Įkraunama...
Įkraunama...

Geriausias šildymo būdas

QUOTE(DEU @ 2011 09 05, 20:45)
Paliukas malacius, siūlo visą savo prekių asortimentą.  biggrin.gif

Teisingai daro, o jūs tikėjotės, kad siūlys konkurentų asortimentą? biggrin.gif
Namatau poreikio piktintis - kas žino kad tai komercija įvertins savaip. Kadangi aš niekad GKK nepirksiu, tai man dzin - jei gerai išmano tegul ir siūlo 4u.gif
Dar išsišifruokim, kuo galimai ed@s prekiauja ar montuoja, už komerciją išfudbolinkim ir jį, tada ramiai sau padiskutuosim apie šildymo sistemas. Liuks kompanija liks, gydytojai, mokytojai, prekybininkai, kas nors iš teisininkų ir nė vieno profo - ba jie brudai matot kuom tai iš šildymo prekiauja! Kenkėjai - ne kitaip biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vilienė: 05 rugsėjo 2011 - 20:03
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 05, 19:58)
Teisingai daro, o jūs tikėjotės, kad siūlys konkurentų asortimentą? biggrin.gif
Namatau poreikio piktintis - kas žino kad tai komercija įvertins savaip. Kadangi aš niekad GKK nepirksiu, tai man dzin - jei gerai išmano tegul ir siūlo 4u.gif
Dar išsišifruokim, kuo galimai ed@s prekiauja ar montuoja, už komerciją išfudbolinkim ir jį, tada ramiai sau padiskutuosim apie šildymo sistemas. Liuks kompanija liks, gydytojai, mokytojai, prekybininkai, kas nors iš teisininkų ir nė vieno profo - ba jie brudai matot kuom tai iš šildymo prekiauja! Kenkėjai - ne kitaip biggrin.gif

Tai kas gi ginčinasi. Profas pardavėjas - kiekvienos kontoros sėkmės garantas. biggrin.gif Jei norite paklausyti odės kokiam nors produktui, jūs mielai priims ir aptarnaus visa eilė profų. Kuo brangesnis produktas tuo paprastai geresnis profas. Tik va šiokia tokia bėda, kad dažniausia kiekvienas labiau rūpinasi savo kailiu. Taigi mūsų atveju pardavėjas profesionaliai bando uždirbti kuo daugiau ir jūsų interesai rūpi tiek, kad po sandorio neliktumėte labai nepatenkintas.
Čia žmonės susirenka pagrinde pasidalinti savo patirtimi, arba išgirsti iš pirmų vartotojo lūpų, kiek, vienas ar kitas produktas pasiteisino. Bet jau man vertingiausia nuomonė to kuris realybėje naudoje vieną ar kitą daiktą ir gal ir savais žodžiais, bet pasako tikrą patirtį. Tokios informacijos iš profo retai išrauksi. Todėl jei pardavėjas apsimetęs vartotoju be paliovos giria savo prekę, nei grąžu, nei kam naudinga, išskyrus aišku jį patį.
Viso to netaikau Paliukui. Nes jis visiškai atvirai deklaruoja esas pardavėjas. Gal tik šiuo atveju su savo pasiūlymu truputį persūdė, bet čia tik mano nuomonė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 05, 22:29)
Čia žmonės susirenka pagrinde pasidalinti savo patirtimi, arba išgirsti iš pirmų vartotojo lūpų, kiek, vienas ar kitas produktas pasiteisino.
Viso to netaikau Paliukui. Nes jis visiškai atvirai deklaruoja esas pardavėjas. Gal tik šiuo atveju su savo pasiūlymu truputį persūdė, bet čia tik mano nuomonė.  4u.gif

