elitarai, dėkui už atsakymą Jetus išsigandau ir nuliūdau. Noriu išsaugoti šį didžkį ir gaila jūsiškių. Daviau velnių, kodėl pardavėjos neužklausė tikslios priežiūros ir pavadinimo. Nors galėjo ir pati pasakyti Gal žinote pavadinimą?
@asta, labai dėkoju
Ar Stepelijos mėgsta apipurškimus vandeniu? Ir ar joms reikalingas žiemos poilsis? Dėkui
QUOTE(elitarai @ 2011 09 11, 00:33)
As jau toky 2a kaktusa pramarinau,vienas perlaistymo neatlaike,kitas nuo savo sulciu saulekaitoje susuto ,jo nereikia beveik laistyti.
Na, echinocactusą numarinti yra sunku, nežinau, kaip čia tau pavyko
Čia iš vienos knygos:
" Echinocactusai yra patys stambiausi rutulio formos kaktusų šeimos atstovai. Gamtoje echinocactusai pasižymi ištvermingumu ir gera adaptacija prie pasikeitustių aplinkos sąlygų. Auga jie akmenuotose ,molingose ,kalkėtose dirvose, sausringuose rajonuose, tarpukalnių slėniuose. Auginant kolekcijose, vienintelė problema yra vietos trūkumas. Laikant saulėtoje, gerai vedinamoje vietoje, normaliai laistant , echinocactusai auga greitai. Bet sulaukti žiedų nėra lengva."
Laistyti reikia, tik ne per dažnai - žemė tarp laistymų turi išdžiūti, kaip ir visiems kitiems kaktusams.
Viena kamuolio dydzio is Maljorkos parsiveziau,mb is lauku iskase-gal ir netiko jam dregnesnes salygos sioje saly,kur gyvename.O antrajy pirkau maksimoje,mane kazkurios cia forume perspejote-laistymas saikingas,kad butu....neliejau visai,tai rytineje palangeje iskepe.....bet ka noreti manes tuose namuose mazai buna,vienisi mano augintiniai,ju turiu per 2 salis
QUOTE(Aupo @ 2011 09 04, 13:06)
Sveikos,
Mano draugė šaukiasi pagalbos
Kas jam?????? Kaip padėti? Ką daryti???
Papildyta:
Mano draugė šaukiasi pagalbos
Kas jam?????? Kaip padėti? Ką daryti???
Papildyta:
Aš nieko nedaryčiau- prapuola kai paauga kaktusas. Na, šitas didelis.
Jei yra upo galima priešgrybeliniais nuodais nupurkšti. Bet ar tai padės?
Praktiškai jokio gelbėjimosi.
Sveikos Šaukiuosi Jūsų pagalbos - gal žinot, koks čia kaktusas? Gavau dovanų, o su kaktusais reikalų neturėjusi