Įkraunama...
Įkraunama...

Šeimos poilsis Graikijos Olimpinėje Rivjeroje

mes retai naudojam kortelę , kartais degalinėj. nesudaro mums kažkaip problemų kad skirtingose šalyse skirtinga valiuta, įvažiuoji į šalį ir išsikeiti pinigus maždaug paskaičiavęs kiek reikia, išvažiuojant už likutį supili kurą smile.gif na bet visur neapsidrausi, visko pasitaiko, tikriausia ir toliau kurą pilsim nuo kortelių, čia tai jau tikrai patogu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sarlatane77: 17 gruodžio 2011 - 15:40
QUOTE(Cobre @ 2011 12 17, 16:31)
jei keliauji per kelias salis ir tose salyse skirtinga valiuta, tai labai nepatogus budas atsiskaitymui. Na ir kainuojantis aisku, juk nusiimti is karto didesne suma irgi nera labai gerai, o nusiimineti daug kartu kainuoja. Ir laiko kartais sugaisti, kol randi bankomata. Keliaujant kortele nepamainomas dalykas, tai cia jau net kalbu nera.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Ypač nesinori keistis pinigų, jei žinai kad toj šaly praleisi kelias valandas ar daugių daugiausia dieną ax.gif
Beje, nepatingėjau panarstyt savo šiųmetės kelionės banko išrašo - likau "maloniai" nustebus doh.gif Pasirodo, pinigų išgryninimas gerokai pabrango doh.gif Tik dabar atkreipiau dėmesį, kad išsiimant pinigus iš bankomato nuskaičiuota ne po 10 Lt kaip seniau, o po 14 - 15 litų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 12 17, 19:35)
ne po 10 Lt kaip seniau, o po 14 - 15 litų doh.gif

na dar vienas patvirtinimas, kad iki sekancios keliones reiktu kaip reikian viska issiaiskinti banke g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 12 17, 14:31)
jei keliauji per kelias salis ir tose salyse skirtinga valiuta, tai labai nepatogus budas atsiskaitymui. Na ir kainuojantis aisku, juk nusiimti is karto didesne suma irgi nera labai gerai, o nusiimineti daug kartu kainuoja. Ir laiko kartais sugaisti, kol randi bankomata. Keliaujant kortele nepamainomas dalykas, tai cia jau net kalbu nera.
Reiks eiti i banka pasikonsltuoti  g.gif

Kas tinka ir patogu vienam nereiskia,kad kiti budai nepriimti/patogus kitiems!
Mums pvz tinka geriau tureti kortele ir grynais.Kortele naudojames tik issigryninti pinigus jei pritrukstame.
O issiimant pinigus is bankomatu ir LT ne visada saugu doh.gif
Aisku pvz kitu keliautoju atvejais,kai pravaziuoja daug saliu,(ne kelias)tai tikrai nera patogu,bet del saugumo ko tik nepadarysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 17 gruodžio 2011 - 19:30
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 17, 21:27)
Kas tinka ir patogu vienam nereiskia,kad kiti budai nepriimti/patogus kitiems!
Mums pvz tinka geriau tureti kortele ir grynais.Kortele naudojames tik issigryninti pinigus jei pritrukstame.
O issiimant pinigus is bankomatu ir LT ne visada saugu doh.gif
Aisku pvz kitu keliautoju atvejais,kai pravaziuoja daug saliu,(ne kelias)tai tikrai nera patogu,bet del saugumo ko tik nepadarysi.

Visu pirma, tai idomu skaityti nuomone zmogaus, kuris nekeliavo nei taip, kaip Aidluka, nei taip, kaip Astra ax.gif Bunant vienoje salyje yra visai kita situacija, pati tai zinau, isbandeme.
Apie nepriimtinuma nebuvo kalbos, nereikia rasyti to, apie ka as nerasiau.
Patogu issimineti is bankomato tik tuo atveju, jei bankomatas pasitaiko tavo kelyje. biggrin.gif Aidluka ir Astra tikrai supras apie ka as cia dabar parasiau biggrin.gif
Mums irgi tinka ir netgi reikia tureti grynu, kai buname vienoje salyje. Jusu seimyniniu kelioniu patirtis kol kas tik tokia, tiesa rolleyes.gif ? jei salis tranzitine, tai bunant ten puse paros, ar para, prarasti pinigelius isgryninimui, o ir laika tuo paciu, tai nera pats smagiausias dalykas. Aidluka va grauzesi, kad Ohridui papildomu valandu negalejo skirti biggrin.gif
Jei issiimant is bankomato pinigus nera saugu, tai apie koki sauguma tu kalbi?
Na ir paskaicius tavo postus, tai iskilo man klausimas, ka reiskia daug saliu (o ne kelios) doh.gif Nes visi kas keliavo, tai zino, kad kelios salys, tai dazniausiai labai nemazai kilometru, kaip vienai kelionei biggrin.gif
Ir dar man taip ir liko neaisku. Pirmame poste rasei, kad issigryninti is bankomato (nors pati sakai, kad tai gali buti nesaugu) ir moketi visur grynais yra geriau. O kame tas gerumas? jei jau teigi, tai smagu butu ir argumentus isgirsti, tai vistik butu ir idomiau ir naudingiau (jei tikrai tas yra geriau), nei abstraktus samprotavimai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sarlatane77 @ 2011 12 17, 14:40)
mes retai naudojam kortelę , kartais degalinėj. nesudaro mums kažkaip problemų kad skirtingose šalyse skirtinga valiuta, įvažiuoji į šalį  ir išsikeiti pinigus maždaug paskaičiavęs kiek reikia, išvažiuojant už likutį supili kurą smile.gif na bet visur neapsidrausi, visko pasitaiko, tikriausia ir toliau kurą pilsim nuo kortelių, čia tai jau tikrai patogu

vat ir realus pavyzdis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Sarlatane77 @ 2011 12 17, 14:40)
na bet visur neapsidrausi, visko pasitaiko,

tai jau tikrai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2011 - 01:16
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 18, 03:06)
vat ir realus pavyzdis 4u.gif

realus pavyzdys ko? blink.gif Kad kortele pilti kura patogiau? tai apie ka ir kalbame.

Kaip supratau, tai atsakyti neturi ka i mano klausima. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2011 12 18, 10:45)
realus pavyzdys ko?  blink.gif Kad kortele pilti kura patogiau? tai apie ka ir kalbame.

Kaip supratau, tai atsakyti neturi ka i mano klausima. g.gif

Rodos ir taip aisku visiems viskas cool.gif
Realus pavyzdys,kad kortele galima naudoti minimaliai(bet ne visiems patogu,todel kas kaip nori tas taip daro).Pasiskaiciuoji,kiek pinigeliu isleisi toje salyje,issikeiti viena karta(kaip suprantu taip daro Sarlatane77) arba,netgi keitima galima LT pasidaryti,o kortele naudoti tik jau kai itin butina.Na pritrukai pinigeliu,kazkokia nelaime,nenumatyti atvejai.
Man toks variantas priimtiniausias butu.Kiti pasirenka/pasirinktu galbut kitus variantus 4u.gif
Tad cia nieko nei keisto,nei ypatingo nera.Kad tiek diskutuoti tokiame aiskiame dalyke.Variantu n yra,kiekvienas pasirenka,kaip kam patogiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2011 - 15:16
Atvirai pasakius, be mokėjimo kortelių neįsivaizduoju savo kelionių ax.gif Mes išvažiuodami visada apie pusę planuojamos išleisti sumos jau Lietuvoj išsikeičiam į eurus, o likusi dalis išleidžiama arba iškeičiama kortelės pagalba smile.gif Tikrai nėra jokių problemų išsigrynint pinigus iš kortelės keliaujant po daugumą Europos šalių - juk keliaujant dažniausiai reikalinga tik 3 – 4 rūšių valiuta drinks_cheers.gif Manau didžiausia problema dėl valiutos keitimo yra būtent Balkanų šalyse – juk ten tik Graikijoj ir Juodkalnijoj eurai – visur kitur kiekviena šalis turi savo valiutą doh.gif Imu konkretų šiųmetės savo kelionės pavyzdį – per kelionę pravažiavom 13 šalių, iš jų tik penkiose buvo galima atsiskaityti eurais, vadinas reikalingos net 9 valiutos doh.gif
Bosnijoj, Albanijoj, Makedonijoj, Serbijoj, Vengrijoj praleidom po vieną dieną ir atsiskaitinėjom tik kortelėm arba kai kur eurais smile.gif Aišku, galėjom išsigrynint bankomatuose, bet tada mažų mažiausia už pinigų išgryninimą būtume sumokėję papildomai 50 Lt (tiesa, išsiaiškinau, kodėl už pinigų išgryninimą kai kur nuskaičiavo didesnę sumą nei 10Lt verysad.gif Pasirodo išgryninimo mokestis priklauso nuo sumos – išgryninant pinigus iki 500 litų mokam 10 lt, o jei daugiau – prisideda papildomi procentai, t.y. išgryninant 1000 Lt, tektų mokėt jau 20 Lt, 750 Lt– 15 Lt doh.gif ), be abejonės būtume parsivežę ir valiutų „likučių“- tikrai ne visada įmanoma numatyt kiek gali prireikt pinigų konkrečioj šaly ax.gif
Yra dar kitas variantas – vežtis visus pinigus eurais ir valiutos keityklose keistis į vietinę valiutą smile.gif Bet, šiuo atveju jau gaištamas laikas keityklos ar banko paieškai, atvažiavus vakare išvis neįmanoma rast kokią dirbančią valiutos keityklą schmoll.gif Aišku, pasieniuose prie muitinių kiekvienoj šaly yra tų keityklų, tik... daugumą Balkanų muitinių yra okupavę išmaldos prašantys čigonai doh.gif Apsikarstę vaikais eina nuo mašinos prie mašinos – nelabai jauku išlipt iš mašinos net į tualetą nueit, o ką jau bekalbėt apie pinigų keitimą schmoll.gif
Šiaip, man atrodo, niekas nepasikeis mūsų keliavimo įpročiuose – kokį mokėjimo būdą kiekvienas naudodavom tokį ir naudosim drinks_cheers.gif Tik, po šios laimingai pasibaigusios Astros istorijos, atidžiau stebėsim kas daroma su mūsų mokėjimo kortelėm drinks_cheers.gif Manau, „duomenų vagys“ kaip ir visi vagys yra gerai išstudijavę žmogaus psichologiją - pasinaudoja žmogaus išsiblaškymu, neatidumu ar galų gale sukuria kokią neįprastą situaciją kad patektume į jų pinkles ax.gif Aš šiandien jau buvau prisisvaigus, kad mano vyras Albanijoj palikęs kortelę degalinėj, grįžo į mašiną paimt mano paso... Kai pamačiau jo žvilgsnį net gėda pasidarė, kad taip kvailai pagalvojau blush2.gif Beto, net neabejoju, kad į tokią pat situaciją galim patekt ir savo gimtojoj Lietuvėlėj... Visur turim saugotis atsiskaitinėdami kortelėmis drinks_cheers.gif
Pst. Prancūzijoj teko piltis kurą keliose automatinėse degalinėse – atsiskaityti jose buvo galima TIK kortelėmis ax.gif Ir kas keisčiausia, tokiose vietose kitą degalinę galima rast tik už 100 ar daugiau km – ten degalinių tinklas neišvystytas taip plačiai kaip pas mus doh.gif Kartais neturėdamas kortelės gali patekt į kur kas didesnę bėdą...
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2011 12 18, 16:28)
Atvirai pasakius, be mokėjimo kortelių neįsivaizduoju savo kelionių ax.gif

Aidluka tu turi nerealios patirties sioje srityje,tad is taves galima mokytis ir mokytis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Beto tu per savo keliones tiek daug saliu pravaziuoji thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolita.martyna: 18 gruodžio 2011 - 17:38
QUOTE(Aidluka @ 2011 12 17, 14:49)
Astrut, išgąsdino tavo žinutė verysad.gif  Mes kelionėse visur kur tik galim atsiskaitom kortelėmis ax.gif Neįtikėtina, kad degalinėse gali vykti tokie sukčiavimai doh.gif  Beje, Albanijoj degalinėj prašė net paso, kad galėtų įsitikint, kad kortelė mums priklauso.
Vistik man keistai atrodo, kodėl tik po pusmečio bandyta buvo pasinaudot nuskaitytais duomenim g.gif O gal bankas pusmetį „aiškinos“ ir tik dabar "išsimiegojęs" jums pateikė informaciją g.gif 
....

Aidluka, aš tikrai nenorėjau išgąsdinti, o tik perspėti, kad reikia būti atsargesniems wub.gif Pvz. Graikijoje parduotuvėse atsiskaitant banko kortele, ne tik reikalavo PIN kodo, bet taip pat ir privalomai asmens tapatybės dokumento thumbup.gif
O dabar dėl to sakykime pavėluoto pranešimo. g.gif Aš galvoju taip-arba per užsienio teisėsaugos institucijas paprasčiausia pavėluotai informacija suvaikščiojo, arba gali būti ir dar vienas variantas:šioje banko kortelėje aš paprastai didesnės pinigų sumos nelaikau-iš kitos sąskaitos persivedu tiek kiek man reikia ir tą pačią dieną nusiimu bankomate arba atsiskaitau kortele.O čia gal toks sutapimas: prieš tai dieną, kai man paskambino, persivedžiau į kortelę didesnę šiek tiek pinigų sumą ir man tą dieną jų neprireikė, atgal nepasigrąžinau...tad g.gif galvoju, gal būtent įplaukus į sąskaitą pinigams kažkas ir pabandė pasinaudoti duomenimis, nes anksčiau paprasčiausiai nelabai jiems -"elektroniniams sukčiams" nesuteikiau progos pasinaudoti thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Cobre @ 2011 12 17, 16:31)