Tai atsiverskite šios temos pirmuosius psl ir pasiskaitykit patirties, improvizuoju: "mes turim geo - gėris neišpasakytas", "dujos - va čia tai jėga", "kondiškė - tai kiekvieno namo svajonė" biggrin.gif ir padarykite iš šių patirčių tinkamas išvadas...tokios patirtys - nebent apie vaikiškų vežimėlių modelius "turėjau su dideliais ratas - ot minkštai ėjo" o kai kalba apie pakankamai sudėtingas inžinierines sistemas - be profesionalaus priėjimo tai tik vandenėlio pilstymas iš tuščio į kiaurą. Bandome nubrėžti sąlygas, nuo ko priklauso šildymo galia, pagal kokią galią koks šildymo būdas yra tinkamas, kadangi šildymas ir vėdinimas yra neatsiejami - prikabiname ir tai, ir galų galė prieinam natūralios išvados, kad viskas turi būti sprendžiama kompleksiškai. Teko girdėti kad kas dalykiškai būtų išdėstęs visą savo kompleksą, pradedant nuostoliais, vėdinimo tipu, šildymo tipu ir galų gale finansine išraiška Lt/mėn ar Lt/m2? Nes visi kiti atsiliepimai - tai tik pagyros ar nusiskundimai...Taigi gerbkime temos profus - jie iš to duoną valgo. O glušą ir bažnyčioj muša 4u.gif čia kas nemoka atsirinkti kas ir kaip.
Paliukas, kiek žinau, atvejis nestandartinis. Žmogus lyg su išsilavinimu, tolimu nuo inžinierijos bet kiek teko paskaitinėti temas apie KKK/GKK jis savo produktą pažįsta, ir su logika, mastymu viskas ok - labai tinkamas pašnekovas. Ypač todėl, kad iki jo čia niekas GKK nesiūlė - juk tai irgi šildymo būdas, pakankamai pažangus, žalias, atsinaujinantis. Kas jei ne jis advokataus malkytėms, kad ir granuliuotoms? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 05, 19:58)
Dar išsišifruokim, kuo galimai ed@s prekiauja ar montuoja...

Atsakymą į šį klausimą jus žinote, niekad to neslėpiau: www.orocentras.lt
Tiesa, atsakyti kuo konkrečiai "prekiaujame" yra gan sunku. Kaip suprantate, man nėra didelio skirtumo kokia įrangą panaudoti projekte. Svarbu kad sistema veiktu nepriekaištingai (ne dėl sąžinės graužimo smile.gif , o kad nereikėtu antrą kartą važioti pas klientą, kažką taisyti, derinti, privesti ją "iki proto" - nes tam eikvojamas ir laikas, ir lėšos). Dar malonu, kai klientai lieka patenkinti, kai gali pasigirti kad turi geresnį daiktą negu pas kaimyną. (O tai - geriausia reklama biggrin.gif ). ... Va, toks biznis.
QUOTE(DEU)
Čia žmonės susirenka pagrinde pasidalinti savo patirtimi, arba išgirsti iš pirmų vartotojo lūpų, kiek, vienas ar kitas produktas pasiteisino. Bet jau man vertingiausia nuomonė to kuris realybėje naudoje vieną ar kitą daiktą...

Jus visiškai teisus. Aš būtent dėl to čia ir lankausi. Tiesa, vargu ar čia galima surasti teigiamus atslėpimus. Jei žmonės patenkinti - jiems šios temos nerūpi, jie čia nesilanko. Rašo tik tie, kurie turi problemų. Bet ir neigiama informacija yra labai vertinga. Kaip sakoma, geriau mokytis iš svetimų klaidų.
Be to, kai turi laisvo laiko, kartais įdomų padiskutuoti su žmonėmis, kuriems irgi rūpi šią tema. Kaip sakoma: ginčuose gimsta teisybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ed@: 05 rugsėjo 2011 - 23:28
QUOTE(ed@ @ 2011 09 06, 00:21)
Atsakymą į šį klausimą jus žinote, niekad to neslėpiau:

Mano klausimas buvo retorinis, SM turi kvailoką nuostatą, kad tas, kur kažką siūlo yra vagis ir apgavikas. Jei ateini į saloną tai lyg nusiteiki, kad apgaus, o va jei pletkai forume - tai čia šventovė, tik išrinktieji pripažįstami, kažkuom prekiaujantys ir siūlantys kažką jiems nepriklauso. Atseit neobjektyvūs, suinteresuoti.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 05, 22:35)
Tai atsiverskite šios temos pirmuosius psl ir pasiskaitykit patirties, improvizuoju: "mes turim geo - gėris neišpasakytas", "dujos - va čia tai jėga", "kondiškė - tai kiekvieno namo svajonė" biggrin.gif  ir padarykite iš šių patirčių tinkamas išvadas...

O tai jum geriau isgirst is vartotojo zodi blogas ar geras aparatas ar is eksperto kazkokia apmokomaja medziaga ar gamintojo surasytas specifikacijas? Gi pats konsultantas vadybininkas greiciausia ne namo neturi kur jau galimybe savo kailiu patirt produkto veikima tarkim namu salygomis?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2011 09 05, 22:35)
Taigi gerbkime temos profus - jie iš to duoną valgo. O glušą ir bažnyčioj muša 4u.gif  čia kas nemoka atsirinkti kas ir kaip.

