Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Gintarija86 @ 2011 08 25, 11:35)
Labas  4u.gif

Isbandziau vakar savo 50desimtu, eina sau kaip sunku su fokusu... kazkaip su kitinuku paprasciau fokusuodavosi  g.gif  doh.gif  zodziu mokintsi mokintis ir dar karta mokintis  ax.gif
Ikeliu kelias foto  rolleyes.gif

jei negrai pamenu sigma tavo f/1.4. tai du variantai kodėl su fokusu nesusitvarkai: pirmas per maža naudoji ryškumo zona ir nudreba ranka dar neygudusi(f iki 2 maždaug) arba objektyvas turi netikslumu, patestuok ji ar tikliai buna fokusas ar nenušoka, esu daug girdėjusi kad gauti gera kopija ne taip lengva

Laikines gaila ir aš nemačiau, bet galiu pasakyt kad iš foto kur buvo Ersė įdėjusi tai kai mačiau gyvai man ji visai kitokia smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 08 25, 10:18)
Ar skaityti nemokat ir l nuo i neskiriat? doh.gif

sorry, tikrai, nemoku skaityt blush2.gif
Atsakyti
O, apie portretus kalbat. Pagalvojau, kad mane vyras keliskart gražiai nufotografavo. Turiu vieną foto Elzės darytą, patinka labai. Ir autoportretus kelis turiu, kuriuos myliu. O kai kiti fotografavo, negaliu sakyti, kad patiko.

Dėl foto komentarų, kur pasako gražu, negražu. Aš labai dažnai sakau, kad gražu, jei man išties gražu. Dar rašau faina, nuostabu, žavinga. Kūdroje dažni tokie mano komentarai. Nemoku pilstyti iš tuščio į kiaurą, gražiai sudėlioti mintis, todėl apsiriboju vienu ar dviem žodžiais, kurie puikiausiai atskleidžia, kad fotografija man patiko.
O jei nepatinka, galiu drąsiai tai padaryti. Nors kartais verta ir nutylėti. Ir čia temoje ir kūdroje. Tiesiog nemėgstu įsiplieskiančių diskusijų, ne visi normaliai į neigiamus komentarus reaguoja. O papildomų galvos skausmų man nereikia smile.gif
Sayonaros kelti portretai. Apie kelias, kurios tikrai nuoširdžiai viskuom patiko pasisakiau. Kitų nekomentavau, bet kažkaip net neatrodė, kad jie komentarams. Labiau gal pasidžiaugimui, susipažinimui su visom. Na bent jau taip aš galvoju.

Vat tarkim Laukinės foto dažnai praignoruoju, nes tiesiog skirtingais kelias mes einam ir kažkaip be ryšio sakyti, kad nepatinka, bet ne todėl, kad kažką negražaus atneša, tiesiog mūsų fotografiniai skoniai skiriasi ir tiek. Bet vat kai atneša foto kaip kad vakar, arba gėlės su dirbtiniais blikais, be jokių prob galiu pasakyti, kad nepatinka. Bet ir pagyrusi Laukinę esu ne kartą ir tikrai nuoširdžiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 25 rugpjūčio 2011 - 12:32
QUOTE(vienintelė @ 2011 08 25, 12:28)
jei negrai pamenu sigma tavo f/1.4. tai du variantai kodėl su fokusu nesusitvarkai: pirmas per maža naudoji ryškumo zona ir nudreba ranka dar neygudusi(f iki 2 maždaug) arba objektyvas turi netikslumu, patestuok ji ar tikliai buna fokusas ar nenušoka, esu daug girdėjusi kad gauti gera kopija ne taip lengva

Laikines gaila ir aš nemačiau, bet galiu pasakyt kad iš foto kur buvo Ersė įdėjusi tai kai mačiau gyvai man ji visai kitokia smile.gif))

Aciu, vienintele 4u.gif tikrai fotkinau su maza ryskumo zona.. reikes pasizaist su didesne ir tyketis kad su objektyvu viskas gerai, o as fotografuoju drebanciom rankelem blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 25, 12:29)
O, apie portretus kalbat. Pagalvojau, kad mane vyras keliskart gražiai nufotografavo. Turiu vieną foto Elzės darytą, patinka labai. Ir autoportretus kelis turiu, kuriuos myliu. O kai kiti fotografavo, negaliu sakyti, kad patiko.

