labas
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 11 03, 22:59)
Ramunita, zinoma, toks zmogus, mano nuomone, jauciasi tiesiog nesaugus siame pasauly.
tai va,reikia elgtis taip,kad vaikas nesijaustų nesaugus
kol nebuvo Džiugo,net ir kai jis gimė-aš tikėjau,kad jis miegos savo lovytėj,nes...man pačiia miegoti su tėvais nu žiiaauuriiaaaiii nepatikdavo (kai reikdavo kokiam kaime). Bet... sutikau čia sm,tokią vieną moterį,vyrensnę už mane gal 10čia metų,turinčią 5 vaikus. Ji man sakė,kad kai gims vaikas tai tada ir suprasiu-miegos jis su mumis ar ne
nu o aš tai galvojau-nesąmonė,vaikui gi reikia asmeniės erdvės,galų gale grynesnio oro miegant savo lovytėj,ir šiaip patogiau,pats sau vartaisi,niekas nekvėpuoja į galvą,nesivarto,neknarkia ir t.t. Nes sprendžiau pagal save
mama sakė,kad aš iki 3jų mėn dar pakenčiau miegojimą kartu su tėvais,paskui jau nė už ką
o vaDžiugas geriau išsimiega miegodamas kartu,nu neblaško tiek ir t.t. Beje,miega ir savo lovytėj,kai to nori.
Kai man ta mama pasakė,kai vaikui yra gerai miegot su tėvais,ir kad tai nekenkia,ir kad jei tam vaikui leidi miegot kiek jis nori kartu,tai jis pats iki 3jų metukų tikrai paliks tėvų lovą-na čia tipo jei tėvai nėsiguldo jo šalia per kančias,neatstumia šiaip gyvenime ir t.t. Aš inirtingai ieškojau straipsnių,norėdama jai įrodyti,kad vaikui reikia tos erdvės ir t.t.,kad pripranta vaikai miegot kartu ir pan,bet nu...nieko neradau
nebent kokį sovietinį vaiko auginimo vadovą. o įdomiausia,kad kai gavau 1936 metų "moters" žurnalą,tai ten buvo straipsnis apie vaikų auginimą,kuriame parašyta leisti vaikams miegoti su tėvais tiek kiek vaikui reikia,ir maitinti MP tiek kiek vaikui reikia. Va taip
pasirodo ir tarpukario Lietuvoj buvo propaguojamos šios idėjos.