Siūlyčiau gerbti visus, kurie pateikia vertingos informacijos arba konstruktyviai diskutuoja. 4u.gif Protingas žmogus, prieš imdamasis rimtos problemos, gerai ją išstudijuoja, aptaria su keliais profais, surenka informaciją ir jeigu nepatingi ja pasidalinti, tai tikrai turi didelę vertę.
Man jūsų pateikta informacija žymiai vertingesnė, nei kelių profų. Žmogus perka sau, profas parduoda kitiems. Profui pardavus rūpi tik kad nereikėtų remontuoti, žmogus naudoja kasdien ir kaupia labai vertingą patirtį.
Aš tik neatsižaviu jūsų optimizmu ir trumpa atmintim (gerąja prasme). smile.gif Labai greitai pamiršote visus profus, kurie sukiojo pirštą prie smilkinio prakalbus apie, bet kokį modernesnį sprendimą. Pamiršote keliems profams reikėjo pirštu baksnoti kaip reikėtų braižyti ar tinkuoti?
Apsilankiau pas keletą architektų dėl būsimo projekto. Gal tik vienas turėjo šiokį kokį supratimą apie pasyvų namą. Vienas prabangus architektas, pusvalandį įtikinėjo, kad PN gerai, tik nereikia rekuperatoriaus, nes jis pats pasidarė ir visai nenaudoja. Beto jei jau būsiu toks keistas ir rekuperatorių įsirengsiu, tai vistiek jis suprojektuos ir įprastą vėdinimo sistemą.
Kitas tvirtino, kad šiltinimas virš R5 nebeturi jokios prasmės, o pagrindinis PN bruožas saulės kolektorius ant stogo. Tai čia architektai - tautos žiedas. Istorijų apie žemiškesnių profesijų profesionalus pilnas forumas.
Priminsiu Veikmės pirmąjį pasyvų namą pastatytą profų. Ar pirktumėt tokį, ar statytumėt pagal profų pavyzdį? Net dauguma sprendimų pas jus visiškai kitokie.
Keista, kad pats ignoruodamas profų nuomonę, kities forumo dalyviams siūlote ištempus ausis klausytis šventų žodžių. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 08:05)
Siūlyčiau gerbti visus, kurie pateikia vertingos informacijos arba konstruktyviai diskutuoja. 4u.gif  Protingas žmogus, prieš imdamasis rimtos problemos, gerai ją išstudijuoja, aptaria su keliais profais, surenka informaciją ir jeigu nepatingi ja pasidalinti, tai tikrai turi didelę vertę.

drinks_cheers.gif stengiuosi visus gerbti, diskusija mano manymu labai draugiška.
Papildyta:
Man jūsų pateikta informacija žymiai vertingesnė, nei kelių profų.

Teoriškai, FORMALIAI galėčiau save prie jų priskirti, bet pabrėžiu - tik teoriškai...Nepraktikuojant žinios sensta ir senka verysad.gif
Papildyta:
Keista, kad pats ignoruodamas profų nuomonę, kities forumo dalyviams siūlote ištempus ausis klausytis šventų žodžių.  blush2.gif

Bet kuri diskusija apie problemas yra konstruktyvi tik tuo atveju, jei yra tinkamų oponentų. Jei visi čia subėgam ir tik giriam giriam giriam tai bus ne diskusija bet svaigulių vakarėlis. Kas geriau jei ne profas gali oponuoti? Žmogus su tinkamu išsilavinimu+darbine patirtim.
Ir aš, ir jūs jau žinome, kad profas profui nelygu, turiu skaudžios patirties kaip ir jūs. Gerai žinomi ed@ kolegos staigiai paskaičiavo ŽŠ naudą šildant orą 100Lt/ metai ir pasukioję pirštu prie smilkinio išsiskirstė...nepraėjo nė pusmetis, o jau patys svaigsta apie ŽŠ kaip būtiną PN atributą...o mano vienas iš namų jo neturi (va ką reiškia tikėti šventu žodžiu) - "ačiū" jiems labai. Kad bus, anot jūsų, šventi žodžiai - dar pažiūrėsime, bet diskusijai jie labai reikalingi, ypač kai neriam giliau - į techninius skaičiavimus, normas bei standartus, ko patys tiksliai nežinom ir nemokam 4u.gif
"V sporach roždaetsa istina".
Atsakyti
Gerb. diskutuotojai smile.gif
dvi savaites atostogavau, gavau i AZ kvietima sudalyvauti sioje temoje (is autores), grizes is atostogu dar paklausiau ar rasyti ka nors, parase kad idomu butu isgirsti nes linksta link dujinio tai va ir surasiau ka galvoju.
Siaip kad prekybininkas niekad neslepiau net avataras - katilas, tiesiogiai produktu nuorodu irgi nemetau i savo psl.
o kuom prekiauju:
GKK - taip
Zidiniais - nedidelis % (be to kazkas minejo kad statysis su vandens konturu - atidumo kolegos)
Akum talpom. - vargiai
Saules kolektoriais - taip

parodziau paprasciausiai viena is sprendimu budu, kuomet reiketu paskaiciuoti papildomai (bet iranga nurodyta)