QUOTE(Aidluka @ 2011 12 17, 18:35)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  Ypač nesinori keistis pinigų, jei žinai kad toj šaly praleisi kelias valandas ar daugių daugiausia dieną  ax.gif
Beje, nepatingėjau panarstyt savo šiųmetės kelionės banko išrašo - likau "maloniai" nustebus doh.gif  Pasirodo, pinigų išgryninimas gerokai pabrango doh.gif Tik dabar atkreipiau dėmesį, kad išsiimant pinigus iš bankomato nuskaičiuota ne po 10 Lt kaip seniau, o po 14 - 15 litų doh.gif

drinks_cheers.gif taip, nesinori bankui už išgryninimą pastoviai mokėti pinigus. Mes iš bankomato Graikijoje du kartus ėmėme eurų, tad kaip suprantu bankas nuskaito kažkokį procentą nuo sumos, pvz. :imant 70 EUR., nuskaitė 4,84 lt., 80 EUR- 5,54 LT....kai kam tai gal ir nedaug, tačiau vis viena pinigai.Tačiau anksčiau man buvę, kad nuskaitydavo kaip ir Aidlukai fiksuotą mokestį, gal 10 ar daugiau litų, tad nesuprantu nuo ko čia priklauso-banko, ar šalies kurioje gryninami pinigai.

Pritarčiau ir jolitai.martynai- iš tikrųjų, kaip ir keliavimo būdą, taip ir atsiskaitymo būdą kelionėse kiekvienas renkamės individualiai, kas priimtina vienam, kitam gal ir nepatogu.Paprastai mes pasiskaičiuojame kiek reikia privalomai turėti grynųjų pinigų, imame tik eurus, tačiau dažniausiai vis viena kažkiek pritrūksta, visko negali numatyti ir suskaičiuoti bigsmile.gif ..tad tenka grynintis arba atsiskaitinėti kortelėmis.Tačiau kaip ir daugelis -šalyse, kuriose valiuta ne euras, stengiamės atsiskaitinėti kortelėmis, o ypač degalinėse , nes po to nesinori tuos smulkius "centus" skaičiuoti ir rankioti po visas kišenes.

O dėl to, kad tokių pačių sukčių reikia saugotis ir Lietuvoje-Aidluka visiškai teisi, vienu metu jau ir Lietuvoje plito duomenų nuskaitymas nuo kortelės primontavus mažas filmavimo kamerėles prie bankomato ekrano, o kiek mes dar nežinome šių sukčių galimybių, paprastai teisėsauga eina paskui juos, tad prevencinės priemonės būna pavėluotos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 18 gruodžio 2011 - 19:16
QUOTE(Astra777 @ 2011 12 18, 20:06)
Aidluka, aš tikrai nenorėjau išgąsdinti, o tik perspėti, kad reikia būti atsargesniems wub.gif

Ačiū tau, labai gerai, kad perspėjai 4u.gif Privertei susimąstyt mirksiukas.gif Juk kartais kelionėse per daug atsipalaiduojam - net nepagalvojam kad kokioj pačioj netikėčiausioj situacijoj gali laukti pavojus ax.gif
...Graikijoje parduotuvėse atsiskaitant banko kortele, ne tik reikalavo PIN kodo, bet taip pat ir privalomai asmens tapatybės dokumento thumbup.gif

Keista, matyt nuo parduotuvės priklauso - mūsų nė karto paso neprašė - užtekdavo tik PIN kodo g.gif
...galvoju, gal būtent įplaukus į sąskaitą pinigams kažkas ir pabandė pasinaudoti duomenimis, nes anksčiau paprasčiausiai nelabai jiems -"elektroniniams sukčiams" nesuteikiau progos pasinaudoti thumbup.gif  thumbup.gif

Visai galimas variantas drinks_cheers.gif
Mes iš bankomato Graikijoje du kartus ėmėme eurų, tad kaip suprantu bankas nuskaito kažkokį procentą nuo sumos, pvz. :imant 70 EUR., nuskaitė 4,84 lt., 80 EUR- 5,54 LT....kai kam tai gal ir nedaug, tačiau vis viena pinigai.Tačiau anksčiau man buvę, kad nuskaitydavo kaip ir Aidlukai fiksuotą mokestį, gal 10 ar daugiau litų, tad nesuprantu nuo ko čia priklauso-banko, ar šalies kurioje gryninami pinigai.

Mes ir Graikijoj du kartus keitėmės pinigus - už 200 eur nuskaitė 14,32 lt, už 100 eur - 10 lt doh.gif Tikrai jaučiu nuo banko priklauso - man tikrai niekada nėra mažiau nei 10 lt nuskaičiavę ax.gif
Atsakyti