugot nuo duomenų vagystės verysad.gif
http://bankenesaugu....avogti-pin-koda
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 12 18, 20:22)
. O ir pati JM nepateike nei vieno tokio gerumo pavyzdzio.

O ka cia pateikti???????? Ir kokiu tikslu,tik del taves g.gif nes niekam daugiau klausimu kaip ir nekilo..visi renkasi pagal save 4u.gif
Juk visi renkames kas patogiausia butent tam zmogui,as nepersu nei savo kelioniu budo,nei atsiskaitymo vietoje budu schmoll.gif ta irgi reiktu skirti cool.gif todel nebediskutuosiu,ten kur ir taip viskas aisku tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Astra777 @ 2011 12 18, 18:06)
[i]Pritarčiau ir jolitai.martynai- iš tikrųjų, kaip ir keliavimo būdą, taip ir atsiskaitymo būdą kelionėse kiekvienas renkamės individualiai, kas priimtina vienam, kitam gal ir nepatogu.

tai butent..ir tai aisku cia visiems drinks_cheers.gif beveik biggrin.gif O kad kazkas paantrins tai 100% tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2011 - 22:00
QUOTE(Aidluka @ 2011 12 18, 23:45)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Radau straipsnį, kuris visiškai nokautavo doh.gif Nežinau net ką galvot ax.gif
Kaip suprantu, praktiškai nėra jokių šansų apsisaugot nuo duomenų vagystės verysad.gif
http://bankenesaugu....avogti-pin-koda

Na apie ka as ir kalbu, galima dalintis kiek nori savo atsiskaitymu iprociais uzsienyje, bet as juk ne apie tai kalbu, kas kam geriau, o apie sauguma ir , jei jau tikrai patogiau (gal tikrai apie kazka nepagalvoju, tai todel ir klausiu, ka turi omenyje), tai tiesiog norisi argumentu, pavyzdziu, nepatinka man pilstymas is tuscio i kiaura, as argumentuotus pasisakymus megstu smile.gif .

O jei jau taip dalintis patirtimi, tai mes aplamai vykstame su keturiomis kortelemis, jose mazdaug paskirtom pinigus kurui ir auto, apgyvendinimui, maistui, ekstra atvejams. Kiekvienoje kelioneje, atsizvelgdami i pobudi ir niuansus ivairius, skirtingai paskirstome ir lesas. Grynu be abejo nusiimam, bet ne todel, kad butu nepatogu ar labai nesaugu atsisakitineti kortele (jau rasiau, kad nematau skirtumo del saugumo), o todel, kad jei jau uztrunki salyje, ar tai viena vienintele lankoma salis, tai taip jau yra, kad ne visur tiesiog imanoma atsiskaityti kortele: kad ir maistas gatveje, ledai, kai kurie lankytini objektai, kavinukes kaimuose, vaisiai pakeliui. Bet tarkime neturejome grynuju nei Vengrijoje, nei Serbijoje, kai keliavome. Vengrijoje uzteko korteles, Serbijoje eurai ir kortele. Pakeliui abejose salyse mums su bankomatais butu buve gaisatis, nebuvo ju mums palei nosi.
Papildyta:
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 18, 23:57)
O ka cia pateikti???????? Ir kokiu tikslu,tik del taves g.gif nes niekam daugiau klausimu kaip ir nekilo..visi renkasi pagal save  4u.gif
Juk visi renkames kas patogiausia butent tam zmogui,as nepersu nei savo kelioniu budo,nei atsiskaitymo vietoje budu  schmoll.gif ta irgi reiktu skirti cool.gif todel nebediskutuosiu,ten kur ir taip viskas aisku tongue.gif
Papildyta:

tai butent..ir tai aisku cia visiems  drinks_cheers.gif beveik  biggrin.gif O kad kazkas paantrins tai 100% tongue.gif  biggrin.gif

JAu kelinta karta rasau tau, ar apie priimtinuma kalbejau kur nors???? Na bet taip nemoketi skaityti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 12 18, 21:11)
JAu kelinta karta rasau tau, ar apie priimtinuma kalbejau kur nors???? Na bet taip nemoketi skaityti  g.gif

tai butent reiktu issiskaityti mirksiukas.gif as parasau tik tai kas man priimtina 4u.gif nepersu tau tongue.gif tad nesigilink,jei tai tau nepriimtina cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2011 - 22:18
QUOTE(Astra777 @ 2011 12 18, 19:06)

O dabar dėl to sakykime pavėluoto pranešimo. g.gif Aš galvoju taip-arba per užsienio teisėsaugos institucijas paprasčiausia pavėluotai informacija suvaikščiojo, arba gali būti ir dar vienas variantas:šioje banko kortelėje aš paprastai didesnės pinigų sumos nelaikau-iš kitos sąskaitos persivedu tiek kiek man reikia ir tą pačią dieną nusiimu bankomate arba atsiskaitau kortele.O čia gal toks sutapimas: prieš tai dieną, kai man paskambino, persivedžiau į kortelę didesnę šiek tiek pinigų sumą ir man tą dieną jų neprireikė, atgal nepasigrąžinau...tad g.gif galvoju, gal būtent įplaukus į sąskaitą pinigams kažkas ir pabandė pasinaudoti duomenimis, nes anksčiau paprasčiausiai nelabai jiems -"elektroniniams sukčiams" nesuteikiau progos pasinaudoti thumbup.gif  thumbup.gif

galiu paguosti, kad tokio skambucio sulauket ne viena.
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 12 19, 00:20)
galiu paguosti, kad tokio skambucio sulauket ne viena.

Kuri salis tave nuskriaude? Itari kokioje vietoje? Gal tada gali mazdaug nupasakoti, kaip tai vyksta? Na gal kvailas klausimas, bet kiek pas ka klausiau, tai niekas nesusidure, norisi konsultacijo, nors kokiu, kad ir pusiau pletko lygio, nes sioje srityje tai jauciuosi kaip nulinuke.
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 12 18, 22:23)
Kuri salis tave nuskriaude? Itari kokioje vietoje? Gal tada gali mazdaug nupasakoti, kaip tai vyksta? Na gal kvailas klausimas, bet kiek pas ka klausiau, tai niekas nesusidure, norisi konsultacijo, nors kokiu, kad ir pusiau pletko lygio, nes sioje srityje tai jauciuosi kaip nulinuke.

Manes neskriaude cool.gif bet pazistu zmoniu, kurie vasara vaziavo per Serbija, pylesi degalu ir... sulauke skambucio is banko.
Dar tai truputi is mano srities... Korteliu procesingo centrai vykdo monitoringa ir jeigu kazkokios operacijos pasirodo itartinos, siulo bankams siektis su klientais. Nebutinai visu tu korteliu duomenys buvo pavogti. Tai daugiau prevencija klientu labui.
O siaip patarimas vienas: nekisti korteles i neaiskias skyles ir nepaleisti jos is akiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 12 19, 00:31)
Manes neskriaude  cool.gif bet pazistu zmoniu, kurie vasara vaziavo per Serbija, pylesi degalu ir... sulauke skambucio is banko.
Dar tai truputi is mano srities... Korteliu procesingo centrai vykdo monitoringa ir jeigu kazkokios operacijos pasirodo itartinos, siulo bankams siektis su klientais. Nebutinai visu tu korteliu duomenys buvo pavogti. Tai daugiau prevencija klientu labui.
O siaip patarimas vienas: nekisti korteles i neaiskias skyles ir nepaleisti jos is akiu smile.gif

Del paskutinio sakinio tai pritariu, taip ir elgiames.

O dar tik pasitikslinti noriu: tai is principo kazkokiam centrui uzkliuti galejo ir ta pati operacija degalineje, kuria pats ir atlikai? g.gif Na ir dar klausimas, ar jiems kliuvo, kad bandoma atlikti kazkokia operacija (na ar ta, kuria pats kazkada atlikai ir ji jiems ir atrodo kazkokia itartina), ar itarima kelia, kad kortele po kazkokios operacijos tapo nesaugi? Tikiuosi aiskiai surasiau, sudetinga cia man blondei mintis tokias gudrias sudelioti biggrin.gif

Ech, na tik pasidziaugiau, kad sugavau kazka, kas dabar paprotins ir i mano durnus klausimus atsakys, ir pabego verysad.gif Zilvinai, tikiuosi ryt bent ilisi i tema, nes na norisi nors kazka zinoti daugiau, nei PIN koda ir, kad vengti nuosalesniu bankomatu (kiti visi man lygiaverciai blush2.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 18 gruodžio 2011 - 22:46
QUOTE(Zilvinas75 @ 2011 12 18, 22:31)
Manes neskriaude  cool.gif bet pazistu zmoniu, kurie vasara vaziavo per Serbija, pylesi degalu ir... sulauke skambucio is banko.

Nezinau, kaip elgiasi Lietuvos bankai, bet pas mus (NL) netgi rekomenduojama pranesti savo bankui, isvykstant i ilgesne kelione i uzsieni, ypac jei uz Europos ribu (nors girdejau, kad i Rytu Europa keliaujant, irgi verta), nes bankas tiesiog uzblokuoja kortele, jei pamato transakcijas neaiskioj saly. Mums taip yra porakart nutike. Dar ir del to patartinta tureti keleta mokejimo korteliu, kad nelikti be nieko, ypac ilgesnes keliones metu.

O del saugumo - na nera jo 100%, nei grynus pinigus imant, nei kortele mokant. Ir skyle gali labai patikimai atrodyti, ir korteles is akiu nepaleisi, ir vis tiek nuskaitys tuos duomenis. Ir ne tik Serbijoj ar Albanijoj rolleyes.gif Vienintelis daugmaz saugus budas - issiimti grynus pinigus is bankomato kokio nors didesnio ir respektabiliai atrodancio banko viduje. Nes gerokai mazesne tikimybe, kad ir ten bankomatas "patvarkytas"... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 12 18, 21:44)
O del saugumo - na nera jo 100%, nei grynus pinigus imant, nei kortele mokant. Ir skyle gali labai patikimai atrodyti, ir korteles is akiu nepaleisi, ir vis tiek nuskaitys tuos duomenis. Ir ne tik Serbijoj ar Albanijoj  rolleyes.gif Vienintelis daugmaz saugus budas - issiimti grynus pinigus is bankomato kokio nors didesnio ir respektabiliai atrodancio banko viduje. Nes gerokai mazesne tikimybe, kad ir ten bankomatas "patvarkytas"...  cool.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
O isties saugantis,taigi galima ir is LT viska suplanuoti..kaip keliones marsruta,taip ir finansus rolleyes.gif bent jau dalinai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2011 - 23:02