Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 24, 14:41)
nu karooooočeeee!! tai čia tipo taip, paprastai uždėjus??  biggrin.gif  blyn, aš tada žabala, nemoku taip sufokusuot  doh.gif  biggrin.gif

paprastai - bodis, adapteris, heliosas biggrin.gif būna gi adapteriai su AF patvirtinimu, sufokusavus mirkteli raudonas taškutis. Su juosta fokusuot gal sunkiau iš pradžių būtų, bet, manau, taipogi išmokstama smile.gif

QUOTE(vienintelė @ 2011 08 24, 14:46)
o koks adapteris? aš dabar norėčiau isigyt bet nežinau kokio reikia tai lengviausia paklausti kas naudoja smile.gif))

M42 adapteris. kažkada jau kažkas klausė, tai pacituosiu:
QUOTE(je t'aime @ 2011 08 12, 10:26)
Adapterį pirkau efoto skelbimuose pasidairius. Dabar tiksliai nepamenu, kuris ten buvo, bet užtenka į efoto.lt skelbimų skiltį įvesti M42 ir turėtum rast. Va čia pvz parduoda M42 sriegio adapterį. Šiaip jų būna visokių, su AF patvirtinimu ir be (pastarieji pigesni). Pas mane su AF patvirtinimu. Jeigu pas tave ne Canon'as, tai ir Nikon'ui, ir Pentax'ui būna tų adapterių. Tik prieš tai pažiūrėk, ar tinka tavo modelio fotoaparatui.

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 24, 13:48)
siaura juostelė.
toks turi atkeliauti
Sūnus turi paprastutę skaitmeną, bet vis nori juosteles ryškinti kavoje. Tai pagalvojau, kad jei jau žaisti, tai ir fotoaparatą "linksmesnį" imsim. Patiem užtenka to, ką turim. Prižiūrėdami leidžiam ir jam saviškiais fotografuoti. Bet vat kai užsimano, kad pats galėtų pasiimti, dar nepasitikiu. Tai manau šitas plastmasiukas bus pats tas. Ir nuo pat pradžių išmoks į viską kitu kampu pažiūrėti, nesimokant jokių taisyklių. Nors jei kas duodat vaikams fotografuoti, ar pastebėjot, kad jie automatiškai, to nežinodami laikosi pagr. fotografijos taisyklių.

Mano svajonė šiaip, vaikų gynimo dienai suorganizuoti parodą su vaikų darytom fotografijom. Senokai jau rezgu šitą planą chuliganą. Jei kurios nors vaikai fotografuoja, gal galim kur paieškoti vietos, darbų eksponavimui būtent per vaikų šventę, o iki tol vaikai suruoštų darbus  smile.gif

oo, pas mane panašus smile.gif tik va toks http://www.amazon.de...p_ob_ph_title_2

tik jis žiauriai tamsus, (F8 jei neklystu), tai namuose naudot visiškai netinkamas.. geriausiai fotkina kai kieme saulė plieskia iš visų jėgų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(je t'aime @ 2011 08 24, 13:51)
paprastai - bodis, adapteris, heliosas biggrin.gif būna gi adapteriai su AF patvirtinimu, sufokusavus mirkteli raudonas taškutis. Su juosta fokusuot gal sunkiau iš pradžių būtų, bet, manau, taipogi išmokstama smile.gif
M42 adapteris. kažkada jau kažkas klausė, tai pacituosiu:

jo jo, turiu adapterį, ir lygtais mirkteli, nebepamenu doh.gif nu bet aš amžinai su fokusu problemų turiu, mirkteli ar nemirkteli biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 24, 14:53)
oo, pas mane panašus smile.gif tik va toks http://www.amazon.de...p_ob_ph_title_2

buvau ir tą nusižiūrėjus, bet radau įdėklą fotografavimui po vandeniu. Ir nežinojau ar tas ieškiklis tavo fotoaparate nusiima ar ne. Todėl apsistojau ties šiuo variantu. Nes įdėklą prie progos sūnui nupirksiu.
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 08 24, 13:50)