Dėl foto komentarų, kur pasako gražu, negražu. Aš labai dažnai sakau, kad gražu, jei man išties gražu. Dar rašau faina, nuostabu, žavinga. Kūdroje dažni tokie mano komentarai. Nemoku pilstyti iš tuščio į kiaurą, gražiai sudėlioti mintis, todėl apsiriboju vienu ar dviem žodžiais, kurie puikiausiai atskleidžia, kad fotografija man patiko.
O jei nepatinka, galiu drąsiai tai padaryti. Nors kartais verta ir nutylėti. Ir čia temoje ir kūdroje. Tiesiog nemėgstu įsiplieskiančių diskusijų, ne visi normaliai į neigiamus komentarus reaguoja. O papildomų galvos skausmų man nereikia  smile.gif
Sayonaros kelti portretai. Apie kelias, kurios tikrai nuoširdžiai viskuom patiko pasisakiau. Kitų nekomentavau, bet kažkaip net neatrodė, kad jie komentarams. Labiau gal pasidžiaugimui, susipažinimui su visom.  Na bent jau taip aš galvoju.

Vat tarkim Laukinės foto dažnai praignoruoju, nes tiesiog skirtingais kelias mes einam ir kažkaip be ryšio sakyti, kad nepatinka, bet ne todėl, kad kažką negražaus atneša, tiesiog mūsų fotografiniai skoniai skiriasi ir tiek. Bet vat kai atneša foto kaip kad vakar, arba gėlės su dirbtiniais blikais, be jokių prob galiu pasakyti, kad nepatinka. Bet ir pagyrusi Laukinę esu ne kartą ir tikrai nuoširdžiai  smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Dosa maniškis šitą turėjo, tik gaila sugedo. Labai jėginis mygtukas, ryškus kaip tik vaikams. Prasukimas taip pat patogus vaikų rankutėm. Ne per didelis ne per sunkus. Atstumas reguliuojasi pagal piešinukus. Jei nori juostinio saviškėm tikrai patariu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 08 25, 12:14)

o aš galiu? biggrin.gif Vis nedrįstu hihihi.gif Bet jaučiu galima, ania? smile.gif
Atsakyti
nu va, ką tik su Say buvom susitikusios, turiu jau Kiev'ą , nagai niežti, noriu išbandyt biggrin.gif bet tas kotletas sveria daugiau nei įsivaizdavau doh.gif pasikačelinsiu biški biggrin.gif reiks tik saugot nuo vaiko, kad pirštų neprisiverų, galvos neprasiskeltų biggrin.gif

žiūriu įdomi diskusija vyksta , apie savęs patinka/nepatinka.. iki gimdymo patikau sau visą gyvenimą, ir labai dažnai sau nuotraukose patikdavau, ir noriai visur kyšdavau savo nosį, kad tik nusifotkint, net ir tada , kai prieš pat gimdymą +36 kg turėjau sau patikau biggrin.gif o dabar žiauriai sau nepatinku, ir neturiu nuo to laiko nei vienos foto, kur sau patikčiau doh.gif senatvės gal pirmieji požymiai čia? biggrin.gif

aij nea, meluoju, vieną turiu, nekokybiška ji, bet bent jau aš ten sau graži, ir tokia kokią save matau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 08 25, 12:42)
o aš galiu?  biggrin.gif  Vis nedrįstu hihihi.gif Bet jaučiu galima, ania? smile.gif

aaa.. let me think... g.gif nu gerai..biggrin.gif
Atsakyti
je'taime, labai patinka tavo voratinkliai. Kur tokių prisiauginai? biggrin.gif Tokie išraiškingi, gražūs ir vykusiai juos nupaveikslavai.

sayonara, pasikartosiu, bet man tavo portretukai vykusiai su aplinka dera. Jeigu būtum tik vieną žmogų fotografavusi, gal nepasistebėtų tai, bet dabar, kai tiek skirtingų žmonių ir jie visi dera savo aplinkoj.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti