Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Almost @ 2011 08 22, 23:30)
na man įdomi nuomonė, argumentai. būtent kaina ir įtakojo mane ateiti čia ir paklausti  smile.gif nes naujos kartos muilinės (kaip SM įvardino) šitais savo pribumbasais kažkodėl man panašios į veidrodžius, tai vat ir įdomu - gal kas žino, gal kas bandė ir gali pasakyti konkrečius skirtumus tarp tos naujos geros skaitmenos ir veidrodžio mastau.gif

nežinau, nelabai mes čia apie techniką išmanom, pas mus čia visos su veidrodiniais arba juostiniais fotografuoja,tai niekas neatsakys dėl tų hibridinių muilinių smile.gif eik į technikos skyrelį, gal ten pagelbės..
Papildyta:
o dėl mamiya kokį maždaug modelį žiūrėt ir su kokiu objektyvu portretams? įdomu pasidarė kas ebay gero biggrin.gif bet žiūriu modelių milijonas ir objektyvų visokių..

jaučiu c330 80mm F2.8 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 23 rugpjūčio 2011 - 00:12
QUOTE(rG @ 2011 08 22, 22:33)
Na gi yra tema šalia, apie techniką, nors ne, ten tau Andriuša su Silwio pasiūlys vietoj šios juostą  biggrin.gif

E-fote lyg esu skaičius apie tai, pagūglink. Šiaip kai kurie prie veidrodžio tokią perka vardan patogumo. Bet kad pakeistų, to negirdėjau smile.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 08 22, 22:52)
nežinau, nelabai mes čia apie techniką išmanom, pas mus čia visos su veidrodiniais arba juostiniais fotografuoja,tai niekas neatsakys dėl tų hibridinių muilinių smile.gif eik į technikos skyrelį, gal ten pagelbės..

pabandžiau paklausti ten. ačiū. nežinau, gal čia yra kokių užsislaptinusių su naujom skaitmenom, bet nieko nesako hihihi.gif nes tarkim draugai, kurie užsiima fotografija, pasakę yra, kad jei nesiruošiu užsiimti komercija, tai nelabai ir verta investuoti į veidrodį... nors iš kitos pusės apetitas tai kyla bevalgant.. ai, pasimetus esu. tai dėl kompiuterio, tai dėl fotoaparato. siaubas ta technika doh.gif anyway, ačiū už pasidalinimą mintimis mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras,
baigiu nusikamuot su ND. Kokia WB paslaptis? Sedziu visa apsivertus visokiais baltais daiktais ir popieriukais ir nesuprantu nieko. Geltonuoja man verysad.gif Ka netaip darau? Puolu i nevilti jau,nes 200 foto ir nei vienos normalios verysad.gif
auto
user posted image
lempute
user posted image
rankinis
user posted image
Atsakyti
Taigi sakom, kad muilinė negali būti prilygintina dėl elementariausių priežasčių veidrodžiui, kad ir pati geriausia bebūtų, o Tu vėl apie tą patį, tai gal draugai žino priežastis (įtariu, kalbės apie pikselius biggrin.gif ), tai tegul ir paaiškina biggrin.gif

O čia pasiskaitymui apie veidrodinį fotoaparatą čia

kompaktinis ar veidrodinis

va čia superinis straipsnis

QUOTE(sherry @ 2011 08 23, 00:12)
Labas vakaras,
Nesinervuok. Neverta toliau daryti, kol neišsiaiškinai KĄ blogai darai. Pirmiausia aš matau, kad nuotraukos tamsios. Pabandyk pakelti ISO arba sustiiprinti šviesą. Tiesiog nesimato ar tai gerai, ar ne. Ir nedėk širdukės ant tokio paviršiaus, nes įtariu, kad atspindi šiek tiek. Dėk geriau jau ant juodo 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 rugpjūčio 2011 - 00:20
QUOTE(Almost @ 2011 08 23, 01:00)
pabandžiau paklausti ten. ačiū. nežinau, gal čia yra kokių užsislaptinusių su naujom skaitmenom, bet nieko nesako hihihi.gif nes tarkim draugai, kurie užsiima fotografija, pasakę yra, kad jei nesiruošiu užsiimti komercija, tai nelabai ir verta investuoti į veidrodį... nors iš kitos pusės apetitas tai kyla bevalgant.. ai, pasimetus esu. tai dėl kompiuterio, tai dėl fotoaparato. siaubas ta technika  doh.gif anyway, ačiū už pasidalinimą mintimis  mirksiukas.gif

na tikrai, už tave nenuspręsim. Aš vis tik galvoju, kad jei kišenė leidžia įsigyk veidrodinį.Nes kai turėsi šiuolaikinę muilinukę, norėsis veidrodžio, bet juk nepulsi iškart keisti, kitko imti. O manau turėdama veidrodį nepasiilgsi muilinukės.
Nors tokios kaip aš, sugeba ir jos pasiilgti doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 23 rugpjūčio 2011 - 00:19
QUOTE(Yvette @ 2011 08 23, 00:19)
Nors tokios kaip aš, sugeba ir jos pasiilgti  doh.gif

Aš turiu, praverčia. Mano mergaitė kas dien prašo ir šiaip į biblioteką labai patogu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sherry @ 2011 08 23, 01:12)
Labas vakaras,
baigiu nusikamuot su ND. Kokia WB paslaptis? Sedziu visa apsivertus visokiais baltais daiktais ir popieriukais ir nesuprantu nieko. Geltonuoja man verysad.gif Ka netaip darau? Puolu i nevilti jau,nes 200 foto ir nei vienos normalios verysad.gif
auto

o tu surašyk detaliai kaip ką darai, na tikrai nėra labai sunkus tas ND, tik taip atrodo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 23 rugpjūčio 2011 - 00:21
QUOTE(rG @ 2011 08 22, 23:16)
Taigi sakom, kad muilinė negali būti prilygintina dėl elementariausių priežasčių veidrodžiui, kad ir pati geriausia bebūtų, o Tu vėl apie tą patį, tai gal draugai žino priežastis (įtariu, kalbės apie pikselius biggrin.gif ), tai tegul ir paaiškina biggrin.gif

O čia pasiskaitymui apie veidrodinį fotoaparatą čia

kompaktinis ar veidrodinis

va čia superinis straipsnis

ne nu tai ko Tu čia dabar puksti atsisėdus ir burnoji? mastau.gif laugh.gif
dėl kokių elementariausių? nes "veidrodis yra veidrodis, nieko čia neapgausi"? tai ir klausiu argumentų. kam tada sakyti, kad negali prilyginti, jeigu argumentų nėra.. mastau.gif
p.s. jeigu pukstamės, tai abidvi, kad lygiosios būtų nail.gif

tiesa, nuorodas atsiverčiau. tokius argumentus suprantu. o kad erzintis be reikalo ir burnoti tai nedavirinu niekaip.. biggrin.gif biggrin.gif ir dar yra tokia reklama "vištiena yra vištiena. tai kam mokėti brangiau?", bet lenkiškos vištienos nelabai kas perka, geriau brangi, bet lietuviška. nors skonis pagaminus vienodas būna.. biggrin.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 08 22, 23:19)
na tikrai, už tave nenuspręsim. Aš vis tik galvoju, kad jei kišenė leidžia įsigyk veidrodinį.Nes kai turėsi šiuolaikinę muilinukę, norėsis veidrodžio, bet juk nepulsi iškart keisti, kitko imti. O manau turėdama veidrodį nepasiilgsi muilinukės.
Nors tokios kaip aš, sugeba ir jos pasiilgti  doh.gif

neprašau nuspręsti. prašau padėti apsispręsti. iš patirties, iš žinių. su paaiškinimais. kaip pradedančiai. malonu bendrauti naudingai mirksiukas.gif smile.gif

atsakymą pusiau radau. liko apsispręsti. ačiū visoms pabendravusioms aktualia man tema. gero vakaro mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almost: 23 rugpjūčio 2011 - 00:35
QUOTE(Almost @ 2011 08 23, 01:28)

esminis tarkim klausimas - ar apsimoka imti veidrodį vien tik dėl savęs?

viskas priklauso nuo to, ko jūs pati norit mirksiukas.gif vieniems užtenka ir mobiliaku darytų nuotraukų ir mano, kad fotoapratą pirkti šiais laikas nepasimoka....kiti investuoja į techniką, mokinasi, kad turėtų gražių nuotraukų savo albumuose, kad nereiktų pleškinti su blykste vaikams į akis, bet gautų kokybiškas ir nesusiliejusias foto be blico....gero apšvietimo sąlygomis tenkins ir pagerinta muilinė...gaila, bet ateina ruduo ir šviesių dienų bus vis mažiau...o kompaktinio fotiko objektyvas gana tamsus, be blykstės bus sunku išversti....ir jei manot, kad tokios foto jus netenkins, tada tikrai verta pirkti veidrodį....
Atsakyti
Kokių argumentų (detales gal išvardinti, taigi straipsnius įdėjau)... Na, žinai, per tokias kaip tamsta ir nesinori geriems žmonėms, bet šiek tiek pasimetusiems laiko gaišti ir žinynus į temą tampyti iš google, kuris lyg ir nemokamas ir labai paprastas. Nėra už ką, kreipkis į ką nors kitą bye1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 rugpjūčio 2011 - 00:52
QUOTE(rG @ 2011 08 22, 23:50)
Na, žinai, tfu, per tokias kaip tamsta ir nesinori laiko gaišti ir žinynus į temą tampyti iš google, kuris nemokamas ir kiekvienai blondinei lyg ir turėtų būti suprantamas. Kreipkis į ką nors kitą  bye1.gif

google yra google. patirtis yra patirtis. skirtumas yra? yra. google naudotis moku. klausiau dėl patirties. gal kas naudojo ir žino akivaizdžius skirtumus. that's all mirksiukas.gif
beje, už nuorodas padėkojau, jas atsiverčiau, paskaičiau. ką gi dar padaryt? kotletus iškept, kavos išvirt ir lambadą pašokt, kad šypsena sukiltų? biggrin.gif biggrin.gif

Vilika ačiū. Jūs teisi dėl šviesos ir blykstės, kraunu nuomones į krepšelį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Almost: 23 rugpjūčio 2011 - 00:56
Juk neskaitei smile.gif Kaip gali būti kažkas iš patirties, jeigu technika skiriasi ne pavadinimais, o apskritai konstrukcija ir ten parašyta konkrečiau kuo, aš tai tikrai neskaitysiu ir necituosiu pažodžiui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 23 rugpjūčio 2011 - 00:59