Dekui uz atviruma  smile.gif Del kadravimo tai man dar mokytis ir mokytis...  doh.gif Nors idomu butu suzinoti - ar kazkokias konkrecias kadravimo taisykles pazeidziau? Ir ko konkreciai stinga kokybes prasme? Fokuso? Ryskumo? Sviesos? Jei laiko negaila pakomentuoti, tai labai laukciau... jei ne, tai ne.
:

paskutinėse tryjose trūksta ryškumo, o kadravimo prasme, tai erdvės iš visų pusių trūksta smile.gif ir kaip jau sakiau anksčiau- nuobodus kadravimas smile.gif kaip jį paįvairinti, pavyzdžių jau anksčiau buvau įmetus wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 08 24, 13:55)
buvau ir tą nusižiūrėjus, bet radau įdėklą fotografavimui po vandeniu. Ir nežinojau ar tas ieškiklis tavo fotoaparate nusiima ar ne. Todėl apsistojau ties šiuo variantu. Nes įdėklą prie progos sūnui nupirksiu.

aha, nuisiima smile.gif o kur radai dėklą? bet įdomu ar kas gautųsi po vandeniu su tokiu tamsiu objektyvu g.gif einu flickre pasižvalgysiu , jau įdomu pasidarė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 24, 14:58)

aha, nuisiima  smile.gif  o kur radai dėklą?  bet įdomu ar kas gautųsi po vandeniu su tokiu tamsiu objektyvu  g.gif  einu flickre pasižvalgysiu  , jau įdomu pasidarė smile.gif

čia
Atsakyti
tęsiame inventorizaciją smile.gif

Zirzė smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 24, 14:00)

ačiū smile.gif būtų vasaros pradžia, jaučiu susigundyčiau nusipirkt biggrin.gif bet šiaip for fun jaučiu kaip įdomiai gautųsi fotkės kokiam vandens atrakcionų parke, besileidžiant nuo čiuožyklos pafotkint biggrin.gif blyn, jau įdomu įdomu darosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 24, 13:48)
Jei kurios nors vaikai fotografuoja, gal galim kur paieškoti vietos, darbų eksponavimui būtent per vaikų šventę, o iki tol vaikai suruoštų darbus  smile.gif

Maniškė fotografuoja hihihi.gif
Ar va tokios, , tokios , tokios, štai tokios ir net va tookios, kokia šviesaa tiktų?

Na, labai gražūs portretukai smile.gif Gyvi tokie, smagu žiūrėti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 24 rugpjūčio 2011 - 14:07
QUOTE(sayonara @ 2011 08 24, 14:03)
tęsiame inventorizaciją smile.gif

Zirzė smile.gif

jėga!!!!!!!!!!!
Papildyta:
QUOTE(rG @ 2011 08 24, 14:04)
Maniškė fotografuoja hihihi.gif
Ar va tokios, , tokios , tokios, štai tokios ir net va tookios, kokia šviesaa  tiktų?

Na, labai gražūs portretukai smile.gif Gyvi tokie, smagu žiūrėti smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

maniškis tai pokolkas va taip vis daro http://www.flickr.co.../in/photostream biggrin.gif
Atsakyti
Blyn, tada maniškis į pažengusiųjų temą savo amžiaus grupėje taiko lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 24, 13:58)
paskutinėse tryjose trūksta ryškumo, o kadravimo prasme, tai erdvės iš visų pusių trūksta smile.gif ir kaip jau sakiau anksčiau- nuobodus kadravimas smile.gif kaip jį paįvairinti, pavyzdžių jau anksčiau buvau įmetus wink.gif

Dekui! 4u.gif Ypac uz pastaba del erdves trukumo. Su paciom pirmosiom cia idetom nuotraukom vis gaudavau komentaru, kad per daug erdves - tai gali buti, kad dabar kartais persistengiu i kita puse. Reiks pagalvoti apie tai. Del ramuniu ryskumo - aha, matau, truksta. Nereikejo sitos deti doh.gif O paskutines dvi tai pries saule fotografuotos, ieskant bliku - gal ir del to ryskumo truksta unsure.gif

Tuos tavo idetus pavyzdzius tai stropiai perziurejau anakart, darsyk aciu uz juos. Kada nors gal pasieksiu ir as nors kazka panasaus i toki lygi. O kol kas rodau savo ieskojimu rezultatus - net jei jie kazkam pasirodo "prasciausi is visu rodytu", bet tai yra tiesiog to ieskojimo proceso dalis... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 08 24, 14:13)
Blyn, tada maniškis į pažengusiųjų temą savo amžiaus grupėje taiko  lotuliukas.gif

Taviškis gal fotošopą įvaldęs biggrin.gif
Atsakyti