DEU - jei gilinames tai:
Zidinio tikslas pasiekus +50C ijungti cirk siurbli, kuris krautu akum.(nukritus zemiau isjungti cirk. siurbli)
Saules kolektoriaus tikslas pasiekus +60/70 krauti akum. (taip pat kaip ir zidiniu)
GKK - kai talpos temp. nukrenta iki +40C kelti iki kokiu +75
Talpa, turi savo atskira pamaisyma, kuris reaguodamas i lauko temp. (ivesta kreive) ir i termostata kambaryje sildo patalpas

Tokiu budu galima parinkti ir pergalinga sistema ir salyginai nuostoliu nuo to nebus (negalioja saules kolektoriams).
Zinau kad betkur ju bus, bet vardan ginco...

Na ir pabaigai, ta ka parduodu ta pats ir priziuriu, todel ir mano tikslas kad iranga negestu, nes gendanti iranga yra blogiau, negu daugiau kuro vartojanti iranga (abiejoms pusems)

Jei pageidaujat, galiu ir nedalyvauti diskusijoje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 06 rugsėjo 2011 - 07:56
Mano nuomone GKK nera geriausias pasirinkimas del kainos, papildomo sudetingo mehanizmo (kuris gali sugesti), ir adatos, ant kurios atsisesi visam gyvenimui, is esmes vistiek esi priklausomas nuo granuliu gamintojo, ju kokybes ir t.t. Jei jau bus TA su SK- o dabar tai jau normasu, tai paprasciausiai ji pakrauti - pakankamo galingumo KKK, kad uztektu 1 pakuros. Darbo tiek pat kiek su granuliniu - pakrauti, bet kuro pasiula zymiai dydesne ir ivairesne, ir santikinai pygesne uz bet koki kita varianta.
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2011 09 06, 09:11)
Mano nuomone GKK nera geriausias pasirinkimas del kainos, papildomo sudetingo mehanizmo (kuris gali sugesti), ir adatos, ant kurios atsisesi visam gyvenimui, is esmes vistiek esi priklausomas nuo granuliu gamintojo, ju kokybes ir t.t.  Jei jau bus TA su SK- o dabar tai jau normasu, tai paprasciausiai ji pakrauti - pakankamo galingumo KKK, kad uztektu 1 pakuros.  Darbo tiek pat kiek su granuliniu - pakrauti, bet kuro pasiula zymiai dydesne ir ivairesne, ir santikinai pygesne uz bet koki kita varianta.

vietoj malkinio GKK pasiuliau nes:
1. zidinys su vandens konturu - ja cia dega malkos
2. GKK atliks dujinio ar dyzelinio ar elektrinio katilo darba t.y. pvz velus ruduo SK jau nebepakanka (nors kazkiek dar sildo) ir karta i para isijungia GKK kad pasildyti akum.

Jei sioje vietoje vietoj GKK stovetu malkinis prasidetu daliniai nepatogumai (nespejai uzkurt ar pan.) - jokiais budais "nezudau" malkinio
Atsakyti
QUOTE(DEU @ 2011 09 06, 07:05)

Apsilankiau pas keletą architektų dėl būsimo projekto. Gal tik vienas turėjo šiokį kokį supratimą apie pasyvų namą. Vienas prabangus architektas, pusvalandį įtikinėjo, kad PN gerai, tik nereikia rekuperatoriaus, nes jis pats pasidarė ir visai nenaudoja. Beto jei jau būsiu toks keistas ir rekuperatorių įsirengsiu, tai vistiek jis suprojektuos ir  įprastą vėdinimo sistemą.
Kitas tvirtino, kad šiltinimas virš R5  nebeturi jokios prasmės, o pagrindinis PN bruožas saulės kolektorius ant stogo. Tai čia architektai - tautos žiedas. Istorijų apie žemiškesnių profesijų profesionalus pilnas forumas.

Jūs 100 proc. teisus. Daugelis (manau apie 95 proc.) architektų nieko neraukia ir net nebando gilintis, kaip reikės projektuoti A++ (iš esmės PN) klasės namus nuo 2020 m.

Jie nieko nėra girdėję apie saulės architektūrą, rekuperaciją, sandarumą, sandarumo matavimą ir t.t. Jų pagrindinis arklys: kiek reikia patalpų ir į kurią pusę pro svetainės langą gražensnis vaizdas. Dar gali pasakyti, kokie laiptai patogesni, kad būtinai tėvų kamabaryje reikia atskiros drabužinės ir WC ir t.t. Iš esmės mūsų architektai kažką žino apie patalpų zonavimą/išplanavimą ir tai visas jų mokslas.

Baisūs laikai architektams ateina.
Atsakyti